Ospalá díra (TV seriál) Sleepy Hollow

01.11.2015 11:51

Fantasy / Thriller / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní

USA, 2013, 49x43 min

Hudba:

Brian Tyler

Kostýmy:

Mairi Chisholm

 

Obsah

Ichabod Crane je ve válce za nezávislost zraněn bezhlavým jezdcem. Následně se ocitá v jednadvacátém století v městečku Sleepy Hollow. Jezdec tu právě zabil místního šerifa. Jeho podřízená Abbie přizve Ichaboda, aby jí pomohl vraždící nestvůru dopadnout...(TV Prima)
Obsahy epizod
1. série (2013–2014)
DÍL 1: Pilot (Pilot) - Ichabod Crane je přiveden po dvěstěpadesáti letech zpět k životu. V městečku Sleepy Hollow zjišťuje krom toho, jak se žije ve 21. století, i to, že s ním bylo přivedeno do moderní doby i zlo. Poté, co je šerif August Corbin zabit slavným bezhlavým rytířem, se Ichabod sblíží s policistkou Abbie Millsovou, mladou ženou, jejíž vlastní dětství bylo poznamenáno zkušenostmi s nadpřirozenými silami. Společně musí zastavit zlo a odhalit tajemství, které se k mětečku Sleepy Hollow vážou. Kapitán Frank Irving nejdříve Ichabodovi jeho příběh o nadpřirozených silách věřit nechce, ale poté, co mu Ichabodova dřívější žena Katrina vyjeví vodítko o povaze tohoto zla, všichni si začnou uvědomovat, že toto město je všechno, jenom ne ospalé.
DÍL 2: Krvavý měsíc (Blood Moon) - Ichabod Crane si stále musí zvykat na to, jak se žije v 21. století, i přesto však společně s detektivkou Abbie Millsovou pokročí ve svých zjištěních, jaká tajemství městečko Sleepy Hollow skrývá. Ichabod zažije děsivé vidění, ve kterém ho jeho bývalá žena Katrina pošle na hon na čarodějnici, která žila někdy kolem roku 1700, jejíž duše byla probuzena neznámým zlem, a která nemá s městečkem žádné slitování. Mezitím, přes všechno co se stalo, se strážník Andy Brooks vrátí ke své ne zcela pozitivní misi.
DÍL 3: Triumf zla (For the Triumph of Evil) - Doktor, který zná Abbyinu sestru, která je v současnosti v léčebně, a který navíc ví o nevysvětlitelné události z jejich dětství kontaktuje kapitána krátce před tím, než skočí ze skaliska a utopí se. Při bližším ohledání vykazuje jeho tělo určité nepřirozené znaky. Kapitán Irving pověří Millsovou a Crana vyšetřování. Abbie není vyšetřováním nadšená, ale to Crana neodradí a ten nakonec přinutí Abbie k přiznání, které by mohlo být klíčem k vysvětlení současné vlny paranormální aktivity, která sužuje Sleepy Hollow a zároveň vysvětlením podivných sebevražd svědků této události z dětství sester Millsových. Poté, co jejich vyšetřování odhalí přítomnost snového démona původních obyvatel Ameriky, Abbie a Crane se pokusí tuto duši ve spánku zahnat, i přesto, že jim je jasné, že události z říše snů budou mít dopady do reality.
DÍL 4: Klíčky Šalamouna krále (The Lesser Key of Solomon) - V roce 1773 se Crane a jeho spolubojovníci se během události, která je dnes známá jako Bostonské pití čaje, pokusili infiltrovat britskou pevnost a ukrást bednu, která, jak věřil George Washington, obsahovala předmět nesmírné moci. Bohužel se tato akce nevydařila a předmět byl, jak se zdálo, zničen. Abbiina sestra po návštěvě Ichaboda Crana, poté, co je varována před čtyřmi jezdci, uteče s jistým cílem z Tarrytownské léčebny pro duševně choré. Abbie se pořád cítí provinile kvůli tomu, že popřela, že společně se sestrou viděly podivnou postavu, a tak požádá kapitána Irvinga, aby byla svolána pátrací akce. Poté, co Abbie a Crane Jenny naleznou, bude jasné, že Jenny vůbec není blázen, a naopak je obeznámena s nadpřirozenými událostmi ve Sleepy Hollow lépe, než by si kdokoliv jiný, včetně Abbie, mohl představit. Mezitím služebníci Bezhlavého jezdce také hledají Jenny, čímž dají najevo svou přítomnost. Doufají, že naleznou předmět, který by umožnil otevřít dveře do Pekla a tím usnadnil příchod bytostí z jiného světa. Kapitán Irving a jeho kolegové začínají zjišťovat jak moc zlo ovlivňuje život v kdysi tichém městečku. Crane se dozví jméno bytosti, která přivolána Bezhlavým jezdcem.
DÍL 5: Neznámý (John Doe) - Neznámý chlapec oblečený ve starobylém oblečení je nalezen v bezvědomí na okraji lesa. Jeho cévy jsou zčernalé. Během krátké chvíle, kdy nabude vědomí, promluví jazykem, který Crane identifikuje jako středověkou angličtinu. Poté, co doktor, který chlapce vyšetřoval, zkolabuje se stejnými symptomy (zčernalé cévy), jako měl chlapec, zasáhne Centrum pro kontrolu nemocí a vyhlásí karanténu, která by měla šíření této zřejmě nebezpečné nemoci zastavit. Crane si s chlapcem promluví a zjistí, že je nějakým způsobem spojen s Roanoke, první britskou kolonií v Novém světě, která však před čtyřmi sty lety záhadně zmizela. Doktoři se snaží najít racionální vysvětlení a zároveň lék na rostoucí epidemii. Crane a Abbie se pokouší najít své vlastní odpovědi tam, kde věda už nestačí. Mezitím kapitán Irving povolá speciální vyšetřovatele z New Yorku, aby jim pomohli s vyřešením sériových vražd. Detektiv Morales, který už měl svá podezření, se zaměří na Ichaboda Crana. A přestože je Abbie stále velmi skeptická, začíná si pomalu připouštět, že možná má v této bitvě mezi dobrem a zlem ve Sleepy Hollow důležitou roli.
DÍL 6: Pojídač hříchů (The Sin Eater) - Poté, co je Ichabod Crane pohřešován, se Katrina zjeví Abbie a varuje ji, že Bezhlavý rytíř se vrátí do slunce západu do Sleepy Hollow. Zoufalá Abbie požádá o pomoc Harryho Parrishe (kterého bude hrát hostující herec John Noble), který má životně důležité informace o to, jak by mohly být zpřetrhány Cranovy nebezpečné pokrevní vazby k Bezhlavému rytíři. Mezitím se Crane setká s někým ze své minulosti, a toto setkání nebude příliš vřelé. Také bude odhaleno, jak se Ichabod a Katrina potkali.
DÍL 7: Půlnoční jízda (The Midnight Ride) - Abbie a Ichabod musí vyluštit skryté nápovědy, aby zastavili zlo, které číhá ve Sleepy Hollow. Abbie navštíví záhadný Andy Brooks.
DÍL 8: Nekromant (Necromancer) - Jenny se vrátí do Sleepy Hollow, aby pomohla Ichabodovi,.své sestře Abbie a kapitánu Irvingovi s bojem proti Bezhlavému rytíři. Při tom si však uvědomí, že rytířův pravý záměr je jiný, než si všichni mysleli.
DÍL 9: Útočiště (Sanctuary) - V domě v koloniálním stylu z doby, ve které žil Ichabod, může být ukrytý klíč k nalezení pohřešované osoby… a také k odhalení tajemství z Ichabodovy minulosti.
DÍL 10: Golem (The Golem) - Ichabod požádá Henryho Parrishe o pomoc ve snaze promluvit si znovu s Katrinou. Důsledkem těchto snah však z očistce přijde někdo, jehož přítomnost je nebezpečnou hrozbou.
DÍL 11: Schránka (The Vessel) - Abbie a Ichabod musí přijít na to, jak zachránit Abbiinu sestru Jenny, do které vstoupil zlý duch.
DÍL 12: Nepostradatelný muž (The Indispensable Man) - Kapitán Irving musí podstoupit mimořádný test své loajality. Ichabod a Abbie naleznou ve Washingtonově Bibli zmínku o tajné chodbě, která jim pomůže zjistit pravdu o smrti prvního amerického prezidenta.
DÍL 13: Zlá krev (Bad Blood) - Během konečné bitvy mezi dobrem a zlem se střetnou dva světy, což otřese Sleepy Hollow v jeho samotných základech.

Série 2. (2014–2015)
DÍL 1. Tohle je válka (This is War) - Vše ve Sleepy Hollow se zdá být jako dříve, ale zřejmě ne všechno je takové, jak vypadá. Zůstává tajemstvím, jak se Ichabodovi podařilo utéct z rakve, kde byl pohřben vlastním synem Jeremym Cranem, aka Henry Parishem, aka novým Jezdcem války… nebo jak se Abby podařilo osvobodit se z Očistce. A nevědí to ani oni sami. Co je však zřejmé, že Katrina ani Jenny nejsou k nalezení a oba svědci, Ichabod i Abbie, již dál nechtějí bojovat proti Molochovi a jeho přívržencům. Moloch však neztrácí čas a pokouší se najít klíč, který kdysi patřil jednomu z otců zakladatelů a který může odemknout Očistec. Henry Parish použije jednu ze svých schopností na vězně a díky tomu získá vodítko, kde by se tento artefakt mohl nacházet. Ichabod se však pokusí najít tento klíč jako první. V Očistci se Moloch pokouší zajistit armádu pro invazi na Zem, ale ti, kteří se mu v tom snaží zabránit, získají pomoc z neočekávaného zdroje. Dozvíme se také, že Jenny a Katrina jsou obě naživu, přestože obě jsou svým způsobem vězni kvůli naprosto odlišným věcem. Ichabod podnikne pokud dostat se zpět do Očistce a splnit svůj slib.
DÍL 2. Spřízněný (The Kindred) - Ichabod se vzbudí ze sna, ve kterém se mu zdálo o tom, že Abraham (tedy Bezhlavý jezdec) chce provést starobylý hrozivý rituál, který by ho měl navždy připoutat k jeho lásce, Katrině. Ichabod se obrátí na starého přítele, aby zjistil, kde drží Katrinu. Poté se on i Abbie pokusí Katrinu vysvobodit. Díky poznatkům získaným ze souborů šerifa Corbina a deníku Benjamina Franklina získají zbraň, tedy přesněji, monstrum, které je známé jako „Zpřízněný“, a o kterém praví legenda, že jeho síla je srovnatelná se silou samotného jezdce Smrti. Abbie se také setká se šerifkou Leenou Reyesovou, náhradou za kapitána Irvinga, která zná velmi dobře Sleepy Hollow i minulost sester Millsových. Sebou si šerifka Reyesová přinese stejnou dávku skepse, kterou měl její předchůdce, čímž způsobí hlavním hrdinům nejednu horkou chvilku. Mezitím je kapitán Irving konfrontován s dalšími problémy a nakonec odhalí pravou podstatu jeho setkání s démonem Ancitefem. Moloch se nenechá vyvést z míry svým posledním neúspěchem a dále plánuje, jak vyvést armádu démonů z Očistce na zemi. Henry Parish uspěje ve snaze získat pomocí nadpřirozených sil na svou stranu svého dřívějšího nepřítele.
DÍL 3. Kořen všeho zla (Root of All Evil) - Poté, co se někteří poklidní obyvatelé Sleepy Hollow začnou chovat neobvykle násilně, Ichabod dospěje k závěru, že se tomu tak děje kvůli tajemné stovky let staré Jidášově minci, která má schopnost vynést na povrch všechny temné stránky svého nositele. Oba svědkové brzy přijdou na to, že tuto minci do Sleepy Hollow musel přinést Henry Parish, ale netuší, kvůli jakému účelu. Aby získali o minci více informací, a byli schopni ji získat zpět, požádají o pomoc Nicka Hawleyho, starého známého Jenny. Nick je místní velmi schopný dobrodruh a sběratel vzácných a mystických artefaktů. Ichabod má zpočátku vůči tomuto muži velkou nedůvěru, nicméně přesto tito tři pokračují ve svém spojenectví, díky kterému zjistí, že cílem Henryho Parishe je ovlivnit myšlenky a chování osoby, která má k dvojici svědků blízký vztah, a jejíž temné myšlenky, pokud by nebyly odhaleny, by mohly mít smrtící důsledky pro oba svědky. Jenny je propuštěna z vězení a je velice překvapena tím, kdo je nový šerif Sleepy Hollow a jakou roli tato osoba hrála v některých událostech, které přímo poznamenaly obě Millsovy sestry. Katrina zůstává nadále dobrovolným vězněm v domě obou jezdců, přičemž doufá, že se díky své přítomností dozví více o Molochových plánech. Svou blízkost navíc využívá k tomu, aby zasadila mezi oba jezdce semínka nedůvěry. Ichabod později navštíví Irvinga a řekne mu, co je jeho nový advokát skutečně zač. Bude to však stačit na to, aby kapitán odolal všemu, co mu jeho nový přítel přislíbil?
DÍL 4. Krysař (Go Where I Send Thee...) - Ichabod a Abbie se ve snaze nalézt ztracené dítě ze Sleepy Hollow dostanou na stopu podivnému stvoření, jehož vztah k dítěti a jeho rodině odhalí staletí starou kletbu.
DÍL 5. Plačící dáma (The Weeping Lady) - Nejnovější nadpřirozená bytost, která ohrožuje Sleepy Hollow je Plačící dáma. Pro všechny bude značným překvapením, když se ukáže, že se ve své minulosti setkala s Ichabodem. Ichabod se v tomto díle bude muset potýkat s následky svých činů v minulosti, stejně tak jako Katrina, která se bude muset vyrovnat s vlastním odhalením.
DÍL 6. A propast ho pohltí... (And the Abyss Gazes Back) - Corbinův syn, voják, se vrací do Sleepy Hollow poté, co mu skončila vojenská služba. Abbie a Ichabod ale mají podezření, že s tímto novým obyvatelem Sleepy Hollow není něco v pořádku.
DÍL 7. Schránka (Deliverance) - Ichabod a Abbie zjistí, že Henry vystavil Katrinin život bezprostřednímu nebezpečí. Ve velkém závodě s časem se pokusí zabít démona, který Katrinu ovládl.
DÍL 8. Bez srdce (Heartless) - Ichabod a Abbie musí zneškodnit sukubu, za jejímž objevením se ve Sleepy Hollow stojí opět Henry. Sukubiny plány zahrnují vysávání životní síly ze svých mužských obětí, což takto postižení obvykle nepřežívají.
DÍL 9. Máma (Mama) - Řada podivných úmrtí v Tarrytownské psychiatrické léčebně vede k šokujícímu odhalení duše, která za těmito událostmi stojí.
DÍL 10. Opus magnum (Magnum Opus) - Ichabod a Abbie se pokusí nalézt Metuzalémův meč, přičemž věří, že tento meč je jediná zbraň, která může zabít Molocha a ukončit nadcházející apokalypsu.
DÍL 11. Akeda (The Akeda) - S blížícím se koncem světa se Ichabodovi a Abbie podaří zajmout Abrahama. Oba doufají, že jim Abraham pomůže zjistit, kde se skrývají Moloch a Henry. Abraham jim vyjeví však pouze to, že použití meče Metuzaléma bude mít děsivý dopad na toho, kdo s tímto mečem zabije jakékoliv stvoření.
DÍL 12. Ztracený ráj (Paradise Lost) - Ichabod a Abbie se setkají s Orionem, andělem, který by jim měl být schopný pomoci ve vypořádání se s následky boje s Molochem. Katrina zjistí, že není ještě zcela připravena a ochotna obětovat Abrahama.
DÍL 13. Prokletý obraz (Pittura Infamante) - Děj se odehrává v prostorách historické společnosti města Sleepy Hollow, kde dojde k rituální vraždě zaměstnance, jehož úkolem je restaurovat některé staré obrazy. Obrazy možná nebudou tak nevinné, jak se zdá, a Katrina společně s Ichabodem budou mít plné ruce práce zastavit to, co smrt obyvatel města způsobilo. Kromě těchto událostí budeme svědky velmi překvapivé návštěvy, která dorazí za Abbie na policejní okrsek.
DÍL 14. Vertala (Kali Yuga) - Hawley se bude muset vypořádat se svou minulostí a za pomoci Ichaboda, Abbie a Jenny se postavit své chůvě z dětství. Kapitán Irving se se snaží opět začlenit do života.
DÍL 15. Zaklínač (Spellcaster) - Původce čarodějnických procesů v Salemu se po útěku z Očistce vrací pro nebezpečnou knihu kouzel. Abbie se pokouší znovu věřit Franku Irvingovi, zatímco Henry hledá svou identitu.
DÍL 16. Pod povrchem (What Lies Beneath) - Ichabod a Abbie se postaví démonickému stvoření hlídající kryptu a během boje proti zlu se setkají s Thomasem Jeffersonem. A Jenny zjistí šokující tajemství o Franku Irvingovi.
DÍL 17. Procitnutí (Awakening) - Ichabod a Abbie bojují proti znovuzrození mocného čarodějnického klanu. Mezitím se Jenny dozví znepokojivou pravdu o Franku Irvingovi.
DÍL 18. Čas běží (Tempus Fugit) - Závěr strhující druhé řady míří k dramatickému vyvrcholení. Opustíme městečko Sleepy Hollow a jeho obyvatele navždy poznamenané změnami. Známé tváře nadobro zemřou a klíčové vztahy se neodvratitelně zhroutí.

3. série (2015)
DÍL 1: I, Witness (I, Witness) - Do Sleepy Hollow přichází mocná Pandora. Abbie pracuje jako agentka pro FBI a tím zároveň dostává nového parťáka. Jednoho dne dostává zprávu od Ichaboda, který je uvězněn v jedné z věznic. Ukazuje je jí Katriin náhrdelník spojený s Abrahamem van Bruntem. Přiznává, že dostal znamení, že se s jezdcem něco stalo. Během cesty domů jsou přivoláni k dvojnásobné vraždě. Z počátku to vypadá na útok divoké zvěře, ale co nevidět Ichabod zjišťuje, že zlo se vrátilo do Sleepy Hollow.
DÍL 2: Whispers in the Dark (Whispers in the Dark) - Ichabod a Abbie si pomaličku zvykají na to být spolubydlící. Ichabod se z počátku necítí zrovna svůj. Mezitím Pandora vypouští na svět ze své kouzelné skřínky další tajemnou bestii. Chvíli poté zabijí jednoho muže kvůli znalosti určitého tajemství. Abbie a Ichabod na místě činu zjišťují, že jeho smrt mohla být způsobena nadpřirozenou mocí. Případ vede speciální agent Daniel Reynolds, který byl zrovna nedávno povýšen na nového šéfa divize místní pobočky FBI. Daniel se zná s Abbie už z akademie a je mezi nimi vidět jistá chemie, která se nepozdává Ichabodovi, jenž začne svým způsobem žárlit. Současně Ichabod objevuje, že nestvůru stojící za vraždou, již zná ze své minulosti. Mezitím Joe Corbin je odhodlán jít ve stopách svého zemřelého otce a žádá Jenny o pomoc.
DÍL 3: Blood and Fear (Blood and Fear) - Pandora vypouští další ze svých vražedných stvoření. Tentokrát je její stvůrou sériový vrah, známý jako Jack Rozparovač, který se chová jako parazit přesouvající se do různých těl podle držitele vzácné dýky. I sám Ichabod má na něj svoje vlastní strašlivé vzpomínky. V 18. století, když ještě studoval v Anglii, zabil Rozparovač jeho nejlepšího přítele. Pandořiným vyvoleným je obyčejný městský úředník, který už má dost svého ubohého nicotného života, proto je pro ni jasnou volbou. Mezitím Joe a Jenny pátrají po minulosti šerifa Corbina. Postupně zjišťují, že je ve hře nový hráč mající předmět, který hledají.
DÍL 4: The Sisters Mills (The Sisters Mills) - Abbie se pokouší připravit Ichaboda na zkoušku z amerických dějin, kterou bude muset úspěšně složit, aby dostal americké občanství. Abbie pozoruje, že jeho vztah Zoe Corinthovou je na úrovni flirtování, čemuž se Ichabod upjatě brání. Mezitím Pandora vypouští na svět další nestvůru zvanou Abyzou, jinak nazývaná jako Zoubková víla. Mohou ji spatřit pouze děti, které jsou ovšem vystrašení jejím vzhledem. Když se jedna s holčiček kvůli ní dostává do nemocnice, je na Ichabodovi se sestrami Millsovými záhadu vyřešit. A zároveň přijít na to, jak nestvůru odstranit. Současně Abbie prozrazuje Jenny, že našla jejich otce. Nyní se musí rozhodnout, zda ho nechají vrátit do svých životů.
DÍL 5: Dead Men Tell No Tales (Dead Men Tell No Tales) - Do městečka Sleepy Hollow se blíží oslava svátku Halloween. Ichabod pokračuje ve flirtování se Zoe Corinthovou, ale ještě si není jistý, zda má vejít do vážného vztahu. Pořád cítí spojení se svou zesnulou ženou Katrinou. Pandora si vhodně vybírá Halloween pro oživení generála z války za nezávislost Howea, která má s Ichabodem stále neuzavřené účty. Dostává tedy za úkol ho zabít. Na pomoc si přivolává své padlé vojáky, kteří mu věrně sloužili. Abbie a Ichabod mají strach, že Halloween zamaskuje jejich možné útoky ve městě během oslav, a tak přivolávají na pomoc agenta Bootha a doktorku Brennenovou, kteří jsou již s případem generála Howea obeznámeni. Mezitím se Joe a Jenny rozhodují setkat se s Nevinsem a zjistit tak minulost Joeova otce.
DÍL 6: This Red Lady from Caribee (This Red Lady from Caribee) - Pandora uvolňuje další kvítek ze své kouzelné skřínky. Tentokrát svobodou nabývá Soucouyant, paní včel. V případě, když zaútočí na své nevinné oběti, začínají vykazovat náznaky až absurdní paranoiu. Jeden z napadnutých je i agent Daniel Reynolds, který se díky tomuto útoku snaží dostat z Abbie pravdu, jak je například její sestra zapojena do jeho vyšetřování Nevinse. Mezitím si Joe domlouvá schůzi s Nevinsem samotným, aby dokázal poodkrýt minulost svého otce. Současně se Ichabod schází se slečnou Zoe Corinthovou, aby společně strávili volné chvíle.
DÍL 7: The Art of War (The Art of War) - Agent Reynolds opouští město a míří do Washingtonu. Během jeho nepřítomnosti předává velení Abbie. Ta musí řešit mnohem naléhavější záležitosti ve Sleepy Hollow. Její sestra Jenny začíná mít podivné vize a sny. Začaly od doby, kdy se dotkla Anubisova úlomku, který získala z rukou Nevinse. Největší problém nastává ve chvíli, kdy si uvědomí, že ten kámen ji pomalu zabíjí. Všichni teď musí vyřešit, jak Jenny pomoci. Současně Atticus Nevins vyvolává z Pandořiny skřínky tři nestvůry, které posílá právě po Jenny.
DÍL 8: Novus Ordo Seclorum (Novus Ordo Seclorum) - Pandora konečně sjednocuje všechny své síly, které následně použije k oživení své lásky, Boha jménem Etu 'Ilu. Díky úlomku Anubise uvězněného v těle Jenny je schopen postupně nabírat svoji starou sílu. Současně je Abbie v jednom ohni s jejím nadřízeným, Danielem Reynoldsem, který jí nedůvěřuje natolik, jak si ona sama myslela. Aby mohla zachránit svou sestru, dává u FBI výpověď. Nyní společně s Ichabodem a Joem musí vymyslet plán, jak zachránit Jenny ze svárů božích.
DÍL 9: One Life (One Life) - Ichabod zkouší vymyslet nové postupy, jak najít a zachránit Abbie. Je přesvědčený, že je stále naživu. S hledáním mu pomáhá agentka FBI Sophie Fosterová. Ovšem během hledání nacházejí mocného démona, který se živí na lidském zoufalství a musejí se s ním vypořádat. Po Abbie pátrají i Jenny a její přítel Joe, kteří hodlají nalézt starodávnou mapu vedoucí k Pandoře. Ta mezitím podniká další kroky, aby mohla vrátit svému muži ztracenou moc.
DÍL 10: Incident at Stone Manor (Incident at Stone Manor) - Pandora svolává do Sleepy Hollow všechny nadpřirozené stvoření z celé Země. Když jeden z nich zabije muže na kostelní věži, tak se případu ujímá trojice Joe, Jenny a agenta FBI Sophie Fosterová. Mezitím je Ichabodova duše poslána na místo, kde by se měla nacházet Abbie. Její záchrana je tak velmi blízko. Pandora má ovšem jiné plány a snaží se jim jejich spojení přerušit.
DÍL 11: Kindred Spirits (Kindred Spirits) - Do městečka Sleepy Hollow se vrací nestvůra jménem Kindred, který za sebou nechává jen krvavé stopy a mrtvoly samotné. Ichabod a Abbie musí rychle najít způsob, jak ho zastavit, než zabije ještě někoho dalšího. Mezitím Daniel nabízí Abbie její starou pozici u FBI. Ichaboda navštěvuje Zoe, z čehož je trochu zaskočený a neví, jak se omluvit za poslední týdny nekomunikace.
DÍL 12: Sins of the Father (Sins of the Father) - The Hidden One chce Pandoře ukázat, jaké to je cítit se bezmocný. Tím ji hodlá motivovat, aby jeho sílu navrátila co nejrychleji. Ichabod se snaží pro Abbie připravit příjemný večer, u kterého by si společně odpočinuli. Abbie to ale odmítá a musí se potýkat se záblesky z doby, když byla pryč. Jenny se potkává se svým otcem, který by chtěl vidět i Abbie. Mezitím do Sleepy Hollow zavítá další monstrum.
DÍL 13: Dark Mirror (Dark Mirror) - Ichabod, Abbie, Jenny a Joe musí vyřešit záhadu další nadpřirozené bytosti, která zavítá do Sleepy Hollow. Jde o samotného Ďábla z Jersey, kterého přivolal opět The Hidden One. Mezitím se Abbie od Ichaboda dozvídá význam tajemného symbolu, který ji pronásleduje po jejím návratu.
DÍL 14: Into the Wild (Into the Wild) - Abbie a Sophie se zúčastňují výcviku přežití, ale netuší, že o život budou bojovat doopravdy, jelikož se jim do cesty postaví neznámé monstrum. Joe a Jenny se vydávají na aukci, kde hodlají vydražit součást Pandořiny skříňky. Chtějí tak zabránit, aby se jí dostala zpět do rukou. Mezitím Ichabod zjišťuje nové informace o záhadném symbolu, který pronásleduje Abbie.
DÍL 15: Incommunicado (Incommunicado) - Ichabod má ve své pracovně velmi nečekanou návštěvu v podobě The Hidden One, který se shání po Abbie. Ichabod mu ale odmítá jakkoliv pomoct. The Hidden One už pro něj nemá žádné využití a chce to s ním skoncovat, ale v tu chvíli Ichaboda zachrání tajemný emblém, který je daleko mocnější než rozhněvaný Bůh. Abbie tak musí své síly spojit s Pandorou, aby zachránila Ichaboda. Mezitím Sophie, Jenny a Joe se snaží polapit nestvůru jménem Banshee, která proti svým nepřátelům využívá vysokou frekvenci svého křiku.
DÍL 16: Dawn's Early Light (Dawn's Early Light) - The Hidden One trestá Pandoru za to, že ho navedla do pasti, ve které se nedokázal vzepřít mocnému emblému. Abbie a Jenny mají návštěvu v podobě svého otce Ezry, který přinesl staré rodinné album, ve kterém jsou jejich fotografie. Mezitím se Ichabod snaží přijít na tajemství obklopené Betsy Rossové. K jeho údivu dostává novou pomoc - Pandoru.
DÍL 17: Delaware (Delaware) - Ichabod a Abbie se vydávají na cestu najít Betsy Rossovou a zároveň přijít na způsob, jak porazit The Hidden One. Do týmu se přidává i Daniel Reynolds, který byl v nedávné době vystaven nadpřirozené bytosti. K překvapení Jenny ruku k dílu přidá i její otec Ezra, který se pokusí zachránit Joea ze spárů temnoty.
DÍL 18: Ragnarok (Ragnarok) - Ichabod a Abbie vrhají všechnu snahu k znovuobnovení Pandořiny skřínky. Za pomoci Pandory to může být jediný artefakt, který by dokázal zastavit The Hidden One. Po návratu domů se Abbie a Ichabod dozvídají o smrti Joea. Je to o důvod víc, proč by měl být The Hidden One poražen. Ale dokáže Pandora splnit svoji část dohody?

4. série (2016)
DÍL 1: Columbia (Columbia) -
DÍL 2: In Plain Sight (In Plain Sight) -
DÍL 3: Heads of State (Heads of State) -
DÍL 4: The People vs. Ichabod Crane (The People vs. Ichabod Crane) -
DÍL 5: Blood from a Stone (Blood from a Stone) -
 

Producent - Sketch Films,  K/O Paper Products,  20th Century Fox Television

https://www.csfd.cz/film/342623-ospala-dira/prehled/#