Knihovníci (TV seriál) Librarians, The

14.08.2016 20:35

Dobrodružný / Akční / Fantasy

USA, 2014 - 2015, 14 h 36 min (Minutáž: 30x45 min)

Kamera:

David Connell

Hudba:

Joseph LoDuca

Tato napínavá řada se začíná na našem území vysílat 24 hodin po premiéře v USA. Inspirovala se oblíbenou trilogii Knihovník. Flynn Carsen (Noah Wyle) vede dvojí život. Pracuje v Metropolitní knihovně, kde chrání sbírky podivných nadpřirozených artefaktů. Nebezpečná hrozba jej přiměje sestavit tým, který mu pomůže zabránit konci technologické civilizace. K boji proti hrozivému Bratrstvu hada mu plukovnice Eve Bairdová (Rebecca Romijnová) pomůže zlanařit chytrého kovboje Jacoba Stonea (Christian Kane), otřelého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a odbornici na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová).(Universal Channel)
Obsah epizod
1. série (2014)
DÍL 1: A koruna krále Artuše (And the Crown of King Arthur) - Zrovna ve chvíli, kdy je Eve Baird povolána do služby, aby chránila knihovníka Flynna Carsena, začne někdo zabíjet otstaní potencionální knihovníky. Flyn, aby tomu zabránil, bude muste změnit své metody především v tom, že rád pracuje sám.
DÍL 2: A meč v kameni (And the Sword in the Stone) - Hadí bratrstvo plánuje vrátit magii zpátky do světa, čemuž musí Flynn se svými pomocníky zabránit. Jenže je vážně zraněn, navíc byla knihovna po útoku zavřena a zbyla z ní jen část, kterou vede mrzoutský Jenkins a také ho zradila Cassandra, protože doufala, že když pomůže bratrstvu, vyléčí její nádor na mozku.
DÍL 3: A rohy rozporu (And the Horns of a Dilemma) - Prvním úkolem bandy Knihovníků je nalezení spojitosti mezi několika lidmi, kteří pocházeli z jiných částí země, proč se ztratili. Pátrání je zavede do firmy, která se nebojí podmanit si magickou bytost ve svůj prospěch.
DÍL 4: A Santova půlnější pouť (And Santa's Midnight Run) - Santa byl unešen Hadím bratrstvem, aby nemohl na štědrý večer vyslat zpátky na zem pozitivní energii, kterou za celý rok absorboval. Když tak neučiní, svět zanikne. Knihovníci se pustí do jeho záchrany s nadšením, kromě Eve, která vánoce nemá ráda.
DÍL 5: A jablko sváru (And the Apple of Discord) - Hrozí válka mezi draky, jelikož jednomu klanu byl ukraden artefakt a knihovníci se ho vydají hledat, zatímco Ezekiel vede mírové jednání. Kvůli této misi se vrací i Flynn.
DÍL 6: A bajky zkázy (And the Fables of Doom) - Knihovníci začnou vyšetřovat podivné události, které se dějí v jednom maloměstě. Zjistí, že se obyvatelé mění v pohádkové bytosti a oni musí najít knihu, ze které ony pohádky někdo čte, protože to nejsou ty nádherné příběhy se šťastným koncem.
DÍL 7: A pravidlo tří (And the Rule of Three) - Knihovníci se vydají na udílení cen pro nadané středoškoláky, na místě konání to totiž překypuje magií a vypadá to, že se někdo snaží odstranit konkurenci.
DÍL 8: A srdce temnot (And the Heart of Darkness) - Knihovníci mají tentokrát co dočinění se strašidelným domem a chtějí pomoci Katie, jejíž kamarádi jsou v něm zajati. Cassandře je nepříjemné, že ji Baird odstrkuje z akce a dává jí ty nejlehčí úkoly.
DÍL 9: A město světla (And the City of Light) - Knihovníci navštíví malé městečko, kde se ztratil muž hledající UFO. Při vyšetřování ale přijdou o jednoho člena týmu.
DÍL 10: A Vlákno osudu (And the Loom of Fate) - Flynn za pomoci ostatních Knihovníků konečně přišel na to, jak vrátit knihovnu. Jenže se objeví Dulaque a plán překazí tím, že přetrhne Vlákno osudu, aby změnil, co se přihodilo v období Kamelotu. Baird s Flynnem cestují různými realitami, kde je pokaždé Knihovníkem někdo jiný.

2. série (2015)
DÍL 1: A utopená kniha (And the Drowned Book) - Knihovníci se musí znovu pustit do práce, protože na Manhattan udeřila podivná bouře. Jenkins zjistí, že knihovna je nestabilní.
DÍL 2: A zlomená hůl (And the Broken Staff) - Tým se utká s Frankensteinovým monstrem, profesorem Moriartym a dalšími fiktivními postavami, které oživil podlý Prospero.
DÍL 3: A co se skrývá pod kameny (And What Lies Beneath the Stones) - Stone, Cassandra a Ezekiel vyšetřují podivné úkazy na starobylém pohřebišti. Mohly by archeologické vykopávky probudit temné síly?
DÍL 4: A cesta vzdělání (And the Cost of Education) - Knihovníci se vydávají na pomoc univerzitě, ve které mizí studenti. Škola byla založena šíleným architektem, který věřil v alternativní světy.
DÍL 5: A dutí lidé (And the Hollow Men) -  Flynn je unesen záhadným cizincem, který nejen že trpí amnézií, ale také vlastní veškeré chybějící artefakty z knihovny.
DÍL 6: A pekelná smlouva (And the Infernal Contract) - Baird se snaží pomoci starému příteli, který se zapletl do skandálu se satanismem, když se pokoušel kandidovat na starostu malého města.
DÍL 7: A obraz obrazu (And the Image of Image) - Nový noční klub, který láká ty nejješitnější lidi ve městě, se stal místem několika záhadných úrazů. Může být za vším Dorian Gray?
DÍL 8: A okamžik spásy (And the Point of Salvation) -  Knihovníci se vydávají do technologického výzkumného zařízení, kde zjišťují, že zaměstnanci byli proměněni v děsivé bezduché tvory.
DÍL 9: A šťastné konce (And the Happily Ever Afters) - Členové týmu jsou uvězněni v ideálních životech a nepamatují si nic ze své minulosti. Musí se však vzdát svého štěstí, aby porazili Prospera.
DÍL 10: A závěrečná opona (And the Final Curtain) - Prospero zničil veškerou technologii, aby mohl vybudovat svou lesní utopii. Flynn a Baird zjistí, že tajemství k jeho porážce je ukryto v minulosti.


3. série (2016)
DÍL 1: And the Rise of Chaos (And the Rise of Chaos) - Poté, co se knihovníci vrátí do knihovny, Kniha výstřižků vybuchne. Poté co Cassandra rozluští, že se musejí vydat do přírodovědného muzea v Bostonu. Zde se poprvé setkávají s Apepem, egyptským bohem chaosu, v lidské podobě. Ten hodlá otevřít portál a vypustit do světa čisté zlo. Apep však není jediným, komu musejí knihovníci čelit, magii a artefakty totiž zkoumá federální útvar DOSA. Ten však nemá žádné ponětí, s čím si zahrávají. A tak začíná poslední boj dobra proti zlu.
DÍL 2: And the Fangs of Death (And the Fangs of Death) - Eve a Flynn se vydávají hledat Charlene, která jim jako jediná podle Flynnovy vize může pomoci. Tu však unese Apep. Apep naláká všechny do pasti, kde se utkávají s novým protivníkem, Anubisem a armádou vlkodlaků.
DÍL 3: And the Reunion of Evil (And the Reunion of Evil) - Stone a Cassandra se vydávají pro krystal Angrboda. Po použití magie a získání krystalu se připletou na obřad ledových obrů, starý mocný národ, který umí ovládat počasí. Kvůli bouři jimi způsobené se nemohou spojit s knihovnou. Tam se snaží Eve naučit Ezekiela zodpovědnosti, který se nakonec stará o vejce Nessie.
DÍL 4: And the Self-Fulfilling Prophecy (And the Self-Fulfilling Prophecy) - Po Eve jde Smrťák, nechá jí přesýpací hodiny, jež určují čas do její smrti, a krychli proroctví. V ní Eve uvidí, že zemře v Knihovně, a tak dělá vše proto, aby jí byla co nejdál. Když se Eve, Ezekiel a Jake společně s ředitelem, uklízečkou a studentem objeví uvězněni na neznámém místě, musí čelit nejhorší věci v životě - smrti. Když strážce chrání knihovníky, kdo chrání strážce?
DÍL 5: And the Tears of a Clown (And the Tears of a Clown) - Jenkins dostává od Bairdové podivný vzkaz, aby je za žádnou cenu nenásledoval do zábavního parku. Jenkins musí osvobodit knihovníky z kouzla. Společně musejí bojovat proti nově vzniklému artefaktu dřív, než se dostanou do jiné dimenze, nikdo tak nemá tušení, proti čemu stojí. Ke všemu se knihovníkům stále plete pod nohy DOSA.
DÍL 6: And the Trial of the Triangle (And the Trial of the Triangle) - Flynn se vrací do knihovny a je zaplaven stížnostmi na jeho osobu. Při své cestě objevil artefakt, který by mohl pomoci proti Apepov. O Oku Ra však nejsou žádné záznamy. Když knihovníci spojí své síly, zjistí, že tajemný artefakt se nachází za červí dírou v Bermudském trojúhelníku. A tak se vydávají na cestu do středu ďáblova trojúhelníku. Jsou však následováni agentem DOSA, který by se mohl přiblížit až nebezpečně blízko knihovny.
DÍL 7: And the Curse of Cindy (And the Curse of Cindy) - Výstřižková kniha všechny posílá na místo kultu, který vede velmi populární Cindy. Knihovníci brzy zjišťují, že za vším je nápoj lásky. Když Stona a Flynna ovlivní nápoj, stejně jako agenty DOSA, agenti se opět více přibližují knihovně. Pro záchranu Jenkins pracuje na protilátce, která by účinky zvrátila.
DÍL 8: And the Eternal Question (And the Eternal Question) - Knihovníci mají práce nad hlavu, Stone a Jones vyrážení prověřit případ spontánního samovznícení golfisty, které by mohli mít na svědomí upíři. Flynn našel v Charlenině účetní knize kód vedoucí na Aljašku, kam společně s Eve vyrážejí, a Cassandra se vyrovnává se zlou správou o nádoru. Na pozadí se odkrývá kousek z minulosti Jenkinse.
DÍL 9: And the Fatal Separation (And the Fatal Separation) -
DÍL 10: And the Wrath of Chaos (And the Wrath of Chaos) -

 

Producent - Electric Entertainment

https://www.csfd.cz/film/373708-knihovnici/zajimavosti/?type=film#