Wonder Woman 1984 / Wonder Woman 1984 (2020/115/USA/Akční, Dobrodružný, Fantasy, Sci-Fi) 46%

16.11.2021 13:49
JEDNOU VĚTOU
„Proti superhrdince Wonder Woman budou stát dva záporáci. Max Lord a také Cheetah."

OBSAH
V novém příběhu žije Diana Princeová nepozorovaně mezi obyčejnými smrtelníky v zábavných 80. letech minulého století - v čase hojnosti a nevázaného konzumu. Ačkoli plně rozvinula své schopnosti, nevystavuje se na veřejnosti, ale věnuje se sbírce starověkých artefaktů a hrdinské činy provádí pouze tajně. Diana však brzy bude muset shromáždit veškerou svou sílu, moudrost a odvahu, když se ocitne tváří v tvář Maxwellu Lordovi a Cheetah, která oplývá nadlidskou silou a obratností.

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Nevěřil jsem, že to je tak špatné, ale opravdu je. Celý film působí jako bizardní televizní kopie. Můj osobní dojem je takový, že to Patty Jenkins vzala příliš do vlastních rukou (i z pohledu scénáře, já tu prostě cítím "ženskou" ruku) a hodně momentů je jako vytržených z úplně jiného žánru. Tohle je totiž Hallmark uvádí:Amazonka v osmdesátkách. Hlavní záporák i jeho motivace a celá zápletka nedává smysl a dovoluje kupit ujeté obrazy a ubírat na schopnostech WW. Pokud něco nezklamalo, tak za mě Chris Pine, s jeho chlapeckou komediálností, a Kristen Wiig, která v postavě i na minimu prostoru roste. Škoda, že na závěrečný souboj nezbyly peníze (v noci, tragické triky...) a proslov WW působí jak z červené knihovny (a navíc nesmyslně, vzhledem k tomu, že stačilo jedno odvolání přání konkrétní postavy;-)). Tohle si první a zvládnutý díl WW rozhodně nezasloužil. (Djkoma) 2*

Přirozená ženskost a jakási starosvětská elegance a noblesa Gal Gadot a úvodní triatlon jsou asi tak vše, proč byste (ne)měli Wonder Woman vidět a to jsem přesvědčen, že nějaký sestřih top momentů (asi tak 3-4) bude úplně stačit. Zbytek je jen unylá scenáristická vata, která nectí příliš ani schopnosti hlavní hrdinky a její charakter jako takový, ani fyzikální zákony a vlastně ani nějakou dějovou soudržnost tak, aby se na to dalo v klidu dívat a ne jen nevěřícně kroutit očima. (Kaka) 2*

Prazvláštní film, který jakoby nedokáže udržet myšlenku, přestože jde evidentně za konkrétním cílem. Začne to jako nějaké rozverné dobrodružství z osmdesátek (souboj Amazonek), aby se poté otočila nálada o 180° a na scénu nastoupila friendly neighborhood Wonder Woman. Více to v úvodní akci připomíná svou nadsázkou parodujícího Posledního akčního hrdinu než upřímně naivní staré komiksové sešity. No a pak Jenkins znovu změní náladu, opustí veškerá žánrová pozlátka a začne budovat drama o třech proměnných. Jakkoli motivace klíčových hráčů nejsou hloupé, nedaří se jít pod povrch, ani dostatečně tlačit na pilu. Ostatně, i něco tak silného jako motiv člověka, jemuž "vezmou" tělo a tím ho de facto připraví o život, se vůbec neřeší. Finále je pak nejspornější moment. Cení se snaha o to vyhnout se dalšímu digitálnímu bordelu, ale nejsem si jistý, jestli mě Diane svým dialogem opravdu přesvědčila. Wonder Woman 1984 určitě není nejhorší komiksová adaptace, jaká kdy vznikla. Jde ale o dost nesourodý patvar, který má dobré jednotlivosti, ale nefunkční celky. Gal Gadot každopádně zůstává uhrančivou divou filmového světa. A je otázkou, jestli by bez ní nebylo hodnocení mnohem kritičtější. (Tom Hardy) 3*

VELKÁ RECENZE
Kde začít a jak vůbec tuhle recenzi uchopit, aby člověk nebyl narčen z mnoha předsudků? Wonder Woman 1984 chce být rozmáchlým eposem. Po relativně schematickém originu, který na vlně klišé dosurfoval k všeobecné divácké oblíbenosti, se režisérka Patty Jenkins a hlavní hvězda Gal Gadot rozhodly, že využijí rychlokvaškové slávy Wonder Woman a pošlou do světa tzv. message. Není to tak cringe jako přezpívané Imagine od Beatles, ale některé scenáristické odbočky jsou z říše, v níž zůstává rozum stát. Jak tohle prošlo přes ostřílené studiové hlavouny? Těžko říct. Wonder Woman těží z pozice jediného komiksového blockbusteru letošní sezóny, jakkoliv se podívá do velkých kin skutečně jen ve zlomku světa. Publikum je hladové, což je ideální příležitost, aby občas přimhouřilo oko.
A vskutku, úvodní amazonský Spartan race nebo návrat do osmdesátek jsou fajn, když pomineme, že to první je zbytečně dlouhé, a to druhé jen ledabyle protažené žvýkačkovým filtrem. Vlastně se mi celá úvodní hodina WW1984 docela líbí a je mi jedno, že se postavy chovají naivně, v akčních scénách se kašle na základní fyziku a všude jsou dovysvětlovací záběry, které stopáž neúnosně nafukují (ne jeden, ale tři záběry na tikající hodinky jistého pána!). Někdo tvrdí, že je to donnerovské, že je to jasný odkaz na osmdesátkovou poetiku i styl vyprávění. To jsou s odpuštěním kecy, protože neustálé doslovné zdůrazňování věcí je trademarkem režisérky a nikoliv reliktem doby.
Krásně je to vidět na proměně Barbary Minervy (Kristen Wiig), kdy máte opravdu pocit, že cílovka je složená ze sedmiletých holčiček, jimž se musí neustále vše opakovat. A možná to tak je, protože násilí a sex ve filmu je na úrovni kreslených disneyovek. Dokonce i hlavní záporák, Maxwell Lord Pedro Pascala, je takový ten nevýrazný prodavač teplé vody, co fyzicky neublíží ani mouše a děj se nám marně snaží namluvit, že je hnán jen touhou po úspěchu, aby svému synovi dokázal, že je jednička. Tady ovšem scénář vrávorá, protože jako divák jsem Lordovi jeho otcovskou lásku nikdy nevěřil a jak postupně propadá moci hlavního MacGuffinu, stává se z něj bezskrupulózní hajzl, aniž by to však Pedro dotoval narůstajícím charismatem (v podstatě jen víc přehrává a koulí očima).
On tady ale vlastně ve skutečnosti nikdo fantasticky nehraje. Gal Gadot je nadprůměrná kráska a podprůměrná herečka. Ve většině záběrů, jež jako by vypadly z reklamy na Revlon, je naštěstí potřeba její přirozená krása a spolu s filmovým gradingem a fotogenickými kulisami to vlastně funguje. Jenže jakmile jí Jenkins na ramena naloží nějaký vysvětlovací voice-over, jde Amazonka do kolen a publikum s ní. Kristen Wiig by si ji herecky namazala na chleba, ale má k tomu bohužel jen málo příležitostí, protože po překotném originu vyklízí pole Maxwellovi a až do třetího aktu se oba záporáci perou o prostor před kamerou, aby zjistili, že už od začátku mají jasně rozdané role. SuperKristen má být tím svalem a pravou rukou, se kterou se má Diana poprat, kdežto Maxwellovi lze maximálně vykecat díru do hlavy.
Což mi připomíná, že v závěru Patty zahodila i šanci mít regulérní cat fight. Doslova, protože Kristen Wiig se tu mění v něco z muzikálu Cats, nicméně chvilku máte pocit, že má dostatečný potenciál, aby Wonder Woman pocuchala brnění. Škoda, že je celý fight žalostně krátký a odehrává se v noci, aby se zakrylo žalostné CGI. Choreografie je solidní, ale holky do sebe ve skutečnosti nešijí. A přitom by mohly. Cat fights jsou od toho, protože v souboji chlap vs. ženská prostě nemůžete nechat silnější pohlaví, aby do hrdinek bušilo hlava nehlava – od toho jsou tu hongkongské akční filmy nebo některá odvážnější akční indie. Ve velkém blockbusteru musíte být za Dušíny, a tak se Diany za celou dobu nikdo ani nedotkne.
Syndrom Mary Sue je o to bolestnější, o co akční scény Wonder Woman vs. všichni působí bezkrevně. Diana skáče a dopadá jako by nic nevážila, její laso nerespektuje zákony fyziky a animátor ho kreslí vyloženě z místa A (Dianina ruka) do místa B (tam kde se zrovna nachází padající kaskadér). V očích všech, co mají oči, to působí divně, ale černošská holčička v úvodní scéně, která skládá poctu Komandu (!), se směje a nadšeně tleská. Pokud jste holčička, jistě budete taky!
Pokud jste o něco větší holčička, budete tleskat návratu Stevea Trevora. Největší scenáristické salto od čtvrtého Vetřelce nám přináší zpět milovanou postavu. Účel světí prostředky, protože charisma a komediální timing Chrise Pinea jako by na chvilku zastínil všechny problémy tohoto filmu. Co na tom, že je kolem mechanismu jeho comebacku nešetrně vystavěná celá zápletka? Že se tu nachází magický šutr zakletý v obřím prstenu jako z LOTRa, o jehož existenci nikdo neměl tušení, ačkoliv ukončil hned několik velkých civilizací? Nebudu prozrazovat víc, dokonce ani nezmíním body horror rozměr, kdy Steve ve skutečnosti není Steve… je to přesně ta křečovitá dovysvětlovačka, kterou ve filmu, v němž si fyzika i logika berou dovolenou, nikdo ve skutečnosti nepotřeboval.
WW1984 není zklamáním kvůli Patty Jenkins. Její jednička má svoje okamžiky. Zároveň je však vidět, že studio příliš popustilo uzdu, a že nafouknutý sequel není poháněný snahou odvyprávět fantastický příběh, ale neustálým nutkáním dostat do děje nějakou agendu s přesahem. Tentokrát jde o sobecká přání pozemšťanů, za nimiž se většinou skrývá háček. Jakmile si ho uvědomíme, budeme schopni vzít své tužby zpět a zachránit výměnou za skromnější životní styl planetu jako takovou? Ano, v závěrečném proslovu se to skutečně hodně zelená a vězte, že lidstvo skutečně poslechne a odvrátí armageddon. Po první covidové vlně bych možná tomuhle optimismu fandil, ale mezi druhou a třetí ho už režisérce a hlavní hvězdě ani nezávidím. Je to přesně ta naivita, kterou očekáváte u dětských filmů, protože malé duše je potřeba formovat směrem k co největšímu optimismu. Na rány života budou mít ještě dost času. Wonder Woman 1984 ale není animovaný raníček, je to drahý blockbuster a jít na globální publikum s touhle ekometlou, to musel někdo ze studia doslova usnout za volantem.
Paradoxní je, že ten pomalý úvod je o dost lepší než překotný a často se rozpadající finiš, kdy charakterové oblouky postav přestávají dávat smysl (navzdory tomu, že je vysvětleno, jak jim jejich přání potichu ničí osobnost). A přitom právě kvůli té první hodince a její doslovnosti je film úmorně dlouhý. Dvě a půl hodiny prosté nadhledu a často i humoru (Chris Pine nemůže zachránit vše a často je obětí tzv. dámských gagů), s deseti minutami průměrné blockbusterové akce a spoustou, spoustou banálních dialogů.
Už teď víme, že WW1984 udělala “nějaká čísla” a Warneři statečně potvrzují trojku se stejným týmem. Neklesejte na mysli, Warneři to vyčíslí a za pár měsíců se nad Wonder Woman zavře voda. Anebo možná ne a aktuální covidový systém uvádění filmů na VOD zamlží cifršpionům oči. Recenzí jako je ta moje naštěstí není málo, a tak lze očekávat, že třetí Wonder Woman přibrzdí, když už ne mizerné tržby, tak divácké vystřízlivění. Zatímco americká kritika jásá nad ženským pohledem, zelenými myšlenkami a jinakostí filmu, tamní publikum si při svém hvězdičkování servítky nebere.
Rád bych vám řekl, jak to celé bude pokračovat, ale mluvíme o studiu, které mělo v jednu chvíli několik různých Batmanů a Jokerů zároveň. A možná pořád ještě má, protože se v tom aktuálně nikdo nevyzná. Odhadovat další kroky Warnerů je jako tipovat, že opice na kokainu za výlohou na Times Square sáhne v následující vteřině po kuličce bílé, modré nebo červené barvy. Ta opice neví, co udělá! A je jí to vlastně úplně jedno. Takhle by se nějak ve zkratce dal popsat celý slavný DCEU. Už teď je ale jisté, že WW1984 se v něm uklidí někam do temného rohu, aby nikdo nevzpomínal na to, že v roce 1984 kvůli nějakému aladinovu šutru málem skončil svět v troskách. V novějších DC filmech si totiž na podobný event jako zázrakem nikdo nevzpomíná. Podivné? Ale nikoliv, drahý Watsone. Film jsem viděl před pár hodinami a vlastně už taky cítím, jak mi slastně utíká druhým uchem ven. This is the way.

DABING
V českém znění: René Slováčková - Gal Gadot (Diana Princeová / Wonder Woman), Zdeněk Hruška - Pedro Pascal (Maxwell Lord), Kateřina Lojdová - Kristen Wiig (Barbara Ann Minerva / Cheetah), Libor Bouček - Chris Pine (Steve Trevor), Jan Vlasák - Stuart Milligan (prezident USA Potus), Hana Igonda Ševčíková - Robin Wright (Antiope), Simona Postlerová - Connie Nielsen (Hippolyta), Adam Polifka - Lucian Perez (Alistair), Linda Křišťálová - Lilly Aspell (malá Diana Princeová), Roman Hájek - Amr Waked (Emir Said Bin Abydos), Zdeněk Maryška - Oliver Cotton (Simon Stagg), Regina Řandová - Natasha Rothwell (Carol), Jiří Krejčí - Ravi Patel (Babajide), Terezie Taberyová - Gabriella Wilde (Raquel), Michal Holán - Kelvin Yu (Jake), Petra Tišnovská - Hayley Warnes (Aella), Petr Gelnar - Ryan Watson (Bad Skin), Bohdan Tůma - Lyon Beckwith (Buzz Cut), Roman Hajlich - Jonathan Ajayi (Emerson), Jan Szymik - David Al-Fahmi (Khalaji), Bohuslav Kalva - Mensah Bediako (Leon), Robin Pařík - Brandon Thane Wilson (Scowler), Radka Stupková - Belinda Mayne (Staggova sekretářka), Ludvík Král - Akie Kotabe (kontrolor letového provozu), Kateřina Petrová - Raquel Merediz (prodavačka oblečení), Jindřich Žampa - John Bucy (řidič Camara), Klára Nováková - Alma Varsano (dívka v metru), Martina Kechnerová - Stephanie Waters (matka na Penn Avenue), Ladislav Novák - Evan Bittner (fotograf), Mikuláš Převrátil, Adam Málek, Mateo Klimek, Martina Bucková, Tomáš Hospodský, Pavlína Kročová, Dana Procházková, Jan Raclavský, František Zahrádka
Překlad: Jakub Racek
Produkce: Lenka Skřečková
Zvuk: Roman Čadek, Filip Mošner
Výsledný mix: Martin Jílek - SoundsSquare
Dialogy a režie: Ladislav K.J. Novák
Vyrobilo studio LS Productions - 2020

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: 21.8.2021
Premiéra USA: 25.12.2020 HBO Max
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: -
Poprvé na DVD: (prozatím nevyšlo)
Poprvé na Blu-ray: (prozatím nevyšlo)

Tržby celkem - $ 169 600 000
Náklady (Rozpočet) - $ 200 000 000

FILMY V SÉRII
Muž z oceli gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/muz-z-oceli-man-of-steel-2013-143-usa-kanada-velka-britanie-akcni-dobrodruzny-fantasy-sci-fi-731/
Akční / Dobrodružný, USA / Kanada, 2013
Režie: Zack Snyder, Hrají: Henry Cavill, Amy Adams

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti gastonrolinc.webnode.cz/news/a1185/
Sci-Fi / Dobrodružný, USA, 2016
Režie: Zack Snyder, Hrají: Ben Affleck, Henry Cavill

Sebevražedný oddíl gastonrolinc.webnode.cz/news/a1186/
Fantasy / Sci-Fi, USA, 2016
Režie: David Ayer, Hrají: Will Smith, Jared Leto

Liga spravedlnosti gastonrolinc.webnode.cz/news/a1189/
Akční / Dobrodružný, USA, 2017
Režie: Zack Snyder, Hrají: Ben Affleck, Gal Gadot

Wonder Woman gastonrolinc.webnode.cz/news/wonder-woman-wonder-woman/
Akční / Dobrodružný, USA / Hong Kong, 2017
Režie: Patty Jenkins, Hrají: Gal Gadot, Chris Pine

Aquaman gastonrolinc.webnode.cz/news/aquaman-aquaman-2018-143-usa-akcni-dobrodruzny-fantasy-76/
Akční / Dobrodružný, USA, 2018
Režie: James Wan, Hrají: Jason Momoa, Amber Heard

Shazam! gastonrolinc.webnode.cz/news/shazam-shazam-2019-123-usa-akcni-dobrodruzny-komedie-fantasy-64/
Akční / Dobrodružný, USA, 2019
Režie: David F. Sandberg, Hrají: Zachary Levi, Mark Strong

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) gastonrolinc.webnode.cz/news/birds-of-prey-podivuhodna-promena-harley-quinn-birds-of-prey-and-the-fantabulous-emancipation-of-one-harley-quinn-2020-109-usa-akcni-dobrodruzny-krimi-komedie-56/
Akční / Dobrodružný, USA, 2020
Režie: Cathy Yan, Hrají: Margot Robbie, Rosie Perez

Wonder Woman 1984 gastonrolinc.webnode.cz/news/wonder-woman-1984-wonder-woman-1984-2020-115-usa-akcni-dobrodruzny-fantasy-sci-fi-46/
Akční / Dobrodružný, USA, 2020
Režie: Patty Jenkins, Hrají: Gal Gadot, Chris Pine

Liga spravedlnosti Zacka Snydera gastonrolinc.webnode.cz/news/liga-spravedlnosti-zacka-snydera-zack-snyders-justice-league-2021-240-usa-akcni-dobrodruzny-fantasy-74/
Akční / Dobrodružný, USA, 2021
Režie: Zack Snyder, Hrají: Ben Affleck, Henry Cavill

Sebevražedný oddíl gastonrolinc.webnode.cz/news/sebevrazedny-oddil-2-suicide-squad-2-2021-130-usa-akcni-dobrodruzny-fantasy-73/
Akční / Dobrodružný, USA, 2021
Režie: James Gunn, Hrají: Margot Robbie, Joel Kinnaman

The Batman gastonrolinc.webnode.cz/news/the-batman-the-batman-2022-usa-akcni-drama-krimi/
Akční / Drama / Krimi, USA, 2022
Režie: Matt Reeves, Hrají: Robert Pattinson, Zoë Kravitz

Black Adam gastonrolinc.webnode.cz/news/black-adam-black-adam-2022-usa-akcni-sci-fi-v-priprave/
Akční / Sci-Fi, USA, 2022
Režie: Jaume Collet-Serra, Hrají: Dwayne Johnson, Noah Centineo

The Flash gastonrolinc.cms.webnode.cz/news/the-flash-the-flash-2022-usauakcni-dobrodruzny-fantasy-sci-fi-v-priprave/
Akční / Dobrodružný / Fantasy, USA, 2002
Režie: Andy Muschietti, Hrají: Ben Affleck, Ezra Miller

Aquaman a ztracené království gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/aquaman-and-the-lost-kingdom-aquaman-and-the-lost-kingdom-2022-usa-akcni-dobrodruzny-fantasy-v-priprave/
Akční / Dobrodružný / Fantasy, USA, 2023
Režie: James Wan, Hrají: Jason Momoa, Amber Heard

Shazam! Hněv bohů gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/original-dvd190/
USA, Akční / Dobrodružný / Komedie, 2023
Režie: David F. Sandberg, Hrají: Zachary Levi, Asher Angel

Blue Beetle gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/original-dvd215/
USA, Sci-Fi 2023
Režie: Angel Manuel Soto, Hrají: Xolo Mariduena

Batgirl
USA, Akční / Dobrodružný / Krimi, 2023
Režie: Adil El Arbi, Bilall Fallah, Hrají: Leslie Grace, Brendan Fraser
 
Tvůrci a herci
Patty Jenkins (Režie), Gal Gadot (Produkce), Patty Jenkins (Produkce), Charles Roven (Produkce), Deborah Snyder (Produkce), Zack Snyder (Produkce), Stephen Jones (Produkce), Andreas Wentz (Produkce), Hans Zimmer (Hudba), Matthew Jensen (Kamera), Richard Pearson (Střih), Kristy Carlson (Casting), Pat Moran (Casting), Lucinda Syson (Casting), Aline Bonetto (Scénografie), Lindy Hemming (Kostýmy), Jimmy Boyle (Zvuk), Gilbert Lake (Zvuk), Gary A. Rizzo (Zvuk), Richard King (Zvuk), Julie Dartnell (Masky), Karen Cohen (Masky), Patty Jenkins (Scénář), Geoff Johns (Scénář), Dave Callaham (Scénář), William Moulton Marston (komiks) (Předloha), Gal Gadot (Herec), Chris Pine (Herec), Kristen Wiig (Herec), Pedro Pascal (Herec), Natasha Rothwell (Herec), Robin Wright (Herec), Connie Nielsen (Herec), Gabriella Wilde (Herec), Ravi Patel (Herec), Lilly Aspell (Herec), Kristoffer Polaha (Herec), Amr Waked (Herec), Jonathan Ajayi (Herec), Chris Silcox (Herec), Lynda Carter (Herec), Lucian Perez (Herec), Kelvin Yu (Herec)
 
2020/115/USA/Akční, Dobrodružný, Fantasy, Sci-Fi
 
Zajímavost k filmu- Ve snímku byla použita skladba „Beautiful Lie“ z filmu Batman v Superman (2016), dále soundtrack ze Sunshine (2007), „Welcome to the Pleasuredome“ od Frankieho Goese, „Voi Che Sapete“ od Mozarta, „Adagio in D Minor“ Johna Murphyho, skladba „Rio“ od skupiny Duran Duran či „I Won't Leave You“ z filmu Pompeje (2014).
- Vo filme sa objavilo až 126 chýb a tým pádom sa stal najchybovejším filmom roka 2020.
- Diana (Gal Gadot) oproti svým předchozím vystoupením v sérii DCEU nepoužívá meč a štít, což bylo záměrem ze stran tvůrců, jelikož tyto zbraně evokují násilí a režisérka Patty Jenkins chtěla snímek pojmout v pozitivním a optimistickém duchu – navíc trvala na tom, že ve filmu neuvidíme jediné úmrtí.
- V komiksech má Max Lord (Pedro Pascal) dceru jménem Emma, nicméně v tomto snímku má syna jménem Alistair (Lucian Perez). V komiksech rovněž dokáže Max ovládat mysl ostatních, přičemž vedlejším účinkem je krvácení z nosu – ve filmu jej rovněž vidiíme krvácet z nosu.
- Dianino (Gal Gadot) líčení bylo provedeno pouze produkty kosmetické značky Revlon.
- Režisérka Patty Jenkins a herec Pedro Pascal založili ztvárnění postavy Maxwella Lorda na Gordonovi Geekovi (Michael Douglas) ze snímku Wall Street (1987) a Lexi Luthorovi (Gene Hackman) z filmu Superman (1978).
- Diana (Gal Gadot) používá svou čelenku jako bumerang, což je odkaz na seriál Wonder Woman z roku 1975.
- Ve chvíli, kdy se děj přesune do Washingtonu 80. let, lze zpozorovat obchod s názvem Commander Salamander – tento obchod ve městě skutečně kdysi byl a na přelomu 80. a 90. let se těsil veliké oblibě, nicméně roku 2010 byl uzavřen.
- Dvanáctiletá Lilly Aspell (malá Diana) provedla veškeré kaskadérské úkony sama – údajně odvedla lepší práci než její dublérka.
- Děti v závěrečné scéně jsou Alma, dcera Gal Gadot, a Ace, syn režisérky Patty Jenkins. Ve stejné scéně se rovněž mihne i manžel Gal Gadot, Yaron Varsano, který je s jejich mladší dcerou Mayou na dětském kolotoči.
- Ve snímku se objevila také bývalá představitelka Wonder Woman – Lynda Carter. V tomto snímku ztvárnila slavnou Asterii v potitulkové scéně.
- Ve snímku můžeme vidět mocný artefakt Materioptikon, běžněji nazývaný Dreamstone. Ten svému nositeli umožňuje vidět sny a touhy a uvést je do reality (společně s jejím samotným přetvářením). Poprvé se Dreamstone zjevil v komiksu „Justice League of America #19“ od Gardnera Foxe, nikdy však nebyl propojen s Maxwellem Lordem (Pedro Pascal).
- Dle magazínu Variety Gal Gadot obdržela honorář ve výši 10 milionů amerických dolarů – za první Wonder Woman (2017) dostala přitom „pouhých“ 300 tisíc USD.
- Snímek byl natočen na 70mm IMAX kamery, přičemž v určitých sekvencích byl poměr stran rozšířen.
- Režisérka Patty Jenkins dostala za režii snímku 9 milionů amerických dolarů.
- Dianina (Gal Gadot) nová zlatá zbroj se oficiálně jmenuje „Golden Eagle“ a poprvé se objevila v komiksu „Elseworlds: Kingdom Come“ z roku 1996.
-Na podlaze v obchodním centru lze zpozorovat symbol Nuclear Mana (Mark Pillow) z filmu Superman 4 (1987).
-Organizace GLAAD (sdružení gayů a lesbiček) vytvořila petici, v níž požadovala, aby postava Diany (Gal Gadot) byla ve filmu zobrazena coby bisexuálka – na stránkách komiksů je přitom WW oficiálně bisexuální teprve od roku 2016.
- Postava Cheetah (Kristen Wiig) se poprvé objevila v komiksu „Wonder Woman #6“ z roku 1943. Zároveň se jedná o první hraný film, v němž se tato postava objeví.
- Kristen Wiig byla režisérčinou první volbou do role Cheetah. Dále byla zvažována Emma Stone, avšak odmítla. Sarah Paulson pak o roli projevila svůj zájem, neúspěšně.  
 
Odkazy