Mňága & Žďorp - Dáreček Live (koncert)

19.01.2018 11:10
Na 9. září připravila kapela Mňága a Žďorp svým příznivcům další, v pořadí již třetí dáreček - je jím živé DVD s názvem "Dáreček Live!". Disk zachycuje vyprodaný koncert s neopakovatelnou atmosférou z pražské Lucerny (21. 11. 2012), který byl uspořádán jako výroční koncert k 25 letům existence skupiny.
 
RECENZE DVD
Na 9. září připravila kapela Mňága a Žďorp svým příznivcům další, v pořadí již třetí dáreček - je jím živé DVD s názvem "Dáreček Live!". Disk zachycuje vyprodaný koncert s neopakovatelnou atmosférou z pražské Lucerny (21. 11. 2012), který byl uspořádán jako výroční koncert k 25 letům existence skupiny.
Na pódiu tohoto legendárního sálu se během koncertu vystřídala řada hostů ze spřátelených kapel, mimo jiné Kryštof, Tata Bojs, Monkey Business, Sto zvířat, Čechomor, Vypsaná fiXa a také skoro všichni bývalí členové, kteří v kapele hráli.
"Kdyby nám v dubnu 1987, kdy jsme Mňágu zakládali, někdo řekl, že se o čtvrt století později sejdeme všichni na pódiu vyprodané pražské Lucerny, asi bychom poněkud zapochybovali o zdravém rozumu nositele tohoto názoru. Pro mě osobně tohle setkání s kamarády po letech bylo stejně skvělé, jako zahrát si a zazpívat si s tak úžasnými a talentovanými hudebníky, jako jsou Richard Krajčo, Franta Černý, Milan Cais, Matěj Ruppert, Kato, Michal Hrůza a další," říká frontman kapely Petr Fiala a dodává:
"Koncert se mimořádně povedl a všichni jsme si ho užili jako příjemné a radostné setkání. Vždyť Mňága kdysi vznikla z party kámošů na valašskomeziříčském gymplu a vše, co se cestou přihodilo, jsme přijímali jako nečekaný a příjemný dar užívání si života s hudbou. Včetně všech těžkostí, průserů, trmácení a omylů, které k tomu všemu samozřejmě patří. Proto jsem rád, že tento průřez a ohlédnutí za historií naší kapely, navíc s pomocí tolika přátel, můžeme nabídnout všem našim fanouškům, kteří to s námi těch 25 let vydrželi a doufáme, že i dále vydrží."
DVD obsahuje kompletní záznam koncertu, tedy necelou třicítku písní, jak v podání kapely, tak jejich hostů. DVD bylo natočeno na deset kamer a bylo využito 48 hudebních stop. Kromě toho, co se děje během koncertu na pódiu, obsahuje záznam i zajímavé záběry ze zákulisí, které se odehrávají mezi písněmi i během nich.
Záznam vychází 9. září na značce Surikata records v distribuci EMI a oficiální křest proběhne 11. září během koncertu v pražském Lucerna Music Baru. Kapela slibuje zajímavé hosty, kteří jsou zatím jako překvapení.
 
SLOŽENÍ
Petr Fiala - zpěv
Martin Knor - kytara, mandolina
Jaromír Mikel - kytara
Petr Nekuža - basová kytara, zpěv
Pavel Koudelka - bicí
Jiří Tibitanzl - saxofón, klávesy, zpěv
 
Seznam skladeb a autoři
DVD
1. Hodinový hotel (zpěv ) (Petr Fiala/Petr Fiala)
2. Miluju! (zpěv Petr Fiala) (Petr Fiala/Petr Fiala)
3. Klec v kleci (zpěv Petr Fiala) (Petr Fiala/Petr Fiala)
4. Salám banán (zpěv Petr Fiala) (Petr Fiala/Petr Fiala)
5. Byl jsem na procházce (zpěv ) (Petr Fiala/Petr Fiala)
6. Člověk nového typu (zpěv Miroslav Wanek) (Petr Fiala/Petr Fiala)
7. Nevzpomínám (zpěv Petr Fiala) (Lukáš Filip/Petr Fiala)
8. Ne, teď ne! (zpěv Ivan Gajdoš) (Petr Fiala/Petr Fiala)
9. (Je to) Nemožné (zpěv Marka Rybin, Petr NU.C sk.Skyline) (Petr Fiala/Petr Fiala)
10. Dveře do pokoje (zpěv Richard Krajčo, Jakub Dominik, Nikos Petros Kuluris sk.Kryštof) (Petr Fiala/Petr Fiala)
11. I cesta může být cíl (zpěv Jana Jelínková, Jan Kalina, Martin Líska, Pablo Herzog, Jiřina Hanzlík, Willem Wersteeg sk.Sto zvířat) (Oldřich Janota/Oldřich Janota)
12. Rajčata a růže (zpěv Petr Fiala) (Petr Fiala (zpěv ) Petr Nekuža/Petr Fiala)
13. Něgdy (zpěv Petr Fiala) (Petr Fiala/Petr Fiala)
14. Některé otázky už si prostě nekladu (zpěv Kato sk.Prago Union) (Petr Fiala, Jiří Tibitanzl/Petr Fiala)
15. Chceš mě? Chci tě! (zpěv Matěj Ruppert, Tonya Graves sk.Monkey Business) (Petr Fiala, Jaromír Mikel/Petr Fiala)
16. Myslel jsem si, že je to láska (zpěv Michal Hrůza) (Petr Fiala/Petr Fiala)
17. Berousek (zpěv Petr Fiala, Michal Hrůza) (Petr Fiala/Petr Fiala)
18. Nagasaki Hirošima (zpěv Petr Fiala, Michal Mareda sk.Vypsaná fiXa) (Karel Plíhal/Karel Plíhal, Jaromír Nohavica)
19. Měsíc (zpěv Mardoša s.Ttata Bojs) (Petr Fiala/Petr Fiala)
20. Dutý ale free (zpěv Petr Váša sk.Ty Syčáci) (Petr Fiala/Petr Fiala)
21. Výhledově (zpěv Petr Fiala, Petr Váša sk.Ty Syčáci) (Petr Fiala/Petr Fiala)
22. Pro tebe (zpěv Petr Fiala, Karel Holas sk.Čechomor) (Petr Fiala/Petr Fiala)
23. Hotel Savoy (zpěv Petr Fiala, František Černý sk.Čechomor) (Oldřich Janota/Oldřich Janota)
24. Spaste svoje duše (zpěv Petr Fiala) (Petr Fiala/Petr Fiala)
25. Nejlíp jim bylo (zpěv Petr Fiala, zpěv Mardoša s.Ttata Bojs) (Petr Fiala/Petr Fiala)
26. Made in Valmez (zpěv Petr Fiala) (Petr Fiala/Petr Fiala)
27. V tísni (zpěv Petr Fiala) (Petr Fiala/Jiří "Bobeš" Prokš)
28. Ne, teď ne! (zpěv Petr Fiala) (Petr Fiala/Petr Fiala)
29. Chtít chytit vítr (zpěv Petr Zelenka) (Vladimír Merta/Vladimír Merta)
 
Marcel Nevím (Režie), Petr Fiala (Produkce), Petr Fiala (Hudba), Martin Knor (Hudba), Jaromír Mikel (Hudba), Petr Nekuža (Hudba), Pavel Koudelka (Hudba), Jiří Tibitanz (Hudba), Petr Kožušník (Kamera), Jaromír Vašek (Střih), Tomáš Simper (Střih), Ivan Červenka (Zvuk), Petr Fiala (Autor hudby), Lukáš Filip (Autor hudby), Oldřich Janota (Autor hudby), Jiří Tibitanzl (Autor hudby), Petr Nekuža (Autor hudby), Jaromír Mikel (Autor hudby), Karel Plíhal (Autor hudby), Vladimír Merta (Autor hudby), Petr Fiala (Autor textu), Oldřich Janota (Autor textu), Karel Plíhal (Autor textu), Jiří "Bobeš" Prokš (Autor textu), Vladimír Merta (Autor textu), Miroslav Wanek  (Učinkující ), Marka Rybin (Učinkující ), Petr NU.C (Učinkující ), Ivan Gajdoš (Učinkující ), Richard Krajčo (Učinkující ), Jana Jelínková (Učinkující ), Kato (Učinkující ), Matěj Ruppert (Učinkující ), Tonya Graves (Učinkující ), Michal Hrůza (Učinkující ), Michal Mareda (Učinkující ), Mardoša (Učinkující ), Karel Holas (Učinkující ), František Černý (Učinkující ), Zuzana Fialová (Učinkující ), Petr Zelenka (Učinkující ), Jan Kalina (Učinkující ), Martin Líska (Učinkující ), Pablo Herzog (Učinkující ), Jiřina Hanzlík (Učinkující ), Willem Wersteeg (Učinkující ), Jiří Fiala (Učinkující ), Herbert Ullrich (Učinkující ), Radek Odstrčil (Učinkující ), Radek Koutný (Učinkující ), Karel Mikuš (Učinkující ), Lukáš Filip (Učinkující ), Ivo Chmelař (Učinkující ), Petr Zelenka (Učinkující ), Mikoláš Chadima (Učinkující)