Švédská trojka / Kiss Me Again (2005/103/USA/Romantický, Drama) 51% -Originál DVD-

13.01.2023 20:15
JEDNOU VĚTOU
„Zkuste seznámit svou ženu s milenkou. Užijete si mnoho legrace… možná."

OBSAH
Julian je pohledný a úspěšný vysokoškolský profesor, který je šťastně ženatý s Chalice. Do jejich života se ale připlete krásná studentka ze Španělska Elena. Julian se do ní bláznivě zamiluje a svou ženu podvádí, i když nerad. Rozhodne se proto k uskutečnění bláznivého plánu a přesvědčí manželku, že by si mohli zkusit sex ve třech. Samozřejmě že tou třetí je Elena. Chalice souhlasí, ale věci nejdou tak, jak Julian původně předpokládal. Začíná mít pocit, že je pátým kolem u vozu a ženy si vystačí samy. (DVD Edice)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Nechtěně jsem stáhl tuto jinou švédskou trojku než jsem chtěl, ale nakonec jsem ji celkem ustál. Je to taková lehce dramatická romantika, kde se do sebe postupně zamilují 3 lidi, párkrát si zasexují a nakonec to všem v závěru zničí život a přinese jen bolest. Škoda, že to provedení je tak slabé a že scénáristi nepřišli s trochu zamotanějším příběhem. Rovných 50%, víc ne! (heyda) 3*

Ačkoli český distributor zvolil název filmu, který již v kinech s lepší odezvou a vtipnou zápletkou v roce 1994 běžel, nebyl to hloupý příběh. Katheryn Winnick je okouzlující, zatímco Jeremy London mě neokouzlil ani omylem. Těšil jsem se na vzájemný propletenec vztahů a těl, ale tak cudný snímek jsem dlouho neviděl. Nikterak se mi nezamlouvala scéna, kdy rozrušená manželka vkročí do třídy svého manžela a přede všemi studenty vede trialog spolu se svou milenkou a konkurentkou. Ze zajímavého tématu se vyklubalo ponaučení, že někdo na milostný trojúhelník má žaludek a někdo nemá. Kvůli tomu si není třeba stanovovat pravidla. (RetroMan) 2*

Ucházející drama, které je poměrně dosti sexuálně otevřené. Námět švéské trojky je docela zajímavý a děj měl taky hlavu a patu. Horší to bylo u hlavních představitelů, jež mě povětšinou moc nepřesvědčili. Našlo se i několik scén, které by bylo vhodně z filmu vypustit, protože spíše film natahovaly a nudily mě. (P@VEL) 3*

VELKÁ RECENZE
Julian je pohledný a úspěšný vysokoškolský profesor, který žije bohémským životem v Brooklynu a je šťastně ženatý s Chalice. Ve svém hezkém normálním apartmá žijí hezkým normálním životem, a mají spolu hezký normální sex. Do jejich života se ale připlete krásná studentka ze Španělska Elena. Julian se do ní bláznivě zamiluje a svou ženu podvádí, i když nerad. Rozhodne se proto k uskutečnění bláznivého plánu a přesvědčí manželku, že by si mohli zkusit sex ve třech. Samozřejmě že tou třetí je Elena. Chalice souhlasí, ale věci nejdou tak, jak Julian původně předpokládal. Začíná mít pocit, že je pátým kolem u vozu a ženy si vystačí samy.
I když synopse filmu vyvolává pocit, že by mohlo jít o zajímavý počin, hodnocení se dosti rozcházejí. Některé kritiky režisérovi vytýkají, že se mu podařilo oficiálně učint sex natolik nudným, jako přednáška o technikách schnutí laku. Dávejme vinu příliš otřelému a prozaickému scénáři, který rozebírá psychologické motivy těchto pohlavně propetených mladých lidí. Láska a touha mezi Elenou a Chalicí vůbec nekoreluje mezi rozpadem vztahu mezi Chalicí a Julianem. Také sexuální scény, které bývají hlavním tahákem podobných filmů, vyznívají zde poněkud studeně. Trapně pomalé pohyby souložících s neúplnou nahotou skrytou do sportovní podprsenky a chlapeckých kraťasů jsou příliš nudné i pro nevzrušivého obyvatele domova pro seniory. Nebo například scéna v níž jsou Elena a Chalice společně v koupeli rozčiluje svým přílišným přehráváním a nepřesvědčivými výkony hereček.
Film samozřejmě není pouze o sexu, ale bez něj by se stal jen dalším příběhem mladé manželské nudy a sexuální nerozhodnosti. Na toto téma však existují i lepší příběhy.

DABING
-

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: -
Premiéra USA: 28.4.2006 (Tribeca Film Festival)
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: -
Poprvé na DVD: 1.3.2009 DVD Edice
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)

Náklady (Rozpočet) - $ 1 400 000
 
Tvůrci a herci
William Tyler Smith (Režie), Jeff Mazzola (Produkce), John Scaccia (Produkce), Isabel Dawson (Hudba), Christopher LaVasseur (Kamera), Sam Wilson (Střih), Adrienne Stern (Casting), Theo Sena (Scénografie), Amy Ritchings (Kostýmy), Tammy Douglas (Zvuk), Louise McCarthy (Masky), William Tyler Smith (Scénář)í, Julian Hoxter (Scénář), Jeremy London (Herec), Elisa Donovan (Herec), Mirelly Taylor (Herec), Siri Baruc (Herec), Nate Dushku (Herec), Katheryn Winnick (Herec), Fred Armisen (Herec), Alexis Iacono (Herec), Franklin Martin (Herec), Darrell Hammond (Herec), Adam Nee (Herec), Ernest Waddell (Herec), Morris S. Levy (Herec), Jonathan Neil Schneider (Herec)
 
2005/103/USA/Romantický, Drama
 
Zajímavost k filmu
- Film se natáčel v New York City (New York, USA).
 
Odkazy