Vražedná hra / Jack in the Box (2008/84/USA/Horor) 40% -Originál DVD-

15.01.2023 17:35
JEDNOU VĚTOU
„Ve hře jich je sedm. Jen jediný z nich ji dokončí.“

OBSAH
Šest vysokoškolských studentů se přihlásí do nové reality show. Chtějí vyzkoušet své štěstí a také zažít slávu. Brzy ale zjistí, že jsou chyceni v pasti smrtící hry, která se tváří velmi nevinně. Pravidla jsou jednoduchá – sedm lidí, šest židlí. Jakmile přestane hrát hudba, všichni se posadí. Vždy až na jednoho. Ten zemře.(oficiální text distributora)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Několik lidí je zavřeno do jedné místnosti a vůbec netuší, proč tam jsou. Místnost vypadá jako obyčejný sklep. Vždy po hodině zazní zvonkohra a účastníci začnou hrát hru se židlemi. Jedinec, kterému nezůstane žádna židle je automaticky odsouzen k smrti. Hodin přibývá a osazenstvo řídne. Čeká na výherce (přeživšího) zasloužená odměna v podobě vytoužené svobody? Tento film bych označil za katastrofu, protože se nám snaží dokázat, že k realizaci filmu potřebujeme sklep a pár kámošů, kteří po práci něco málo natočí. Kamera, hudba, střih, herecké obsazení a dialogy zavání hlubokým odpadem. Gore zde není prakticky žádné, maximálně jedna kaluž krve na zemi. S klidným svědomím dávám podprůměrné hodnocení. (folklorman) 1*

Film jsem sledoval až do úplného konce s toužebným přáním a hlavně očekáváním, že se to konečně rozjede, ale bohužel jsem se toho moc nedočkal. Jediné co ve mně zůstalo je několik nezodpovězených otázek a divný pocit jak vlastně ohodnotit tenhle snímek. Svým způsobem je totiž tohle veledílo obyčejný amatérský poloodpad, který ve mně ovšem něco zanechal a pořád mi vrtá několik věcí hlavou. Nejraději bych mu dal od 0-40%, ale přikloním se spíš k tomu většímu číslu, protože už dlouho mě takhle film nedostal do svízelné situace. (SOLOM) 1*

Film snad s tím nejdebilnějším dějem co jde vymyslet, něco tak přiblblého se jen tak nevidí, ale i přesto je film zvláštní tím že dokáže filma chytit protože si divák naivně myslí že se něco stane, a já říkám stane se prd. Jednou za deset minut zazní hudba a člověk co prohraje zmizí, čekal jsem aspoň nějaké rozuzlení které se ale také nekonalo. Prostě spotřebitelské béčko. (Campbell) 2*

VELKÁ RECENZE
Teď se výjimečně chystám udělat něco, co obvykle nedělám. Chystám se napsat komentář pro ty, kteří film ještě neviděli, ale nevadí jim spoilery. Dětská hra, hraje hudba, chodí se okolo židlí, když hudba zastaví, všichni se posadí. Až na jednoho, ten musí z kola ven. V tomhle případě se z kola vystupuje do temných dveří volajících zlověstně vaše jméno, a po chvilce se zpod dveří vyvalí vaše nula pozitivní. Zřejmě to značí nepříjemnou smrt. Vypadá to na celkem příjemnou premisu, ale já se koukal hlavně kvůli tomu závěru.
Chtěl jsem vidět něco originálního a dozvědět se, pročpak se tahle hra hraje a taky kdo že jí hraje. Teď přichází ten spoiler. To se nedozvíte. Vězte, že vše, čeho se dočkáte, je odehrání téhle hry až do konce, až do jediného přeživšího. Žádné vysvětlení, žádné rozuzlení. To by ani tak nevadilo, kdyby ovšem předchozí náplní filmu skutečně byla přitažlivá studie psychologického teroru. Tak to ale taky není. Postavy se chovají pitomě a nepřirozeně, dva či tři jsou sice přiměřeně sympatičtí, ale to celý film skutečně nezachrání.
Chtěl bych býval vidět rychle narůstající paniku a hysterický boj o přežití. Toho jsem se taky nedočkal. Pokud vám tedy nevadí, že vyplýtváte hodinou a půl svého života na průměrně temný film bez pointy, tak jen do toho. Ale já vás varoval.

DABING
-

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: 12.4.2010
Premiéra USA: -
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: -
Poprvé na DVD: 12.4.2010 DVD Edice
Poprvé na Blu-ray: 14.11.2011 DVD Edice
 
Tvůrci a herci
Frank Kerr (Režie), Lesley Glorioso (Produkce), Michael E. Phillips (Produkce), Frank Kerr (Produkce), Mark Wuerthner (Hudba), Mark Wuerthner (Kamera), Norman Hollyn (Střih), Frank Kerr (Střih), Michael E. Phillips (Střih), - (Casting), - (Scénografie), - (Kostýmy), Chris Bennet (Zvuk), Ryan Bonner (Zvuk), Scott Defusco (Zvuk), Ryan Imondi (Zvuk), Heni Koenig (Masky), Frank Kerr (Scénář), Nathaniel Sylva (Herec), Cassandra Waterman (Herec)
 
2008/84/USA/Horor
 
Zajímavost k filmu
- Postavy ve filmu mají stejná křestní jména jako herci, kteří je hrají.
- Natáčení filmu probíhalo v USA v Bostonu stát Massachusetts.
 
Odkazy