Městečko Pines (TV seriál) Wayward Pines

26.02.2016 20:41

Drama / Mysteriózní

USA, 2015, 20x42 min

Obsah

Ethan Burke (Mat Dillon) je agentem tajné služby, který vyšetřuje, kam zmizeli dva jeho kolegové, rovněž federální agenti. Během pátrání utrpí náhle autonehodu, a když se probere z bezvědomí, vidí, že se nachází v idylickém městečku Wayward Pines. Nepamatuje si však, za jakých okolností se tam dostal. Místní lidé ho nejen chtějí přimět, aby u nich zůstal, ale Ethanovi se ani žádným způsobem nedaří navázat kontakt s okolním světem. Celé město je opředeno jakousi podivnou tajuplností a zdá se, že z něho není úniku. Ethan chce věci přijít na kloub, ale místo odpovědí naráží jen na stále nové a nové záhady. Brzy si začne uvědomovat tvrdou realitu: vypadá to, že z Wayward Pines už nikdy živý nevyvázne.(Film+)
Obsah epizod
1.série (2015)
DÍL 1: Where Paradise Is Home (Where Paradise Is Home) - Tajný agent Ethan Burke se po autonehodě probouzí v lese na předměstí Wayward Pines ve státu Idaho. Po příchodu do města náhle zkolabuje. Poté se probouzí na lůžku v místní nemocnici, kde o něj pečuje starostlivá avšak podivně chovající sestřička Pam. Během odpočinku se mu začíná vracet paměť na dobu autonehody. Vzpomíná si, že v autě s ním seděl i jeho kolega Stallings. Společně pátrali po dalších agentech jménem Hewson a Evans. Po odchodu z nemocnice si zajde do místního baru, kde potkává sympatickou barmanku jménem Beverly. Ethan se rovněž snaží zatelefonovat své ženě, aby neměla starosti, ale nemůže se dovolat. Mezitím dostává od Beverly nenápadně adresu, na které najde agenta Evanse, který je již nějakou dobu po smrti. Někdo mu prořízl hrdlo.
DÍL 2: Nemluv o svém minulém životě (Do Not Discuss Your Life Before) - Poté, co Ethan zjistil, že kolem města Wayward Pines vede vysoký plot s elektrickým napětím, ho v lese nachází i šerif Pope, který mu radí, aby zůstal ve svém hotelovém pokoji, dokud není Evansova smrt vyřešena. Ethanovi to samozřejmě nedá a jde do márnice, aby prohledat Evansovy věci s cílem najít něco užitečného, třeba i cestu ven z uzavřeného města. Ethan a Beverly plánují útěk, napřed se musí zbavit sledovacích zařízení, které do nich byly implantovány. Jejich plány tak trochu naruší Ethanova bývalá milenka Kate a její manžel Harold, když je potkají na ulici a pozvou je k nim domů na večeři.
DÍL 3: Our Town, Our Law (Our Town, Our Law) - Po vraždě Beverly šerif Pope pronáší řeč k celému městu. Zdůrazňuje, že si ani neuvědomují, jaké mají štěstí žít ve Wayward Pines. Ethan nabádá Kate, aby se k němu připojila, jestli má zájem utéct z města. Mezitím Ethanova manželka Theresa a jeho syn Ben se blíží k Wayward Pines. Natož je zastaví šerif Pope s odůvodněním, že jim teče olej. Ve skutečnosti jim poškodí jejich auto, což jim způsobí pozdější lehkou autonehodu. Mezitím se Ethan tajně schovaný v dodávce s jídlem dostává na neznámou stanici, kde posléze nachází i auto své ženy s jejími věcmi. Vzápětí je zpozorován, následně zdrogován a opět poslán do nemocnice, kde mu je řečeno, že jeho žena a syn před chvílí odešli. Po příchodu domů se všichni tři konečně střetávají.
DÍL 4: One of Our Senior Realtors Has Chosen to Retire (One of Our Senior Realtors Has Chosen to Retire) - Ethan a jeho rodina se vrací z lesa, kde se jim postavil do cesty šerif Pope. Ethan prozrazuje Therese, že pátral po dvou agentech. A jeden z nich je i Kate, s níž měl i poměr. Po příchodu do kanceláře šerifa je Ethan starostou Fischerem jmenován novým šerifem ve Wayward Pines. Bena čeká první den ve škole, kde ho bude učit shodou okolností starostova žena Megan. Mezitím vede Ethan zajímavý rozhovor s Peterem McCallem, který mu přiblíží jeho minulost. Tímto však poruší přísná pravidla komunity, podle nichž nesmí mluvit o minulosti, a musí zemřít.
DÍL 5: The Truth (The Truth) - Ethan se dostává přes skálu z Wayward Pines a snaží se nalézt nejbližší civilizaci. Cestou lesem potkává velmi divná stvoření, která jsou nejspíše výsledkem genetické mutace, a hlavně se k němu chovají nepřátelsky. Theresa dostává novou práci v realitní kanceláři, kde má za úkol ubytovat nové příchozí tváře do Wayward Pines. Prvním takovým je Wayne Johnson, za kterým jde do nemocnice. Ihned poznává, že by z něj mohla dostat cenné informace, ale musí si dávat pozor, jelikož jsou pod neustálým dohledem. Ben si začíná zvykat na novou školu. Jako nováček je dokonce pozván na orientační sezení, kde se dozví o všem pravdu. Také je mu řečeno, že je členem První Generace, v nichž se nacházejí pouze vyvolení, aby zachránili lidskou rasu.
DÍL 6: Choices (Choices) - David Pilcher bere Ethana sebou do velícího střediska, odkud vedou všechny operace, která se týkají Wayward Pines. Dokonce ho i zásobují a doufají, že jednou bude město zabezpečené. V komplexu se nachází přes 200 dobrovolníků, kteří zasvěcují život, aby pomohli přežít Wayward Pines. Mezitím se Ben snaží vstřebat všechny informace o První Generaci, jež mu byly nedávno poskytnuty od Megan Fischerové. Kate a její manžel plánují ve městě novou rebelii a snaží se do ní zatáhnout i Theresu.
DÍL 7: Betrayal (Betrayal) - Po návratu z řídícího centra se Ethan snaží přemluvit svou ženu Theresu, že svět již není, jak si ho pamatovali. Že je dokonce rok 4028. Ta mu nevěří a myslí si, že je pod vlivem nějaké látky, kterou mu vpravili do těla, když byl pryč. Ve škole se Ben a Amy začínají učit o lidské anatomii a jsou připravováni, že jednou zplodí další generaci, která bude žít ve Wayward Pines. Mezitím Kate a její muž Harold dokončují přípravy na útěk z města. A tak Ethan musí udělat vše proto, aby jim jejich plán překazil.
DÍL 8: Nejpřívětivější místo na Zemi (The Friendliest Place on Earth) - Po nočním výbuchu kamionu se Ben a Amy nacházejí v nemocnici. Ti zodpovědní se skrývají v lesích. Ethan chce je rychle najít než udělají něco strašnějšího, co by mohlo ohrozit celou komunitu. Bena v nemocnici navštěvuje i jeho učitelka Megan, která se snaží skrytě podrýt autoritu jeho rodičů. Dr. Jenkins neboli David Pilcher začíná být nervózní z oné nehody a neklidem mezi obyvateli Wayward Pines. Pam ho žádá, ať uskuteční ve městě nějakou oslavu, kde by si lidé mohli opět odpočinout a zažít hezčí chvíle. Současně Dr. Jenkins zjišťuje, že v jeho týmu je zrádce a chce ho exemplárně přede všemi potrestat.
DÍL 9: Zúčtování (A Reckoning) - Ochranná zeď kolem města je prolomena. Monstra si rychle najdou svoji kořist a ucítí, že se mohou dostat i někam dále za zeď. V tu chvíli ale přijíždí Ethan a zabezpečuje dané místo, aby se už nic nedostalo do Wayward Pines. Situaci vyčítá Davidu Pilcherovi. Kdyby lidem řekl pravdu, co se skutečně nachází za zdí, žádné problémy by již nevznikaly. Pilcher si však nenechává do ničeho mluvit a chce vládnout tvrdou rukou. Nyní musí Ethan společně s Kate a Theresou vymyslet plán, jak říci lidem tvrdou realitu, o světě tam venku, který už neexistuje.
DÍL 10: Koloběh (Cycle) - Obrana Wayward Pines je vážně narušena, když David Pilcher vypíná všechny možné zdroje energií, která brání dostat se krvelačným bytostem do města. Pamela přemlouvá Davida, aby pochopil, že umřou stovky lidí, celá populace, když něco neudělá. Ten je ovšem zhrzen natolik, že je raději nechá vyhubit. Mezitím Ethan má plán, jako lidi zachránit. Ve městě je skrytý tajemný bunkr. V něm vede cesta skrze tunel až k horám, kde má základnu Pilcher. Pro Ethana a jeho lidi je to poslední šance, jak si zachránit život.

2.série (2016)
DÍL 1: Enemy Lines (Enemy Lines) - Píše se rok 4032 a městečko Wayward Pines stojí na prahu občasné války mezi dvěma frakcemi. Město ovládají členové První generace. Jejich odpůrci chystají rebelii, která by ve Wayward Pines nastolila jiný druh vlády. Jejich vůdci jsou mladý Ben Burke a Xander Beck. Do tohoto chaosu se probouzí doktor Theo Yedlin, který není ani pořádně seznámen se současnou situací. Naopak je hned postaven na operační sál, kde leží ve vážném stavu Kate Hewsonová, která patří mezi frakci odporu. Theo ji má zachránit život, aby vůdce První generace, Jason Higgins, mohl zjistit, kde se ukrývají členové odporu.
DÍL 2: Blood Harvest (Blood Harvest) - Tvorové na vnější straně zdi mění strategii. Snaží se sami obětovat, aby mohli překonat bezpečnostní plot. Když ke kritickému místu doráží jednotky První generace, je po útoku Kerry vážně zraněna. Jason si uvědomí, že udělal obrovskou chybu, když poslal doktora Yedlina za zeď zemřít. Vysílá jednotku, aby ho zachránili. Theo si tak uvědomuje, že nyní svírá velkou moc a může se dozvědět všechny informace, které chce vědět. Mezitím se Benova matka, Theresa, snaží přemluvit vojáky, aby se vydali najít Bena, protože je jedním z nich.
DÍL 3: Once Upon a Time in Wayward Pines (Once Upon a Time in Wayward Pines) - Jason a celé městečko Wayward Pines čelí nečekané zprávě o tom, že nestvůry migrovaly pryč od města. Jason tak chce naplnit sny Davida Pilchera, který vždy chtěl osídlit vnější stranu zdi. Jeho plány naruší návrat Pamely, sestry Davida Pilchera. Megan začíná být ohledně ní velice podezřívavá a tuší, že chystá něco, čím by mohla ohrozit celé Wayward Pines. Mezitím Kerry neustále klade Jasonovi otázku, zda udělal správnou věc, když vyhnal Bena za zeď.
DÍL 4: Exit Strategy (Exit Strategy) - Xander Beck se ocitá na vnější straně zdi, která chrání Wayward Pines. Sám je překvapen, že je vůbec naživu. Daleko větší překvapení je moment, kdy se setká s Adamem Hasslerem, který kdysi z Wayward Pines unikl. Mezitím se chystá výprava za zeď a Theresa se mermomocí snaží přidat k expedici ve snaze zachránit svého syna. Současně musí Megan Fisherová řešit komplikace při zajišťování budoucí generace. Dívky kolem 11 let nemají žádnou jinou možnost než otěhotnět.
DÍL 5: Sound the Alarm (Sound the Alarm) - Uprostřed ulic Wayward Pines je odchycena neznámá samice druhu Abby. Megan a ostatní chtějí zjistit veškeré informace, které by mohli maximálně využít v boji proti jejímu druhu. Theo Yedlin se mezitím dozvídá od své manželky Rebeccy pravdu, která ho tvrdě zasáhne, zatímco musí řešit problémy s mladým Frankem, jenž má problémy rozmnožovat se s dívkami, což by ho mohlo dovést do těžkých nesnází, které by skončily smrtí.
DÍL 6: City Upon a Hill (City Upon a Hill) - Abbies mění strategii a pomocí ohně zapalují úrodu určenou pro Wayward Pines. Jason je jejich chováním silně překvapen a navíc musí řešit komplikovanou situaci ohledně jídla. Na současných zásobách město vydrží pouze tři týdny. Mezitím roste napětí mezi Theem a Xanderem, kteří mají za manželku tu samou ženu a nehodlají se o ni dělit. Na uvězněném ženském druhu probíhají testy, které odhalí fascinující zjištění o jejím mozku.
DÍL 7: Time Will Tell (Time Will Tell) - Jak se zdá, zajatá samice Abby je vůdkyní svého druhu. Doktor Yedlin naznačuje, že může být daleko chytřejší než jakýkoliv člověk. Proto se chystá provést několik testů a cvičení, které by jim pomohly domluvit se s ní a v nejlepším případě dojednat mírové podmínky. Jason celý pokus zatracuje od samého začátku a chce použít vojenskou sílu.
DÍL 8: Pass Judgment (Pass Judgment) - Samice Abby uprchla ze svého vězení a snaží se dostat ke zdi. Jason po celém městě organizuje pátrací akce, které mají za úkol samici zabít. Celé město se tak ponořuje do výjimečného stavu. Doktor Yedlin si uvědomuje, že největší šance, jak nalézt uprchlou samice, je Adam Hassler. Společně spojují síly a míří do lesů najít ji.
DÍL 9: Walcott Prep (Walcott Prep) - U hranic Wayward Pines se shromažďuje obrovské množství Abbies, kteří se pravděpodobně chystají na město zaútočit a pomstít tak svoji královnu, která je těžce zraněná. Jason vidí jen jediná východisko. Zamknout se v horách do stázových komor, kde by přečkali několik stovek let, než by se situace utišila. Jediný problém může být fakt, že komory poberou sotva polovinu populace města. Jason za těchto podmínek musí provést selekci, kdo bude žít.
DÍL 10: Bedtime Story (Bedtime Story) - Jason je mrtvý a Abbies se před městem shromažďují k drtivému útoku. Z Thea je neoficiálně nový vůdce komunity. Jasonův plán ale stále platí. 60 % populace se odebere do stázových komor, aby se mohli probudit v lepší budoucnosti, kdy bude město Wayward Pines bezpečné. Během toho všeho zmatku musí Theo udělat nejtěžší rozhodnutí svého života, aby odrazil hrozbu Abbies.

Produkce -
Blinding Edge Pictures,  De Line Pictures,  Storyland, FX Productions
https://www.csfd.cz/film/350007-mestecko-pines/prehled/