Rapl (TV seriál) Rapl

14.11.2016 12:25

Krimi / Drama / Thriller / Akční

Česko, 2016, 13x56 min

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer, Jitka Ježková, Igor Bareš, Přemysl Bureš, Jan Kačer, Igor Orozovič, Klára Cibulková, Sara Sandeva, Kristýna Frejová, Radek Bruna, Pavel Tesař, Tomáš Racek, David Punčochář, Hana Igonda Ševčíková, Martin Matejka, Petr Kučera, Zdeněk Pecháček, Anna Klausnerová, Oldřich Vlach, Miroslav Etzler, Cyril Drozda, Filip Menzel, Tomáš Dianiška, Hana Kusnjerová, Miroslav Hruška, Marie Durnová, Jan Jankovský, Veronika Lapková, Lukáš Vaculík, David Stecher, Jan Přibyl, Karel Beseda, Martin Kraus, Marie Jansová, Jan Novotný, Tomáš Pavelka, Aleš Putík, Zdeněk Dolanský, Vítězslav Bouchner, Jan Vápeník, Pavel Bezděk, Vjačeslav Pleškov, Halina Richtrová, Martin Písařík, Jakub Kropáček, Viktorie Čermáková, Lilian Sarah Fischerová, Vladimír Marek, René Přibil, Vasil Fridrich, Roman Hájek, Richard Samko, Veronika Maxová, Miroslav Lhotka, David Šamko, Marek Jano, Richard Karol, Tomáš Turek, Marta Dřímal Ondráčková, Miroslav Babuský, Ivana Wojtylová, Hana Seidlová, Chi Chi Tornado, Barbora Vágnerová, Simona Postlerová, Jan Slovák, Roman Vojtek, Filip Bařina, Vojtěch Hrábek, Ondřej Hyneš, Pavel Nečas, David Lištván, Nguyen Guang Huy, Jiří Kraus, Martin Finger, Magdaléna Sidonová, Tereza Nekudová, Dušan Sitek, Otmar Brancuzský, Roman Štabrňák, Peter Hosking, Libor Hruška, Philipp Schenker, Václav Vašák, Jiří Maryško, Richard Němec, Martin Zahálka, Lam Le Ngoc, Lada Jelínková, Michal Zelenka, Jiří Zeman, Petr Drozda, Jiří Bábek, Marcel Vašinka, David Steigerwald, Martina Preissová, Vlastimil Čaněk, Milan Hanák, Josefína Dušková, Pavel Rímský, Petr Batěk, Jan Bidlas, Shimo Shield Potiska, Rostislav Novák st., Malvína Pachlová, Kryštof Rímský, Bohdana Pavlíková, Denny Ratajský, Regina Razovová, Barbora Mošnová, Martin Dusbaba, Pavla Janiššová, Jana Kolesárová, Veronika Týcová, Johanna Tesařová, Kristýna Kociánová, Ivo Trajkov, Jiří Rumplík, Stanislav Oubram, Pavel Marek, Kostas Zerdaloglu, Martin Bonhard, Josef Humpolec, Ha Thanh Špetlíková, Viktor Červenka

Obsah

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou.(Česká televize)

Obsahy epizod

1.série (2016)

DÍL 1: Nástřel (Nástřel) - Hned po příjezdu ukáže major Kuneš své schopnosti v případu vraždy z vězení právě propuštěného dealera. Zásah malou ráží za silného větru na více než 200 m zvládne jen málokdo. Kuneš musí rozbít konstrukci o mstě gangu a vypátrat skutečného vraha.

DÍL 2: Křížová cesta (Křížová cesta) - Vše nasvědčuje tomu, že za smrtí venkovského faráře je loupežné přepadení. Když se ale ukáže, že ukradené sakrální starožitnosti nemají prakticky žádnou hodnotu, musí jít Kuneš po jiné stopě.

DÍL 3: Smrt na lovu (Smrt na lovu) - Idylka podzimního honu končí zákeřným usmrcením myslivce. Podezřelých je hodně, protože sedláka s pokřiveným charakterem neměl v kraji nikdo rád.

DÍL 4: Bludný kořen (Bludný kořen) - Dlouho to vypadalo, že se sériový vrah mladých žen odmlčel. Omyl, jen dokázal své oběti lépe ukrývat. Kuneš se konečně dostává k případu, za kterým do kraje přijel.

DÍL 5: Zatmění (Zatmění) - Po rozlučce se svobodou je nalezena mrtvá prostitutka, kterou kamarádi „věnovali" ženichovi. Jasný motiv, otisky prstů i množství svědků – vše je proti jedinému podezřelému – Kunešovu parťákovi...

DÍL 6: Oheň (Oheň) - Chvíli to vypadá, že na lyžařském zájezdu o zimních prázdninách bude Kuneš honit jen nápadníky své dcery Johany. Požár horské chaty plné dětí a nalezené tělo nevěrné učitelky ovšem připraví Kuneše o dovolenou...

DÍL 7: Krvavý revír (Krvavý revír) - Pytláctví ke kraji odjakživa patřilo a vyrabované jelení obory nejsou případem pro kriminálku. Tedy jen do chvíle, než se pod sněhem v železech najde zavražděný hajný...

DÍL 8: Agent (Agent) - Mrtvola v kufru vyhořelého auta dovede Kuneše k šestákovým zlodějům aut. Mrtvý turista je agentem německé policie, který v Čechách monitoroval výrobu a pašování metamfetaminu. Na vraha přijde Kuneš jedině tehdy, když se mu podaří dotáhnout případ německého kolegy.

DÍL 9: Amok (Amok) - Žárlivost na mladou ženu dovede starého hospodského k tomu, že si vymlátí vlastní hospodu. Mrtvola umláceného milence a spousta stop vedoucích k známému násilníkovi přesvědčí Kuneše o jediném – takhle jednoduché to být nemůže.

DÍL 10: Black Jack (Black Jack) - Mrtvola německého gamblera v utopeném autě a chybějící výhra zavedou Kuneše do hraničního casina. Tělo krupiérky vydá Labe jen o několik dní později. Kdo nepřál dvojici podvodníků jejich výhru?

DÍL 11: Tichá voda (Tichá voda) - Když bolí zuby, je to malér. Když zmizí zubařka, je z toho případ pro Kuneše. Poněkud banální, neboť pohřešovaná žena si spokojeně žije v Německu. Ale čí je tedy tělo, které vyplaví velká voda z přehrady?

DÍL 12: Zdař Bůh! (Zdař Bůh!) - Jáchymovské kopce jsou stejně jako celé Krušné hory pod povrchem děravější než ementál. Nekonečné kilometry vytěžených chodeb skrývají temné tajemství, které se bezprostředně dotýká i Kunešova šéfa Rohana.

DÍL 13: Zimmer frei (Zimmer frei) - Kuneš má sbaleno. Zdá se, že v kraji ho nemůže zdržet vůbec nic. Ale když se v ohrožení ocitne jeho dcera Johana, stává se z něj skutečný Rapl. Spolu s Lupínkem musí využít všech zákonných i nezákonných prostředků k její záchraně.

Producent - Ceská Televize

https://www.csfd.cz/film/412007-rapl/komentare/