Taková normální rodinka (TV seriál) Taková normální rodinka

03.07.2016 14:39

Komedie / Rodinný

Československo, 1971, 8 x 55 min

Obsah

Navzdory názvu nejsou Hanákovi tak docela normální. Maskot rodiny, babička (Marie Rosůlková) píše detektivky, které jí nikdo nikdy nevydal, její dcera Cilka (Dana Medřická) má zase ve zvyku se zčistajasna vprostřed věty rozezpívat, její manžel Oldřich (Zdeněk Řehoř) se nevěnuje ničemu jinému než svým želvičkám, myšičkám a jiným zvířatům. Starší dcera Pavla (Jana Štěpánková) všude možně cvičí jógu a se stoickým klidem snáší četná darebáctví svých dvojčat, kterým nikdo neřekne jinak než Raubíři, a tiché podivínství svého manžela Petra (Eduard Cupák), který jen jí, spí a čte noviny. A do této rodiny se chystá její mladší sestra Kateřina (Daniela Kolářová) uvést svého plachého nastávajícího Zdeňka (Jaromír Hanzlík). Samozřejmě se obává, že Zdeněk se drobných výstředností jejích blízkých zalekne natolik, že od ní uteče, a celou rodinu tedy přesvědčí, aby předstírala starosvětsky spořádaný život.

Obsah epizod
1.série (1971)

DÍL 1: Ženich (Ženich) - První příběh ze života jedné normální rodinky. Kačenka si přivádí ženicha Zdeňka, ale bojí se, že uteče, když zjistí, že rodinka možná až tak normální není.
DÍL2: Před svatbou (Před svatbou) - Kačenka má před svatbou, maminka se stará a zařizuje. Ženich Zdeněk chce pozvat svoji protivnou babičku, nevěsta je proti. Chystá se malování bytu, ženy se bojí, že malíř nepřijde a budou muset malovat samy. Zkrátka takový normální večer jedné velké rodiny. A jak to dopadne?
DÍL3: Po svatbě (Po svatbě) - Zdeněk s Kačenkou se šťastně vzali, ale tím jejich příběh zdaleka nekončí. Oba jsou na svatební cestě. A je tu opět taková normální sobota, dědeček koupe Poldinky, Péťa spí, jenže idylu naruší maminka, která rozhodne, že se musí přestavět a nalakovat nábytek, protože se mladý pár brzo vrátí. Navíc přijíždí i tetička, všichni se honem ztratí a nechají dvojčata, aby tetičku zatím pobavili.
DÍL4: Výročí (Výročí) - Zdeněk s Kačenkou mají výročí seznámení. Oba se chtějí vzájemně něčím překvapit. Zdeněk se vyptává ostatních žen v domě, co ony by si přály, sám si neví rady. Každá z nich mu pochopitelně popíše, co by si přála sama, a on - pro jistotu - koupí vše. Kdo z rodiny bude nejvíce překvapen?
DÍL5: Ženich pro tetičku (Ženich pro tetičku) - Rodina vymýšlí jméno pro Pavlíninu holčičku. Zdeněk hlásí nadcházející návštěvu tetičky a babička radí, aby ji provdali a bude pokoj. Jenže ona údajně mužské nesnáší. Tak se ženy domluví, komu tetičku namluví. Vzniká kolotoč nedorozumění, kdo je ženich, kdo nevěsta a do toho začne Pavla rodit.
DÍL6: Škola manželů (Škola manželů) - Ženy se chystají na besídku dvojčat a dávají mužům pokyny, co mají dělat v době jejich nepřítomnosti. Otec Hanák s manželem Pavly pak předávají zkušenosti novomanželovi Zdeňkovi, jak se vyhnout mytí nádobí a domácím pracím, jak ženy chválit a říkat jim pravdu, ale nemusí být celá.
DÍL7: Záletník (Záletník) - Kvůli komu se trápí tatínek? Má nebo nemá nějakou ženskou? Jsou podezření babičky a rodinky oprávněné? A jak dopadne rodinná oslava? Na tyto otázky odpoví sedmý díl úsměvného seriálu o "rodince", kde není nikdy smutno a všechny trable se nakonec vyřeší. A jak je to tedy s tím záletnictvím? No jednoduše tatínek se chodil často dívat na jednoho pejska, ale problém je v tom, že mu ho už někdo vyfoukl. Bál se o něm doma mluvit, protože by mu to rodinka zakázala.
DÍL8: Dáreček (Dáreček) - Závěrečným osmým dílem se s "Takovou normální rodinkou" rozloučíme. Ani v posledním díle nebude nouze o překvapení. Teta se zasnoubí s Janem Koníčkem. Rodinnou radost utlumí vyjádření Petra, že byl určen, aby jel pracovně na Kubu s tím, že tam stráví i vánoce. Maminka Hanáková je celá špatná, protože o vánocích musí být celá rodina pospolu. Babička vymyslí plán. Udělají si vánoce v létě a zároveň oslaví svatbu tety a Jana Koníčka. Největší překvapení však přinesou v košíku Kačenka a Zdeněk. Dáreček má jméno Andulka...

 

Producent -

https://www.csfd.cz/film/74232-takova-normalni-rodinka/komentare/