Tajemství domu Usherů (TV film) / Tajemství domu Usherů (TV film) (2008/84/USA/Horor, Thriller) 06% -Originál DVD-

15.01.2023 17:33
JEDNOU VĚTOU
„Mnoho jich přijelo, ale jen někteří přežili."

OBSAH
Sexy horror na motivy povídky E. A. Poe Mladý Victor přijíždí navštívit svého dávného přítele Rodericka Ushera, do jeho rodinného sídla. Victor má z domu podivné pocity a časem odhaluje děsivé tajemství, které drží celý rod Usherů naživu. Rázem se ocitá ve smrtelném nebezpečí.

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
To, že hlavní postavy filmu jsou gayové mně nevadí. Ale to, že jde o totální slátaninu s absolutně amatérskými hereckými výkony, to mně už vadí dost. Snažím se nedávat filmům odpad, ale tady nic jiného nepřichází v úvahu. (Arkos) 0*

S odpady šetřím, jelikož se vždy pokouším na filmu najít alespoň jednu hvězdičku, když už ne pět. Tenhle film je ovšem naprostý otřes. Nehodnotím, pro jakou cílovou skupinu je určen, to není podstatné. Důležité je, že v něm není ke koukání nic. Děsivé tajemství - pcha! Poe se obrací v hrobě! Žádná atmosféra, žádné proudy krve, žádný sex, prostě vyhozené peníze...nu, na další své podobné filmy (Bratrsvo a spol) mě David DeCoteau už nenachytá (darkrobyk) 0*

Upřímě? Byl jsem na tenhle film docela zvědavej, co by mohlo být více gay než série Bratrstvo, no a tohle bylo o něco více. Není to gay jako jebačky ale líbačky tu jsou. Bohužel. Nicméně Film má vynikající hudbu od Manfrediniho(že by ji DeCoteau ukradl?) protože ta byla opravdu výborná a byla kvalitnější než celej film. Co mě sralo byly ty kecy ve znaku poezie, ty byly tak sračkové že bych je tam vystřílel. Dále je to klasická nuda naprosto bez atmosféry pro buzíky. (Campbell) 2*

VELKÁ RECENZE
Většinu filmů lze, s přivřením jednoho oka, ohodnotit do pěti minut, ale pak jsou i počiny, na nichž si veškeré hodnotové tabulky vylámou zuby i po nečíselném shlédnutí, toto zpracování Usherů rozhodně mezi ně patří. Režisér David DeCoteau se vykašlal na jakékoliv maskování své sexuality, jenž bych shrnul do následujícího citátu „teplej jak radiátor v lednu na Sibiři“.
Ono homosexuální podbarvení příběhu nemusí být na škodu, je to rozhodně zpestření (znám minimálně jednoho člověka, který z toho bude nadšen), avšak to by nesměl režisér milostné scény točit tak unyle, což obzvláště u něj překvapí, když má tak bohaté zkušenosti z gay porna. Problém není jenom v erotických scénách (někdy jsem si fakt říkal, že trencle půjdou dolů), celkově jde o dost nezáživnou věc, pokud film, jenž má být hororem postrádá jakoukoliv špetku tajemna či atmosféry, zřejmě něco nebude v pořádku. Scénář nepředepisuje hercům jinou činnost, než se producírovat po baráku polonazí, navíc DeCoteau, z pro mne naprosto záhadného důvodu, nevyškrtl naprosto debilní postavu vypravěče, jehož promluvy absolutně nekorespondují s obrazem, např. „dům postavený z černého kamene“, přičemž vidíme klasický cihlový dům z červených cihel, atd.
Nulový rozpočet jen celkovou mizérii umocňuje, jediné co si zaslouží aspoň trochu pochvaly je hudba legendárního Harryho Manfrediniho (Pátek třináctého), byť ten se na svých oficiálních stránkách k filmu nezná. David DeCoteau je jeden z nešťastnějších lidí na světě, má možnost svoje choutky veřejně ventilovat a ještě za to bere peníze, no kdo by mu nezáviděl? Snad jen ti platící diváci, musející přetrpět jeho opusy (když už to platím, tak se na to dodívám). (AGAMENON)

DABING
-

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: 1.8.2009 (DVD premiere)
Premiéra USA: 9.5.2008
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: -
Poprvé na DVD: 1.8.2009 DVD Edice
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)

Náklady (Rozpočet) - $ 300 000
 
Tvůrci a herci
David DeCoteau (Režie), Paul Colichman (Produkce), Stephen P. Jarchow (Produkce), David DeCoteau (Produkce), John Schouweiler (Produkce), Harry Manfredini (Hudba), Howard Wexler (Kamera), Danny Draven (Střih), Jan Glaser (Casting), Danny Draven (Scénografie), Shawnelle Cherry (Kostýmy), Maui Holcomb (Zvuk), April Metcalf (Masky), Simon Savory (Scénář), Edgar Allan Poe (povídka) (Předloha), Jaimyse Haft (Herec), Jack Carlisle (Herec), Bart Voitila (Herec), Jill Jacobson (Herec)
 
2008/84/USA/Horor, Thriller
 
Zajímavost k filmu
- Snímek byl natočen na motivy knihy "Zánik domu Usherů" Edgara Allana Poa.
- Natáčení probíhalo v Los Angeles v Kalifornii.
 
Odkazy