Ztracená brána (TV film) Ztracená brána

05.03.2016 19:08

Krimi / Mysteriózní

Česko, 2012, 3x71 min

Obsah

Třídílný televizní mysteriózní film Ztracená brána je volným pokračováním divácky úspěšného třídílného televizního filmu Ďáblova lest. Hlavními protagonisty detektivního příběhu s tajemstvím jsou znovu Ivan Trojan, Anna Geislerová a Jiří Dvořák. Zatímco první triptych byl spojen s existencí Ďáblovy bible, tento se dotýká záhady unikátního středověkého díla, Voynichova rukopisu. Odkud pochází podivná rostlina? Proč někdo opakovaně vraždí kvůli jejímu jedinému listu? V dramatickém souboji s neznámým vrahem odhalují vyšetřovatelé šokující souvislosti. Usilovně pátrají po tajemném pachateli, aby zastavili zlo. Sami se přitom dostávají do ohrožení. Vyšetřování je plné zvratů a nečekaných komplikací. Kulisy televiznímu filmu poskytnou staré části Prahy, dostaneme se i do spletité sítě chodeb v pražském podzemí, kde se děje cosi nevysvětlitelného. Znepokojivé stopy na místech činu zavedou našeho religionistu Ivana Trojana k Zednářské lóži, ale také na tajemné místo, kde se setká s podivnou bytostí.(oficiální text distributora)

Obsah dílů
DÍL 1: Třídílný televizní mysteriózní film „Ztracená brána“ volně navazuje na divácky úspěšnou trilogii „Ďáblova lest“. Hlavními protagonisty detektivního příběhu s tajemstvím jsou vyšetřovatelé (Anna Geislerová a Jiří Dvořák) a religionista (Ivan Trojan). Spletitý příběh plný zvratů se dotýká záhady unikátního středověkého díla, Voynichova rukopisu. Odkud pochází podivná rostlina? Proč někdo opakovaně vraždí kvůli jejímu jedinému listu? V dramatickém souboji s neznámým vrahem odhalují vyšetřovatelé šokující souvislosti. Usilovně pátrají po tajemném pachateli, aby zastavili zlo, a sami se přitom dostávají do ohrožení. Kulisy televiznímu filmu poskytly staré části Prahy, dostaneme se i do spletité sítě chodeb v pražském podzemí, kde se děje cosi nevysvětlitelného. Znepokojivé stopy na místech činu zavedou religionistu k Zednářské lóži…
DÍL 2: Pátrání po pachateli tajemných vražd pokračuje. Je jisté, že vrah ještě neřekl poslední slovo a nedokončil svou práci. Nikdo netuší, jaký je jeho motiv. Jediný Runa by snad mohl rozluštit klíč, podle kterého si pachatel vybírá příští oběti. To by mohlo kriminalistům pomoci. Pocit, že konečně jedou zatýkat, se však změní ve zděšení, protože podezřelý pachatel se právě stal další obětí. A tak trojice – vyšetřovatelé (A. Geislerová a J. Dvořák) a vědec (I. Trojan) – doslova s nasazením vlastního života dál bezradně pronásleduje zatím neznámého vraha.
DÍL 3: Pátrání po sériovém vrahovi se stalo pro kriminalisty noční můrou. Šímová zmizela v podzemní stoce a Sumara si vyčítá, že možná zavinil její smrt. Runa se trápí nad rozluštěním vrahovy hádanky, směřující ke členům Zednářské lóže. Potřebuje se mezi ně dostat, což je téměř nemožné. Spolu s kriminalisty se vydá po stopách vraha, který jakoby nebyl z tohoto světa. Kam až je zavede pocit zodpovědnosti a smysl pro povinnost? A jakou roli může sehrát Runova pověstná zvědavost? Vrah musí být vypátrán, protože třetím dílem příběh o Ztracené bráně skončí.

Producent - Ceská Televize
https://www.csfd.cz/film/300606-ztracena-brana/prehled/#