Modré stíny (TV seriál) Modré stíny (TV seriál)

06.04.2016 20:40

Krimi / Drama

Česko, 2016, 4 h 38 min (Minutáž: 4x70 min)

Obsah

Čtyřdílná minisérie Modré stíny navazuje na trilogii Případ pro exorcistu. Vyšetřovatelé se tentokrát dostanou k případu zastřeleného docenta. Toho jednoho rána nalezne uklízečka mrtvého přímo v jeho vlastní pracovně. Kriminalisté tak budou řešit, zda vražda souvisí s dlouhodobou snahou oběti o odvolání univerzitního kvestora kvůli podivným machinacím při rekonstrukci historické univerzitní budovy, a také to, co dohnalo vraha k tak velkému riziku, aby svou oběť zneškodnil přímo na půdě univerzity. Pátrání po tom, kdo všechno měl důvod přát si smrt svérázného, ale čestného docenta, zavede hrdiny mnohem dál, než by sami čekali.(Česká televize)
Obsah dílů
1.série (2016)
DÍL 1: Epizoda 1 (Epizoda 1 ) - Detektivové z oddělení násilné trestné činnosti v Olomouci pod vedením Marie Výrové vyšetřují dvě vraždy, jejichž společným jmenovatelem je, že oběti se snažily upozorňovat na rozsáhlou korupci na Olomoucké univerzitě. Z korupce obviňovaly jejího kvestora, který má v nejbližších dnech nastoupit jako náměstek ministra vnitra. Vývoj událostí nasvědčuje tomu, že se kdosi shora snaží ovlivnit vyšetřování tak, aby bylo odvedeno od podezřelého kvestora.
DÍL 2: Epizoda 2 (Epizoda 2) - Tým vyšetřovatelů je vystaven velkým tlakům i zkouškám charakteru, do vyšetřování případu zasáhne nečekané odhalení z minulosti i osobní život jednoho z členů týmu. Už nic nebude jako dřív, osud týmu i životy jeho členů jsou navždy poznamenané. Přes všechny nepřízně osudu i tlaky z vyšších míst jde svérázná a inteligentní kriminalistka Marie Výrová jako buldog za jediným cílem: odhalit vraha, padni komu padni.
DÍL 3: Epizoda 3 (Epizoda 3) - V tomto díle se útoky na tým vyšetřovatelů maximálně zesílí, druhé straně dojde, že musí odstranit majorku Výrovou, která se za každou cenu chce dopátrat nejen vraha, ale i celého pozadí případu. Členka týmu Horová se dopustí fatální chyby, která tím nahraje na smeč druhé straně. Pro policisty je těžší vydržet stoupající tlak druhé strany než samotné vyšetřování
DÍL 4: Epizoda 4 (Epizoda 4) - Detektivové z oddělení násilné trestné činnosti v Olomouci pod vedením Marie Výrové jdou do finále při vyšetřování dvou vražd nyní už jasně propojených s rozsáhlou korupcí na Olomoucké univerzitě. Druhá strana udeřila nekompromisně proti týmu vyšetřovatelů, jehož členka Horová jim fatálně nahrála. Výrová se v téměř beznadějné situaci nevzdává a bojuje za každou cenu o to, aby vraždy byly vyšetřeny a pachatel odhalen a potrestán. Případ jde do finále, které je velkou zkouškou charakterů a i odolnosti policejní instituce při nezávislém a zákonném fungování.


Produkce - Ceská Televize
https://www.csfd.cz/film/50284-modre-stiny/