Legenda (TV seriál) Legends

14.11.2016 11:34

Drama

USA, 2014 - 2015, 14 h 31 min (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Sean Bean, Ali Larter, Tina Majorino, Amber Valletta, Morris Chestnut, Rob Mayes, Billy Brown, Frank John Hughes, Blake Robbins, Keon Mohajeri, Linda Park, Steve Harris, Theo Greenly, Željko Ivanek, Victoria Moroles, Sammy Sheik, Mason Cook, Alon Aboutboul, Necar Zadegan, Kirk Acevedo, Dominic Rains, Brian Tee, Christine Adams, Petra Navrátilová, Patrik Štěpán, Nick Gracer, Erika Guntherová, Christophe Tek, Marián Mitaš, Aisling Franciosi, Kyle T. Heffner, Klára Issová, Winter Ave Zoli, Miroslav Táborský, Eva Josefíková, Jana Stryková, Markéta Tannerová, Kateřina Janečková, Dean Chekvala, Omid Abtahi, David Meunier, Chance Kelly, Brad William Henke, Utkarsh Ambudkar, Bonnie Burroughs, Jesse King, Rudolf Martin, Marshall Bell, Kelly Overton, Ralph Brown, Ivan G'Vera, Nikola Djuricko, Visar Vishka, James Wilby, Sundra Oakley, Shaun Dingwall, Brian Caspe, John Comer, Petr Halíček, Josef Hervert, Vít Kašpařík, Vít Kašpar, Kevin Clarke, David Dayan Fisher, Justin Svoboda, Ian Nelson, Fatima Adoum, Dan Cade, Nick Brimble, Petr Kantor, Irina Kara, Rod Hallett, Eric Godon, Goran Kostic, Lilly-Fleur Pointeaux, Zana Marjanovic, Nesrin Cavadzade, Ross Anderson, Adnan Haskovic, Amy Wren, Tomiwa Edun, Val Maloku, Goran Navojec, Slavko Sobin, Gabriel Constantin, Bojan Navojec, Daniel Ratimorský, Vera Miao, Tom Taylor, Jassa Ahluwalia, Madison Mason, Jakub Koudela, Nikol Kouklová, Kristýna Maléřová-Podzimková, Attila G. Kerekes, Rolando Boyce, Jodi Harris, Chris Mulkey, Ambyr Childers, Christopher Matthew Cook, Bruno Amato, Christian Clemenson, Joshua Close, Mido Hamada, Alexie Gilmore, James Hanlon, Lisa Long, Josh Randall, Waleed Zuaiter, Jamie Elman, Robert Wisdom, Spencer Garrett, Alisha Seaton, Steve Kazee, Jakub Hajner, Gershwyn Eustache Jnr

Obsah

Tajný agent Martin Odum je mistr v převtělování do cizích identit. Díky tomu se dokáže infiltrovat do těch nejhorších zločineckých organizací. Jednoho dne však potká tajemného muže, který mu řekne, že není tím, kým si myslí...

Obsah epizod
1. série (2014)
DÍL 1: Pilot (Pilot) - Martin Odum pracuje pro Oddělení utajených akcí v FBI, kde patří k opravdu výjimečným a ceněným operativcům. Dokáže totižt opravdu přesvědčivě předstírat jiné identity na základě legend, které za pomoci svých spolupracovníků vytváří. Sám se ovšem občas v tom nespočtu identit ztrácí a má problém být tím, kým ve skutečnosti je.
DÍL 2: Chemik (Chemistry) - Richard Hubbard, středoškolský učitel chemie, je spolu se svou rodinou unesen. Případu se okamžitě ujímá Martin se svým týmem, ale zatím netuší, že únosci požádají Richarda o vytvoření vražedného plynu...
DÍL 3: Obchodníci se smrtí (Lords of War) - Martin jako Dante Auerbach proniká do sítě překupníků s nervovým plynem, který musí Alexander vyrobit dříve, než Plukovník zabije jeho rodinu. Ale je tu háček. Danta zná jen Khalid, prostředník mezi ním a obchodníky. Je proto třeba získat si důvěru i dalších, zejména paní Paulanosové, a zbavit se těch, kteří by obchod mohli překazit. A to ani pro Martina nebude lehký úkol. Mimo to se musí vyrovnat s tím, že mu práce přerůstá přes hlavu a pomalu se mu začíná stírat rozdíl mezi soukromým životem a fikcí, ale tak s tím, že po něm jde neúnavný agent Rice.
DÍL 4: Zrada (Betrayal) -  Na Martinovi alias Dantovi je, aby získal nervový plyn. K předání má dojít v parku. Jelikož se Martinovi podaří informovat FBI s předstihem o Plukovníkově plánu, jsou obě strany předání zatčeny. Jenže, ukáže se, že Jurij se snažil Danta obejít a podstrčil mu jen jakousi náhražku. Je proto potřeba dostat plukovníka, Annu, i Danta opět ven a najít skutečný plyn. Připraví se plán na fiktivní přepadení kolony transportující Jurije a Annu do vězení, a Martinovi se svěří důležitý úkol. Najít a jednou provždy se zmocnit oné nebezepečné zbraně v podobě nervového plynu. Agent Rice mezitím horlivě pátrá po tom, kdo zabil McCorbs, a začíná zjišťovat, že Martin by přece jen mohl být nevinný.
DÍL 5: Na vlastní pěst (Rogue) - Po návratu z utajení prochází Martin Odum náročným obdobím. Po životě superbohatého obchodníka se zbraněmi Danteho Auerbacha se musí opět vrátit do života policisty Martina Oduma, který bydlí v garsonce a přežívá ze dne na den. Pro žádného agenta by to nebyl jednoduchý úkol. A obzvláště ne pro Martina, který si není jistý ani vlastní totožností. Postupně tak proniká hlouběji a hlouběji do tajů své minulosti. Zjišťuje, že kdysi byl na tajné vojenské misi v Iráku, a teď se někdo snaží všechny členy vojenské jednotky zabít. Aby dostal více odpovědí, musí jít po stopách McCombse, až za velitelem oné jednotky, Kylem Dobsone. A i tentokrát bude zapotřebí tajné identity, kterých má Martin bezpočet.
DÍL 6: Na útěku (Gauntlet) - Poté, co Martin alias Len Barlow unesl Dobsona z autodílny, došlo k nehodě. Šéfové Dobsona nechtějí, aby promluvil o tom, co se stalo v Iráku. Ale s tím se Odum nehodlá smířit. On musí najít odpovědi. Rozhodne se proto zraněného Dobsona dostat do nemocnice a pak na ústředí FBI, aby z něj dostal kýžené odpovědi. Cesta to ale nebude jednoduchá. Nakonec skončí Odum s Dobsonem pronásledovaní v opuštěném domě, kam si pro ně přijde komando vycvičených zabijáků. Začíná boj o přežití. Crystal s Ricem mezitím dále pátrají po vrahovi Dennise Evanse. Navíc, do celé věci se zdá být zapletena i Odumova žena.
DÍL 7: Tekutý písek (Quicksand) - FBI musí zabránit atentátu na saudského prince. Poté, co Martin Odum skončí s výslechem před ředitelem ohledně svého posledního případu, při kterém nejen, že se nezajistily zbraně, které tehdy našel, ale postupoval na vlastní pěst a bez povolení, je nutno dostat ho opět do utajení. Tentokrát pod identitou nechvalně proslulého spisovatele a kritika Sebastiana Egana. Tak má proniknout až k ochránkyni lidských práv a bojovnici za zrovnoprávnění žen, Hani Jibril. Jenže, podaří se mu jí zabránit v atentátu? Martin navíc musí řešit i znovuobnovenou náklonnost své ženy Sonyy a naučit se spolupracovat s nejnovějším členem týmu, agentem Ricem.
DÍL 8: Obrazoborec (Iconoclast) - Po výbuchu princovy limuzíny je z tohoto atentátu obviněna Hani Jibril. Všechny důkazy ukazují na ni. Jenže ona v tom je nevinně a celé FBI jí věří. Jak se ukáže, z princovi smrti měl největší zisk jeho strýc, princ Fayeen. Tomu vadilo, jak se jeho synovec angažuje v problematice volebního práva pro ženy, a jakožto konzervativní vládce Saudů nechtěl něco takového připustit. Jenže jak to dokázat? Když navíc Martin s Ricem objeví v hotelovém pokoji mrtvého Aarona Rawleyho, je jasné, že je potřeba jednat. Martin proto opět odchází do utajení za pisálka a rozjíždí sérii protestních článků s jediným cílem. Aby donutil Fayeena usilovat mu o život. Tím by ho mohla FBI dostat. Jenže takový nepřítel je i nad Odumovy síly, jak se vzápětí všichni přesvědčí. Tentokrát je totiž v nebezpečí i jeho vlastní rodina.
DÍL 9: Střípky pravdy (Wilderness of Mirrors) - Když Martina unesou a přeruší jakýkoliv radiový signál, je zle. Nejen, že FBI neví, kde Martin je, ale nemůže mu ani pomoct. O to hůř, když se Martin dozví, že v FBI je práskač, která vyzradila jeho tajnou identitu, únosci vědí přesně, kdo je, a mají jeho rodinu. Jenže to by nebyl Martin, aby se ze zajetí nedostal i s rukojmím. Krom případu atentátu na saudského prince je potřeba najít Martinovu rodinu a zachránit je dřív, než bude pozdě. Martin navíc musí bojovat s tím, že skutečně není tím, kým myslí, že je. Pravdu před ním přes deset let tají jako Nelson, tak i vlastní žena. Jen jeden člověk zná odpovědi na otázku, kdo je ve skutečnosti Martin Odum. Tím je vysoce postavený agent John Cameron. Je potřeba ho najít, s využitím jakýchkoliv prostředků a jakýchkoliv kontaktů, včetně Crystalina otce.
DÍL 10: Pravá identita (Identity) - Martinovo pátrání po Johnu Cameronovi se blíží ke konci, k hořkému konci. Martin při pátrání padne do zajetí společnosti Verax, která má co do činění s operací "Raining Fire". Postupně se Martin dozvídá o tom, kdo skutečně je a co byla ona mýty opředená tajná operace. Jenže, Verax s ním má ještě další plány. Martina využijí k atentátu na ředitele FBI, Bennetta. Oddělení tajných operací hrozí zánik, Neslon Gates je odvolán z pozice vedoucího tohoto oddělení, agentům hrozí vězení a Martin se stává nejhledanější osobou planety. Dokázat skutečnou pravdu bude těžší, než se zdá.

Obsah epizod
2. série (2015) (TV Rip)
DÍL 1: Příběh Dmitrije Petroviče (The Legend of Dmitry Petrovich) - Martin Odum je na útěku. Někdo na něj hodil vraždu ředitele FBI, a proto se teď musí stáhnout do ústraní. Útočiště hledá v Londýně, kde udržuje tajný kontakt s Tonym. Ten jediný ví, že Martin je nevinný a jako jediný ví, kde Martin je. Jenže Martina dohání minulost, kterou v Londýně a v České republice měl. Vystupoval tu totiž jako Dimitrij Petrovič, ruský mafián v oblasti nákladní dopravy. Před patnácti lety ho za to vyšetřoval speciální tým v čele s neúnavným a ambiciozním agentem Curtisem Ballardem. A teď ho znovu potkává. Rozjíždí se tedy další vyšetřování s cílem zjistit, co za tím vším vězí. Mimo to se ale Martin potkává s Ilyanou, se kterou se střetl právě před patnácti lety v utajení a se kterou má nejspíš dceru.
DÍL 2: Příběh Kate Crawfordové (The Legend of Kate Crawford) - Martin Odum se nadále skrývá v Londýně. Jenže se nad ním začínají stahovat mračna. Neúnavný agent Ballard s pomocí detektiva Laskové ho chtějí dostat. Mají na něj spadeno kvůli tomu všemu, co napáchal před 14 lety v Praze jako ruský mafián Dimitrij Petrovič. A sám Rice na to nestačí. Proto se Ruce musí obrátit na svou známou u MI6, Ninu Brennerovou, s jejíž pomocí by se jim snad mělo podařit držet od Martina FBI dál. Martin se navíc snaží přijít na kloub záhadě s Kate a Ilyanou. Kate si pamatuje jako malou holčičku a rád by zjistil víc. Jenže Kate má jiné plány. Spolu s novými přáteli hodlá jet do Paříže protestovat proti přístupu tamního školství vůči Islámu. Neví ale, že tito přátelé mají v plánu něco víc než jen poklidný protest. A právě proto musí Martin jednat.
DÍL 3: Příběh Curtise Ballarda (The Legend of Curtis Ballard) - ony vysadí Martina nedaleko Calais ve Francii. Ifti se připravuje nateroristický útok. V roce 2001 Se Martin vydával za Dimitrije a tam spolupracoval s čečenským mafiánem Doku Zakayevem. Martina a Tonyho honí policie, ale dokážou jim uniknout. Mladý agent Ballard byl členem jisté církve a snažil se lidi obracet na víru. Poté je Ballard v roce 2001 v Praze, kde společně s Gabrielou vyslýchá Tamira. V současnosti se Ballard od Gabriely a Blažka dozvídá, že byl Dimitrij součástí MI6. Ballard chce zachránit prostitutky a ukázat jim cestu k lepšímu životu. Tony se pak rozdělí s Martinem a nechá se zatknout. Mladý Ballard přesvědčuje prostitutky, aby se dali na víru, ale místo toho ho ony přesvědčí, aby si objednal jejich služby. V roce 2001 Martin sledoval rodinu čečenského bosse Doku Zakayeva a jeho ženu Ilyanu. Martin viděl na skryté kameře, jak Doku Ilyanu bije a nutí ji nosit muslimský šátek. Poté vidíme, jak Ballard vyslýchá Tamira v roce 2001. Ten řekne, že viděl Dimitrije, jak zastřelil nějakého muže. Ballardovi to ale nestačí. Pak vidíme mladého Ballarda, který je jako člen církve v nevěstinci. Jeho kamarád odmítl zaplatit, jelikož tam jen seděl a prostitutky na ně poslali ochranku. Bodyguard bodl Ballardova kamaráda a ten zemřel. Martin hledá Kate a přijede na demonstraci, kde se kamarád Kate Ifti rozhodne střílet do lidí. Ifti zasáhne několik lidí i Kate. Tu odvede Martin pryč a policie pak zastřelí Iftiho.
DÍL 4: Příběh Iljany Zakajevové (The Legend of Ilyana Zakayeva) - Martin odváží Kate do bezpečí. Martin se bojí, že by jí policie obvinila z napomáhání atentátníkovi a tak ji schová a ošetří sám. Nina pátrá po Martinovi a dozví se, že odjel na muslimský protest. Martin jde do nemocnice obstarat věci na ošetření Kate. Pak volá Nině a ptá se, zda jí může věřit. Poté jí řekne, kde se setkají. Tajná služba v Londýně zjistí, že Kate pronesla Iftimu baťoh. Agenti se vydají k Ilyaně a prohledávají její dům. V roce 2001 se Martin seznamoval s Ilyanou v Praze a v dešti jí nabídl odvoz domů. Ballard je s Gabrielou u Blažka a říkají, že Tamir jim řekl, že Dimitrij zastřelil českého pasáka Ivana Kosta (Miroslav Táborský). Agenti žádají Blažka, aby mohli Dimitrije napíchnout. Doku spálil všechny Ilyaniny učebnice a chce Ilyanu a Kate odvézt do Čečenska. Dimitrij nabídnul Ilyaně, že jí odveze do Londýna a udělá novou identitu, když mu zjistí, kde je čečenský generál Arsanov, kterého Dimitrij hledá. Tajná služba chce chytit Kate a tak využije Ilyanu, která odvysílá v televizi příspěvek, ve kterém žádá Kate, aby se vrátila. Policie slíbila Ilyaně, že když Kate bude spolupracovat tak ji neobviní a nepůjde do vězení. Ilyanu v televizi uvidí i Ballard, který se nachází v Praze. Ten se pak loučí s Gabrielou a odjíždí do Londýna. Ballard jde za Ilyanou a ptá se, kde je Petrovič. Ilyana mu řekne, že je v Paříži. Martin (Dimitrij) v roce 2201 vyrobil falešné pasy pro Ilyanu. Tamir přijde za Dimitrijem a je napíchnutý. Od Ballarda má za úkol dostat z Dimitrije přiznání k vraždě. Martin se v Paříži sešel s Ninou. Martin jí nabídne předání Kate a pokud se jí nic nestane a nebude stíhaná tak se sám vzdá. Nina je ale napíchnutá od agenta Simona a na místo přijedou agenti britské tajné služby a Martina zatknou. Nina volá Simonovi a chce se podílet na operaci. Simon vyslýchá Martina a chce vědět, kde je Kate. Martin řekne, kde je Kate, jen pokud mu detektiv zaručí, že nebude stíhaná. Detektiv souhlasí, ale Martin chce někoho z vyšších míst, kdo může vydat toto oprávnění. Kate je nervózní a volá domů matce, tam jsou i agenti a ti zjistí, kde je. Pak si pro ni hned jedou. Kate je zatčena a agent Simon ji vyslýchá. V Praze v roce 2001 řekl Tamir Ballardovi a Gabriele, že jim dá vražednou zbraň, kterou střílel Dimitrij na Jaroše. Je to ale podvrh protože Jaroše zabil jeho bratr Doku.
DÍL 5: Příběh Terrence Gravese (The Legend of Terrence Graves) - Ballard si v Paříži najde prostitutku, aby mu překládala z francouzštiny, kterou poslouchá ve vysílačce. Ballard se chce dozvědět, kde je Dimitrij. Kate je vyslýchaná na policii. Nina chce, aby spolupracovala. Martin s Terencem Gravesem zjistili, že Doku dostává šifrované zprávy od někoho z mešity. Martin (Dimitrij) dá za úkol Ilyaně zjistit o tom více. Pro Martina (Dimitrije) si přišel agent Ballard a agentka Gabriela. Pak vidíme mladého Terence Gravese, který měl v roce 1976 poměr s jiným mužem. Ballard tlačí na Dimitrije, aby se přiznal, ale ten spolupracovat nechce. Gabriela pak s Ballardem tančí a zve ho k sobě domů, ten ale odmítá. Terence jede na ministerstvo a tam dojedná s ministrem a Blažkem Dimitrijovo propuštění s tím, že Dimitrij je důležitý pro jinou operaci. Když se ptá Blažek, proč o tom neví, Terence mu řekne, že mají podezření, že někdo vynáší informace. Terence netuší, že je to právě Blažek. Ten pak využije situace a volá Dokuovi. Neřekne mu ale o tom, že Dimitrij je agent, ale slíbí mu, že za padesát tisíc pro něj vyjedná jeho propuštění. Doku souhlasí. Ballard si odváží Martina, ale na letišti je zastaven Ninou, která si vyjednala jeho převzetí pod MI6. Mladý Terence dostal poštou fotky, kde byl zachycen s mladým mužem v posteli. Terence je později vydírán neznámými muži, kteří po něm chtějí složky o agentech z MI6, jinak by mu zničili kariéru. Terence přemýšlí o sebevraždě, ale nakonec to neudělá. Terence nyní předává zprávy i Moskvě. To je vidět i v roce 2001, kde se setká s člověkem zřejmě z ruské tajné služby a říká mu, jaké mají plány s generálem Arsanovem. Za Terencem pak přijde mladší muž a svádí ho, Terence ho ale odmítne. Martin je u Ilyany a ta mu ošetří zraněnou ruku, pomalu se zbližují. V současnosti je Martin u Kate, se kterou má jít do tajné akce v Praze proti Tamirovi, který zřejmě plánuje teroristický útok. Ballard volá Gabriele a říká jí, že dostal Dimitrije a pak mu ho zase sebrali. To Ballarda zlomilo a tak se s Gabrielou rozloučí a zastřelí se.
DÍL 6: Příběh Tamira Zakayeva (The Legend of Tamir Zakayev) - Martin připravuje Kate na setkání s Tamirem. Kate bude mít za úkol dostat se do jeho počítače a získat z něj data. Kate se spojí se svou kamarádkou sestrou Iftiho. Ta jí zařídí spojení s Tamirem. Tamir pošle do Francie svého synovce, aby ji vyzvedl. Synovec Tamira řekne Kate, aby změnila účes a nechá ji přestrojit za chlapce. V roce 1981 dokončil Martin Sedleyho školu a šel na univerzitu. Tam zkusil nějaké drogy a skončil ve vězení. Pro Martina tam přišel Terence, kterého tam poslal pan Sedley. V roce 2001 chtěl Martin, aby se Ilyana sblížila Jamillou, která nosí vzkazy od Dokua generálu Arsajevovi. Agenti, kteří sledovali Martina, zjistili, že se v tajném bytě schází s Ilyanou. Martin chtěl po Ilyaně, aby řekla Dokuovi, že jí Jamilla prozradila, že nosí vzkazy generálovi. Pro Dokua by pak byla nedůvěryhodná a Ilyana by se sama nabídla, že bude nosit vzkazy. Poté, co to udělá, se Doku rozhodne Jamillu odstranit a chce to přímo po Dimitrijovi. Navíc s ním pošle Tamira, aby se něco přiučil. Martin (Dimitrij) Jamillu nechce zabít a v lese ji chce nechat utéct. Tamir ale vystoupí z auta a Jamillu zastřelí. Kate se snaží získat informace, ale když je v Tamirově pokoji zahlédne jí jeho synovec. Kate se vymluví na to, že chtěla vidět fotku svého otce, která tam je. Gabriela je na schůzce tajných služeb před summitem v Praze. Gabriela se ptá Simona, zda souvisí Petrovičovo odhalení s Tamirem. Simon jí neodpoví. Pak je vidět mladý Martin, kterému byla nabídnuta práce v tajné službě. Terence po něm chtěl, aby se rozešel se svou přítelkyní. Martin nesmí mít žádné vazby. Kate zpanikaří a uteče oknem na ulici. Martin se za ní vydá a pošle ji zpět. Kate je vyděšená, ale vrátí se. Tamir začíná něco tušit. Doku v roce 2001 chtěl, aby Ilyana předala vzkaz generálovi. Dimitrij (Martin) pak s Ilyanou strávil noc a vše to natáčela Ballardova tajná služba. Na konci přijde manželka Tamira za Kate a řekne jí, že pojedou do Čečenska.
DÍL 7: Druhý příběh Dmitrije Petroviče (The Second Legend of Dmitry Petrovich) - Kate je převážena do Čečenska, po cestě se snaží zavolat Martinovi, ale je stále sledovaná Tamirovým synovcem. Martin ví, že je Kate v nebezpečí a nabídne se, že půjde za Tamirem jako Dimitrij a informace z jeho počítače získá sám. V roce 2001 trávil Dimitrij stále více času s Ilyanou a proto nyní Martin chce, aby přiletěla do Prahy a pomohla mu s jeho starou identitou. Za Martinem přišel v roce 2001 Ballard a ukázal mu fotky jak je s Ilyanou. Poté ho tlačil k tomu, aby se stal jejich informátorem. Martin pak chtěl po Terencovi, aby Ballardovi prozradil, že je v utajení, aby ho už nechal na pokoji. Terencův nadřízený to ale nedovolil. V současnosti se Martin setkává s Gabrielou Miškovou. Ta mu hned na úvod dá facku, protože ho viní za smrt Ballarda. Pak vidíme mladého Martina, který své přítelkyni říkal, že odmítl práci u vlády a veze ji do nového domu. V roce 2001 vezla Ilyana vzkaz generálovi. Tomu se moc nelíbilo, že přijel někdo místo Jamilly. Ilyana pak předala vzkaz od generála svému muži Dokuovi, ale předtím ho ukázala Martinovi (Dimitrijovi). Doku pak zjistil od své dcery, že se Ilyana s někým stýká a tak ji chtěl zabít. Ilyana mu ale vzala pistoli a zastřelila ho. Poté zavolala Dimitrije. Ten Dokua odvezl ke staré hale a tam naaranžoval jeho vraždu jako pomstu mafie. To ale viděl malý kluk, který přespával ve skladišti. Martin (Dimitrij) ho chytil, ale pak ho pustil s tím, že to nesmí nikomu říct. V současnosti si Martin povídá s Ilyanou a ta mu řekla, že s nimi pak tři roky žil a pak náhle odešel. Za Ilyanou pak přišli cizí muži a vyhrožovali, že pokud se s Martinem (Dimitrijem) setká, pak zabijí Kate. V roce 1985 jela Martinova přítelkyně autem a přestala jí fungovat brzda. Auto sjelo ze silnice a Martinova přítelkyně umřela. Martin podezříval Terence, ale nic mu dokázat nemohl. Terence pak jde znovu za Martinem (tehdy mu říkal Alex) a přemlouvá ho ke vstupu do tajné služby. V současnosti se Dimitrij dostane k Tamirovi a vyhrožuje mu, že ho zabije, jelikož ho prozradil Ballardovi. Tamir mu řekne, že to není pravda a Dimitrij pak jde k němu domů. Tam získá důležitá data a pak odejde. Dimitrij ho také poprosil o nějakou práci. Druhý den mají sraz a Tamir za sebe pošle synovce s penězi, jelikož teď Dimitrijovi práci nemůže dát. Synovec Beslan ale Dimitrije pozná, jelikož on je tím malým klukem, co viděl vraždu Dokua. Proto ihned z hotelu odejde a vše řekne Tamirovi. Tamir pak volá Dimitrijovi, že pro něj přeci jen nějakou práci má.
DÍL 8: Příběh Dokua Zakayeva (The Legend of Doku Zakayev) - Kate je držena v rezidenci prezidenta Arsanova. Zatím se nemůže s nikým spojit, protože nemá přístup k telefonu. Tamir chce Martina (Dimitrije) zabít a proto mu nabídl práci. Martin mu má dělat bodyguarda. Ballard v roce 2001 vyslýchal Ilyanju. Měl podezření, že Dokua zabil Dimitrij. Ilyana nic neřekla a Blažek pak Ballarda z výslechu odvolal. V současnosti šla Gabriela za svým manželem Blažkem a ptala se ho, jak dlouho dělá pro Tamira. Blažek se bránil, že to dělá pro rodinu a pak ji prozradil, že ovlivnil tender na zakázku dláždění silnice v Praze. Ten vyhrála Tamirova firma a Gabriela se domnívá, že by tam mohl Tamir umístit bombu, jelikož po této ulici pojede delegace na summit. Gabriela to řekne Simonovi a spustí se operace na prohledání silnice. Svůj zdroj ale Gabriela neprozradila. Poté vidíme mladou Ilyanu v Čečensku, která chtěla jít se svým otcem do války. Poté potkala zraněného ruského vojáka a chtěla ho zabít, ale nedokázala to a společně se svou matkou ho ošetřily. V současnosti jede Martin autem s Tamirem. Tamir ho začne škrtit, ale Martin omráčí řidiče a auto nabourá. Poté Martin zabije řidiče a postřelí Tamira. Martin ho chce vyslechnout, ale Tamir umírá. Beslan čeká jako spojka na dva teroristy, kteří mají spáchat atentát. Martin mluví s Ilyanou a ta mu řekne, že Dokua zabila ona. Kate chce po jedné služce, aby zavolala na číslo, které jí dala. V roce 2001 měl Dimitrij (Martin) odvézt Arsanova do Čečenska. Arsanov sebou bere Ilyanu i Kate. Arsanov si chce vzít Ilyanu za ženu. Mladá Ilyana, ošetřila vojáka, ten jí pak vzal zbraň a chtěl po ní auto. V tom do domu vstoupil Doku a zabil ho. Mladý Arsanov chtěl žít s Ilyanou, ale ona si vybrala Dokua. V roce 2001 sledoval Ballard Dimitrije. Když auto dohnal, začala přestřelka. Dimitrij Ballarda postřelil do nohy. Mezitím náklaďák s Ilyanou a Arsanovem začal odjíždět. V současnosti pátrá Gabriela po atentátnících, od Blažka se dozvěděla, že nějaký člověk dostal lístky na operu zato, že zařídil víza neznámým Rusům. Gabriela si myslí, že to jsou atentátníci a chce je vypátrat. V současnosti přijde Arsanov za Kate a řekne jí, že si ji vezme za ženu.
DÍL 9: Příběh Gabi Miškové (The Legend of Gabi Miskova) - V roce 2001 převážel Dimitrij (Martin) Arsanova a Ilyanu s Kate do Čečenska. Po cestě je napadl Ballard. Martin postřelil Ballarda a pak zabil řidiče náklaďáku a řekl Arsanovovi, že ho převeze v kufru auta. Ilyana s Kate musejí zůstat. Poté Martin předá Arsanova Rusům, kteří si jeho předání domluvili s Terencem Gravesem. V současnosti pořádá Gabriela meeting, kde ukazuje člověka, který dostal vízum a mohl by být potenciálním atentátníkem. Na meeting přijde Blažek a prosí Gábi, aby ho z toho vynechala. Tamirova žena řekne Kate, že na Arsanova je naplánován atentát, takže si ho nebude muset vzít. Martina, Nina a Simon pátrají po Beslanovi. Mají jeho stopu, když zaměří jeho mobil. Beslan ho ale hodí, někomu do tašky a ztratí se jim. Martin v roce 2001 nechal převézt Ilyanu a Kate do Anglie. Generál Arsanov byl chycen ruskou tajnou službou. Rusové mu udělají nabídku. Když s nimi bude spolupracovat, udělají z něho prezidenta Čečenska. Když ne tak zemře. Arsanov je v Praze v současnosti na summitu. Nina a Simon si myslí, že je někde nastražená bomba. Beslan volá Tamirově ženě a řekne jí, že Tamir zemřel. Žena mu dá úkol teroristy zastavit, protože teď je může ochránit jen Arsanov. Beslan jde tedy na policii poskytnout informace o atentátu. Arsanov je informován a předčasně odjíždí z jednání. V budově dojde k výbuchu, ale Arsanov už tam není. Gabriela a policisté dopadnou teroristy a zastřelí je. Poté vidíme Gabrielu v roce 2001, kdy mluví s Ballardem, který měl právě amputovanou nohu. Gabriela řekne, že ho má ráda, Ballard si ji chce vzít, ale Gábi mu řekne, že se ještě nechce vdávat. Ballard pak v televizi vidí útok na New Yorská dvojčata.  Tajné služby teď nemají o Rusy zájem. Ballard se vrací do USA. V roce 2001 Terence převezl Ilyanu s Kate do Londýna, kde se setkali s Dimitrijem (Martinem). Kate vyhrožuje Tamirově ženě, že řekne Arsanovovi, že na něj plánovala atentát. Ta se ale nenechá zastrašit. Martin říká, že má Ilyanu rád, ale že by se měla vrátit do Londýna k manželovi a dětem. Martin se setká s na ruské ambasádě s ruským vedoucím agentem tajné služby. Je to ten samý agent, který dával rozkazy Terencovi. Martin si ho nepamatuje. Martin dostal tajné materiály od Niny, ze kterých je jasné, že za atentátem na Arsanova stáli právě Rusové. Arsanov je přestal poslouchat a tak se ho chtěli zbavit. Tamir pak měl zaujmout místo v čečenské vládě. Martin říká, že chce, aby mu Rusové pomohli získat Kate, jinak předá materiály o atentátu novinářům.
DÍL 10: Příběh Alexeje Volkova (The Legend of Alexei Volkov) - Po dokončení Sedleyho školy se Martin setkal se svou matkou. Ve skutečnosti se jmenuje Alexej Volkov. To mu v současnosti potvrzuje ruský agent z ambasády. Martin prý byl odjakživa agentem ruské tajné služby. Martin se v roce 2004 sešel s Terencem a ten mu řekl, že by měl přerušit vztah s Ylianou, protože jí pravdu říct nemůže. Kate řekne Arsanovovi, že není panna. To se mu nelíbí a nechá ji vyšetřit doktorem. Ten pak zjistí, že si to vymyslela. Dále se dozvídáme, že Sedley byl tajným agentem Rusů. Ruský tajný agent chce, aby Martin zabil Arsanova. Zato může vysvobodit Kate. Pak se má přihlásit rusům jako obětní beránek. Gabriela jde všechno o Blažkovi říct na policii. V roce 2004 se Gábi setkala s Ballardem a strávila s ním noc ve Washingtonu, přestože má s Blažkem dítě. Gabriela řekne Ballardovi, že ho miluje. Ballard s ní chce žít, ale ona řekne, že to nejde, protože Blažek je slušný člověk. V roce 2004 Martin jako Dimitrij opustil Ilyanu. Byl na ní hrubý, aby ho nechtěla hledat. Arsanov si bere Kate za ženu a pak následují oslavy. V roce 2004 dal Martin Terencovi peníze, které chtěl poslat na tajné konto. Martin si vše rozmyslel, chce tajně zmizet a odjet s Ilyanou. V současnosti se Martin dostal do prezidentského sídla a zlikvidoval několik agentů. Když chtěl Arsanov po Kate, aby se svlékla, odmítla to a bodla ho nožem do krku. Arsanov umírá a do pokoje vtrhne jeho bodyguard a chce Kate zastřelit. V tu chvíli se tam objevil Martin a bodyguarda zabil. Poté odvedl Kate k vrtulníku. Kate odletěla a Martin se vzdal Rusům. V roce 2004 nechal Terence poslat peníze na Martinův účet. Jelikož už mu ale vypadávala paměť, poslal peníze ze špatného účtu a ruský tajný agent na to přišel. Když se dozvěděl, že je to pro Martina šel za Ilyanou a řekl jí, že pokud se s Martinem někdy setká, zabije její dceru Kate. Terence se své ženě přiznal, že pracuje pro Rusy a že je homosexuál. Žena to nebere vážně, protože si myslí, že to souvisí s jeho výpadky paměti. V současnosti si pro Blažka přijde policie. Gábina všechno prozradila policii. Kate se v Londýně setkala s matkou. V roce 1972 se v Moskvě rozhodlo, že si vychovají vlastního dvojitého agenta. Přišel s tím právě Sedley. Měl to být původem Rus vychován v Londýně podle zvyků Angličanů. Tím agentem byl právě Martin Odum pravým jménem Alexej Volkov. V současnosti je Martin ve vězení. Ruský agent mu nabízí, aby pro ně pracoval, jelikož vražda Arsanova bude hozena na neznámou týranou dívku. Martin odmítá a zůstává ve vězení.

 

Produkce: Fox 21

https://www.csfd.cz/film/367773-legenda/426114-pribeh-alexeje-volkova/galerie/?type=1