Ti, co vraždí (TV seriál) Den som dræber

26.02.2016 19:35

Akční / Krimi / Thriller

Dánsko, 2011, 6x90 min

Obsah

Film Those Who Kill sleduje osudy kriminální komisařky Katriny Ries Jensenové a forenzního psychiatra Thomase Schaeffera, kteří jsou součástí vyšetřovací jednotky kodaňské policie specializující se na sériové vraždy. Případy vyšetřované touto jednotkou mají zřídkakdy kořeny v tradičních motivech - jde o mnohem složitější a závažnější trestné skutky, u kterých je samotný akt zločinu vlastně jen prostředkem k dosažení ještě horšího cíle, kterým je uspokojení a naplnění zvrácených fantazií pachatele. Pro úspěšné vyřešení takovýchto případů se naše dvě hlavní postavy musí plně vcítit do myšlení vraha - protože pouze tehdy, když pochopí, jak uvažuje, ho mají šanci chytit.(oficiální text distributora)
Obsah epizod
1.série (2010)
DÍL 1: Tělo v lese (Liget i skoven) - V lese je nalezena několik let zakopaná mrtvola, s rukami zkříženými na prsou ve stylu egyptských mumií. Fakt, že mrtvola měla takto zkřížené ruce, zavede vyšetřovatele za profesorem psychologie Thomasem Schaefferem, který se specializuje na sériové vrahy. Ten dříve dokonce spolupracoval s policií, ale nyní se na žádost ženy věnuje pouze přednášení na vysoké škole. Na základě Thomasovy dedukce najdou nedaleko místa nálezu prvního těla další čtyři totožné hroby.
DÍL 2:Utopie (Utopia) - Vyšetřovatelé řeší případ vraždy matky a syna z bohaté rodiny, který se nejprve jeví jako čin manžela zahnaného do kouta finančními potížemi. Záhy se však objevují detaily shodné s jiným starším případem, kde navíc také nebyl nalezen manželův snubní prsten.
DÍL 3:Zlá krev (Ondt blod) - Vyšetřovatelé řeší brutální vraždu se sexuálním podtextem ve vězení, kde si trest odpykávají vrazi a násilníci. Zanedlouho je z věznice hlášena druhá vražda spáchaná podobným způsobem. Vězeňské prostředí se dostává pod kůži také Thomasovi, jenž mezi vězni potká velmi inteligentního zabijáka Martina Hoegha, který znal osobně jeho bratra.
DÍL 4:Oko za oko (Oje for oje) - Vyšetřovatelé řeší případ mrtvol krutě zbitých obětí, které si dali do souvislosti s bojem o moc v rámci organizace vedené obávaným bossem Jakovem. V té má naštěstí policie nasazeného agenta v utajení, ale když se i on stane obětí stejného vraha, je forenzní psycholog Thomas Schaeffer postaven před rozhodnutí, které bude mít dalekosáhlé důsledky pro jeho život i rodinu.
DÍL 5:Smrtící hra (Dodens kabale) - Kodanští kriminalisté vyšetřují vraždu ženy nalezené mezi odpadky ve spalovně odpadu. Forenzní psycholog Thomas Schaeffer vytvoří profil geniálního sériového vraha. Jeho odhad se ukáže jako zcela přesný, když vrah začne s policí hrát hru na kočku a myš. Mezitím se vyšetřovatelka Jensenová seznámí s mužem, který se zdá být ideálním partnerem. Tedy až na to, že je ženatý, ale to je pouze první z vad na kráse...
DÍL 6:Stín minulosti (Fortidens skygge) - Forenznímu psychologovi Thomasu Schaefferovi se navzdory rozvodu podařilo se s bývalou ženou a synem dát dohromady. Dokonce přijal nabídku, přednášet na univerzitě. Před odchodem se musí vypořádat s posledním případem a urovnat vztah s kolegyní Jensenovou. Podezřelým v případu je shodou okolností Thomasův bývalý pacient.

Producent -
Miso FilmTV2 DanmarkSF Film ProductionTV4 Sweden,  TV2 Norge (as TV 2 Norge),  Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF),  ZDF Enterprises,  Public Service Puljen,  Nordisk Film- & TV-Fond,  MEDIA Programme of the European Union
https://www.csfd.cz/film/294745-ti-co-vrazdi/