Riskantní plán / Real McCoy, The (1993/99/USA/Drama, Akční, Krimi, Thriller) 59% -Originál DVD-

28.05.2022 02:49
JEDNOU VĚTOU
„Tuhle banku může udělat jen Karen McCoy!"

OBSAH
Kim Basinger je propuštěna z vězení a chce vést spořádaný život. Ale minulost a bývalý manžel všechno komplikují... Karen McCoy (Kim Basinger) byla právě propuštěna z vězení. Snaží se zapomenout na svou minulost bankovní lupičky, chce se usadit a začít znovu. Dojde však k únosu jejího šestiletého synka a jeho únosce se ji snaží vyděračstvím přesvědčit k úplně poslední bankovní loupeži. Karen se tak ocitá v nelehké situaci a jejím spolupachatelem se stává dychtivý, leč nezkušený Val Kilmer. Ona však zosnuje důkladný plán a nakonec všechny obelstí.(oficiální text distributora)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Původně jsem chtěl dát 3 hvězdičky za takovej ten tradiční průměrnej film z devadesátých let, kterých je v televizi nepřeberné množství. Postupem času jsem ale dospěl k závěru, že bude lepší hodnocení ještě snížit, protože to byla neskutečná hloupost. Znám mnohem lepší snímky... (Lukoboss) 2*

Film je díky abnormálně příšernýmu dabingnu opravdu místy až směšný, je úplně jedno zda je to verze v hlavní roli s Petrou Hanžlíkovou nebo Kateřinou Brožovou, je to prašť jak uhoď! Snesitelné je jedině původní znění, pak to působí úplně jinak. Škoda, že se v tomhle filmu na všem tak šetřilo, jinak by to mohlo dopadnout o dost lépe, protože zápletka je originální a herecké obsazení s hudbou je také vynikající. Nemůžu si pomoct, ale časem možná ta 1 * ještě přibyde. A ještě něco - kde vyhrabali toho příšernýho rezavýho kluka? (Agathe) 3*

Asi to bude tím, že jsem očekával nudu a nevalné herecké výkony. Ale kupodivu mě tento snímek mile zabavil na hodinu a půl. A to víc než jiné o dost finančně náročnější snímky (Dannyho parťáci, ... ) Ženská, co umí s počítačem zázraky, zvládá instalateřinu, elektroinstalace, sestaví si vlastní autíčko na dálkové ovládání, napíše vlastní matici k dešifrování kódu od sejfu, sváření a zedničina je její hobby, ... k čemu potřebuje chlapa ?! (Hapretor) 3*

VELKÁ RECENZE
Nedobrovolně jsem nyní, odsouzen ke sledování našich čtyř největších tv stanic. Asi tak měsíc a ještě nehméně jeden budu. Žádný jiný kanál, žádné domací kino. A tak mám dobrou průpravu k tomu, abych si mohl potvrdit jak slabou filmouvou úroveň televizní vysílání má. Mělo ji asi vždy, ale teď mě to přijde dvojnásob. Kolik dobrých filmů jsem za ten leden na obrazovce spatřil? Dva? Tři? Snímek Riskantní plán reputaci jedné nejmenované stanice nezlepšil. Ačkoliv si Mulcahy o svém dítku myslel opak, nedokázal kvalitou film dosáhnout ani průměrné laťky. Pěkná, jednoduchá dějová linka je zničena dialogy, hereckými výkony, často samoúčelným dějem, nedokonalou realizací, plytkou hudbou, statickou kamerou a příšerným českým dabingem.
Pozornost při sledování mě neustále kolísala kyvadlovým pohybem nahoru, a zase dolů. Ačkoliv herce Kilmera mám rád, i přes jeho časté neúspěchy, zde dostal roli, která mě byla nesympatická a tak jsem měl zkaženou i tuto malou soukromou radost. Charakter pubertálního zlodějíčka mu nešel dobře projevit a neustále jsem musel pozorovat jeho přihlouplý úsměv. Basingerová se snažila dát do své role celé srdce, ale scénář ji trestuhudně nechával na holičkách a tak její snažení se často míjelo s účinkem. Film prohrává boj s časem a jeho videová kvalita nemůže obstát s okolní konkurencí.

DABING
1.DABING (VHS - Riskantní plán)
V českém znění: [obsazeni]Zora Bösserlová - Kim Basinger (Karen McCoyová), Martin Sláma - Val Kilmer (J.T. Barker), Aleš Jarý, Zuzana Slavíková, Jana Čisáriková, Jan Grygar, Milan Horský, Přemysl Přichystal, Josef Jurásek[/obsazeni] a další
Spolupracovali: Petr Vlach, Rudo Mihálik, Laco Duchoň, Pavel Gubčo
Překlad: Nelly Korcová
Dialogy: Viera Zacková
Režie: Bohumil Martinák
Vyrobilo: Studio Dimas, Dabing, 1994

2.DABING (Nova, DVD - North Video - Riskantní plán)
V českém znění: Kateřina Brožová - Kim Basinger (Karen McCoyová), Lukáš Hlavica - Val Kilmer (J.T. Barker), Jiří Čapka - Terence Stamp (Jack Schmidt), Otakar Brousek ml. - Nick Searcy (Roy Sweeney), Vladimír Čech - Gailard Sartain (Gary Buckner), Vojtěch Rohlíček, Radana Herrmannová - Deborah Hobart (Cheryl Sweeneyová), Jana Hermachová, Ivana Měřičková, Monika Schullerová, Jan Szymik, Jiří Valšuba,Jaroslav Horák, Stanislav Lehký, Zdeněk Hess, Milan Slepička, Josef Vrána, Jaroslav Vlach, Karel Richter, Eva Jílková, Milan Bouška (titulky), a další.
Překlad: Klára Cabalková
Zvuk: Filip Maňhal
Produkce: Ivana Prejdová a Alena Perlová
Dialogy a režie českého znění: Marie Fronková
Připravila Produkce a.s.
Vyrobila: Česká nezávislá televizní společnost, spol. s r.o., Nova, 1999

3.DABING (DVD - Mido Film - Perfektní loupež)
V českém znění: Petra Tišnovská - Kim Basinger (Karen McCoyová), Ivo Novák - Val Kilmer (J.T. Barker), Ladislav Županič - Terence Stamp (Jack Schmidt), Jiří Hromada - Gailard Sartain (Gary Buckner), Jiří Schwarz - Nick Searcy (Roy Sweeney), Jitka Moučková - Deborah Hobart (Cheryl Sweeneyová), Radek Škvor - Zach English (Patrick), Julie Alexandridisová - Pamela Stubbart (Kelly), Ivana Měřičková, Jana Zenahlíková, Tomáš Juřička, Milan Bouška, Oldřich Vlach (titulky).
Překlad: Nelly Korcová
Zvuk: Petr David
Produkce: Petr Tichý ml.
Dialogy a režie českého znění: Petr Tichý
Vyrobilo: pro Mido Film Studio Auvit, 2004

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: 14.1.1994
Premiéra USA: 10.9.1993 Universal Pictures US
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: -
Poprvé na DVD: 1.11.2004 Mido film
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)

Tržby v ČR - Kč 1 599 980
Tržby celkem - $ 6 500 000
Návštěvnost v ČR 65 168
Náklady (Rozpočet) - $ 24 000 000
 
Tvůrci a herci
Russell Mulcahy (Režie), Martin Bregman (Produkce), Michael Bregman (Produkce), Willi Bär (Produkce), Brad Fiedel (Hudba), Denis Crossan (Kamera), Peter Honess (Střih), Mary Colquhoun (Casting), Kim Colefax (Scénografie), Donna O'Neal (Kostýmy), William Davies (Scénář), William Osborne (Scénář), Kim Basinger (Herec), Val Kilmer (Herec), Terence Stamp (Herec), Gailard Sartain (Herec), Nick Searcy (Herec), Alex Van (Herec)
 
1993/99/USA/Drama, Akční, Krimi, Thriller
 
Zajímavost k filmu
- Film vyšel i pod názvem Perfektní loupež.
 
Odkazy