Král ztraceného světa / King of the Lost World (2005/80/USA/Akční, Dobrodružný, Horor) 25%

20.09.2018 09:32
JEDNOU VĚTOU
„Krvelačný King Kong se nezastaví před ničím!"

OBSAH
Nová filmová verze slavného King Konga v sobě mísí prvky zábavy, napětí a dobrodružství. Letadlo spadne do neobydlené oblasti Amazonie a ti, co pád přežili, se musí spojit, aby čelili útokům domorodých kmenů. Ale na ostrově nejsou kmeny to jediné, co je bude ohrožovat. Tropický prales totiž hostí také obří pavouky, smrtelně nebezpečné štíry a především pořádně naštvaného a krvelačného King Konga. Jak z ostrova zmizet? Dá se každému důvěřovat? Boj o život začíná!(oficiální text distributora)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Asylumácká odpověd na King kong, je děsně ale opravdu děsně špatná. Ale jelikož jsem věděl s čím mám tu čest tak jsem se nějak moc nenudil. Film je o tom jak spadne letadlo, a cestující pak cestují po ostrově, tu tam potkají domorodý kmen, poté zas hned obří pavouky či štíry. Právě kvůli těmto obludám jsem to scháněl, škoda že pavouci měly skoro nejmenší prostor, byly poměrně pěkný. Proč SKORO nejmenší? Inu nejmenší prostor tu měla samotná opice, která tu byla fakt jen na pár minut, naneštěstí to byla ale pěkná svině a neměla zájem o blondýny. Efekty byly vskutku děsné ač šlo o cokoliv vypadaly jak dětská malůvka. Ale poměrně mě překvapily herci ne moc jak hrají ale že se tu sešel Boxleither, Railsback a Asylumácký dvorní herec Ghilles, právě Ghilles mě poměrně překvapil(je to celkem sympatický chlapík a nehraje vyloženě špatně, má ale zapořebý hrát v takových shitech?). Film nemohu doporučit nikomu jinému než člověku kdo hledá špatné filmy nebo je fanouškem Asylum studia. (Campbell) 2*

Arthur Conan Doyle se musel doslova obracet v hrobě, když se společnost Asylum rozhodla zareagovat na King Konga Petera Jacksona, natočením dalšího brakového kousku, který se snad nedá označit ani za „céčkovou“ záležitost. Leigh Scott rozhodně nepatří mezi uznávané režiséry a většina jeho filmů skončila v „odpadních stokách“. A ani tentokrát tomu nebylo jinak. Předem chci všechny varovat, že od tohoto filmu opravdu nic dobrého nečekejte, jinak budete velmi zklamáni! Jistě však existují i takoví nadšenci (milovníci braků) jako já, kteří si prostě podobnou zábavu nemůžou nechat ujít. Hledat největší slabinu filmu je vážně hrozně těžké, protože zkritizovat se dá skoro všechno. Od slabých hereckých výkonů (přestože se zde objevilo několik známějších tváří: Boxleitner, Amanda Ward, Rhett Giles, Steve Railsback), nezajímavých postav což byl velký problém, protože většina děje se točí převážně kolem chození lidí po ostrově, přes špatná digitální monstra až po trapně namaskované domorodce. 20% (SOLOM.) 1*

Něco tak (ve všech směrech) příšerného jsme neviděla už dlouho, nutno však dodat, že jsem na to zírala s otevřenou pusou a celou dobu se skvěle bavila. Rozhodně ne proto, že by to byla dobrá parodie, smála jsem se, protože jinak bych to asi nezvládla. Přímo ukázkovým příkladem děsu je scénář, který je plný debilních opakovaných frází, klišé a především slova "kokpit" (Náhodou, nepočítali jste někdo, kolikrát ve filmu zaznělo?). Přiznávám se, že až tady jsem to slovo slyšela poprvé (a mám ho dost na zbytek života). Když ale jedna z hlavních postav nevěděla, co je to choroš, uklidnila jsem se, že jsou i blbější než já. A co mě ještě dostalo, byl závěr titulek, jo občas se vyplácí je číst..."No giant apes or dragons were hurt during the production of this screenplay. Maybe some giant scorpions got mad, but that´s about it...Why are you still reading this? Go back to the video store and rent another Asylum film. You know you want to." (Lilloos) 1*

VELKÁ RECENZE
Nová filmová verze slavného King Konga v sobě mísí prvky zábavy, napětí a dobrodružství. Letadlo spadne do neobydlené oblasti Amazonie a ti, co pád přežili, se musí spojit, aby čelili útokům domorodých kmenů. Ale na ostrově nejsou kmeny to jediné, co je bude ohrožovat. Tropický prales totiž hostí také obří pavouky, smrtelně nebezpečné štíry a především pořádně naštvaného a krvelačného King Konga. Jak z ostrova zmizet? Dá se každému důvěřovat? Boj o život začíná!
Má to být Mockbuster na King Konga od Petera Jacksona, ale já v tom vidím i zářez seriálového megahitu Ztracení. Asylum a jejich céčkový filmový svět. Už ten úvod stojí zato. Letadlo skočí do džungle šipku a mohutně vybuchne. Střih. Vidíme trosky rozpůleného letadla s pouze otřesenýma cestujícíma bez sebemenšího škrábnutí, jakoby seděli v autobuse, které narazilo do semaforu. Následně se dozvíme, že vrazili do skály a že první polovina letadla je od nich několik desítek kilometrů. A tak se tam vypraví. Dobrodružství začíná a divák má představu, jak to celé bude vypadat.
Cestou je napadají obrovští digitální monstra, která se v záběru objeví tak krátce, že stačí jen mrknout a přijdete o ně. Pozor na onoho King Konga. Jeden by nevěřil, že je to celé o něm. Dokonce je i přepadne jedna domorodá parta, která vypadá, jakoby nějací středoškoláci zrovna pořádali karneval. Jedna nelogičnost za druhou, stupidní dialogy. I ty by snad napsal lépe žák pátého ročníku základní školy. Popiska k filmu končí větou, že boj o život začíná. To je pravda, ale o život diváka. Ten trpí jak nikdy. Radši by skočil ze střechy výškové budovy, než na tohle koukat. P.S. Jedna domorodkyně umí kung-fu nebo co, tak pozor.

DABING
-

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: -
Premiéra USA: 13.12.2005
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: -
Poprvé na DVD: 24.8.2011 Řitka video
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)

Náklady (Rozpočet) - $ 1 000 000

FILMY V SÉRII
King Kong (Originál) gastonrolinc.webnode.cz/news/a0191/
Dobrodružný / Fantasy, USA, 1976
Režie: John Guillermin, Hrají: Jeff Bridges, Jessica Lange

King Kong žije gastonrolinc.webnode.cz/news/a0192/
Dobrodružný / Sci-Fi, USA, 1986
Režie: John Guillermin, Hrají: Linda Hamilton, Brian Kerwin

King Kong (Blu-ray) gastonrolinc.webnode.cz/news/a0212/
Akční / Dobrodružný, Nový Zéland / USA, 2005
Režie: Peter Jackson, Hrají: Naomi Watts, Jack Black

Král ztraceného světa gastonrolinc.webnode.cz/news/a81/
Akční / Dobrodružný, USA, 2005
Režie: Leigh Scott, Hrají: Bruce Boxleitner, Steve Railsback
 
Tvůrci a herci
Leigh Scott (Režie), David Michael Latt (Produkce), David Rimawi (Produkce), Sherri Strain (Produkce), Ralph Rieckermann (Hudba), Steven Parker (Kamera), David Michael Latt (Střih), Kurt Altschwager (Casting), Kurt Altschwager (Scénografie), Amanda Barton (Kostýmy), Greg Vossberg (Zvuk), Angela Horvath (Masky), Carlos De Los Rios (Scénář), David Michael Latt (Scénář), Arthur Conan Doyle (kniha) (Předloha), Bruce Boxleitner (Herec), Steve Railsback (Herec), Rhett Giles (Herec), Eliza Swenson (Herec), Sarah Lieving (Herec), Christina Rosenberg (Herec), James Ferris (Herec), Andrew Lauer (Herec), Ava Bellamy (Herec), Jeff Denton (Herec), Thomas Downey (Herec), Amanda Barton (Herec), Chriss Anglin (Herec)
 
2005/80/USA/Akční, Dobrodružný, Horor
 
Zajímavost k filmu
- Film šel v České republice přímo na DVD  a to dne 24.08.2011 společností Řitka video.
 
Odkazy
-