Klikař Charlie / Good Luck Chuck (2007/96/USA, Kanada/Romantický, Komedie, Drama) 63% -Originál DVD-

20.05.2022 02:00
JEDNOU VĚTOU
„O lásce, hledání toho pravého, a komplikacích, způsobených jednou neobvyklou kletbou.“

OBSAH
Všechno to začalo, když Charliemu Loganovi bylo deset let. Odmítl tehdy políbit jednu dívku a ona na něj seslala kletbu. Nyní, o pětadvacet let později, je z Charlieho (Dane Cook) úspěšný dentista... a prokletí stále trvá. Zatímco jeho nejlepší přítel, plastický chirurg Stu (Dan Fogler), zvládá tolik pacientek, kolik je jen možné, Charlie stále nemůže najít tu pravou. A co je ještě horší, na svatbě jedné své bývalé přítelkyně zjišťuje, že každá žena, s níž se vyspal, našla skutečnou lásku – s mužem, kterého vzápětí potkala. Jeho život naplněný jen sexem bez citů je stále osamělejší – dokud nepotká Cam (Jessica Alba). Obavy z toho, co by mohlo následovat po společně prožité noci s dívkou svých snů, však Charlieho přimějí k rozhodnému činu. Kletbu z dětství je třeba zlomit! (Cinemax)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Nemůžu si pomoci, ale z řady romantických komedií, které jsem měl možnost vidět je Good luck, Chuck jedna z těch opravdu povedených, které se nemají za co stydět. Příběh sice žádný zázrak, to se ani čekat nedá. Začátek, průběh, konec, nic světoborného, ale herci za to rozhodně stojí. Jessica Alba mě příjemně překvapila. Z roztržité frajerky se rázem stala záchranářka tučňáků, která také dokáže býti sympatickou. K ní se přimotal Dane Cook, který mi až do té doby nic neříkal, ale jeho důrazný hlas, sympatický vzhled a povedený herecký výkon mi vnutil myšlenku, že jsem si ho okamžitě na první pohled musel oblíbit. Romantických komedií nikdy není dost, a pokud jsou tak bláznivé jako 50x a stále poprvé se Sandlerem, rád se na ně podívám znova. Tato jeho kvalit rozhodně nepřesahuje, ale rozhodně mě opět s radostí pobaví. --- Nechal si nějakou, kvůli jejím vadám? - Jsem plastický chirurg. Když vidím vadu, beru na ní skalpel.(Malarkey) 3*

Tučňáčí nemotora Jessica Alba a naštěstí v jen komických polohách tápající Dane Cook na trnité cestě ke zlomení kletby a omezení přenosu pohlavních chorob.. Není to tak trapné, jak to klidně mohlo být, sympaticky se tupí žánrová klišé a je tam spousta hereček, kterým se nebudete dívat do očí. Jen se mi potom zdála noční můra v noční můře. Nejdřív ke mně přišli nazí Seth Rogen s Jonahem Hillem. Budiž, snesu hodně, jenže já se probudil a nahý Dan Fogler mi nesl ke snídani grep.. (Gilmour93) 3*

Good Luck Chuck pořád zapadá do kategorie amerických romantických pohádek, ale nebojí se zároveň sejít ze stezky předepsaných scén a situací - stojí tak jednou nohou v neškodných zábavičkách a druhou elegantně nakročuje do realistického apatowského vesmíru, do jehož kvalit mu však stále hodně chybí. Na druhou stranu, není zde nouze o zábavu (přimrzlé jazyky, zhulený brácha, trojprsá ženština, eskapády na letišti the best), tudíž neodolatelná Jessica nakonec zakopla (ano, čtete správně) o tři hvězdy. (nej hláška: Budeš mít krasavice jako má jen Colin Farrell nebo Ellen Degeneres!!!) (johnn333) 3*

VELKÁ RECENZE

Docela kroutím hlavou nad vkusem místních přispívajících. Konečně totiž zase někdo přišel s originální a takřka po celou svoji metráž nenásilnou komedií, která jen nekopíruje své slavnější předchůdce. Mimořádně svěží záležitost těží z komediálního talentu neokoukaného a prakticky neznámého Danea Cooka, který coby sexuální talisman pro ženská přání konečně objevil tu pravou. A tou je neskutečně roztomilá Jessica Alba, která ač nedisponuje nějakým závratným hereckým nadáním (o čemž jsme se mohli přesvědčit úž třeba v dobrodružném dramatu Do hlubiny nebo u obou pokračování Fantastické čtyřky), spolehlivě prozáří každý záběr a tu a tam si urve scénu jen pro sebe – ostatně buďme rádi, že roli odmítla Jennifer Love Hewitt!!
V poslední době se navíc snaží obměňovat žánry (thriller Awake, horor Oko) a všem pochybovačům dokázat, že v ní kromě krásné tvářičky i krůpěj něčeho je. K tomu všemu navíc bonusový bratr-zhulenec a absolutně nekorektní kamarád-plastický chirurg, kterému ke štěstí stačí z mikrovlnky dobře nahřátý grapefruit a x-tý pokus o sbalení nějaké fešandy. Debutující režisér Mark Helfrich dokáže udržet diváckou pozornost, nabízí mu vlídný humor, obyčejnost i civilnost, s níž se může lehce identifikovat. Jeho postavy mluví tak jak mluví, tu a tam překvapí jedinečným dialogem, nesklouzávají k samoúčelnému „fuckování“, i když někdy se tu tlačí na pilu až příliš. Bavil a dojímal jsem se zhruba stejně jako u momentálně frčícího Judda Apatowa, nicméně Kevin Smith je nedostižným vrcholem.
Přesto tvůrci ignorovaly lákadla (SAMOZŘEJMĚ nejsou bezchybní), která se nabízela a po kterých by celá řada zaoceánských (navíc debutujících) tvůrců bezmyšlenkovitě skočila!! A to se cení.. Moc příjemné překvapení..

Ocenění:
Golden Raspberry Awards (Razzies)
2007 - Jessica Alba (Nejhorší herečka) (nominace)
2007 - Dane Cook, Jessica Alba (Nejhorší kombinace k vidění) (nominace)

DABING
V českém znění: Aleš Procházka - Dane Cook (Charlie Logan), Jolana Smyčková - Jessica Alba (Cam), Filip Švarc - Dan Fogler (Stu), Kateřina Seidlová - Chiara Zanni, Jodie Stewart (Katie, Eleanor Skepplová), Martina Randová - Natalie Morris (Natalie), Michal Michálek - Lonny Ross (Joe), Jana Páleníčková - Annie Wood (Lara), Regina Řandová - Michelle Harrison, Chelan Simmons (Anisha, Carol), Zuzana Skalická - Ellia English (Reba), Radek Škvor - Troy Gentile (malý Stu), Kristýna Valová - Jodelle Ferland (Lila), Jan Rimbala - Connor Price (malý Charlie), Julie Alexandridisová - Sasha Pieterse (malá Anisha), Svatopluk Schuller a další
Překlad: Martin Brát
Zvuk: Miloš Sommer
Produkce: Milena Čapková
Dialogy a Režie: Libor Hruška
Vyrobily: ABZ Divize Bontonfilms v roce 2007

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: -
Premiéra USA: 21.9.2007 Lionsgate US
Premiéra Kanada: 15.1.2008     (DVD premiere)
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: 28.4.2008 (Bontonfilm)
Poprvé na DVD: 28.4.2008 Bontonfilm
Poprvé na Blu-ray: 28.4.2008 Bontonfilm

Tržby celkem - $ 59 800 000
Náklady (Rozpočet) - $ 25 000 000
 
Tvůrci a herci
Mark Helfrich (Režie), Brian Volk-Weiss (Produkce), Mike Karz (Produkce), Barry  Karz (Produkce), Aaron Zigman (Hudba), Anthony B. Richmond (Kamera), Julia Wong (Střih), Matthew Barry (Csting), Nancy Green-Keyes (Casting), Matthew Barry (Casting), Mark S. Freeborn (Scénografie), Trish Keating (Kostýmy), Glenn T. Morgan (Zvuk), Margaret Yaworski (Masky), Josh Stolberg (Scénář), Dane Cook (Herec), Jessica Alba (Herec), Dan Fogler (Herec), Troy Gentile (Herec), Steve Bacic (Herec), Sasha Pieterse (Herec), Chelan Simmons (Herec), Jodelle Ferland (Herec), Liam James (Herec), Chiara Zanni (Herec), Lindsay Maxwell (Herec), Simone Bailly (Herec), Lonny Ross (Herec), Heather Doerksen (Herec), Zara Taylor (Herec), Michelle Harrison (Herec), Caroline Ford (Herec), Carrie Anne Fleming (Herec), Agam Darshi (Herec), Tava Smiley (Herec), Mackenzie Mowat (Herec), Benjamin Ayres (Herec), Georgia Craig (Herec), Tseng Chang (Herec), Connor Price (Herec), Michael Teigen (Herec), Robert Kelly (Herec), Jody Racicot (Herec), Victoria Bidewell (Herec), June B. Wilde (Herec), Taayla Markell (Herec), Ellia English (Herec)
 
2007/96/USA, Kanada/Romantický, Komedie, Drama
 
Zajímavost k filmu
- Scény s tučňáky se natáčely ve Vancouver Aquarium Marine Science Centre.
- Auto Danea Cooka (Charlie) je Ford Thunderbird 1957.
- Ve scéně, kdy Dane Cook (Charlie) hraje v parku frisbee, má na hlavě kšiltovku s logem „Super club“. Stejný název nesl smyšlený velkoobchod, ve kterém Dane pracoval v komedii Rande měsíce (2006).
- Ve filmu se objevilo celkem 21 tučnáků afrických. Pět z nich bylo vycvičeno tak, že se jich herci mohli dotýkat.
- Rola Cam Wrexlerovej bola ponúknutá Jennifer Love Hewitt. Tá ju ale pre pracovné povinnosti odmietla a rolu tak dostala Jessica Alba.
- Filmový plagát je odkaz na prednú stranu časopisu Rolling Stone, na ktorej boli Yoko Ono a John Lennon a John bol na nej kompletne nahý.
- Budova, v ktorej vo filme pracujú Chuck a Stu sa volá Seltaeb. Seltaeb odzadu je Beatles.
- Auto Cam Wrexlerovej je Toyota Prius II a na nárazníku má nálepku "I LOVE PENGUINS", čo v preklade znamená "Milujem tučniakov".
 
Odkazy