Stopa do minulosti / Backtrace (2018/92/USA/Krimi, Drama) 30%

17.01.2022 15:19
JEDNOU VĚTOU
„Zloděj si nepamatuje. Policajt nezapomene"

OBSAH
Po bankovní loupeži utrpěl vůdce gangu lupičů ztrátu paměti a skončil v psychiatrické léčebně pro zločince. Když se mu po mnoha letech podaří utéct, vydává se po stopě milionů dolarů, které po loupeži ukryl. V patách mu ale je neúnavný detektiv.(Filmbox)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Jeden by řekl, že po Plánu útěku 2 už nebude kam klesat, ale ta režijní partička, která své neumětelské pařáty v posledních letech obtočila okolo kariéry Bruce Willise (a jejich záběr se evidentně rozrůstá), pokaždé umí překvapit. Willis už byl asi málo, tak došlo na Stalloneho. Jistě, nelze céčkovým režisérům vyčítat to, že jim akční veteráni do filmů takhle lezou (bezpochyby nemají pistoli u hlavy, když podepisují kontrakty na "5 mega za 10 minut"). Ale proboha, kdo má zapotřebí točit podobné zhůvěřilosti? Backtrace už ani není ani to dno, tady někdo ještě hodně zapracoval lopatou. Režie nula, v celém filmu asi čtyři lokace, k tomu dvě auta a příběh, který by vystačil na 20 minut. Hotová smrtonosná past na fanoušky. (Tom Hardy) 0*

Od Slye jsem ještě zvědavý na Ramba. Tady se jenom mihne a možná i za to nedám nakonec odpad, protože je to jinak totálně nekompetentní a navíc i nezábavný film. No a kazit si na stará kolena pověst účastí v podobných pochybných projektech snad Stallone nemá zapotřebí. Aspoň jsem v to tedy doufal...10% (Wacoslav1) 1*

Detektiv Sykes (Sylvester Stallone) se snaží přijít na to, kde skončily miliony z vyloupené banky. Aktér loupeže Macdonald (Matthew Modine) by mu na to mohl pomoci odpovědět, ale končí po divoké přestřelce v nemocnici se ztrátou paměti... Sly ve filmu hraje bohužel vedlejší postavu. Divák si ho ani pořádně neužije, protože jeho scény (necelá půlhodina) jsou rozstříhány po celé stopáži tak, aby to vypadalo, že hraje mnohem důležitější roli. Příběh nepřináší něco originálního a pouze recykluje. (Rominator) 1*

VELKÁ RECENZE
Ve spojitosti s tímto snímkem se nabízí snad jen jediná otázka, a to co tu zatraceně dělá Sly? Co ho vedlo k účasti v tomto neskutečném průseru, jenž ničí především jeden z nejhloupějších scénářů, co snad kdy vznikl, neboť tohle musel vážně vymyslet jen totální retard a ještě větší retard mu to musel pak celý zaplatit.
Ze začátku se to tedy ještě dalo nějak přežít, nicméně postupně to vážně celé upadalo do jedné velké bažiny, no a akční vyvrcholení v té továrně, nebo co to bylo, to do prdele bylo tak strašný, že nyní po tomto zážitku už jen doufám, že něco tak mizerně zpracovaného snad již nikdy neuvidím, což ovšem platí ještě pro představitele hlavní role, Matthew Modina, který tu též předvedl něco, co nemá se seriózním, respektive v tomto případě už žádným, herectvím fakt nic společného, prostě teatrální hrůza.
Co se jinak týče blíže té akce, to byla fakt ale darda, klucí proti sobě stojí tři metry, vyprázdní proti sobě celý zásobník, ale ani jeden se netrefí a pak když se někdo tedy náhodou trefí, tak do ruky, ovšem onen postřelený udělá trojitý salto vzad a je rozcupovaný na sračky, no absolutní nesoudnost a brakové provedení. Každopádně, já pořád ale hledám odpověď na úvodní otázku ke zbytečné účasti Stallona v této šlamastice. Pomatení smyslů? Stařecká demence? Prohraná sázka? Vlastní sebedestrukční sklony? Či jen jakási kamarádská výpomoc? No, ať je to jak chce, celý této film je zkrátka vážně špatný, laciný, hloupý béčko, které určitě nestojí ani za vteřinu pozornosti a Sly by se měl pro příště kurva vzpamatovat, komu na co kývne! (sedm.1)

DABING
V českém znění: Ladislav Cigánek - Matthew Modine (Macdonald), Filip Švarc - Ryan Guzman (Lucas), Klára Sochorová - Meadow Williams (Erin), Pavel Vondra - Tyler Jon Olson (Farren), Pavel Rímský - Sylvester Stallone (Sykes), Tomáš Juřička - Christopher McDonald (Franks), Viktor Dvořák - Colin Egglesfield (Carter), Zuzana Schulzová - Jenna Willis (Bayová), Petr Burian - Swen Temmel (Truby), Tomáš Karger - Carl Anthony Nespoli (Rick), Jiří Krejčí - Sergio Rizzuto (Foster), Anna Theimerová - Lydia Hull (Dr. Nichollsová), Zdeněk Maryška - Joe Gelchion (kapitán Stover), Luděk Čtvrtlík, Martin Zahálka, Igor Bareš, Martina Šťastná, Petr Pospíchal, Bohdan Tůma (titulky)
Překlad: Radek Stanko
Zvuk: Jiří Bartoš
Produkce: Michael Běhounek
Vedoucí výrobního štábu: Leoš Lanči
Dialogy a režie: Luděk Koutný
Pro SPI International vyrobila Médea Promotion Dabing - 2020

Premiéra ČR: -
Premiéra USA: 14.12.2018 Lionsgate US
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD:
Poprvé na DVD: -
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)

Tržby celkem - $ 90 636
Náklady (Rozpočet) - $ 6 000 000

FILMY NA SPOLEČNÉM DVD
Jedna mezi oči gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/jedna-mezi-oci-bullet-to-the-head-2012-91-usa-akcni-krimi-thriller-63/
Akční / Krimi, USA, 2012
Režie: Walter Hill, Hrají: Sylvester Stallone, Sung Kang

Stopa do minulosti gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/stopa-do-minulosti-backtrace-2018-92-usa-krimi-drama-30/
Krimi / Drama, USA, 2018
Režie: Brian A. Miller, Hrají: Sylvester Stallone, Ryan Guzman
 
Tvůrci a herci
Brian A. Miller (Režie), Randall Emmett (Produkce), George Furla (Produkce), Matt Luber (Produkce), Tim Jones (Hudba), Peter A. Holland (Kamera), Thomas Calderon (Střih), - (Casting), Russell M. Jaeger (Scénografie), Rachel Stringfellow (Kostýmy), Michael Kreple (Zvuk), Sarah Lawless Emmett (Masky), Mike Maples (Scénář), Sylvester Stallone (Herec), Ryan Guzman (Herec), Matthew Modine (Herec), Meadow Williams (Herec), Baylee Curran (Herec), Christopher McDonald (Herec), Colin Egglesfield (Herec), Lydia Hull (Herec), Heather Johansen (Herec), David Yuzuk (Herec), Tyler Jon Olson (Herec), Jenna Willis (Herec), Swen Temmel (Herec), Sergio Rizzuto (Herec)
 
2018/92/USA/Krimi, Drama
 
Zajímavost k filmu
- Natáčení filmu probíhalo v americkém státě Georgia ve městě Savannah a to od 29.1. do 10 .2.2018.
 
Odkazy