Kryštof: Inzerát Tour (koncert)

03.01.2018 15:47
Film střídá koncertní vystoupení se záběry ze zákulisí. Turné během něhož film vznikal, bylo věnováno oceňované desce Inzerát a stejně tak i samotné koncerty sklidily výborné ohlasy a superlativy.
 
RECENZE
Úspěšné halové minuturné Kryštof k desce "Inzerát" je minulostí, ovšem velký počet nominací na letošní Anděly nás přiměl udělat na album i s odstupem od vydání makrorecenzi. A snad více než jindy v ní platí, že co člověk, to názor. Hodnocení se totiž pohybuje od dvojky až po devítku.
"Inzerát" je loňským návratem po proběhnuté pauze Kryštof, kteří si na tuto desku jako hosty pozvali i Jaromíra Nohavicu, přičemž nad vším bděl producent Yarona Fuchs. Akademie populární hudby je nominovala na Anděle 2012 snad ve všech dostupných kategoriích, jejich jméno se neobjevilo jen v kolonce Zpěvačka roku a bude zajímavé sledovat, kolik sošek si nakonec odnesou po ukončeném a velmi úspěšném turné. Honza Balušek byl v hlavní recenzi nadšený, udělil osm bodů a vše zakončil tímto pozitivním shrnutím: "Těžko říct, zda ti, kdo Kryštof dosud neměli rádi, změní názor po poslechu nové desky. Asi ne. Ale jejich příznivci budou nadšení, protože kapela natočila sice ne nejlepší, ale rozhodně druhou nejlepší desku ve své historii." Přesto se často (i v názorech pod článkem) začalo objevovat srovnání s tvorbou britských Coldplay a ne všichni fanoušci byli s výsledkem spokojeni. V samotné makrorecenzi už to taková velká sláva nakonec také nebyla, došlo i na jednu kritickou dvojku, finální průměr se tak zastavil na šedesáti dvou procentech.
SLOŽENÍ
Richard Krajčo - zpěv, kytara
Nikos Petros Kuluris - saxofon, klarinet
Nikolaj Atanasov Arichtev - baskytara
Evžen Hofmann - kytara
Nikolaos Grigoriadis - trumpeta
Ondřej Kyjonka - pozoun, klavír
Jakub Dominik - bicí, klavír
 
 

Richard Krajčo (Autor hudby), Tomáš Roreček (Autor hudby), Jarek Nohavica (Autor hudby), Evžen Hofmann (Autor hudby), Nikolaj Arichtev (Autor hudby), Richard Krajčo (Autor textu), Tomáš Roreček (Autor textu), Petr Harazín (Autor textu), Jarek Nohavica (Autor textu), Pavel Studník (Autor textu)