The Fall (TV seriál) The Fall

01.03.2016 09:55

Drama / Thriller / Psychologický

Velká Británie / USA, 2013, 17x60 min

Obsah

V dramatickém seriálu ze Severního Irska se představí Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, jež byla převelena z londýnské policie do Belfastu, aby zde pomohla dopadnout ďábelsky chytrého sériového vraha. Zatímco Gibsonová absolvuje cestu z Londýna, představí se nám samotný vrah Paul Spector (Jamie Dornan). Drama se soustředí kolem policejního vyšetřování, které odkrývá příběhy rodin na straně obětí i vraha, jejichž životy zůstanou navždy poznamenány. Kritikou opěvovaný seriál THE FALL se vrací se svou druhou řadou. V pokračování této strhující napínavé hry se vrací Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, která je na stopě sériovému vrahovi Paulu Spectorovi v podání Jamieho Dornana. Druhá sezóna se odehrává v Belfastu v Severním Irsku a navazuje přesně tam, kde skončila první řada. V šesti hodinových epizodách uvidíme, jak se stíhání Spectora stává tím zoufalejší, čím více se kolem něho utahuje smyčka. Vrah je totiž po psychologické stránce nebezpečnější než kdy dřív.(Cinemax)
Obsah epizod
1. série (2013)
Psychologický thriller, který zkoumá životy dvou lovců. Jedním z nich je sériový vrah, který pronásleduje své náhodné oběti v okolí města Belfast a druhým je talentovaný detektiv - žena, pracující pro Metropolitní policii, a pověřena jeho dopadením.
DÍL 1: Dark Descent (Dark Descent) - V první epizodě Stella Gibson přijíždí do Belfastu, aby se ujala případu zavražděných dívek. Paul Spector si vyhlédne svou další oběť.
DÍL 2: Darkness Visible (Darkness Visible) - Vrah znovu udeřil, tentokrát zabil právničku Sarah Kay, celé vyšetřování přebírá Stella Gibson.
DÍL 3: Insolence & Wine (Insolence & Wine) - Stella Gibson plně přebírá vyšetřování zabitých dívek a Paul Spector si začíná vyhlížet svou další oběť.
DÍL 4: My Adventurous Song (My Adventurous Song) - Stella Gibson se při vyšetřování sériových vražd dostává pod tlak.
DÍL 5: The Vast Abyss (The Vast Abyss) -

2. série (2014)
Kritikou opěvovaný seriál THE FALL se vrací se svou druhou řadou. V pokračování této strhující napínavé hry se vrací Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, která je na stopě sériovému vrahovi Paulu Spectorovi v podání Jamieho Dornana. Druhá sezóna se odehrává v Belfastu v Severním Irsku a navazuje přesně tam, kde skončila první řada. V šesti hodinových epizodách uvidíme, jak se stíhání Spectora stává tím zoufalejší, čím více se kolem něho utahuje smyčka. Vrah je totiž po psychologické stránce nebezpečnější než kdy dřív.
DÍL 1: Walk the Line (Walk the Line) - Uplynulo deset dní od toho, co Paul řekl Stelle, že ho nikdy nedopadne. Stella se snaží zachránit poslední Paulovu oběť, zatímco ten se musí vypořádat se svým náhlým odchodem z města. Po návratu do města přichází na to, že někdo z jeho minulosti pomáhá policii, a tak musí změnit své plány, což pro někoho bude mít hrůzné následky.
DÍL 2: One Named Peter (One Named Peter) - Když Paul Spector odveze Rose z domu uprostřed noci, vyplní se její největší obavy, když jí Paul řekne, že ví, že byla na policii. S pohřešující se Rose narůstá tlak na policii. Gibsonová se musí vypořádat s tím, že její slova upozornila Paula na Rose, kvůli čemu se ji snaží zachránit mnohem zoufaleji a dopadnout vraha.
DÍL 3: It's Always Darkest (It's Always Darkest) - Gibsonová uvaluje na Spectorovu rodinu sledování, ve víře, že ji jeho rodina zavede k Paulovi, který zmizel do neznáma. S každou ubíhající hodinou se pátrání po Rose stává zoufalejší. Blízké minutí mezi Spectorem a Gibsonovou dělá jejich hon kočky na myš ještě osobnější. Spector svůj hněv soustředí na Gibsonovou a proniká do jejího osobního života a těší se z vysmívání se jí a provokování.
DÍL 4: Strangler (Strangler) - Gibsonová ohlásí Burnsovi, že jejich konfrontace v jejím hotelovém pokoji mohla být viděna Paulem Spectorem. Gibsonová je šokována, když zjistí, že Paul navštívil jednu z obětí v nemocnici, uchopí se však příležitosti a podaří se jí Spectora lokalizovat a uvalit na něj sledování.
DÍL 5: The Fall (The Fall) - Gibsonová se stane svědkem posledního činu Spectora.
DÍL 6: In Summation (In Summation) -

3. série (2016)
DÍL 1: Silence and Suffering (Silence and Suffering)- Paul Spector je převezen do belfastské všeobecné nemocnice, kde doktor Joe O'Donnell, zdravotní sestra Kiera Sheridanová a ostatní členové personálu svádějí boj o jeho přežití. Katie dostane zprávy o Spectorově zatčení a jeho životu nebezpečných zraněních a spřádá plány, jak mu pomoci. Zatímco vedení má pochybnosti o tom, jak Gibsonová případ zvládá, její odhodlání získat usvědčující důkazy je vystaveno té nejtvrdší zkoušce.
DÍL 2: His Troubled Thoughts (His Troubled Thoughts) -
DÍL 3: The Gates of Light (The Gates of Light) -
DÍL 4: The Hell Within Him (The Hell Within Him) -
DÍL 5: Wounds of Deadly Hate (Wounds of Deadly Hate) -
DÍL 6: Their Solitary Way (Their Solitary Way) -

Producent -
Artists Studio,  BBC Northern Ireland
https://www.csfd.cz/film/321550-the-fall/prehled/