Karate Kid 3 / The Karate Kid, Part III (1989/108/USA/Akční, Drama, Rodinný, Sportovní) 29%

05.08.2018 12:03
JEDNOU VĚTOU
„Daniela čeká ten nejdůležitější zápas a ve hře je nejen jeho čest, ale také přátelství s jeho učitelem."

OBSAH
Daniel a jeho učitel pan Miagy se ocitají na počátku dalšího karate dobrodružství pro mládež. Nad Danielem se totiž stahují mraky. Agresivní učitel karate, jehož Daniel svým vítězstvím v prvním filmu znemožnil, se zvedá z prachu poražených a společně se svým nechutně bohatým a podlým žákem chystají rafinovanou pomstu.(oficiální text distributora)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Karate Kid I a II čas od času naši trenéři na karate používali jako instruktážně-motivačně-parodický prvek, třetí část už nám byla jen varováním, a teď už nemyslím jen sportovní stránku věci...navíc ta kata je teoreticky vzato proti pravidlům, a prakticky byste dostali pěknou nakládačku. (Gemini) 1*

Naivní i hloupé. První dva díly měly v sobě všeho více, což je pro trojku velká škoda. Působí to chvílemi jako domácí video, jak být hodný a skvělý bojovník karate a jak si pěstovat bonzai. Ale brát to celé vážně, se to opravdu nedá. (Djkoma) 1*

No toto, to bylo něco strašnééého. Uřvanej Karate Kid z jedničky nám vyrostl v ještě uřvanějšího, otravnýho fracka na odstřel, pan Miaga chudák musel mít sakra nálož flegmatismu, že toho smrádka nepokosil už v díle druhým, kterej jsem naštěstí neviděla. Jo, a myslím, že tam šlo celou dobu o nějaký bonsaje. Fakt dost parádní biják! (akisha) 1*

VELKÁ RECENZE
Daniela čeká ten nejdůležitější zápas a ve hře je nejen jeho čest, ale také přátelství s jeho učitelem.
Potřetí se můžete na televizních obrazovkách setkat se sympatickým Danielem La Russem a jeho šarmantním učitelem asijských bojových umění, panem Miyagim. Tentokrát se z japonského ostrova Okinawa, kde Daniel svedl zápas o čest svou i svého učitele, vrací děj zpět do Los Angeles. Oba hrdinové doufají, že po všech prožitých trablech budou mít konečně trochu klidný život. Daniel je však přinucen samolibým Mikem Barnesem k souboji v karate.
To by však nebylo to nejhorší. Pan Miyagi totiž odmítne Danielovi pomoc, protože podle něj porušuje zákony karate, které je pro něj obranou života a cti a ne bitvou o tituly a soutěžní pocty. Danny zůstává sám a sám musí bojovat nejen o přátelství Miyagiho ale také o život s mužem, rozhodnutým zničit nejen jeho, ale také jeho mistra.
Třetí pokračování většiny filmů je až na  výjimky jen natahováním tématu, ani karate  filmy nejsou jiné. Jde jen o to, jak hlavního  hrdinu dostat k souboji a to na vyšší  hodnocení než průměr nestačí. Ukázky karate  boje jsou možná zajímavé pro fajnšmekra, ale  to nejsem a víc filmu nedám při nejlepší  vůli.

Ocenění:
Razzies
1989 - Nejhorší film (nominace)
1989 - John G. Avildsen (Nejhorší režisér) (nominace)
1989 - Ralph Macchio (Nejhorší herec) (nominace)
1989 - Pat Morita (Nejhorší herec ve vedlejší roli) (nominace)
1989 - Robert Mark Kamen (Nejhorší scénář) (nominace)

DABING
1.DABING (VHS)
V českém znění: Filip Jančík - Ralph Macchio (Daniel), Antonín Molčík - Noriyuki 'Pat' Morita (pan Miyagi), Rick Hurst (hlasatel), Joseph V. Perry (strýček Louie), Vladimír Kudla - Thomas Ian Griffith (Terry), Miriam Chytilová - Robyn Lively (Jessica Andrewsová), Jan Potměšil - Martin Kove (Kreese), Sean Kanan (Mike Barnes), Doc Duhame (ochrankář), Jiří Štrébl - Jonathan Avildsen (Snake), Jan Tříska (Milos), Gabe Jarret (Rudy), Pat E. Johnson (rozhodčí), Patrick R. Posada (mladík se zlomeným nosem), C. Darnell Rose (vykladač bonsají), Zuzana Mixová - Randee Heller (Lucille), Frances Bay (paní Milo), Diana Webster (Margaret)
Zvuk: Jan Morávek
Překlad: Olena Cikánková
Dialogy: Jana Kovaříková
Režie: Karolína Průšová
Vyrobil: Bonton Films
Distributor: Bonton Home Video © 1994 (VHS)

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: -
Premiéra USA: 30.6.1989 Columbia Pictures US
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: 25.1.2002 (DVD)
Poprvé na DVD: -
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)

Tržby celkem - $ 38 900 000
Náklady (Rozpočet) - $ 12 500 000
 
FILMY V SÉRII
Karate Kid gastonrolinc.webnode.cz/news/a0167/
Rodinný / Drama, USA, 1984
Režie: John G. Avildsen, Hrají: Ralph Macchio, Pat Morita

Karate Kid 2 gastonrolinc.webnode.cz/news/a0168/
Akční / Romantický, USA, 1986
Režie: John G. Avildsen, Hrají: Pat Morita, Ralph Macchio

Karate Kid 3 gastonrolinc.webnode.cz/news/a0170/
Akční / Drama, USA, 1989
Režie: John G. Avildsen, Hrají: Ralph Macchio, Pat Morita

Nový Karate Kid gastonrolinc.webnode.cz/news/novy-karate-kid-the-next-karate-kid/
Akční / Sportovní, USA, 1994
Režie: Christopher Cain, Hrají: Pat Morita, Hilary Swank

Karate Kid gastonrolinc.webnode.cz/news/karate-kid-karate-kid-2010/
Akční / Drama, USA / Čína, 2010
Režie: Harald Zwart, Hrají: Jackie Chan, Jaden Smith
 
Tvůrci a herci
John G. Avildsen (Režie), Jerry Weintraub (Produkce), Bill Conti (Hudba), Steve Yaconelli (Kamera), John Carter (Střih), John G. Avildsen (Střih), Caro Jones (Casting), William J. Cassidy (Scénografie), - (Kostýmy), Don Digirolamo (Zvuk), Scott Hecker (Zvuk), Robert Knudson (Zvuk), Robert Glass (Zvuk), Del Acevedo (Masky), Robert Mark Kamen (Scénář), Ralph Macchio (Herec), Pat Morita (Herec), Robyn Lively (Herec), Thomas Ian Griffith (Herec), Jan Tříska (Herec), Martin Kove (Herec), Randee Heller (Herec), Frances Bay (Herec), Sean Kanan (Herec)
 
1989/108/USA/Akční, Drama, Rodinný, Sportovní
 
Zajímavost k filmu
- Když si Terry (Thomas Ian Griffith) prohlíží v autě časopis, na zadní obálce můžeme spatřit fotku Chucka Norrise, který je bývalým mistrem světa v karate.
- Thomas Ian Griffith v tomto filmu debutoval.
 
Odkazy