Kreyson - Anděl na útěku - Live (koncert)

04.01.2018 23:31
Láďa Křížek zakládá Kreyson v roce 1989 po odchodu z Citronu. Skupinu postavil z výborných muzikantů. Kromě něj přišel z Citronu kytarista Jaroslav Bartoň, z Arakainu kytarista Dan Krob a bubeník Robert Vondrovic a z Mopedu basák Karel Adam.
Již brzy začalo být jasné, že se rodí fenomenální projekt. Veřejnost postupně začala být seznamována s tvorbou nové kapely, aby na konci roku 1990 vyšlo album, které je přelomové v dějinách čs. heavy metalu - Anděl na útěku. Tři jeho megahity, Vzdálená, Čarovná noc a Nejde vrátit čas, zněly v podobě videoklipů v televizní Hitparádě Martina Hrdinky, sestavované podle prodeje desek, řadu měsíců naprosto bezkonkurenčně z prvního místa, stejně tak Vzdálená rok úspěšně válčí v rozhlasové Formuli Pop. Tohoto alba, které vyšlo samozřejmě i na klasickém vinylu s rozevíratelným dvojobalem, se prodalo zhruba čtvrt miliónu nosičů, a to i přesto, že LP stálo o polovinu víc než bylo běžným zvykem, totiž celých 75 Kčs! Původně plánovaný náklad 45 000 kusů byl pryč během prvních tří dnů prodeje.Právě ze zmiňované doby vyšel unikátní koncert plný hitů v režii Egona Kulhánka.
 
SLOŽENÍ
Ladislav Křížek - zpěv
Jaroslav Bartoň - kytara
Karel Adam - basa
Daniel Krob - kytara
Daniel Hafstein - bicí
 
Seznam skladeb a autoři
DVD
1. Fade Out (Jaroslav Bartoň/Ladislav Křížek)
2. Skalp (Ladislav Křížek/Ladislav Křížek)
3. Upíři láska (Ladislav Křížek/Ladislav Křížek)
4. Nejde vrátit čas (Ladislav Křížek/Ladislav Křížek)
5. Vzdálená (Jaroslav Bartoň /Jan Krůta)
6  Kreyson (Ladislav Křížek/Ladislav Křížek)
7. Ztracená archa (Jaroslav Bartoň/Ladislav Křížek)
8. Svědomí (Ladislav Křížek/Ladislav Křížek)
9. Čarovná noc (Ladislav Křížek/Ladislav Křížek)
10. Anděl na útěku (Ladislav Křížek/Ladislav Křížek)
11. Zlatej chlapec (Ladislav Křížek/Ladislav Křížek)
12. Vzdálená (Finále) (Jaroslav Bartoň /Jan Krůta)
 
Egon Kulhánek (Režie), Michal Běloušek (Produkce), Viktor Mráz (Produkce), Jaroslav Bartoň (Hudba), Karel Adam (Hudba), Daniel Krob (Hudba), Daniel Hafstein (Hudba), Petr Čepický (Kamera), Rudolf Vodrážka (Střih), Václav Seyček (Zvuk), Ladislav Křížek (Učinkující), Jaroslav Bartoň (Autor hudby), Ladislav Křížek (Autor hudby), Ladislav Křížek (Autor textu), Jan Krůta (Autor textu)