Vinaři (TV seriál) Vinaři

04.03.2016 16:44

Komedie

Česko, 2014, 16x58 min

Obsah

Kateřina Hýsková přijíždí z Prahy se svými dvěma dospělými dětmi navštívit rodiče do malebné jihomoravské vesnice Křetice, kde její otec vinař právě .slaví narozeniny. Kateřina je emancipovaná rozvedená manažerka, má poněkud rozjíveného syna Buddyho, který by se nejradši jen poflakoval, a sportovně založenou dceru Petru, která sní o dráze profesionální basketbalistky. Jenže zatím ani jeden z nich netuší, že se vlivem různých okolností jejich pobyt v Křeticích značně protáhne... Vážený křetický občan Bedřich Pavlíček slaví pětašedesáté narozeniny. Jeho narozeniny jsou v Křeticích stejně významnou událostí jako třeba Vánoce – ale oproti Vánocům můžou všichni pít jeho víno zadarmo, takže je to ještě lepší. Jediný, kdo si nepřeje, aby ho Pavlíček hostil, je velkovinař Vlček. Chtěl by se s ním konečně usmířit, a tak mu chce oslavu udělat po svém. Jenže organizaci narozenin drží pevně v rukou Stázi Pavlíčková, takže to nebude mít jednoduché. Popřát Bedřichovi chce i jeho dcera Kateřina, která přijíždí i se svými skoro dospělými dětmi Buddym a Petrou. Těm návštěva „Asie", jak říká Moravě Pražák Buddy, moc nevoní. Ale to je nakonec všechno jedno, protože v hlavní roli se stejně ocitne jedno mrtvé prase...(oficiální text distributora)
Obsah dílů

1. série (2014)

Emancipovaná rozvedená manažerka z Prahy, Kateřina Hýsková, přijíždí se svými dvěma dospělými dětmi navštívit své rodiče do jihomoravských Křetic. Osud tomu tak chce, že je nejprve nucena setrvat několik týdnů, aby posléze zjistila, že v Křeticích v otcově vinařství je vlastně doma. A že chce žít zde. Podobně si jihomoravský vinařský svět zamilují postupně i její syn, flákač a průšvihář Buddy, a dcera Petra, nadšená sportovkyně. Obě děti najdou na Moravě překvapivě nejen profesní uplatnění, ale i nové lásky. Hlavní dějová linka seriálu tedy vlastně vypráví archetypální příběh o tom, jak si lidé z velkoměsta zamilují kouzelnou jižní MoravuDÍL 1: Narozeniny (Narozeniny) - Stázi Pavlíčková si vzala na starost přípravy narozeninové oslavy svého muže Bedřicha. Jeden z narozeninových dárků bude také prase, které má dcera Kateřina vyzvednout cestou z Prahy. Překvapení jim však překazí František Vlček, Bedřichův největší rival, který prase od známého řezníka koupí.

DÍL 1: Narozeniny (Narozeniny) - Stázi Pavlíčková si vzala na starost přípravy narozeninové oslavy svého muže Bedřicha. Jeden z narozeninových dárků bude také prase, které má dcera Kateřina vyzvednout cestou z Prahy. Překvapení jim však překazí František Vlček, Bedřichův největší rival, který prase od známého řezníka koupí.

DÍL 2: Kladeňáci (Kladeňáci) - Všichni žijí přípravami na příjezd Kladeňáků. Jediná, kdo dokáže tyto neřízené střely alespoň trochu zklidnit je právě Hedvika, kterou však zastihne žlučníkový záchvat, kvůli kterému je okamžitě hospitalizována. Nyní František hledá náhradu za Hedviku a jako jediná možná volba připadá právě na Kateřinu. Mezitím Buddy prohraje sázku, díky které se na pařbě Kladeňáků postará o pořádné pozdvižení a Bedřich Pavlíček je zklamaný, že jeho vnoučata nejeví o vinařství takový zájem, jako dříve.

DÍL 3: Věštba (Věštba) - Fuksa je v šoku. Jeho koza Tereza je neklidná, což znamená jediné. Stane se neštěstí. Zpráva o neklidné Tereze se po okolí rychle roznese a všichni nervózně očekávají nějaké neštěstí. František Vlček usilovně shání dočasnou náhradu za Hedviku, která odjela k rodičům. A aby toho nebylo, do jeho restaurace se chystá jeden z nejobávanějších kritiků celé Moravy. Julie se nemůže dočkat až s Michalem oslaví desetileté výročí jejich vztahu.
DÍL 4: Klip (Klip) - Starosta Křetic Olin chce propagovat vesnici, tak povolá filmaře, aby u nich natočili klip o krásách vesničky na jižní Moravě. Filmování klipu se ukáže jako pořádná výzva - Pražák Buddy do morku kosti bude hrát Moraváka, König chce hovořit ve francouzštině a Bedřich s tím odmítá mít cokoliv společného. Navrch toho všeho je Olin přesvědčen, že umírá takže závěrečný proslov v klipu pojme jako svůj odkaz světu.
DÍL 5: Zápisník (Zápisník) - Poctiví a ctnostní občané Křetic si k faráři Tomicovi chodí každý pátek pro rozhřešení za své hříchy. Ten, aby se z toho nezbláznil si je zapisuje do zápisníku jako formu terapie. Vše je v pořádku jen do doby než zápisník otce Tomici zmizí. Bude jeho nálezce schopen odolat pokušení ho nepřečíst a nezačít vykládat všem okolo jací jsou lidé v Křeticích ve skutečnosti?
DÍL 6: Sumec (Sumec) - Machr po pár pivech se plavil v jezeře v lomu a spatřil legendárního sumce. Jana Žižku z Trocnova. Když o tomu řekne ostatním obyvatelům Křetic, žádný z nich mu tak úplně nevěří, přeci jen je známý tím že pije a kdoví co mohl doopravdy vidět. Navzdory pochybnostem se všichni vydají do lomu na rybolov. Pro Machra je Jan Žižka příležitostí, jak všem ukázat, že dokáže být střízlivý. Jan Žižka si ale dává načas, tak lov všichni kromě Machra a Petry vzdají. Ukáže se nakonec legendární sumec, aby ho mohli všichni obdivovat?
DÍL 7: Košt (Košt) - Křetice se chystají na událost roku – Košt Pálavy. Padre Tomica bude celou akci moderovat a dohlížet na její chod od vín přihlášených do soutěže až po vyhlášení vítěze. Každé vinařství přihlašuje do soutěže víno a degustátora.  Starosta Olin se už těší že bude degustovat za vinařství svého syna Františka. Jenže František se pro tento rok rozhodne pro Königa. Chystá se vyhrát, dokonce Königovi, řekne ať za nejlepší určí poslední víno. František ví, že vína se dugustují v takém pořadí v jakém byly do koštu přihlášeny a to svoje přihlásí jako poslední. Jen aby se František nepřepočítal, protože o nečekané situace v Křeticích nikdy není nouze.
DÍL 8: Nová generace (Nová generace) - Faráře Tomicu trápí malý počet věřících v Křeticích. Proto se rozhodne situaci radikálně řešit a uvažuje o odchodu z církve, aby mohl plodit malé Křetičáky a Křetičačky. Musí jenom zjistit jestli vůbec může mít děti. Jako partnera ve zločinu si vybere Tauše. František se dozví, že Buddy randí s jeho dcerou Julií a rozhodne se s ním promluvit, aby zjistil jestli je hoden být s jeho dcerou.
DÍL 9: Bomba (Bomba) - Zarážání hory je starobylá vinařská tradice, která chrání dozrávají hrozny a zaručuje bohatou úrodu. Tato událost se každoročně koná na Bedřichově vinohradu. Letos je ale vše jinak –zarážání proběhne ve Františkově vinohradu. To samozřejmě Bedřich těžce nese, jeho bojkot ale přeroste ve vzpouru a únos starosty. Výbušnou atmosféru navíc zkomplikuje nenadálý nález munice z války, a po zarážání hory do vinohradu mohou vstoupit pouze těhotné, jinak by se zkazila úroda.
DÍL 10: Cimbál (Cimbál) - Křetický cimbálista Straka zemřel a záhadně zmizel i jeho cimbál. Pro policistu Tauše je to příležitost ukázat všem, že není hloupý policista a vrhá se do vyšetřování. Stopy ho zavedou do Mušova, ale získat cimbál zpátky nebude jednoduché. Do komplikované záchranné akce se vrhne Stázi s esem v rukávu - farářem Tomicou.
DÍL 11: Špačci (Špačci) - Na Křetické vinice se chystají hejna špačků s jediným cílem – sežrat co nejvíc lahodných bobulek hroznu. Každý z Křetic se snaží katastrofu odvrátit po svém, každý má svůj recept, protože „dobrý špaček je jedině mrtvý špaček“. Metody jsou různé- brokovnice, či nápad s nahraním zvuku mučeného špačka, nebo Vlčkův převratný vynález. Bude to však proti špačkům stačit nebo bude potřeba zapojit silnější kalibry?
DÍL 12: Vinobraní (Vinobraní) - Začalo se vinobraní. Vypadá to, že sklizeň bude výborná, křetičtí rytíři vína by tedy měli přijat nového člena. Schyluje se teda k složitému rozhodnutí. Fuksa s Olinem se snaží Bedřicha přesvědčit, aby se rytířem stal František. To ale Bedřich nechce ani slyšet.  Franta Vlček ve vinobraní vidí možnost si „trochu“ přivydělat. Rozhodne se objednat hrozny z Maldávie, ze kterých udělá burčák, a své hrozny využije jenom do láhví. Tento nápad se Vlčkovi rozleží v hlavě, snaží se ho zastavit, ale už je pozdě, kamion z Moldávie už parkuje v Křeticách. Františkův sen o vstupu do řádu rytířů vína je zřejmě ztracen.
DÍL 13: Tour de Burčák (Tour de Burčák) - Křeticemi se nese vůně burčáku a teda je čas na každoroční tandemový závod Tour de Burčák. Všechny zúčastněné týmy musí kromě jízdy na kole zvládnout i konzumaci burčáku na stanovištích vinařů. Tandemy, ale zdaleka nejsou rozhodnuté tradiční dvojice se rozdělí a nové utvoří. S Bedřichem letos pojede farář Tomica. A Jiřina, vdova po cimbalistovi Strakovi, si dělá zálusk na nového partnera, ale chce ho nejprve otestovat, aby ji náhodou neumřel příliš brzy. A Fuksa by mohl být tím pravým.
DÍL 14: Lovecká sezona (Lovecká sezona) - Olin s Bedřichem lamentují nad tím, že v lese není žádná zvěř a že tento rok zřejmě nebude hon. V tom objeví v lese neznámé zvířecí stopy. Jakmile se tuto zprávu dozví ostatní členové mysliveckého sdružení, začnou se připravovat na lov neznámého zvířete. Z novinového článku usoudí, že jde o klokana. Místní ženy se snaží přesvědčit své chlapy, aby klokana nezabili, ale jen do doby než Hedvika najde recept na klokaní maso.
DÍL 15: Derby (Derby) - Chystají se každoroční soutěž o hasičský pohár. Julie na obecním úřadě losuje letošní soupeře. První vylosovaní soutěžící jsou Křetice a všichni napjatě očekávaní, kdo bude jejich soupeř- Julie vylosuje Mušov. Trenér hasičů farář Tomica zbledl a pokřižoval se. Mušováci si začínají brousit zuby na skalpy křetičáků. Derby je označené za rizikové, proto Patrik požádá o posily z ředitelství, tam se mu vysmějí. Podaří se Křeticám porazit Mušov?
DÍL 16: Hody (Hody) - Křetice se připravují na hody, bude plno koláčů, vína, masa a všeho na co si libový jazyk vzpomene. Ovšem dívka, která má být stárkou přibrala několik kilo navíc… několik desítek kilo. Když to Křetičáci zjistí, už nic není tak, jako bylo naplánované a všichni se snaží najít novou stárku a pak i nového stárka, protože žádná nechce být stárkou s Hřebcem. Novým stárkem a stárkou se stane Michala a Petra.

2 série (2015)
Parta ve složení farář Tomica, Hřebec, Pavlíček, Vlček, Tauš a Machr se vydávají na pánskou jízdu. Kam? Do Strdína, do malé vesničky v severních Čechách na úpatí Hazmburku, kde má farář Tomica vést novou farnost. Parta ale netuší, že to, co začalo jako dvoudenní výlet, se může rychle zvrtnout a protáhnout na několik týdnů. Obzvláště když podnapilý Vlček uzavře s tamním vinařem sázku o nejlepší Svatomartinské. Společně tak pánové objevují taje a nástrahy Strdína, místní obyvatele a zálibu v pivu, které tu má nad vínem mocnou převahu.
DÍL 1: Výlet (Výlet) - Pavlíček, Vlček, Tauš, Hřebec a Machr vyrážejí na výlet společně s farářem Tomicou, který má v malé vesničce vést farnost. Usedlíci však nejsou z návštěvy farářových přátel příliš nadšeni, což jim dávají jasně najevo. A aby toho nebylo málo. Poznávají zde Waldemara, místního vinaře, který je přesvědčen, že nemá konkurenci.
DÍL 2: Léčitel (Léčitel) - Když Bedřich Pavlíček nestihne vlak do Křetic, je to příležitost pro Vlčka přesvědčit ho, aby zde zůstal dalších deset dní. To Bedřich odmítá a tak Vlčkovi nezbývá nic jiného, než osobně zavolat Stázi, aby ji oznámil, že Bedřichovi zaplatil desetidenní léčbu u místního léčitele. Netuší však, že Stázi, Kateřina a Hedvika mají namířeno do Strdína. Mezitím se Bartákovi pokusí obelstít faráře Tomicu a ostatní pokračují v práci na vinici, aby Vlčkovi pomohli k výhře.
DÍL 3: Sklípek (Sklípek) - Machr a Hrouda mají pocit, že nejsou ve vinařství moc platní. Napadne je proto, že sami (aniž by se se skvělým nápadem komukoliv svěřili) vybudují sklípek, v němž se budou vína jak prezentovat, tak vyrábět. Bohužel si k hloubení sklípku vyberou zrovna lokalitu, kudy je do Strdína veden internet...To překazí plány Monice Waldemarové, která nutně potřebuje na internet nahrát další epizodu svého vlogu. Aby ovšem její "ovečky" nepřišli o svoji pravidelnou dávku ženské tematiky, svolá všechny dámy do místního sálu na společné cvičení kundaliní jógy.
DÍL 4: Agrometal (Agrometal) - Jestli je ve Strdíně nějaká žena, na jejíž adoraci se všichni muži shodnou, je to rozhodně hospodská Hamplová. Ta ovšem strdínskými muži pohrdá s tím, že čeká na svého námořníka (což sice není pravda, ale jelikož ho vybarvila jako největšího bijce a hromotluka, každý se bojí něco si s ní začít). Láďa Karas si ovšem nedá říct a vymyslí vpravdě geniální plán na to, jak se Hamplovou alespoň virtuálně sblížit. Vše se ovšem seběhne tak nějak jinak a Hamplovou v celé její kráse si bude moci užít kompletní Strdín.
DÍL 5: Strdínský batman (Strdínský batman) - Patrik Tauš na mateřské dovolené poněkud zahálí. A jeho policejní praxe mu začíná na pováženou scházet. Rozhodne se roto na svých vycházkách s malou Páťou vzít zákon ve Strdíně do vlastních rukou. Nikdo před ním nebude v bezpečí. Samozvaný strážce spravedlnosti a zákona se bude potýkat nejen s kouřícími školáky, ale i špatně zaparkovaným traktorem. Jeho majstrštykem bude ale odhalení místního raubíře, který na fasády sprejuje nemravné obrázky!
DÍL 6: Terapie (Terapie) - Kdepak, Hřebec si ještě ve Strdíně nevrznul, a příroda proto není v rovnováze. Malá Páťa má pekelné větříky, kvůli kterým propláče celé noci a všechny obyvatele fary budí. Na jinak činorodé Moraváky leze podivná česká nemoc, lenost, se kterou se nedá nic nadělat. A navíc Machr vymění kamaráda Hroudu za "ztepilou"motorku... To vše a další příkoří osudu se dějí kvůli tomu, že Hřebec žije v celibátu. Je proto třeba na tom zapracovat. Ale jak, když všechny ženy ve Strdíně milují Láďu Karase?
DÍL 7: Návrat (Návrat) - Svého bývalého partnera, námořníka Pepka, používala Jana Hamplová jako páku na všechny nenechavce ze Strdína. Vybásnila o něm všem, že je to hromotluk bez kouska slitování a zničí každého, kdo se jí jen dotkne. Jenže její výmluvy vzaly za své, protože legendární Pepek se najednou z ničehožnic ve Strdíně objeví. A nechce nic mímň, než si svoji milovanou Janu vzít za ženu. Ta je ale z jeho nabídky více než zaskočená. S podobným individuem, ač je otce Kláry, rozhodně nechce mít nic společného, a navíc její srdce začalo tepat pro někoho úplně jiného. Jak to ale vše udělat? Pepek si nedá říct a začne ihned zařizovat svatbu, aniž by se s budoucí nevěstou vůbec domlouval. Pepek prostě dobrý dojem ve Strdíně moc neudělá. Navíc s sebou ještě přitáhne něco, co hodně negativně postihne všechny obyvatele Strdína. Nejvíc však Monču Waldemarovou...
DÍL 8: Memoriál Franty Čutka (Memoriál Franty Čutka) - Franta Čutka byl strdínský rodák a přeborník v konzumaci piva "na ex". Tato místní legenda zvládla vypít půllitr za pouhé dvě sekundy. Nikomu po něm se to ještě nepodařilo,a právě proto se ve Strdíně udržuje každoroční tradice Memoriálu Franty Čutka vedeného na jeho počest. Severočeši jsou samozřejmě v konzumaci piva dostatečně cvičení. Nicméně když se na scéně objeví Franta Vlček, nedá mu to, aby se nevsadil. O co? Že oni, Moraváci, zvládnout půllitru vypít rychleji než Češi. Spoléhá na Machra, ale omyl - Machr to s nealkem neumí. Kdyby to tak byla slivovice...
DÍL 9: Expedice Říp (Expedice Říp) - Hamplová už má dost toho, jak starost Chrudoš pro Strdín nic nedělá. Investice do obce žádné, noví turisti jakbysmet. A přitom je od Strdína coby kamenem dohodil význačný vrch české historie, Říp. Když jí tato skutečnost dojde, spřede vskutku ďábelský plán...
Když je starosta líný vyvíjet propagační aktivitu na úřadě, má s pivem utrum. Stejně jako jeho pivní kumpáni, synek Jožin a Zdeněk Barták. Jo, to kdyby takhle turisty lákal na výpravy na Říp se zastávkou ve Strdíně na vychlazeného Pivína, to by byla jiná. Jenže protože Chrudoš nic nedělá, nakonec bude muset na Říp vylézt sám. Hamplová se totiž rozhodne na tento kopec odnést klíče od hospody. Líného starosty už má po krk! Velkou osobní změnou prochází i Hřéba. Zdá se, že jeho vztah s Monikou začíná nabírat na obrátkách a Hřéba je lapen do osidel monogamie. A co víc, on je snad lapen láskou! Ač se současný stav věcí snaží zvrátit, proti božskému citu nic nenadělá. To ostatně ví i sám farář Tomica.
DÍL 10: Blanka (Blanka) - A je to tady - ve Strdíně konečně došlo na dlouho očekávaný souboj mezi Čechy a Moraváky. Nebude se jednat ale o souboj pěstní, ale fotbalový. Jak dopadne? Protože ale strdínští pivaři nejsou žádní velcí sportsmani, těší se hlavně na fotbalový šampionát, který si budou vychutnávat u piva v hospodě, jak jinak. A servírky Blanka a Klára se rozhodnou na tomto svátku fotbalu trochu přivydělat. Hlavně Blanka totiž peníze nutně potřebuje... Jenže jak strdínské přimět k tomu, aby se rozhoupali a nechali holkám nějaké to "dýško"? Protože si zoufalá situace žádá zoufalého řešení, dojde nakonec Blanka k závěru, že nejlepší bude roznášet pivo "nahoře bez".
DÍL 11: Policejní dorost (Policejní dorost) - Dalo se čekat, že vztah Moniky Waldemarové a Hřebce jednoho dne vyplave na povrch. Ale že se to stane zrovna takhle... A bude to mít takové důsledky... To byste nečekali. Malá Páťa, dcera policisty Patrika Tauše, je takový malý ďáblík. Když nebrečí (a nedrží všechny na faře vzhůru) kvůli prdíkům, rostou jí zoubky. A řve samozřejme ve dne v noci jako na lesi. Zoufalý Patrik ovšem přijde na způsob, jak Páťu uklidnit a uspat. Jakkoliv se to zdá nemožná, cestou k vytouženými chvílím bez breku je "hudba", nebo spíš rámus, strdínské metalové skupiny Trakthor. Aby se Patrik dostal k nejnovějším materiálům skupiny, skamarádí se se "zvukařem" Vencou. A ačkoliv je Venca pěkný podvodník a zlodějíček, Patrikovi se podaří probudit v něm zájem o to, stát se strážcem spravedlnosti a ochráncem zákona. Ano, policistou! Jenže právě tohle odhodlání Venci a Patrika bojovat za právo a spravedlnost nakonec nepřímo způsobí, že se Waldemar dozví o poměru své ženy a Hřebce. Což nebude pro nikoho zúčastněného nijak příjemné. Na to vemte jed!
DÍL 12: Mnich (Mnich) - Ve dvanácté epizodě Vinařů jako by se snad všichni zbláznili. Franta Vlček opět najde své oblíbené náboženství, Klára se rozhodne obětovat Jožina, protože není dostatečný satanista. A farář Tomica, ten pomalu, ale jiste podléhá pokušení v podobě hospodské Hamplové. Mezi Tomicou a Hamplovou to začíná vřít, každý z nich to ovšem řeší jinak. Respektive Jana Hamplová to neřeší nijak, jen zamilovaně kouká a chová se obecně dost podivně. Tomica se vrhne na bodybuilding a snaží se myšlenky na ženu zahnat kliky, dřepy a posilováním s činkami. Nezdá se ovšem, že by tahle taktika moc zabírala... Ani ve vinohradě není klid. Mělo by se začít stříkat, ale Franta nemá čím. Navíc se objevují špačci. A Franta Vlček začíná být přesvědčený, že je to tím, že nevěří v žádného Boha. Díky Jožinovi ovšem dojde osvícení! Ono totiž Jožin sice hraje v metalové kapele a tváří se, že věří v Satana. Jenže sám je zapáleným buddhistou, a rozhodne se tohoto mírumilovného učení zasvětit i Frantu. Sám se tak nicméně dostane do hledáčku "bojovnice" za satanismus a bude mít dost namále!
DÍL 13: Dožínky (Dožínky) - Blíží se Dožínky. Hedvika je žena činu, chápe proto, že je to skvělá příležitost, jak se zbavit starého vína z Hamplova vinohradu. A i když starosta Chrudoš připravuje spousty sudů piva, Hedvika je přesvědčená, že to nepitelné víno udá! Jen je otázka, jestli dožínky podle Hedviky vypadají stejně jako dožínky podle Chrudoše! (pište si, že ne!) Franta Vlček je ve své nirváně, ale zdá se, že nirvány došel konečně i Machr. Jak jinak než s alkoholem. S Hroudou vyrazí sesbírat švestky jeho tety a v neobývané maringotce objeví soustavu na vypalování slivovice. Nic víc Machr nepotřebuje! A Monika, ta naprosto nenápadně snová plány na svatbu., aniž by si toho nebohý Hřebec všiml… Je v chomoutu a ani o tom neví!
DÍL 14: Loupež (Loupež) - Ve Strdíně vrcholí sklizeň vína a obě vinařství jedou na plné obrátky. Moraváci mají před Waldemarem díky Hroudovu pracovnímu nasazení obrovský náskok. Kvalita hroznů slibuje velmi dobrý ročník. Waldemar si chce výhru nad Vlčkem pojistit, a tak nařídí Bartákovi s manželkou, Venoušovi a Jožinovi, že musejí ukrást několik beden vína z Hamplova vinohradu, aby si pojistil, že sázku vyhraje. Bohužel pro Waldemara si ochranu Hamplova vinohradu bere pod patronát neohrožený křetický policajt Patrik Tauš. Gábina Karasová odhalí dotační podvody starosty a její sen o Chrudošově dokonalosti se rozplyne…
DÍL 15: Úplněk (Úplněk) - Karas našel dočasný azyl doma u Sumečkové. Ta však hodlá jeho přítomnosti využít – a kromě toho, že ho nutí k hubení krtků na zahradě, počítá i s tím, že veškerou pozornost bude věnovat právě jí. Bartáková odhalí příčinu své nevolnosti – je těhotná. Nebyli by to však Bartákovi, kdyby nevymysleli, jak z těhotenství vytřískat nějakou tu korunu. Monika oznámí Hřebcovi, že její sňatek s Waldemarem je neplatný, a tudíž se mohou hned vzít. Zoufalého Hřebce chce utěšit Karas, ale rozlučka se svobodou se jim nevyvede a zanechá v nich traumatickou vzpomínku na celý život…
DÍL 16: Svatba (Svatba) - ruhá řada kultovního komediálního seriálu o víně a lidech kolem něj právě končí… Diváci po dobu 16. dílů druhé řady úspěšného seriálu Vinaři mohli prožívat osudy svých oblíbených postav z moravských vinic, ke kterým se přidali obyvatelé ze severočeského Strdína a nádherná panoramata třebívlických vinic. Děj byl opět prošpikován nepřeberným množstvím hlášek i řadou komických situací…

 

Producent -

https://www.csfd.cz/film/373974-vinari/prehled/#