Superpoldové 2 / Super Troopers 2 (2018/99/USA/Komedie, Krimi, Mysteriózní) 49%

26.01.2021 12:23
JEDNOU VĚTOU
„Když vznikne hraniční spor mezi Spojenými státy a Kanadou, jsou Superpoldové pověřeni nelehkým úkolem."

OBSAH
Všemi oblíbená skupina policistů se vrací v dlouho očekávaném pokračování kultovní komediální klasiky Superpoldové. Poté, co se Spojené státy americké dostanou do sporu s Kanadou ohledně části pohraničí, je povolána skupina Superpoldů, složená z Maca, Thornyho, Fostera, Rabbita a Farva, aby v problematické oblasti založila novou stanici dálniční policie. Skupina se tam rychle navrací ke svým svérázným způsobům plnění policejní práce. Výsledkem jsou Superpoldové 2!(HBO Europe)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Je pravda, že první díl superpoldů jsem viděl snad ještě na škole. Je to už sakra dlouho a tak jsem doufal, že by to v podobném duchu mohlo i být. A ono jo. Chlapi tu rozjížděj neskutečný teorie a často si bouchnou do Kanady, což určitě není na škodu. Co já vím, tak z Ameriky to dokázal snad už jen seriál South Park a taky to byla legrace. Klasickej pubertální humor, kterej je natolik trapnej, až po chvíli začne bejt docela i vtipnej. Jednou hvězdou bych to asi nehodnotil. Občas jsem se fakt zasmál. (Malarkey) 3*

Výborná ukázka, jak lze stejně dobře po celých 18 letech navázat s pokračováním. Tenhle humor mám prostě rád. Trošku slabší než jednička, ale pořád dost zábavné. Sjetý děti pobavily. A z Emmanuelle Chriqui se stává přesně ten typ ženy, kterým věk jen a jen přidává. "Klíčem k životu je šoustat do vašich řití." 3.5* (eraserhead666) 4*

Po špičkové jedničce jsem se trochu bál jak se to po sedmnácti letech vůbec povede dát dohromady. A světe div se, povedlo se jim to. Opět nálož skvělého jednoduchého (ale zároveň dost promyšleného a předem pointovaného) humoru. Pozorovat tuhle bandu prostě existovat je asi stejně boží jako "dělat pitšoviny" s vlastním kolektivem. Určitě bych ale doporučil podívat se nejdřív na jedničku, bez ní a znalosti poměrů docela chápu, že film někdo odpálí jako blbost už jen kvůli nepochopení stylu a humoru. Doufám, že při intervalu 17 let na díl se ještě někdy dočkáme i trojky. Za mě jasných 5. Tyhle dva filmy jsou moje srdcovka. (Milky. ) 5*

VELKÁ RECENZE
Jednička je polozapomenutá kultovka, která se kdysi z ničeho nic objevila v našem DVD přehrávači a nesmazatelně se nám zavrtala do paměti. Broken Lizzards udělali pár více či méně vtipných komedií a právě policejní partička ze Super Troopers je určitě jejich nejlepší prací i alteregy.
V prvním díle byl super příběh, vynikající soundtrack a skvělý hlášky. Souboj mezi státní a městskou policií neměl chybu a první desetiminutovka s těma huličema a Mackův zběsilý útěk v ukradený Miatě dokážou i po 18. letech vyvolat záchvat smíchu. Proto jsem se na dvojku strašně tešil a o to větší je to bohužel zklamání. Už při první scéně jsem byl v rozpacích. Příšerná hudba, naprosto toporné gagy a nevyužité cameo Scotta a bohužel ani potom se to moc nezlepší. Vtipy nefungují a je jedno, že jsou primárně určené pro americké a kanadské diváky, jelikož nevraživost mezi těmito zeměmi je dobře popsaná v mnoha filmech i sitcomech a kdo viděl HIMYM musí bejt v obraze, tam sou tyhle vtipy prakticky pořád, bohužel v Super Troopers 2 vůbec nefungují.
Film nemá žádnej spád, žádnej pořádnej děj, pár dobrých vtipů se najde a abych nekecal, asi 3x sem se opravdu hodně zasmál, ale jinak jsem se opravdu nudil a ošíval a to hlavně u hrozných hereckých výkonů. Jako by to kluky už ani nebavilo a rozpočet navíc byl snad ještě menší než u jedničky, protože jak řikám, ve filmu se prakticky nic neděje a jde jen o sérii gagů, které bohužel nejsou většinou moc vtipné. Jednička měla i slušný děj, tady nic. Navíc konec bych natočil úplně, ale úplně jinak a hlavního záporáka si řeknete asi po deseti minutách. Tohle bolelo a o to víc, že jedničku opravdu miluju.
Strašný zklamání a už opravdu potřebuju nějaký dobrý film, jelikož posledních 14 dní mi krvácej oči, uši a mozek mám po včerejším zážitku s novým Jurským světem scvrklý na velikost toho co má Farva. 40%. (korbitch22)

DABING
V českém znění: Filip Jančík - Paul Soter (Foster), Jakub Saic - Erik Stolhanske (Králík), Filip Švarc - Steve Lemme (Mac), Bohdan Tůma - Kevin Heffernan (Farva), Pavel Vondra - Jay Chandrasekhar (Thorny), Kateřina Lojdová - Emmanuelle Chriqui (Genevieve), Radovan Vaculík - Rob Lowe (Guy), Adéla Kubačáková - Lynda Carter (Jessmanová), Petra Hobzová - Marisa Coughlan (Ursula), Ladislav Županič - Brian Cox (O'Hagan), Pavel Dytrt, Zbyšek Horák, Ivo Hrbáč, Irena Hrubá, Martin Hruška, Jiří Krejčí, Karolína Křišťálová, Linda Křišťálová, Martin Kubačák, Marek Libert, Tomáš Poláček, Petr Pospíchal, Jiří Ptáčník, Martina Šťastná, Martin Zahálka
Překlad: Petr Miklica
Produkce: Pavla Draxlerová
Zvuk: Eliška Bejčková
Výsledný mix: Deluxe Media
Dialogy a režie: Petr Pospíchal
Natočilo Barrandov Studio a.s. 2018

Premiéra ČR: -
Premiéra USA: 20.04.2018 Fox Searchlight Pictures US
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: -
Poprvé na DVD: -
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)

Tržby celkem - $ 31 600 000
Náklady (Rozpočet) - $ 13 500 000

REMAKE / POKRAČOVÁNÍ FILMU
Superpoldové gastonrolinc.webnode.cz/news/superpoldove-super-troopers-2001-100-usa-komedie-krimi-mysteriozni-59/
Komedie / Krimi, USA, 2001
Režie: Jay Chandrasekhar, Hrají: Geoffrey Arend, Joey Kern

Superpoldové 2 gastonrolinc.webnode.cz/news/superpoldove-2-super-troopers-2-2018-99-usa-komedie-krimi-mysteriozni-49/
Komedie / Krimi, USA, 2018
Režie: Jay Chandrasekhar, Hrají: Seann William Scott, Steve Lemme

 
Tvůrci a herci
Jay Chandrasekhar (Režie), Richard Perello (Produkce), Eagles of Death Metal (Hudba),  Joe Collins (Kamera), Spencer Houck (Střih), Venus Kanani (Casting), Mary Vernieu (Casting), Cabot McMullen (Scénografie), Debra McGuire (Kostýmy), Andy Kris (Zvuk), Julie LeShane (Masky), Jay Chandrasekhar (Scénář), Kevin Heffernan (Scénář), Steve Lemme (Scénář), Paul Soter (Scénář), Erik Stolhanske (Scénář)
 
2018/99/USA/Komedie, Krimi, Mysteriózní
 
Zajímavost k filmu
-  Natáčelo se ve městě Belchertown (Massachusetts, USA).
- Vyzvánění padělaných telefonů je instrumentální verze hymny Kanady.
- Aby se nenarušila kontinuita z prvního filmu, tak režisér odmítal natáčet, dokud původní herci neměli stejnou váhu jako předtím.
 
Odkazy