Prci, prci, prcičky 3: Svatba / American Wedding (2003/96/USA, Německo/Komedie, Romantický) 65% -Originál DVD-

21.07.2018 08:08
JEDNOU VĚTOU
„Vzrušující vyvrcholení Prcičkové ságy“

OBSAH
Bouřliváci, známí divákům celého světa z filmů Prci, prci, prcičky (American Pie) a Prci, prci, prcičky 2 (American Pie 2), se znovu setkávají ve třetím volném pokračování této divácky úspěšné série. Studentská léta jsou již jen ve vzpomínkách, z dětí se stali dospělí, avšak jsou připraveni zařádit si při další velké události. Jim (Jason Biggs) a Michelle (Alyson Hannigan) se budou brát - jak jinak, než ve spěchu. Jimova nemocná babička by ještě ráda viděla jeho svatební obřad, a tak se mladí rozhodnou vše zařídit za neuvěřitelné dva týdny. Stifler plánuje poslední loučení se svobodou (na řadu přijdou striptérky v netypických rolích). Finch (Eddie Kaye Thomas) je rozhodně pro všechny svatební rituály, ale v žádném případě nechce dopřát Stiflerovi "dvorní dámu", kterou nemá být nikdo jiný než Michellina sexuálně přitažlivá sestra Cadence (January Jones). Zatímco všichni propadají šílenství, Jimův otec (Eugene Levy) je v pohodě, jako vždy rozdává rady a připravuje se na nejlepší den svého života.(oficiální text distributora)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Není v životě mladého muže příliš možností ztrapnit se více, než při vlastní svatbě. Ale je to JEJÍ den, takže buďme vděční za to, že Jim bere trapasy jako nezbytnou součást svého života a příliš se jimi nevzrušuje. Já jsem se však nikdy nezapojil do proudu prcimánie, takže považujme za úspěch snímku, že mi v poklidu prošel před očima a nenabídl mi přitom žádný důvod ke znechucení. (Jara.Cimrman.jr) 3*
Dvě a půl hvězdičky. První polovina je vyloženě zoufalá a vyniká v ní režijní neschopnost Jesseho Dylana. Celá řada scén není ani vtipná, ani zábavně nechutná, ani nějak trapná, jen prostě vyzní do prázdna, což je právě Dylanova zásluha. Jako důkaz doporučuju srovnat taneční souboj Stiflera s nabušeným gayem s dancematchi ve Starskym nebo Zoolanderovi. To je úplně jiná liga. Naštěstí poslední půlhodina trochu narovnává dojem, protože film najednou začne mít atmosféru i jakous takous působivost. Ale to už je pozdě, navíc když u oltáře s výborným hercem Biggsem stojí taková matná Michelle. (Cival) 2*

Naši mladí a neklidní hrdinové už pomalinku dospívají a jeden se dokonce chystá strčit hlavu do chomoutu. Kupodivu je to spíše plus, American Wedding jakoby umocňuje "kultovní" zážitek předchozích dvou dílú a relativně "důstojně" uzavírá trilogii Prci, prci, prcičky známou pro svůj perverzní, záchodový humor. Zdálo se mi, že American Wedding se na oko snaží působit trošičku dospěleji, aby o to více vynikl onen jakoby nechtěný pubertální humor a to se daří více než dobře. S odstupem času musím říct, že jsem si to velmi užil, není to typ humor, jemuž byste se měli oddávat nějak často, v perverznostech a nechutnostech není ukryta inteligence, či životní pravda, jako to dokáže Kevin Smith, nicméně zábava, smích, zakrývání si očí rukou a přitom snaha koukat skrz prsty tady je a já tak po letech završují čtvrtou hvězdu! 7/10 (H34D) 4*

VELKÁ RECENZE
Nechci nijak fušovat filmařům do práce, ale pokud mě paměť neklame, domnívám se, že jednou ze zásad, které se jakékoli sequely (tj. pokračování) snaží dodržovat, je stálé herecké obsazení. Ostatně, pokud máte bujnou představivost, zkuste si vydedukovat, jak by asi vypadala taková Smrtonosná zbraň bez Mela Gibsona či Mizerové bez Willa Smithe. Že vám to přijde nesmyslné? Z toho si nic nedělejte, mě tahle představa připadne stejně absurdní jako vám. Série Prci, prci, prciček je v této oblasti jakousi výjimkou. Všechno začalo prvním dílem (takhle ostatně začíná každá série), který nás nejenom solidně pobavil, ale také nás seznámil s nesourodou partičkou přátel (paniců a panen) ze střední. Drsňák Oz, smolař Jim, sprosťák Stifler, hezoun Kevin, intelektuál Finch, romantička Heatcher, feministka Michelle, nepolykající Vicky a přírodou bujně obdařená Češka Nadja. Ti všichni, aniž bychom to tušili, se nám neblíže specifikovaným způsobem vryli pod kůži. Dvojka, natočená o několik let později, vystartovala na diváky s cílem, který se mnohým pokračováním málokdy podaří – a to více pobavit. V případě Prci, prci, prciček 2 se tak nakonec i stalo, což bylo dáno především tím, že scénáristé zaměřili svou pozornost na ty hrdiny, kteří měli tendenci dostávat se častěji do trapasů, popř. nechutných situací. Díky toho se z dvojky opticky vytratil např. Oz, Heatcher či Vicky. Naopak více prostoru dostal hudební tábor zastupovaný flétnistkou Michelle nebo pěkné poprsí zdobící Nadjinu hruď. Pro někoho radikální změny, pro mě však ne. Zvláště pak, když druhý díl porovnám se třetím…
Prci, prci, prcičky 3 jsou skutečně nezvyklým pokračováním. Původní osazenstvo hrdinů se jaksi rozdělilo na dvě půlky (vtipní/nevtipní), přičemž jedna z nich (ta druhá) zmizela bůhvíkde. Těžko tak budete ve trojce hledat několikrát zmíněného Oze či příliš romantickou Heatcher. Jsou totiž pryč. Jak by řekl Stanley Goodspeed ze Skály: „Prostě se vypařili.“ A to samé platí i pro Vicky, Sherminátora či Stiflerova nadrženého bráchu.  
Příběh nových Prciček se odehrává tři roky po skončení druhého dílu. Oproti minulé části nezůstal kámen na kameni. Pryč je touha zasunout či procesy sexuálního sebeuspokojování. Nové Prcičky jsou jiné než ty předešlé, avšak ve své podstatě (zaujmout nechutnostmi) pořád stejné. Až na Stiflera, kterému se vliv dospívání vyhnul oklikou mílovou, prošli všichni hrdinové, nebo alespoň to torzo, podstatnou změnou. O samotné zápletce ani nemluvím.
Kostru příběhu tentokráte netvoří „pařby v přímořském letovisku“, avšak věc pro podobné komedie naprosto nezvyklá. Svatba. Prakticky celý film pojednává o přípravách sňatku mezi Jimem a Michelle, načež okrajovým záležitostem se věnuje jen okrajově (hezky napsáno – pozn. redakce). Nehledě na to, z našeho pohledu nemá přílišnou cenu se v zápletce výrazněji šťourat. Jak už bývá u podobných snímků zvykem, tady jde v prvé řadě o prasárny.
A věřte, laťka určující míru nechutnosti je nasazena třetím dílem skutečně vysoko. Jestliže se někomu dělalo nevolno při pití pivíčka nebo čůránkové lázni, při pozorování Prciček 3 hrozí dotyčnému vyprázdnění žaludku dvojnásob. Všechny rádoby prasárny z minulých dílů působí vedle těch „nových“ jako plivnutí do louže. Přestože však tvůrci zacházejí v oblasti žánru komedie skutečně daleko (ani bych se nedivil, kdyby bratři Farrellyovi sekli s filmařinou), všechny fóry jsou strávitelnější než ty z Klubu sráčů. Těžko říct, čím to je – možná jsem zaujatý vůči britské či německé kinematografii (tímto narážím na Holky a Kluky, co to tak strašně chtěj) – ale „hnusárny“ v americkém podání mi svým způsobem imponují.
Co se pak týče vtipnosti samotných postav, není pochyb, že Stifler jednoznačně vede (kdo jiný by byl schopen sníst hovno, že ano?). Mírně zklamáni mohou být naopak příznivci Jima, jehož trapasy už nejsou tak rázné jako v předchozích filmech, a zejména uctívači praktik tantrického sexu, neboť Finch částečně ztratil své osobní kouzlo, které jej činilo excelentním ve druhé části. Eugene Levy coby Jimův otec odvádí tradiční standard a samotný Kevin je pak vtipný asi tolik jako tři týdny stará svačina uschovaná na dně školní aktovky, čemuž se samozřejmě, pakliže jste viděli druhý díl, nemůžete vůbec divit (už tam byl Kevin plošší než Halina Pawlovská na obálce Šťastného Džima). Nutno však dodat na obranu jeho hereckého představitele, že to není ani tak chyba jeho, jako spíše zásluha scénáristy Adama Herze.
Ačkoliv Prci, prci, prcičky 3 disponují celou řadou opravdu vtipných scén (za nejpovedenější považuji rozlučkový večírek pro Jima, uspořádaný Stiflerem), nemohl jsem se ubránit pocitu zklamání. Když jsem před dvěma roky zhlédl Prcičky 2, odcházel jsem z kina tak vysmátý, že mě z toho na druhý den bolela „huba“ (v případě třetího dílu mě tak maximálně bolel zadek). No nevím, nevím… buďto jsem za ty dvě léta podstatně vyspěl, anebo, což je pravděpodobnější, nebyla má bránice zasažena s takovou razancí, jakou jsem očekával. Fórů a gagů je zde sice dost, ale to nic nemění na tom, že převážná většina z nich je charakteru spíše usměvavého, nežli výbušného. A to je zásadní změna oproti minulým dílům. Změna… řekl bych… „mínus dvacetiprocentní“.

PODROBNÝ POPIS FILMU
Film začíná scénou v restauraci, kde chce Jim požádat Michelle o ruku. Jimovi zavolá jeho otec, že zapomněl doma snubní prsten. Michelle nabyde dojmu, že chce Jim sex na veřejnosti, a tak se schová pod stůl a začne Jimovi provádět orální sex. Když přijede Jimův otec, Jim se snaží skrýt, že se blíží orgasmu. Protože neví, že je Michelle pod stolem, připisuje Jimovo vzrušení žádosti o ruku. Když o žádosti slyší Michelle, bouchne se hlavou o stůl, začne chaos, Jim vstane a musí si rychle vyhrnout kalhoty. Zažene stud, zeptá se Michelle, jestli si ho vezme, ta bez váhání odpoví ano.
Když začíná plánování svatby, Jim si myslí, že to bude katastrofa. Michellini rodiče ho nenávidí poté, co se domnívají, že vidí Jima, jak souloží s jejich psy. Michelle chce pouze jediné šaty od jednoho návrháře, a tak se ho Jim vydá hledat. Michelle a Jim nechtěli původně pozvat Stiflera na svatbu, ale ten to náhodně zjistil a nakonec pozván byl, protože Jim neumí tancovat a Stifler slíbil, že mu s tím pomůže.
Finchovi se líbí Michellina sestra Cadance. Stejně jako Stiflerovi. Poté, co slyší, že Cadance hledá slušného muže, Stifler se začne chovat slušněji, začne mluvit o filozofii a umění, často pouze opakuje věci, které předtím řekl Finch. Když Finch zjistí, že je Cadance ze Stiflera-intelektuála unavená, začne být sprostý a zvrhlý. Cadance zjistí, že oba pouze předstírají, a tak neví, koho z nich si má vybrat. Večer před svatbou Stifler neúmyslně zničí květiny určené pro svatbu a cítí se kvůli tomu špatně. Do rána za pomoci svého fotbalového týmu vyzdobí celý kostel květinami. Cadance se rozhodne pro Stiflera a Finch uzná, že je Stifler pro ni asi lepší.
Stifler má hlídat nevěstin svatební prsten, ale omylem ho sní pes. Stifler čeká až se pes vyprázdní, prsten s výkalem dá do obalu od čokolády a jde ho umýt, ale potká Michellinu matku, která si myslí, že nese lanýže. Ta ho chce sníst, a tak Stiflerovi nezbývá nic jiného, než aby to snědl sám, aby si zachoval dobrou tvář.
Michelle a Jim se nakonec vezmou, na svatbě spolu tancují, Stifler je zase s Cadance. Finch sedí sám a vtom přijede Stiflerova máma. Na konci filmu spolu souloží ve vaně.

O PRODUKCI
Mnozí příznivci prvního dílu filmu Prci, prci, prcičky nedočkavě očekávali třetí pokračování, chtěli se dozvědět, jak se osudy hrdinů vyvinou. Avšak pro Adama Herze (autora a producenta těchto filmů) a jeho tým, znamenalo vytvořit třetí pokračování na takové úrovni, aby nebylo možno je považovat jen za komerční uspokojení publika. Jako každý, kdo si přeje úspěch, když sleduje dráhu milovaného dítěte, také filmoví tvůrci přistupovali ke tvorbě třetího dílu s odpovědností a promyšleně.
"Neměl jsem obavy jak završit osud hrdinů, protože jsem o tom přemýšlel od začátku," říká Herz, "jenom jsem si kladl otázku. Je to to pravé, jak by se vyvinuly životy mých hrdinů? Je to věrohodné? A pochopitelně: Je to komické?" Producent Chris Moore potvrzuje: "Všichni jsme byli velmi pyšní na to, co jsme dokázali v obou předchozích dílech Prciček a proto jsme nechtěli být jako ti "ostřílení profesionálové", kteří se snaží z nějakého úspěchu vytřískat co nejvíce kapitálu tím, že stále opakují jedno a totéž". Adam Herz stále přemýšlel a s každým se radil o tom, k jakým komickým situacím, které poznamenají osudy hrdinů, by mohlo dojít během svatby."
Producent Craig Perry vzpomíná: "Bylo to během natáčení druhého dílu, když spolu hovořili Adam Herz a Chris Moore a já jsem je přerušil výkřikem: proboha, neříkejte, že uvažujete o dalším pokračování! Herz se mi ale zmínil o záměru, zobrazit svatbu a když mi vyprávěl podrobnosti, řekl jsem na to jen: To je po čertech dobré!"
Herz vysvětluje: "Tato trilogie je jednoduše běh života našich hrdinů. První díl byl o ztrátě nevinnosti (panictví). Druhý díl líčil ten zvláštní úsek života, který lze také nazvat dospíváním, kdy se mladý člověk táže sama sebe: Kdo jsem, kdo jsou moji přátelé a co se s námi děje? A třetí - to musí být logicky svatba."
Producent Chris Bender říká: "Každý může najít podobnost svého života s charaktery hrdinů Prciček. Tím myslím, že každý má nějakého přítele jako je Stifler nebo Finch a také je mezi nimi "malý" Jim. A každý někdy zažil první zkušenost se sexem ... a většinou i tu, se svatbou. Skoro každý těmito zkušenostmi projde v určitém úseku svého života a většinou přitom prožije řadu komických ale i trapných situací."
"Když jsme natáčeli Prcičky 2, uzavřeli jsme dohodu," říká Moore. "Budeme-li pokračovat třetím dílem, pak to musíme udělat na úrovni. A doufám, že jsme tomuto svému závazku dostáli."
Pro filmaře tím "na úrovni" znamenalo vytvořit takový příběh, který by byl svěží a komický, odehrával se v tempu a současně zobrazil osudy co nejvíce postav z předchozích dílů. Bylo samozřejmě obtížné vybrat postavy, na které se poslední díl soustředí - a u těch pak bylo třeba jejich osudy nějak završit."
"Je to skutečně jakýsi testament Herzova scénáře," říká Moore, "mohli jsme do něj přivést kohokoli, koho jsme si přáli. S několika hrdiny jsme se bohužel museli rozloučit, ale není to proto, že bychom je tam mít nechtěli, ale bohužel se do konečného příběhu prostě "nevešli". Jejich představitelé to pochopili."
Producent Perry dále říká: "Myslím, že úspěch Prciček závisí kompletně na výkonu talentovaných představitelů a na báječně postavených charakterech, které měli k dispozici. Jsou s nimi nerozlučně spjati."
Ke svým postavám z předchozích dvou dílů se vrací Jason Bigs jako Jim, Alyson Hanniganová v roli Michelle, Thomas Ian Nicholas jako Kevin, Seann William Scott v roli Steva Stiflera, Eddie Kaye Thomas jako Finch, Molly Cheeková a Eugene Levy v roli Jimových rodičů. Na scénu vstupuje také rodina Michelle (nově se objevuje January Jonesová jako Michellina sestra Cadence a Fred Willard s Deborah Rushovou jako rodiče Michelle).
Stejně jako v předchozích dílech je středem všech bláznivých situací Jim, jehož svérázný přístup k životu a snaha vyrovnat se s trapasy, které ho potkávají, nakonec vyústí ve svatbu.
Biggs říká. Pokud jde o příběh, měl jsem na začátku určité pochybnosti, ale Adam Herz, který napsal výborné scénáře k prvním dvou dílům, odvedl i zde skvělou práci a svatba tak skutečně završuje Jimův - tedy můj filmový osud.
Thomas Ian Nicholas, opět v roli Kevina, komentuje třetí díl. "Když jsem se dozvěděl, že budeme pokračovat v tomto příběhu, byl jsem zvědav, jestli to ještě bude fungovat. Obvykle se v takovém případě v každém díle v podstatě opakuje totéž. Např. v Indiana Jonesovi je to vždy putování za nějakým posvátným artefaktem. V Prcičkách v podstatě šlo od začátku o sex. Je tomu vlastně i v tomto díle, jde o svatbu, a to je také o sexu, ale je to komické. A příběh je úplně nový a zcela odlišný od těch předchozích. Těší mě, že jsem jedním z těch, kteří na filmu pracovali."
Seann William Scott, jako Stifler se svými věčnými komentáři, souhlasí. "Myslím, že jsme měli velké štěstí, když si diváci zamilovali první i druhý film. Asi bych nechtěl dělat něco, co by lidem nepřineslo zábavu a potěšení z filmu. Když jsem přečetl scénář ke třetímu dílu, úplně mě dostal. Je to určitě nejkomičtější příběh, jaký jsem kdy četl."
Eddie Kaye Thomas shrnuje své dojmy. "Je to velmi vzácné, když se objeví skutečně komediální scénář a dokonce tentokrát ve třech pokračováních. Taky myslím, že je vzácné, když komedie nedělá z lidí tupce a idioty. Náš příběh si zaslouží uznání asi v takovém smyslu. Divák si totiž řekne: -Člověče, něco podobného jsem taky zažil.-"
Středem všech příběhů Prciček jsou čtyři mladí lidé, povahově velmi rozdílní, kteří však jsou navzdory tomu dobrými přáteli. Jim je od přírody dobrák, který vždycky všechno uchopí za nesprávný konec. Stifler představuje toho "zlého chlapce", Kevin je ten, který je všechny spojuje a Finch převádí situace do svých mystických úvah.
Z této jednoty všech čtyř čerpá právě Jason Bigs.
"Měl jsem okolo sebe v těchto filmech velké množství lidí, které považuji za své přátele. Seann je skvělý, je to nejmilejší kluk, jakého jsem kdy poznal. Eddie Kaye Thomas je taky báječný kluk a takoví jsou všichni ostatní... Byl jsem velmi šťastný, že jsem s nimi mohl pracovat ještě po třetí. Všichni jsme si to užili."
Pro většinu představitelů pokračovalo přátelství, které navázali při natáčení, i po skončení filmu.
Eugene Levy měl pocit, že spolupráce s Jasonem Biggsem je stejná, jako kdyby spolupracoval opravdu s vlastním synem. Říká: "Cítil jsem, že jsme si velmi blízcí již v prvním filmu a v obou dalších to pokračovalo. Třetí díl byl pro mne nejzajímavější, protože jsem v něm měl více příležitosti být s Jasonem a ostatními kluky a bylo to velmi zábavné."
Autor Adam Herz poznamenává: "Šlo mi o to, abych lidi rozesmál Aby si při odchodu z kina řekli, - byla to výborná komedie - a znova se zasmáli."

DABING
V českém znění: Filip Švarc - Jason Biggs (Jim Levenstein), Filip Jančík - Seann William Scott (Steve Stifler), Michal Michálek - Thomas Ian Nicholas (Kevin Myers), Petr Burian - Eddie Kaye Thomas (Paul Finch), Barbora Fišerová - Alyson Hannigan (Michelle Flahertyová), Klára Jandová - January Jones (Cadence Flahertyová), Martin Kolár - Eugene Levy (Jimův otec), Radka Stupková - Jennifer Coolidge (Stiflerova matka), Marcel Vašinka - Eric Allan Kramer (Medvěd), Regina Řandová - Deborah Rush (Mary Flahertyová), Antonín Navrátil - Fred Willard (Harold Flaherty), Tomáš Juřička, Lucie Svobodová, Nikola Votočková, Bohdan Tůma, Ladislav Novák
Dialogy a Režie: Martin Kolár
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska pro Universal Pictures v roce 2003

Premiéra ČR: 23.10.2003
Premiéra USA: 1.8.2003 Universal Pictures US
Premiéra Německo: 21.8.2003 Universal Pictures Germany
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: 24.2.2004 (DVD) Universal
Poprvé na VHS: 1.2.2004
Poprvé na DVD: 23.2.2004 Universal
Poprvé na Blu-ray: 14.3.2012 Bontonfilm

Tržby v ČR - Kč 16 537 907
Tržby celkem - $ 231 449 203
Návštěvnost v ČR 178 542
Náklady (Rozpočet) - $ 55 000 000

FILMY V SÉRII
Prci, prci, prcičky gastonrolinc.webnode.cz/news/prci-prci-prcicky-american-pie-1999-95-usa-komedie-romanticky-69/
Komedie / Romantický, USA, 1999
Režie: Paul Weitz, Chris Weitz, Hrají: Jason Biggs, Chris Klein

Prci, prci, prcičky 2 gastonrolinc.webnode.cz/news/prci-prci-prcicky-2-american-pie-2-1993-98-usa-peru-akcni-drama-thriller-63/
Komedie / Romantický, USA, 2001
Režie: J.B. Rogers, Hrají: Jason Biggs, Shannon Elizabeth

Prci, prci, prcičky 3: Svatba gastonrolinc.webnode.cz/news/a1244/
Komedie / Romantický, USA / Německo, 2003
Režie: Jesse Dylan, Hrají: Jason Biggs, Thomas Ian Nicholas

Prci, prci, prcičky: Na táboře gastonrolinc.webnode.cz/news/prci-prci-prcicky-na-tabore-video-film-american-pie-presents-band-camp/
Komedie, USA, 2005
Režie: Steve Rash, Hrají: Arielle Kebbel, Tad Hilgenbrink

Prci, prci, prcičky: Nahá míle gastonrolinc.webnode.cz/news/prci-prci-prcicky-naha-mile-video-film-american-pie-presents-the-naked-mile-2006-97-usa-kanada-komedie-43/
Komedie, USA / Kanada, 2006
Režie: Joe Nussbaum, Hrají: John White, Steve Talley, Ross Thomas

Prci, prci, prcičky: Spolek Beta gastonrolinc.webnode.cz/news/prci-prci-prcicky-spolek-beta-american-pie-presents-beta-house-2007-88-usa-kanada-komedie-46/
Komedie, USA / Kanada, 2007
Režie: Andrew Waller, Hrají: John White, Steve Talley

Prci, prci, prcičky: Kniha lásky gastonrolinc.webnode.cz/news/a0-0252/
Komedie, USA, 2009
Režie: John Putch, Hrají: Bug Hall, Kevin M. Horton

Prci, prci, prcičky: Školní sraz gastonrolinc.webnode.cz/news/a1245/
Komedie, USA, 2012
Režie: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg, Hrají: Jason Biggs, Alyson Hannigan
 
Tvůrci a herci
Jesse Dylan (Režie), Adam Herz (Produkce), Chris Moore (Produkce), Craig Perry (Produkce), Chris Bender (Produkce), Warren Zide (Produkce), Christophe Beck (Hudba), Lloyd Ahern II (Kamera), Stuart H. Pappé (Střih), Lisa Beach (Casting), Sarah Katzman (Casting), Clayton Hartley (Scénografie), Pamela Withers (Kostýmy), Adam Herz (Scénář), Jason Biggs (Herec), Thomas Ian Nicholas (Herec), Eddie Kaye Thomas (Herec), Seann William Scott (Herec), Alyson Hannigan (Herec), January Jones (Herec), Eugene Levy (Herec), Deborah Rush (Herec), Fred Willard (Herec), Angela Paton (Herec), Nikki Schieler Ziering (Herec), Lawrence Pressman (Herec), Alexis Thorpe (Herec), John Cho (Herec), Justin Isfeld (Herec), Jennifer Coolidge (Herec), Molly Cheek (Herec), Reynaldo Gallegos (Herec), Eric Allan Kramer (Herec), Rob Nagle (Herec), Logan Bartholomew (Herec), Amanda Swisten (Herec)
 
2003/96/USA, Německo/Komedie, Romantický
 
Zajímavost k filmu
- Ve všech vojenských verzích filmu je vymazána scéna, ve které se líbá muž v námořnické uniformě s jiným mužem.
- Keď Jim (Jason Biggs) po prvýkrát predstavuje Michelle (Alyson Hannigan) svojej babičke, tak tá vykrikuje, že nie je židovka. Alyson však v skutočnosti židovka je.
- Pri uvedení do slovenských kín rozdávali k lístkom prezervatívy.
- Ve třetím pokračování se již neobjevilo několik dalších hlavních postav z předešlých dvou dílů a sice Chris Klein (Oz), Chris Owen (Sherman), Mena Suvari (Heather), Tara Reid (Vicky), Shannon Elizabeth (Nadia) a Natasha Lyonne (Jessica). Tvůrci to zdůvodnili tím, že bylo téměř nemožné vytvořit zajímavý příběh pro všechny hlavní postavy.
- V tomto filmu již nezazněla žádná skladba od kapely Blink 182, v předešlých dvou dílech uslyšíme skladby “Mutt“ a “Everytime I look for you“.
- January Jones (Cadence) nosila při natáčení paruku.
- Pracovní názvy: American Pie 3, American Pie 3: Piece of Pie.
- Alyson Hannigan (Michelle) má v úvodní scéně filmu ve vlasech dané příčesky.
- Když přijíždí školní autobus k domu Jima, skutečně ho řídil Seann William Scott.
- Jimova babička se v hotelovém pokoji dívá na televizi kde běží seriál Leave It to Beaver.
- Fred Willard si napsal některé pasáže filmu sám, např. scénu s přípitkem když má proslov.
- Ve scéně, kde Stifler dělá asistenta trenéra amerického fotbalu, ztratil Seann William Scott hlas.
- Jimovo celé jméno zní James Emanuel Levenstein a Michellino jméno je Michelle Annabeth Flaherty.
- Aby se jeden ze psů (ten větší) vrhnul na Stiflera, musela majitelka psa dát hrst psího žrádla ke Stifflerovu přirození.
- Zhruba v polovině filmu má na sobě Eddie Kaye Thomas podobnou košili a kravatu, jakou nosí ve filmu Eugene Levy.
- Eugene Levy si mohl během natáčení upravovat text scénáře. Podle režisérových slov, změna textu byla vždycky ve prospěch děje.
- Scéna, kde figurují Stifler, Jim, dort a dva psi byla zčásti improvizována. Hodně improvizovaná byla naopak scéna s výběrem květin.
 
Odkazy