Stoupenci zla (TV seriál) Following, The

26.10.2015 18:19

Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller

USA, 2013, 15x45 min

Obsah

Úřad FBI registruje zhruba 300 aktivních sériových vrahů  na americké půdě. Co když najdou cestu ke spolupráci? Co když je dokáže charismatická a geniální zločinecká mysl svést dohromady a vytvořit kult osobnosti plnící každý rozkaz? The Following je nový psychologický thriller z dílny Kevina Williamsona. Když nechvalně známý sériový vrah Joe Carroll  (James Purefoy) prchne z cely smrti, FBI přizve svého bývalého agenta Ryana Hardyho (Kevin Bacon). Hardy byl odpovědný za polapení Carrolla v roce 2003, kdy byl obviněn za 14 úkladných vražd mladých studentek na univerzitě ve Virginii.

Obsahy epizod
1.série (2013)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě!

DÍL 1:Nedokončené dílo (Pilot) - Bývalý agent FBI Ryan Hardy je odvolán z důchodu, aby mohl stíhat právě uprchlého vězně Joea Carrolla, kterého v minulosti už jednou dostal do vězení. Hardy začne úzce spolupracovat s FBI a jeho vyšetřování jej zavede ke Carrollově ex-manželce Claire, která se stará o jeho mladého syna Joeyho. Hardy také zjistí, že Carroll po útěku, nabral mnoho nových následovníků.
DÍL 2: Kapitola druhá (Chapter Two) - Po zdařilém uvěznění Joe Carrolla musí Ryan Hardy najít uneseného syna Claire Matthews, který byl unesen Carrollovými společníky, a pokračovat v pronásledování policisty Jordyho Rainese, který plní Carrollovy vražedné úkoly.
DÍL 3: Básníkův oheň (The Poet's Fire) - Ryan Hardy bude pokračovat ve stíhání Carrollových společníků. Hlavní prioritou bude dostihnutí maskovaného muže, který zapálil na ulici člověka. Ryan také bude vyzpovídávat postřeleného policistu Jordyho, který málem zabil Claire. Dále bude pokračovat Paulova žárlivost na Emmu a Jakuba, kteří mají spolu intimní vztah.
DÍL 4: Šílená láska (Mad Love) - Maggie se po smrti svého manžela Ricka začne mstít Ryanovi, když se rozhodne zabít jeho sestru. Paul bude pokračovat v ničení milostného vztahu mezi Jacobem a Emmou. Také se opět dozvíme něco z minulosti, když Ryan s Claire řešili svůj zakázaný vztah.
DÍL 5: V obležení (The Siege) - Claire zavolá její syn Joey z domu, kde je držen. Ryan se podle telefonátu snaží zjistit, kde se nachází dům kriminálníků. Joe Carroll si shání právníka z jeho minulosti, přes kterého by poslal zprávu, která bude mít smrtící následky.
DÍL 6: Pád (The Fall) - Carrollovy skutečné úmysly jsou odhaleny prostřednictvím jeho nově objeveného následovníka, Charlieho. Když se Ryan dozví o Carrolových plánech, snaží se zastavit Emmu, Jacoba a Paula tím, že je poštve proti sobě.
DÍL 7: Útěk (Let Me Go) - Joe Carroll si zařídí transport do jiné věznice, což vyvolá u Ryana podezření. Emma se společně s Joeym přidává k dalším Rodrickovým mužům.
DÍL 8: Mezi svými (Welcome Home) - Joey Matthews je stále nezvěstný a Joe Carroll uteče ze své nové věznice. Případu se ujme nový agent FBI Nick Donovan, který je pověřen nalézt Joeyho. Mezitím se Joe Carroll setkává s jedním ze svých následovníků, kterého zná již z minulosti.
DÍL 9: Láska bolí (Love Hurts) - Po napadení Mikea se snaží Ryan a Parker převzít velení nad Nickem Donovanem, za účelem zjistit, kdo to všechno zorganizoval. Mezitím se Joe Carroll snaží najít Claire, která je pod ochranou vazbou.
DÍL 10: Vina (Guilt) - Joe Carroll odhalí místo výskytu úkrytu Claire a posílá tam dva své následovníky. Jacob po shledání s Emmou bojuje s nedávnou minulostí, protože to, co mu udělala, jí neodpustil.
DÍL 11: Biče a lítost (Whips and Regret) - Po neúspěšné záchraně Claire se snaží Ryan a Parker vzpamatovat z jejich porážky. Mezitím se Claire ubytuje v novém domově, kde se bude konat nečekané shledání. Jacob stále bojuje se svým svědomím, poté co potkal opět Emmu.
DÍL 12: Prokletí (The Curse) - Ryan společně s FBI objeví jednoho z následovníků, přes kterého by mohli konečně zjistit Joeovu polohu. V té době se také vrací do práce Mike, který byl v nemocnici. Mezitím se Claire potkává s Emmou, poprvé od únosu jejího syna Joeyho.
DÍL 13: Havenport (Havenport) - Otěže Joeova případu přebírá Havenport policie. Roderickova pozice šerifa je ohrožena, a proto učiní nečekané rozhodnutí, které ohrozí Joeyho. Mezitím dojde k rozporu mezi FBI a Ryanem, který se snaží získat důvěru jednoho z Joeových následovníků.
DÍL 14: Konec je blízko (The End Is Near) - Ryan, Parker a Mike Weston jsou připraveni zaútočit na Joeovo sídlo. Ten se mezitím chystá k útěku. Zároveň maskovaní Joeovi stoupenci vyvolají v centru města evakuaci, která způsobí paniku lidí a únos jednoho z členů FBI.
DÍL 15: Závěrečná kapitola (The Final Chapter) - V poslední epizodě se konečně rozuzlí vše, na co čekáme. Ryanovi se podaří najít místo, kde se schovává Joe s Claire. Kdo zvítězí? Kdo přežije? Splní se Joeova vize?


2.série (2014)

Děj přímo navazuje na finále první řady. A asi nikoho nepřekvapí, že Joe Carroll (James Purefoy) je stále mezi živými, svou smrt totiž zfingoval a tak může vesele pokračovat ve svém vražedném řádění. Tentokrát má navíc velice mocného spojence, který je mu roven a to Lily Gray (Connie Nielsen). Ta je nejen extrémně movitá, ale především má velice brutální choutky. Z tohoto důvodu také adoptovala množství dětí z celého světa, aby z nich vychovávala výkonné vrahy. Z její rodinky nejvíce vynikají dvojčata Luke a Mark (Sam Underwood, který si zahrál už v Dexterovi).
DÍL 1: Zmrtvýchvstání (Resurrection) - I když se zdá, že došlo ke kompletnímu zotavení Ryana Hardyho, tak i tak stále pokračuje jeho posedlost, když si myslí, že Joe Carroll je naživu. Pravda bude odhalena, když přesně na výročí Joeovi smrti dojde k dalším vraždám.
DÍL 2: Pro Joea (For Joe) - Po tragickém vraždícím masakru v metru je Ryan Hardy ještě více posedlý dopadením pachatelů. Brzy se objeví tajemné telefonáty, které jej postaví tváří v tvář ještě větší hrozbě.
DÍL 3: Otázka důvěry (Trust Me) - Ryan pokračuje v jeho hledání souvislostí mezi nedávnou tragédií newyorského metra, Emmou a jejím existujícím kultem z Havenportu, právě, když si je FBI stále více vědoma jeho tajné agendy. Mezitím šokující událost vede Joea k novému plánu.
DÍL 4: Rodinná záležitost (Family Affair) - Po šokujícím odhalení se Ryan a Max pokoušejí dát všechny střípky dohromady a být dva kroky před FBI navzdory Mikeovým ustavičným varováním, aby se do případu nepletli. Mezitím je Emma stále blíže Markovi a Lukovi, zatímco Joe a Mandy se seznámí s následovníkem, který hledá pomoc.
DÍL 5: Zrcadlení (Reflection) - Ryan a Max zajmou podezřelého, aby se dozvěděli nové informace, ale nastanou komplikace, které vedou k nebezpečné hře na kočku a myš. Mezitím si Joe zvyká na prostředí a zřídí si vlastní plán, zatímco si Emma uvědomí, že je v nebezpečné společnosti.
DÍL 6: Odlet (Fly Away) - Hledající podporu a doufajíce v provedení jejich plánu, Ryan a Max kontaktují FBI. Agent Weston má ale jiné plány, které jej dovedou do patové situace mezi dobrem a zlem. Mezitím Joeova nová známost jej zavede do neprozkoumané oblasti. Luke se dostane do problémové situace.
DÍL 7: Oběť (Sacrifice) - Ryan a FBI pokračují v honbě za Lily Gray a jsou nuceni přesměrovat jejich pátrání, když nová hrozba ohrozí život Max. Mezitím Joe, Mandy a Emma dorazí do jejich posledního úkrytu, kde si rychle uvědomí, čeho se musejí vzdát.
DÍL 8: Posel (The Messenger) - Po tragickém převratu se Ryan pokusí najít muže, který naučil Joea zabíjet, v naději najít nové odpovědi. Mezitím se Joe snaží najít své způsoby, zatímco Emma a Mandy čekají, zda jim Joe odhalí své plány.
DÍL 9: Odhalení (Unmasked) - Ryan, Max a Mike odhalí informace, které je ještě blíže zavedou k odhalení špióna uvnitř FBI, což přivede další problémy Mezitím Joe a Micah uskuteční plán hrozící kultu Korban, který má za úkol upozornit Ryana a celý svět.
DÍL 10: Učenlivý žák (Teacher's Pet) - Jak síla kultu Korban roste, tak Joe uskuteční smrtící plán, když využívá své nové přisluhovače, kteří dělají, co si on žádá. Mezitím Ryan a Max vymyslí strategii, že kontaktují Joea, aby cokoliv zjistili. Mike bude čelit své minulosti.
DÍL 11: Svoboda (Freedom) - Smrtelný masakr, který zažehnal Joe Carroll, zavede Ryana a Mikea na velmi nebezpečné místo. Poté, co odhalí více detailů, si uvědomí, že by mohl být ve hře další lídr. Mezitím Joe pokračuje v trénování svého kultu a s Emmou potvrzuje nové plány.
DÍL 12: Zrada (Betrayal) - Po sérii veřejných odsouzení Joeových následovníků, se Joe zaměří na syna muže, který stojí proti němu. Ryan je šokován Claiřiným znovuobjevení a Mandy učiní rozhodnutí, které ji zavede ke známé tváři, která dovede zvrátit to, na čem Joe pracuje.
DÍL 13: Sklizeň (The Reaping) - Ryan vystopuje umístění kultu Korban a chce tam jít s nadějí, že se mu podaří chytit Joeho Carrolla, ale vše nejde podle plánu. Claire žádá Carrie, aby poslala Joeovi zprávu a Mike udělá rozhodnutí, které navždy změní jeho život.
DÍL 14: Ticho (Silence) - Joe Carroll uvádí svůj finální plán do běhu, čímž má dojít k mnoha ztrátám na životech. Mike a Ryan jej musí zastavit, aby nedošlo k dalšímu masakru. Mezitím Claire učiní rozhodnutí, které ji zavede na nebezpečné území, a Mark s Lukem se pokusí vymyslet svůj další krok.
DÍL 15: Odpusť (Forgive) - Mark a Luke se obrátí proti Joemu a Ryanovi tak, že je donutí jít proti sobě, aby zachránili jejich milovanou ženu.

3.série (2015)

Bývalý agent FBI Kevin Bacon se musí vrátit do služby poté, co z vězení uteče sériový vrah James Purefoy. Čeká ho nelehký úkol. Brutálního a velmi inteligentního zabijáka musí co nejrychleji chytit, ale zároveň musí zastavit i všechny jeho následovníky, které si tato lidská zrůda stihla vychovat.

DÍL 1. Nová krev (New Blood) - Je to zhruba rok, co se opět podařilo dostat Carolla za mříže, a tentokrát zjevně nadobro. Caroll se dočkal odsouzení k trestu smrti, jehož vykonání se pomalu blíží. Ryan za tu dobu zcela změnil svůj život a všechno to zlé, co se mu událo, se snaží hodit za hlavu. Je teď ve vztahu se ženou jménem Gwen a je šťastnější než kdy předtím. Zanedlouho FBI objeví v jednom hotelovém pokoji tři mrtvá těla, u nichž je vzkaz "Ryan Hardy lže", což jej opět vrací do hry. Za vším stojí pomstychtivý Mark Gray, který si našel několik nových stoupenců, s nimiž vytvářejí jakési živé obrazy smrtí členů jeho rodiny.
DÍL 2: V úzkých (Boxed In) - Mark a jeho stoupenci se rozhodnou unést agenta Clarkea a jeho ženu, což je Markův tah k jeho skutečnému úmyslu. Chce, aby FBI veřejně oznámila, jak tomu bylo se smrtí Lily Grayové. Ryan se mezitím dozvídá, že v rámci porozumění Andrewovi a jeho motivům bude muset jet za jedním starým známým.
DÍL 3: Na ráně (Exposed) - Během tiskové konference Ryan prohlásí, že Clarkeovo doznání bylo pod nátlakem a nemělo nic společného s pravdou. Krom toho jsou zveřejněny nákresy Kylea a Daisy a je zmíněno spojení vraždy s Markem Grayem. Vyšetřování Clarkeovy vraždy je v plném proudu a brzy je nalezeno spojení s jednou vraždou podobné povahy, což by mohlo FBI dovést k pachateli.
DÍL 4: Domov (Home) - Mark s Kylem a Daisy zaútočí na hasičskou stanici, kde kdysi pracoval Maxin táta, aby dali Ryanovi vědět, že umí udeřit přesně tam, kde to bolí. Nešlo ovšem jen o tohle, hasičů si město velmi cení, jsou to pro něj hrdinové, což vede k pochybnostem o tom, zda má FBI situaci opravdu pod kontrolou.
DÍL 5: Svědkyně protistrany (A Hostile Witness) - Ryanovi dochází, že všechny nedávné události proběhly za účelem hladkého průběhu Straussova soudu, který by následně vedl k jeho propuštění. Mark si uvědomí, že ho Kyle s Daisy jen využívali, a ti dva mezitím podnikají poslední krok ke Straussově propuštění.
DÍL 6: Shledání (Reunion) - Ryan se po dlouhé době opět střetává s Joem Carollem za účelem získání pomocné ruky při hledání Strausse. Caroll mu poradí, aby se soustředil na jeho bývalé studenty, a to výměnou za každodenní setkání do dne jeho popravy. Max se mezitím zotavuje v nemocnici.
DÍL 7: Lov (The Hunt) - Do Carrollovy popravy zbývá přesně týden a Ryan ho tentokrát navštíví s žádostí o informace o Straussově nejlepším studentovi. Max se mezitím opět vrací do práce a rovnou se vydává do firmy, kde podle všeho pracuje člověk, po kterém nyní FBI pátrá.
DÍL 8: Maso a krev (Flesh & Blood) - Ryan s Mikem pracují na nalezení Thea, jenže Donovan jim v tom neustále brání. Theo navíc tuší, že po něm jde FBI, a tak začne zakrývat stopy. Theova žena tuší, že jí manžel něco skrývá, ale zatím se domnívá, že jde o nevěru. Mezitím se Joe snaží smířit s tím, že bude v nejbližších dnech popraven.
DÍL 9: (Kill the Messenger) - Theo hodlá dodržet svůj slib, který dal po telefonu Ryanovi, a sice, že ho postupně připraví o jeho život. Začne tedy využívat jeho osobní informace k tomu, aby ho rozhodil, například nahlásí Ryanovo auto jako kradené. FBI mezitím konečně podnikne podstatný krok k vysledování Markova notebooku, který má ovšem stále u sebe Maxin přítel.
DÍL 10: (Evermore) - Den D je tady. Den, kdy má být Joe Carroll popraven a jeho vláda teroru má konečně skončit. Tento den bude těžký obzvlášť pro Ryana. Nejen, že novináři prahnou po jeho vyjádření, ale i ten psychický nátlak okolí je k nevydržení. To ovšem nebude ani zdaleka to nejtěžší, co přijde. Joe se totiž nehodlá nechat zabít bez boje.
DÍL 11: (Demons) - Ryan se v noci opil a skončil v posteli s neznámou ženou, nyní nastává čas čelit následkům. Okamžitě Gwen přizná, co provedl a ta ho ihned opustí, protože se opět začal vymykat kontrole. Theo se mezitím společně s Penny vydává za osobou, která by jim pomohla pomoci zmizet.
DÍL 12: (The Edge) - Theo se setkává s Daisy a Markem, kteří mu sdělí, že je v řadách FBI zrádce a že jej mohou dostat na svou stranu. Theo chce ovšem nad vším plnou kontrolu. Oním zrádcem myslí Toma, který se mezitím snaží zbavit všech důkazů a také mrtvého těla agentky Sloanové, po níž začne FBI pátrat.
DÍL 13: (A Simple Trade) - Ryan souhlasí s Theovým návrhem na výměnu Sophie za Mikea, jenže jeho původně tajný plán přestává být tajný, když si Max dá dvě a dvě dohromady. Času není nazbyt, a tak se Max přidává na Ryanovu stranu.
DÍL 14: (Dead or Alive) - Mike se ocitá v nemocnici a začíná svůj těžký boj o život. Theo si jde promluvit s Elizou, která mu slíbí bezpečný útěk výměnou za zabití Ryana. Ryan tuší, že teď Theo půjde po jeho blízkých, a tak umístí Gwen do ochranné vazby. Jenže Theo má spadeno na někoho jiného.
DÍL 15: (The Reckoning) - Ryan je nyní v Theově moci, Theo ovšem nemyslí jen na pomstu Ryanovi, ale také Elize. Mike v nemocnici dále bojuje o život, jeho stav je i nadále kritický. Všechno provází události, které budou mít kritický dopad na životy všech zúčastněných.

 

Producent - Bonanza Productions,  Outerbanks Entertainment,  Warner Bros. Television

https://www.csfd.cz/film/320330-stoupenci-zla/