Scary Movie 2 / Scary Movie 2 (2001/79/USA/Komedie, Fantasy) 46% -Originál DVD-

25.12.2020 14:48
JEDNOU VĚTOU
„Žádné zábrany, žádné slitování - prostě hustej nářez.“

OBSAH
Predošlý diel filmu Scary Movie bol o tom, ako šestica kamarátov (Buffy Shanon Elizabeth, Brenda Regina Hall, Cindy Anna Faris, Greg Lochlyn Munro, Shorty Marlon Wayans a Ray Shawn Wayans) v lete vrieskala, lebo im šiesty zmysel napovedal, že Halloween pripadol na piatok trinásteho. Skupinka mladých tínedžerov totiž pred rokom zrazila, okradla a hodila do mora chudáka, ktorý - ako sa zdá - prežil a teraz začína študentov zabíjať. Nosí pritom čierny plášť a na tvári má bielu masku. Takže ani vlastne nevieme, či je to ryba alebo niekto úplne iný. Nezáleží však na tom sme totiž v paródii. A to na rôzne hororové filmy posledných rokov: Vreskot, Záhada Blair Witch, Šiesty zmysel či Matrix. So známou partiou kamarátov sa stretávame aj v ďalšom pokračovaní. V úvode sa dvaja nekonvenční kňazi snažia vyhnať z Megan Voorhees (Natasha Lyonne) zlého démona, ale nie všetko sa im darí podľa plánu. Neskôr partia kamarátov pokračuje v štúdiu na kolégiu a snažia sa zabudnúť na incident z minulého roku. Avšak profesor Oldman (Tim Curry) a jeho paralizovaný asistent Dwight (David Cross) sa rozhodli, že urobia výskumný prieskum v Pekelnom dome. Na jeho uskutočnenie však musia do domu vlákať partiu kamarátov. Aj sa im to podarí. Keď partia vojde do Pekelného domu, Cindy zbadá krvavé stopy, vedúce do tajomnej komnaty. V nej nájde denník a obraz starej pani, ktorá sa na Cindy nápadne podobá. Pekelný dom má však aj svoje ďalšie tajomstvá, ktoré musí partia kamarátov objasniť, čo ako sú strašidelné a nebezpečné... Film Scary Movie je jednoznačne filmom bratov Wayansovcov. Traja z piatich bratov sa podieľali na jeho vzniku: Keenen Ivory Wayans ako režisér a herec v prvej časti, Shawn a Marlon Wayans ako spoluscenáristi a herci v oboch častiach. Obaja sú skôr herci, ale zdá sa, že ich nápad s filmom Scary Movie, ku ktorému majú napísanú už aj tretiu časť, bol veľmi úspešný. Marlona Wayansa istý čas sprevádzala aj smola, pretože mal hrať vo filme Batman sa vracia, ale nakoniec vo filme nehral. Režisér Tim Burton mu sľúbil rolu Robina v pokračovaní Batman navždy, ale nový režisér Joel Schumaker ho preobsadil a Robina si zahral Chris O´Donnell. Keenen Ivory Wayans je najstarším a evidentne najtalentovanejším členom úspešnej hereckej rodiny. Aj on je predovšetkým hercom už od mladosti ho k tomu ťahalo jeho exhibicionistické srdce. Dnes je aj režisérom, scenáristom i producentom, ktorý má po úspechu Scary Movie pred sebou sľubnú budúcnosť. Ako režisér debutoval v roku 1988 filmom Dostanem ťa, darebák, avšak širšiu popularitu získal sériou televíznych show In Living Color, na ktorých sa podieľal ako autor, interpret i režisér. V súčasnosti nakrúca podľa vlastného scenára film Biele kuriatka a ako režisér a v jednom prípade i producent pripravuje aj ďalšie dva filmy (Homey the Clown, Incredible Shrinking Man).(oficiální text distributora)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Takovéto pokračování si Scary Movie dle mého určitě nezasloužila. Tahle dvojka nejenom, že je nechutná, zvrácená a neuvěřitelně trapná, ale chvílemi mi to připomíná, jak kdyby to točil černoch pro černochy. Takové to rádoby drsné, zhuleně zábavné a nechutně ubohé, to co se v řadě amerických komedií objeví a snaží se zapůsobit dojmem ztřeštěné grotesky. Dvojka na druhou stranu pár slušných vtípků stále má. Rozhodně se nedají rovnat s trapnými, ale během sledování tohoto filmu rozhodně potěší. Tohle pokračování bych prozatím zhodnotil, jako zřejmě nejhorší díl z téhle série, uvidíme jak se to časem vyvrbí dál. --- Co jééé? - Co jééé? - Co děláš, kámo? - Zabíjím... čas. (Malarkey) 2*

Tak ty dvě hvězdy jsou jen za tu ÚŽASNOU první scénu parodující Vymítače Ďábla, nic lepšího na tohle téma jsem snad neviděl. Ale 10-15 skvělých minut je bohužel na skoro jedenapůl hodinovém filmu opravdu málo. Navíc když ten zbytek nestojí ani za ubalenýho a zkouřenýho bráchu Wayanse. Jo ještě, je škoda, že Tori nedostala víc prostoru, v týhle roli se mi líbila mnohem víc, jak v Beverly Hills. A kromě Jamese Woodse z již zmíněné scény tam pravděpodobně nejlíp hraje ten papoušek. Dějově je to nic moc, pár gagů vršených na sebe, který většinou nejsou vtipný. Pár trochu lepších, ale to je minimum. Hodně často je to pořádně trapný. (monolog)  2*

Narozdíl od prvního dílu Scary movie je tento sequel trapný až to bolí. V předchozí části byl nějaký ten souvislý příběh, vtip a dokonce i pár míst kde se dalo trochu bát - díky strachu vznikalo napětí, které ve Scary Movie 2 budete hledat asi jen těžko. Parodují se filmy, které jsou trapné samy o sobě a díky tomu vzniká jakýsi křečovitý humor, který nedokáže rozesmát ani tříleté škvrně. Pokud ale konečně narazíte na nějaké místo, kterému se lze smát, zjistíte, že tvůrci zjistili, že by z něj mohli vytěžit mnohem více a scénu natahují co nejdál to jde, čímž se opět dostáváme na bod mrazu... Dokonce v několika částech filmu se zdá, jakoby parodoval sám sebe, jen těžko si dokážete vybavit film, který je právě teď terčem posměchu. Tvůrci se rozhodli několik prázdných míst doplnit vlastními více či méně vtipnými situacemi... No prostě ouha, Scary Movie 2 je velice trapná komedie. (Dudek) 0*

VELKÁ RECENZE
Snímek začíná parodií na film Vymítač ďábla, kdy je Megan Voorheesová (Natasha Lyonne) posedlá a dva kněží otec McFeely (James Woods) a otec Harris (Andy Richter) z ní musí démona dostat. Exorcismus nevychází, jak by měl, Megan začne urážet McFeelyho matku a on ji střelí do hlavy.
O rok později jsou Cindy Campbellová, Brenda Meeksová, Ray Wilkins a Shorty Meeks (v tomto díle v češtině uváděn jako Čmoud) na univerzitě a snaží se žít nový život, ačkoli všichni v předchozím filmu zemřeli. Cindy a Brenda se seznámily s Alex Mondayovou (Tori Spelling), Ray, který si stále není jistý svou sexuální orientací, má dva nové přátele - Tommyho (James DeBello) a Buddyho (Christopher Masterson), Shorty je stále stejný "vyhulenec".
Příběh začíná, když chce profesor Oldman (Tim Curry) spolu se svým asistentem na vozíčku Dwightem studovat duchy v domě na venkově. Studenty použijí jako návnadu. Jednou z nich je i Theo (Kathleen Robertson).
Když na panství Cindy přijede, potká vulgárního papouška a správce Hansona (Chris Elliott), který má znetvořenou ruku. Po několika incidentech s nadpřirozenými obyvateli domu (Cindy bojovala s kocourem - panem Kittlesem; Ray znásilnil klauna na hraní po tom, co ho napadl; Shorty byl napaden přerostlým konopím, Alex měla pohlavní styk s duchem - Hughem Kaneem) studenti odhalí profesorovy plány a chtějí dům opustit.
Profesor je zabit duchem, skupina chce zabít ducha bývalého majitele panství. Různě bloudí po panství a odhalují další záhady domu. Hanson je posedlý duchem, Cindy, Brenda a Theo parodují Charlieho andílky a bojují s ním.
Na konci skupina použije Cindy jako návnadu do přístroje, který má ducha zničit. O dva měsíce později Cindy znovu potká Hansona na procházce s Buddym. Ten zmizí, Cindy začne ječet "Ne!", Hanson "Ano!". Hanson je poté sražen autem, které řídí Shorty, kterému se dostává orálního sexu od krásné ženy-ducha, Caroline Keneové, který zabil profesora (s pytlem přes hlavu).
Scary Movie 2 je americká komedie, pokračování filmu Scary Movie. Druhý díl paroduje především film Zámek Hrůzy (1999) a také filmy jako Vymítač ďábla, Harry Potter, Muž bez stínu, Osvícení, Poltergeist, Hannibal, Charlieho andílci, Rocky, Noční můra v Elm Street, Terminátor, Něco na té Mary je, Hele vole, kde mám káru? a další.
Zatímco první díl hororové parodie Scary Movie - Děsnej biják se inspiroval studentskými horory typu Vřískot, snímek Scary Movie 2 si vzal na paškál především duchařskou tématiku. Scenáristé se volně inspirovali snímkem Zámek hrůzy, ale sáhli i po takových dílech, jakými jsou např. kultovní Vymítač ďábla, Dracula či Pod povrchem. A aby toho nebylo málo, přibrali si k tomu thrillery jako třeba Hannibal či akční komedie jako Charlieho andílci. Sourozencům Wayansovým a jejich týmu se povedlo zkombinovat parodie nejznámějších scén nejen z již zmíněných filmů a vytvořit dílko, které je pro někoho stejně zábavné a pro jiného stejně nechutné, jako byl předcházející díl. Je určeno silným náturám se stejným smyslem pro černý humor, jaký vyznávají oni. Po osmiminutovém prologu, kde se tvůrci i herci vyřádili ve scénách "jako vystřižených" z Vymítače ďábla (v nichž dominuje soutěž, kdo koho víc pozvrací), se studenti Ray, Shorty a Cindy zúčastní se čtyřmi dalšími spolužáky vědeckého experimentu pod vedením šíleného profesora a jeho chromého asistenta. Musejí kvůli tomu strávit víkend v Pekelném domě. Ale výzkum pochopitelně sleduje něco jiného než nespavost a dá do pohybu síly, o něž nikdo ze zúčastněných ani trochu nestojí... Snímek, natočený ve svižném tempu, je nabitý drsnými komickými situacemi, vulgárním humorem, lascivními vtípky, nečekanými zvraty a často odpudivými scénami.

PODROBNÝ POPIS FILMU
Pekelný dům. Zpívající hosty na večírku nevhodně přeruší příchod asi desetileté dcery paní domu. Megan se před návštěvníky mohutně vymočí na koberec a sklidí za svůj výkon obdiv. Matka hostům sdělí, že dítě je nemocné. Kněz McFeely přichází zlikvidovat ďábla, který se zabydlel v těle Megan. Dává se do díla s otcem Harrisem. Megan je přivázaná k posteli a mluví mužským hlasem. Duchovní s ní soupeří ve vyplazování jazyka a ve zvracení. Dívčina matka zmateně poslouchá dole pod schody... O rok později. Cindy a Shorty se líbají v univerzitním parku. Chlapec dívce tvrdí, že nejlepší způsob, jak se uvolnit, je zatančit si hiphop. Profesor Oldman se svým asistentem Dwightem, upoutaným na kolečkové křeslo, si prohlížejí dokumenty vytipovaných účastníků projektu Pekelný dům: věčně zfetovaný Shorty, sportovně založený Ray a jeho dívka Brenda jsou černoši.
Skupinu doplňuje čtveřice bílých studentů: atraktivní kráska Theo, dětinský Buddy, plachá Cindy a nenápadná Alex. Profesor chce studenty vylákat na víkend do Pekelného domu pod záminkou výzkumu nespavosti. Doufá, že se jim ukáže duch, který zde řádí, a oni získají důkazy o posmrtném životě. Navíc nepochybuje, že si tam užije s nějakou studentkou. Na semináři informuje Oldman studenty. Mladík Buddy (s knihou Harry Potter ležící, hulící v podpaží) pak nabízí Cindy, že by spolu mohli chodit. Dívka mu však nabídne jen kamarádství. Cindy přijíždí k Pekelnému domu. V pochmurné hale ji osloví drzý papoušek v kleci a vzápětí ji vyděsí muž se znetvořenou rukou, správce Hanson. Ukáže jí její pokoj a přitom neúnavně osahává pařátem ji i její věci. Ve sklepě profesor Oldman s Dwightem kontrolují monitory. Kamery jsou po celém domě. Nadrženého profesora zajímají zvláště záběry z dívčích koupelen.
Na chodbě vrazí Buddy na důkaz kamarádství Cindy ránu do zubů. U večeře se kdosi zeptá, nejsou li v domě, kde žila holčička posedlá ďáblem, ale profesor otázku zamluví. Správce nechutným způsobem podává večeři: všechno osahává, olizuje, míchá a servíruje znetvořenou rukou. Hladoví hosté ztratí chuť. V noci zní domem hlas, vyzývající ke hře. Studenti se sejdou v hale. Dolů po schodech se přikutálí míč. Při exhibici předvede Dwight break dance. Cindy probudí tajemný hlas. Varuje ji před nebezpečím a posílá ji do hudebního salonku. Na chodbě potká dívka Buddyho. Všimnou si krvavých stop, vedoucích ke knihovně. Pak objeví dveře do tajné pracovny. Ze starých novin se dozvědí, že zde byl zavražděn Hugh Kane a jeho milenka. Na zdi visí obraz Caroline Kaneové, manželky zavražděného. Žena se nápadně podobá Cindy. Při odchodu sebere dívka ze stolu truhličku s nápisem Caroline. Do Alexina pokoje se oknem vplíží mlha. Alex spí a neslyší hlas, který se z mlhy ozývá. Pak se však vzbudí a miluje se s neviditelným duchem (Hughem Kanem).
Cindy otevírá truhličku. Vtom se na ni vrhne černá kočka a zmlátí ji. V kuchyni tvrdí poraněná dívka profesorovi a Thee, že kocour je posedlý. Profesor dívkám navrhne, aby spaly spolu. Cindy si čte deník Caroline Kaneové. Pak najde ve skříni červené šaty, obleče si je a v kuchyni na stole svádí profesora. V Shortyho pokoji se v květináči obludně rozroste marihuana. Popadne mladíka, ubalí si z něj obří joint a zapálí si. Shortyho křik přiláká ostatní a Buddymu se podaří vyměnit s kytkou Shortyho za pytlík brambůrek. Ráno vypráví Cindy o tajném pokoji a o Caroline. Buddy ve sklepě vyslechne hovor Dwighta s profesorem. Dwight chce pokus ukončit, říká, že poltergeist je čím dál tím nebezpečnější. Oldman trvá na pokračování akce, ale vyděšení studenti chtějí pryč. Theo vymámí na Dwightovi klíče. Profesor se setká s přízrakem ženy, která se změní v upíra a vrhne se na něj. Dwight a studenti se rozhodnou s přízraky skoncovat. Dwight rozdá všem pistole na koncentrovanou energii (narušují ektoplasmu a ničí duchy) a termo brýle. Pak se rozdělí na dvě skupiny (černochy a bělochy) a vydají se na hon ve strašidelném domě.
Nejprve se Rayovi a Brendě ztratí v labyrintu chodeb Shorty. Cindy a Buddyho pronásleduje kostra, kterou nedopatřením "probudili". Tu nakonec zlikviduje Brenda pěstí. Nenasytná Alex se chce opět milovat s neviditelným, ale ten toho má plné zuby a přehodí ji přes zábradlí. Buddyho a Cindy (kteří si chtěli užít poslední noc) uvězní neviditelná síla ve velkém mrazáku. Dwight a Theo si rozdělí terén. Invalida se chce dostat do horního patra, což se kvůli jeho kolečkovému křeslu neobejde bez problémů. Tam vyzve ducha Kanea. Ten se mu vzápětí zjeví také na vozíku. Vozíkový souboj končí Dwightovým průletem oknem. Invalida se drží z posledních sil za parapet. Hanson mu nabízí svou znetvořenou ruku, ale Dwight se raději zřítí dolů. Vzápětí se duch vrhne na Hansona. Cindy už má pobytu v mrazáku dost. Obratně sestrojí z dosažitelných součástek traktůrek a vyrazí jím dveře.
V kuchyni sedí totálně zfetovaný Shorty s uříznutým vrškem hlavy, což má na svědomí duchův pohůnek Hanson. Přicházejí Cindy, Brenda a Theo. Jako Charlieho andílci bojují s Hansonem. Cindy se nakonec roztočí tak, že vznikne větrný vír. V laboratoři se setkávají Buddy, Ray a Dwight. Dwight připraví pro ducha speciální plošinu. Postaví li se duch na ni, zmizí. Cindy se přihlásí, že ho tam vyláká. Duch se dostaví na první zavolání, ale Cindy s ním na desce uvízne. Dwight přesto plošinu zapne. Cindy nezmizí s duchem jenom díky Rayovu zásahu. Po dvou měsících. Cindy má u sebe na koleji papouška z Pekelného domu. Vyrazí si s Buddym ven. Obtěžuje je však Hanson, který si podle svých slov přišel pro dívku. Okolo projede autem spokojený Shorty v doprovodu (neviditelného) ženského ducha...

DABING
1. DABING (DVD)
V českém znění: Veronika Veselá - Anna Faris (Cindy Campbellová), Zdeněk Junák - Tim Curry (profesor Oldman), Zuzana Slavíková - Matt Friedman (hlas papouška), Tomáš Sagher - Marlon Wayans (Čmoud), Erika Kubálková - Regina Hall (Brenda Meeksová), Kateřina Horáčková - Tori Spelling (Alex Mondayová), Radka Přibyslavská - Kathleen Robertson (Theo), Robert Jícha - Christopher Masterson (Buddy), Petr Štěpán - Shawn Wayans (Ray Wilkins), Erik Pardus - David Cross (Dwight Hartman), Bedřich Výtisk - Chris Elliott, Suli McCullough (Hanson, hlas figuríny klauna), Jan Grygar - Richard Moll (duch v domě / Hugh Kane a Titulky), Ladislav Běhůnek - James DeBello (Tommy), Václav Svoboda - Andy Richter (otec Harris), Karel Janský - James Woods (otec McFeely), Eva Gorčicová - Veronica Cartwright (matka Megan), Tereza Grygarová - Natasha Lyonne (Megan Voorhees), Klára Sochorová - Jennifer Curran (hlas ducha Caroline), a další
Překlad: Petr Pálenský
Zvuk: Jindřich Stožický
Dialogy: Monika Macků
Režie: Jiří Kubík
Vyrobilo: Studio Ebbi pro SPI v roce 2002

2. DABING (Nova)
V českém znění: Jitka Ježková - Anna Faris (Cindy Campbellová), Michal Jagelka - Christopher Masterson (Buddy), Tomáš Juřička - Marlon Wayans (Shorty Meeks), Martin Sobotka - David Cross (Dwight Hartman), Filip Švarc - Shawn Wayans (Ray Wilkins), Libor Hruška - Chris Elliott (Hanson), René Slováčková - Regina Hall (Brenda Meeksová), Vladimír Čech - Tim Curry (profesor Oldman), Hana Krtičková - Kathleen Robertson (Theo), Pavel Rímský - James Woods (otec McFeely), Libor Terš - Andy Richter, Matt Friedman (otec Harris, hlas papouška, titulky), Miroslava Součková - Tori Spelling (Alex Mondayová), Gustav Bubník - James DeBello (Tommy), Bohdan Tůma, Zuzana Skalická, Bohuslav Kalva
Překlad: Petr Zenkl
Zvuk: Aleš Přibyl
Produkce: Martin Kot, Lenka Vintrová
Dialogy: Monika Macků
Režie: Martin Těšitel
Vyrobilo: Studio Audiotech pro Cet 21 spol. s.r.o. 2007

Premiéra ČR: 1.11.2001
Premiéra USA: 4.7.2001 Dimension Films
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: -
Poprvé na DVD: 8.7.2002 SPI Film
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)

Tržby v ČR - Kč 7 099 866
Tržby celkem - $ 141 2000 000
Návštěvnost v ČR 86 550
Náklady (Rozpočet) - $ 45 000 000

FILMY V SÉRII
Scary Movie: Děsnej biják gastonrolinc.webnode.cz/news/scary-movie-desnej-bijak-scary-movie-2000-85-usa-komedie-horor-mysteriozni-64/
Komedie / Horor, USA, 2000
Režie: Keenen Ivory Wayans, Hrají: Shawn Wayans, Marlon Wayans

Scary Movie 2 gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/scary-movie-2-scary-movie-2-2001-79-usa-komedie-fantasy-46/
Komedie / Horor, USA / Kanada, 2001
Režie: Keenen Ivory Wayans, Hrají: Anna Faris, Shawn Wayans

Scary Movie 3 gastonrolinc.webnode.cz/news/scary-movie-3-scary-movie-3-2003-81-usa-komedie-horor-59/
Komedie / Horor, USA, 2003
Režie: David Zucker, Hrají: Anna Faris, Jenny McCarthy

Scary Movie 4 gastonrolinc.webnode.cz/news/a182/
Komedie / Horor, USA, 2006
Režie: David Zucker, Hrají: Anthony Anderson, Anna Faris

Scary Movie 5 gastonrolinc.webnode.cz/news/scary-movie-desnej-bijak-scary-movie-2000-85-usa-komedie-horor-mysteriozni-64/
Komedie, USA, 2013
Režie: Malcolm D. Lee, Hrají: Ashley Tisdale, Simon Rex
 
Tvůrci a herci
Keenen Ivory Wayans (Režie), Eric L. Gold (Produkce), Mark McGrath (Hudba), Steven Bernstein (Kamera), Thomas J. Nordberg (Střih), Richard Pearson  (Střih), Peter Teschner (Střih), Juel Bestrop (Casting), Jeanne McCarthy (Casting), Christine Sheaks (Casting), Cynthia Kay Charette (Scénografie), Valari Adams (Kostýmy), Mary Jane Fort (Kostýmy), Michael J. Benavente (Zvuk), Stan Edmonds (Masky), Shawn Wayans (Scénář), Marlon Wayans (Scénář), Alyson Fouse, Greg Grabianski, Dave Polsky (Scénář), Michael Anthony Snowden (Scénář), Craig Wayans (Scénář), Anna Faris (Herec), Shawn Wayans (Herec), James DeBello (Herec), Marlon Wayans (Herec), Tori Spelling (Herec), Regina Hall (Herec), Tim Curry (Herec), Kathleen Robertson (Herec), Chris Elliott (Herec), James Woods (Herec), Natasha Lyonne (Herec), Veronica Cartwright (Herec), Christopher Masterson (Herec), Richard Moll (Herec), Andy Richter (Herec), David Cross (Herec)
 
2001/79/USA/Komedie, Fantasy
 
Zajímavost k filmu
- Theo (Kathleen Robertson) nosí hodinky značky Cartier Tank Francaise.
- Když Samara (Jennifer Curran) vyleze v předcházejícím díle z televizoru, je duchem, který chvílemi mizí. V tomto pokračování však má již i kosti.
- Ve filmu hrají Shawn Wayans, Marlon Wayans a Regina Hall stejné role jako v prvním díle. Všichni tři v něm však zemřeli.
- Druhý díl navštívilo v našich kinech 65 050 diváků a vydělal 5 631 327 Kč.
- S natáčením se začalo 13. února roku 2001 a pokračovalo se až do května.
- Charlton Heston odmítnul roli otce McFeelyho.
- Vystřihané scény z tohoto snímku mají dohromady dalších třiatřicet minut.
- Basketbalovo-taneční scéna je parodií na tehdy velmi populární reklamu od firmy Nike.
- Píseň, kterou zpívá Hanson (Chris Elliott) Cindy zpíval i Reverend ve filmu Poltergeist 2.
- Skřípající zvuky invalidních vozíků napodobují tzv. "Torgo Theme", který zazní ve filmu 'Manos': The Hands of Fate (1966).
- Chris Elliot jako Hanson používá tentýž výraz a způsob řeči jako kněz Henry Kane ve filmech Poltergeist 2 a Poltergeist 3.
- Zámecké exteriéry, které byly natáčeny pro tento film jsme mohli vidět již ve filmu Šílený (1991) nebo v televizním seriálu Batman (1966).
- Tori Spelling hraje ve filmu postavu jménem Alex Monday, je to narážka na snímek Charlieho andílci (2000), kde Lucy Liu hrála postavu jménem Alex Munday.
- Natasha Lyonne zde hraje postavu, která se jmenuje Megan Voorhees, příjmením nás chtěli autoři odkázat na sérii filmů Pátek třináctého, kde vrahovo příjmení je Voorhees, samozřejmě Jason.
- Scéna, kde Ray a Tommy přijdou na to, že mají na zádech tetování (slova Ray a Fucked me) je narážka na snímek Hele vole, kde mám káru? (2000) v hlavních rolích Ashton Kutcher a Sean William Scott, kteří mají naopak na zádech vytetovaná slova Dude a Sweet.
- Film měl natočen ještě další tři alternativní konce, ve dvou z nich figuroval i James Woods coby Otec McFeely. Lišily se jen úplné konce, při jednom Cindy na konci porazí automobil, když zvolává směrem k nebi „ne“ a při druhém na Cindy spadne bomba z letadla, které pilotoval kocour jménem pan Kittles.
- V záběru, kdy Cindy (Anna Faris) drží v autě mapu, je možné zaznamenat názvy ulic, z nichž většina souvisí hororovými filmy. Můžeme vidět název Camp Crystal Lake, známou to lokalitu ze série Pátek třináctého, či jméno Kane Manor, což je odkaz na herce Kanea Hoddera, který ztvárnil Jasona v sedmém a osmém díle této filmové série. Jméno Kane můžeme znát i z druhého a třetího dílu filmu ze série Poltergeist. Podobně název ulice Amityville odkazuje na horor Horor v Amityville (1979). Ulice Elm St. odkazuje zase na film Noční můra v Elm Street (1984). Scéna, ve které Cindy (Anna Faris) napadne kočka, paroduje film Legenda pekelného domu (1973). Dále snímek paroduje filmy Charlieho andílci (2000) a Vymítač ďábla (1973), Osvícení (1980), Muž bez stínu (2000), Hannibal (2001), Pod povrchem (2000) nebo Rocky (1976).
 
Odkazy