Škwor - 15 let - Praha Incheba arena (koncert)

18.01.2018 17:21
Sraž nás na kolena, Vyvolenej, Kámen, Vyhlašuju boj, Poslouchej, Síla starejch vín, to jsou hity skupina Škwor, která zazní na záznamu, který mapuje průřez dosavadní kariérou české rockové skupiny Škwor. Kapela má na svém kontě včetně novinky již jedenáct alb (z toho osm řadovek, jedno best of a dva živáky). DVD obsahuje 29 kousků stejně jako digitální podoba alba, CD pak nabídne z kapacitních důvodů o tři pecky méně. Dočkáte se i hostů Kamila Střihavky a Gábiny Gunčíkové.
 
RECENZE DVD
Necelý rok po zcela vyprodaném narozeninovém koncertě v pražské Incheba Areně, kterým Škwor oslavili patnáct let na scéně, vychází na CD + DVD záznam tohoto dosud největšího samostatného vystoupení Škwor. Tento živák je zároveň předzvěstí premiérového koncertu ve Velkém sále pražské Lucerny, jenž proběhne 14. 11. a bude pro kapelu i fanoušky pověstnou třešinkou na dortu aktuálního podzimního tour. "Celá příprava výročního koncertu v Incheba aréně nám zabrala prakticky rok. Lví podíl na tom má náš manažer Pepé. Byla to pro nás obrovská zkušenost, odpovědnost a samozřejmě velký stres. Vzpomínáme především na to, jak se koncert chýlil do finále, když jsme i přes drobné technické problémy věděli, že všechno dopadlo dobře a že na to budeme my a snad i ty čtyři tisícovky našich fanoušků vzpomínat do smrti," vrací se s odstupem k loňskému koncertu bubeník Martin Pelc. Záznam nabízí průřez dosavadní kariérou Škwor, kteří mají na svém kontě včetně novinky již jedenáct alb (z toho osm řadovek, jedno best of a dva živáky).  DVD bude obsahovat celkem 29 tracků stejně jako digitální podoba alba, CD pak nabídne z kapacitních důvodů o tři stopy méně. Příznivci kapely se tak mohou těšit na víc než vrchovatou porci audia i videa, kde se navíc v roli exkluzivních hostů představí Kamil Střihavka a Gábina Gunčíková. Nechybí lety prověřené skladby jako Sraž nás na kolena, Vyvolenej, Kámen, Vyhlašuju boj a samozřejmě ani několik songů z loňské řadovky Sliby & Lži včetně Poslouchej a balady Síla starejch vín, jejíž videoklip už na Youtube překonal hranici půl milionu zhlédnutí. Škwor naživo = rozjetá rocková mašina v té nejlepší formě!
 
SLOŽENÍ
Petr Hrdlička - zpěv, kytara
Tomáš Kmec - baskytara
Martin Pelc - bicí
Leo Holan - kytara
 
Seznam skladeb a autoři
DVD
1. Intro
2. Ráno (Tomáš Kmec/Petr Hrdlička)
3. Celebrity (Petr Hrdlička/Petr Hrdlička)
4. Vyvolenej (Tomáš Kmec/Petr Hrdlička)
5. Slovo (Tomáš Kmec/Petr Hrdlička)
6. Kámen (Petr Hrdlička/Petr Hrdlička)
7. Rabujem (Tomáš Kmec/Petr Hrdlička)
8. Sympaťák (Petr Hrdlička/Petr Hrdlička)
9. Za barevným sklem (Tomáš Kmec/Petr Hrdlička)
10. Nebuď debil (Tomáš Kmec/Petr Hrdlička)
11. Banda komiků (Tomáš Kmec/Petr Hrdlička)
12. Vyhlašuju boj (Tomáš Kmec, Leo Holan/Petr Hrdlička)
13. Sraž nás na kolena (s Kamilem Střihavkou) (Roland Orzabal/Petr Hrdlička)
14. Sliby & lži (Tomáš Kmec/Petr Hrdlička)
15. Amerika (Petr Hrdlička/Petr Hrdlička)
15. Sama (Tomáš Kmec/Petr Hrdlička)
16. Vzácnej je nám (s Gábinou Gunčíkovou) (Petr Hrdlička/Petr Hrdlička)
17. Křídla (Petr Hrdlička/Petr Hrdlička)
18. Zabiják (Tomáš Kmec, Leo Holan/Petr Hrdlička)
19. Může se stát (Petr Hrdlička/Petr Hrdlička)
20. Ty lhát mi smíš (Tomáš Kmec/Petr Hrdlička)
21. Málo je víc (Petr Hrdlička/Petr Hrdlička)
22. Poslouchej (Petr Hrdlička/Petr Hrdlička)
23. Tak to jsme my! (Tomáš Kmec/Petr Hrdlička)
24. Vizitka – (Eduard Pergner/František Janeček)
25. Pohledy studený (Tomáš Kmec/Petr Hrdlička)
26. Síla starejch vín (Petr Hrdlička/Petr Hrdlička)
27. Mý slzy neuvidíš (Tomáš Kmec, Leo Holan/Petr Hrdlička)
28. Duše (závěr) (Leo Holan/Petr Hrdlička)
 
Ondřej Kurčík (Režie), Pavel Brychta (Režie), Josef Sršeň (Produkce), Petr Hrdlička (Hudba), Tomáš Kmec (Hudba), Martin Pelc (Hudba), Leo Holan (Hudba), Ondřej Kurčík (Kamera), Pavel Brychta (Kamera), Ondřej Kurčík (Střih), Pavel Brychta (Střih), Dominik Pecka (Zvuk), Tomáš Kmec (Autor hudby), Leo Holan (Autor hudby), Roland Orzabal (Autor hudby), Eduard Pergner (Autor hudby), Petr Hrdlička (Autor textu), František Janeček (Autor textu)