Mamon (TV seriál) Mamon

04.03.2016 17:38

Krimi / Thriller

Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 6x60 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hofová, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková, Pavel Gajdoš, Jan Novotný, Vladimír Krátký, Kateřina Burianová-Rajmontová, Petra Jungmanová, Igor Ondříček, Martin Sitta, Petr Motloch, Jiří Vyorálek, Petr Halberstadt, Ondřej Kraus, Přemysl Bureš, Lukáš Melník, Jakub Korber, Daniel Tůma, Stanislav Gerstner, Diana Toniková, Jonáš Zbořil, Tomáš Kyselka, Tereza Vilišová, Vendula Hlásková, Justin Svoboda, Monika A. Fingerová, Jitka Sluková, Jiří Beremov, Markéta Hurychová, Diana Tomanová, Arnošt Hanf, Rudolf Mareš, Marek Balho, Barbora Bobková, František Kovár, Ivan Kalina, Tereza Lášková, Viktor Muselík, Tereza Gübelová, Nela Štefanová, Marek Dobeš, Matěj Jehlík, Josef Jehlík, Veronika Lapková, Daniel Červ, Lucie Domesová, Martin Janouš, Romana Navarová, Tomáš Hurda, Jiří Mareš, Martina Pavelková, Miloš Vorel, Michal Plecitý, Radek Kašpar, Klára Coufalová, Pavel Oškrkaný, Ondřej Biravský, Michal Lurie, Jiří Šimek, Jakub Koudela, Jiří Oberfalzer

Obsah

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten.(HBO Europe)

Obsah dílů
1.série (2015)
DÍL 1: Kapitola 1: Oběť (Kapitola 1: Oběť) - Investigativní novinář Petr Vlček je na stopě korupci v podniku Central Energy, energetickém gigantu s významnou účastí státu...
Anonymní zdroj mu poskytne informace o přijetí úplatku v souvislosti s privatizací státního podílu. Petra nezastaví ani skutečnost, že generálním ředitelem Central Energy a zároveň i hlavním podezřelým je jeho bratr Daniel. Poté, co v tisku vydá sérii investigativních článků, je Daniel pod tlakem médií a veřejnosti donucen odstoupit a za dramatických okolností umírá.
DÍL 2: Kapitola 2: Abrahám (Kapitola 2: Abrahám) - Půl roku po událostech, které změnily jeho život, se Petr Vlček ocitá zpět v kolotoči událostí...
Přestože od Danielovy smrti uběhlo skoro půl roku, Petr si stále dává jeho smrt za vinu. Působí teď jako redaktor novinové přílohy o životním stylu a práci investigativního reportéra se obloukem vyhýbá. Navzdory tomu je však znovu zatažen do případu ve chvíli, kdy ho nový generální ředitel Central Energy Aleš Toman pozve na schůzku, která skončí tragicky – Toman se nabourá v autě a na místě zemře. Poslední slovo, které Toman před smrtí pronesl, zní: „Abraham.”
DÍL 3: Kapitola 3: Oheň (Kapitola 3: Oheň) - V Central Energy, energetickém gigantu s významnou státní účastí, se schyluje k privatizaci. Proces provází nemalý zájem veřejnosti, který vzbudil článek investigativního novináře Petra Vlčka, bratra generálního ředitele této společnosti. Záhadná úmrtí, strach, odhodlání a osobní zájmy - to vše je společným jmenovatelem Mamonu, české verze úspěšného norského formátu. Privatizace, korupce, tunelování, pravda - od devadesátých let hojně skloňované termíny - v hlavní roli dynamického příběhu plného věrohodných vyšetřovacích postupů, morálních dilemat, obětování, strachu, napětí a nebezpečí, které hrozí každému, kdo se ve vybrané společnosti chová, jako by neměl co ztratit.
DÍL 4: Kapitola 4: Děti (Kapitola 4: Děti) - V Central Energy, energetickém gigantu s významnou státní účastí, se schyluje k privatizaci. Proces provází nemalý zájem veřejnosti, který vzbudil článek investigativního novináře Petra Vlčka, bratra generálního ředitele této společnosti. Záhadná úmrtí, strach, odhodlání a osobní zájmy - to vše je společným jmenovatelem Mamonu, české verze úspěšného norského formátu. Privatizace, korupce, tunelování, pravda - od devadesátých let hojně skloňované termíny - v hlavní roli dynamického příběhu plného věrohodných vyšetřovacích postupů, morálních dilemat, obětování, strachu, napětí a nebezpečí, které hrozí každému, kdo se ve vybrané společnosti chová, jako by neměl co ztratit.
DÍL 5: Kapitola 5: Kořeny (Kapitola 5: Kořeny) - V Central Energy, energetickém gigantu s významnou státní účastí, se schyluje k privatizaci. Proces provází nemalý zájem veřejnosti, který vzbudil článek investigativního novináře Petra Vlčka, bratra generálního ředitele této společnosti. Záhadná úmrtí, strach, odhodlání a osobní zájmy - to vše je společným jmenovatelem Mamonu, české verze úspěšného norského formátu. Privatizace, korupce, tunelování, pravda - od devadesátých let hojně skloňované termíny - v hlavní roli dynamického příběhu plného věrohodných vyšetřovacích postupů, morálních dilemat, obětování, strachu, napětí a nebezpečí, které hrozí každému, kdo se ve vybrané společnosti chová, jako by neměl co ztratit.
DÍL 6: Kapitola 6: Pakt (Kapitola 6: Pakt) - Petr je znovu na útěku a jediné, na čem mu kromě nalezení pravdy záleží, je záchrana syna jeho bratra, Michala. To ho spolu s Evou zavede až do odlehlých doků, kde jim mají únosci Michala předat. Nic však nejde podle plánu a vše směřuje k šokujícímu rozuzlení příběhu.

 

Producent - HBO

https://www.csfd.cz/film/407733-mamon/prehled/#