Špačkovi v síti času (TV seriál) Špačkovi v síti času

03.07.2016 14:29

Fantasy / Rodinný

Česko, 2013, 16x28 min

Obsah

Dobrodružné putování malého Matěje Špačka do míst, kterými protéká čas každého z nás.
Seriál vypráví příběh rodiny Špačkových, která se náhodou ocitne na festivalu kouzelníků, kde vystupuje i skvělý mág Garibaldini – ve skutečnosti ředitel tajuplného Paláce času, což je prostor, kterým protéká čas každého z nás a kde jsou uloženy svazky lidských životů. Seznámení malého Matěje Špačka s Klementinkou, dcerkou Mistra Garibaldiniho, odstartuje gejzír velice dramatických a také humorných událostí. Spolu s Matějem navštívíme „zásvětní úřad", stáváme se svědky posunů v čase a tím i proměn a korekcí osudů jednotlivých hrdinů, dozvídáme se o přidělování recyklovaného času, máme obavu o to, aby se Zásvětí nezmocnila lidská hamižnost, prezentovaná majitelkou kosmetické kliniky Macháčkovou. Je to seriál vícevrstevný, nabitý dějem, seriál, kde se volně prolíná rovina současného reálného světa s rovinou světa fantazijního a který také retro pohledem nahlíží do minulosti.
Klasický rodinný seriál s fantasktní atmosférou světa ztracených věci, snů i času určený divákům všech věkových kategorií. Zásadní roli má humor, protože celá eskapáda trampot rodiny Špačkových, kteří uvíznou v pasti ztraceného času, má groteskní ladění, i zlo je zde víc humorné než děsivé.(oficiální text distributora)

Obsah epizod
1.série (2013)
DÍL 1: Velké prázdniny začínají (Velké prázdniny začínají) - Špačkovi se chystají na dovolenou k tetě. Cestou jim však dojde benzín a tak jim nezbývá nic jiného než přenocovat v místním penzionu, kde se shodou okolností koná festival kouzelníků. Matěj se zde seznamuje s Klementinkou, dcerou slavného kouzelníka Garibaldiniho, který ji poradil, aby si našla kamaráda v jejím věku. Matěj však stále netuší, že Klementinka ani její otec nepochází z tohoto světa.
DÍL 2: Vzhůru do Bezčasí (Vzhůru do Bezčasí) - Poté, co Matěj tajně nakoukl do kouzelného kufru kouzelníka Garibaldiniho, ocitá se na neznámém místě. Naštěstí má po svém boku kamarádku Klementinku, která ho provází jejich světem. Světem Bezčasí, kde její otec společně se svými zástupci spravuje čas všech lidí na světě. Matěj ani Klementinka však netuší, že do kufru vlezl také klaun, který se touží zmocnit svého času.
DÍL 3: Dvěstěpětka mezi smrtelníky (Dvěstěpětka mezi smrtelníky) - Úředník číslo Dvěstěpět neodolá a na popud Klauna, který se dostal do míst, kterými protéká čas každého z nás se vydá do říše smrtelníků. Okamžitě se ho ujímá Klaun, který ho nejen mile pohostí, ale především se z něj pokusí dostat, co nejvíce informací o recyklovaném čase. Mezitím se Klementinka vydává zpět mezi smrtelníky, aby Matějovi vrátila jeho milovaného plyšáka a zároveň se dozvídá o nenaplněném snu pana Špačka.
DÍL 4: Tatínek na objednávku (Tatínek na objednávku) - Poté, co se Klementinka dozvěděla o nesplněném snu Matějova otce, rozhodla se mu pomoci a tak se společně vydají zpět do míst, kde protéká čas každého z nás, aby se dozvěděli, proč se Václav Špaček nestal pilotem. Ovšem jak se ukáže skutečnost má do historky, kterou Matěj odmalička slýchával hodně daleko. Mezitím se Úředník číslo 205 vydává do říše smrtelníků, aby klaunovi předal recyklátor času, který se pokusí zpeněžit.
DÍL 5: Zázraky na prodej (Zázraky na prodej) - Poté, co Klementinka společně s Matějem změnili minulost Matějova otce se vedle nich náhle objeví Matějova sestra Dáda. Klementince záhy dochází, že jelikož jejich otec pracuje jako pilot a ne jako číšník v baru, kde se seznámil s jejich matkou, nikdy se neseznámí a Matěj s Dádou se nikdy nenarodí. Navíc čeká Garibaldiniho kontrola, protože byl narušen přirozený proud času. Mezitím klaun navštíví Svatavu Macháčkovou, aby ji prodal omlazující sérum.
DÍL 6: Jak opravit maminku (Jak opravit maminku) - Poté, co Klementinka změnila minulost Václava Špačka hrozí, že se s Libuškou nikdy neseznámí a Matěj s Dádou se tak nikdy nenarodí. Klementinka opět otevírá minulost Libušky Hájkové, aby ji dodala odvahy a seznámila se tak s Václavem. Mezitím číslo 205 a Klaun pokračují ve svém byznysu a dalším jejich klientem je samotná ředitelka sanatoria Svatava Macháčková.
DÍL 7: Bertík zasahuje (Bertík zasahuje) - Když se Klementince nepodařilo dodat Libušce sebevědomí coby mladé začínající zpěvačce, nezbývá ji nic jiného než se vydat dál do minulosti do Libuščiných školních let, kde se zúčastnila pěvecké soutěže. Mezitím však do Velína opět míří kontroloři, kteří se domnívají, že se zde děje něco nekalého a Bertík nachází Matěje s Dádou.
DÍL 8: Zachraň se, kdo můžeš (Zachraň se, kdo můžeš) - Klementince se opět nepodařilo dát Václava s Libuškou dohromady a tak se úkolu zhostí Bertík, který se Libušce Hájkové zjeví, aby ji předpověděl budoucnost. Bertíkovi plán vyjde, ovšem jen napůl. Václav a Libuška Špačkovi si totiž přáli pouze jedno dítě. Mezitím si pro Garibaldiniho přijdou kontroloři, kteří ho odvezou k těm nejpovolanějším a majitelka sanatoria Svatava Macháčková pokračuje ve svých omlazovacích kůrách.
DÍL 9: Ředitel Bohumilius I. (Ředitel Bohumilius I.) - Poté, co ředitel Garibaldini nedokázal vysvětlit podivné okolnosti, které se v poslední době vyskytují v propadlišti času, byl Garibaldini ze svého postu ředitele sesazen a nahrazuje ho jeho zástupce číslo 205. Majitelka sanatoria Svatava Macháčková zjišťuje, že na omlazení funguje také obyčejná voda z vodovodu a tak začne pátrat, v čem ve skutečnosti je ukryto tajemství. Dáda už nechce být jedináček a sbližuje se svým sousedem Samem.
DÍL 10: Na útěku (Na útěku) - Současný ředitel číslo 205 se rozhodl nadobro zbavit Garibaldiniho a zavře ho do kufru, který následně posílá na severní pól. Bertík, Klementinka a Matěj stále zoufale Garibaldiniho hledají, ovšem marně a tak se Bertík vydá do světa mezi smrtelníky. Když se však ani Bertík nevrací, nezbývá Matějovi a Klementince vydat se za ním. Zde potkávají Dádu, která dosud netušila, že má bratra.
DÍL 11: Garibaldini v pyžamu (Garibaldini v pyžamu) - Klementinka, Matěj, Dáda a Sam nyní vědí, že kouzelný kufr, ve kterém je Klementinky otec Garibaldini je na letišti. Když je však Samův otec povolán na letiště, kvůli ukradenému starožitnému kufru, který měl putovat na Severní pól, je jim jasné, že jde právě o ten jejich. Mezitím se Garibaldini ocitá v sanatoriu Svatavy Macháčkové, kde si ho spletou s významným francouzským klientem a Svatava Macháčková se rozhodla za každou cenu zjistit, jaké je tajemství omlazovacích elixírů a nechá Klauna sledovat.
DÍL 12: Cvikr sem, cvikr tam (Cvikr sem, cvikr tam) - Majitelka sanatoria Svatava Macháčková se rozhodla za každou cenu dozvědět, na jakém principu fungují omlazující elixíry, které ji dodává Klaun. Poté, co ho nechala sledovat, zjistila, že díky cvikru se dostane do jiného světa, kam se okamžitě společně se svým kumpánem vydá. Garibaldini se dostal pryč ze sanatoria a Lili Hajek čeká přímý přenos předávání hudebních cen Zlatý Skřivan.
DÍL 13: To chce klid (To chce klid) - Lili Hajek je stále v šoku z přímého přenosu předávání hudebních cen Zlatý skřivan, kde ji osobně navštívil duch Alberta Einsteina a žádal ji o kabelku, ve které má ukrytý cvikr. Nyní je pro smích nejen všem novinářům, ale také fanouškům. A aby toho nebylo málo, v noci se ji rozhodne navštívit Matěj coby duch. Garibaldini je chycen a umístěn zpět do sanatoria a Klaun zjišťuje, že byl Svatavou Macháčkovou okraden.
DÍL 14: Konečně zase spolu (Konečně zase spolu) - Matěj, Dáda, Klementinka a Sam se rozhodnou vyvolat ducha Alberta Einsteina, aby se dozvěděli, co se děje v Paláci času a nestačí se divit. Navíc zjišťují, že v sanatoriu Svatavy Macháčkové, kde jsou momentálně ubytování také Matějovi rodiče Václav a Lilly Špačkovi je také Garibaldini. Matěj, Dáda, Klementinka a Sam neváhají ani minutu a vydají se do sanatoria rodiče a Garibaldiniho zachránit. Mezitím si Dáda zvyká na to, že má mladšího bratra.
DÍL 15: A je to v kufru! (A je to v kufru!) - Garibaldini a Klementinka zjišťují, že v kufru, který si odnesli kumpáni Svatavy Macháčkové jsou Špačkovi. Rádi by se jim vydali na pomoc, ovšem bez cvikru, který má momentálně u sebe Svata Macháčková to nepůjde a tak Lilly nezbývá nic jiného než se společně s Bertíkem vydat do sanatoria a cvikru ji ukrást. Mezitím se Špačkovi snaží dostat ze Zásvětí, ovšem jsou lapeni samotným Bohumiliusem.
DÍL 16: Kompas pro tatínka (Kompas pro tatínka) - Kouzelník Garibaldini se společně se svou dcerou Klementinkou dostal do rukou čísla 205, který je rozhodnut nechat je ztratit v propadlišti, kde už je nikdo nikdy nenajde. Hrozí tak, že Matěj s Dádou a otcem zůstanou ztraceni v místech, kterými protéká čas každého z nás.

Producent - -
https://www.csfd.cz/film/274578-spackovi-v-siti-casu/komentare/#