Inkvizitor / The Mechanik (2005/94/USA, Německo/Drama, Akční) 34%

17.01.2022 13:19
JEDNOU VĚTOU
„Oni mu vzali rodinu. On dychtí po pomstě."

OBSAH
Agent Nick Cherenko (Dolph Lundgren) opustí svou práci a chystá se užívat si klidu se svou rodinou. Jeho žena a syn se však stanou nevinnými oběťmi války gangů. Nick se rozhodne začít znovu, přestěhuje se do Ameriky a pracuje jako mechanik. Náhoda mu však přivede do cesty vrahy jeho nejbližších…a dál už ho žene jen pomsta!(oficiální text distributora)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Já jsem moc filmů s Dolphem Lundgrenem teda neviděl, ale řikal jsem si, že to je korba neskutečná, která se dokáže rovnat i s takovým Van Dammem, protože jeho frajerskej ksicht na to rozhodně vypadá. Opak je tedy pravdou. Když jsem viděl nedávno jeho zatím poslední film, Diamantoví psi, byl jsem neskutečně překvapen. Kam se poděly svaly? Svaly nejsou, hrudník není, žebřík na něm není. Nic. Ani tento film prakticky není. Kdo o něm ví? Pro koho to točí? Automaticky to šoupou do časopisů a já si to pak kupuju a to mám na stole ještě jeden film s nim. Nevim no :D...Dolph Lundgren mě nijak nepotěšil, ani já ho nepotěšim a okamžitě mu nasázim odpad! Zlatej Žánklód. (Malarkey) 0*

Já jsem taky pěknej odporník. Přiznám se bez mučení úplně původně jsem tenhle film viděl kdysi dávno, ale po tý úvodní sekvenci která se tedy Dolphovi těžce vymkla z rukou (debilní zpomalovačky, rozostřená kamera, na pěst střih) jsem to vypnul a napálil tomu odpad. To jsem kurva co? No nicméně konečně jsem se vyhecoval a viděl i zbytek filmu a sice to pořád není žádná hitparáda, ale zase uznávám, že úplně na odpad to není, takže měním na 1* asi za to, že jsem fanda Dolfíka kterej se tady podobně jako v Ochránci teprve režisérsky zaškoloval a čas lepších snímků měl teprve přijít. Jinak špatnej film to zase je to nepopírám. Debilní začátek kde Dolph střelí týpka do ksichtu a on nechcípne, pak tuctová akce, bitky skoro žádný. Nakonec sbal holku a vypadni k Finský hranici, nic neříkající kecy, písnička o Rusku který všichni milujem atd. Aspoň finále slušně brutální, ale záporák je tragéd. Na druhou stranu dal jsem 1* i takový sračce jako je Poslední hlídka, takže tedy budiž.20% (Wacoslav1) 1*

Tomuhle prostě musíte přijít na chut, aby jste si to mohli pustit. Mě to nějakou dobou trvalo, ale pak to přišlo EJHLE mám chut na rusáky.. tak si to pustim. Nebylo to zase tolik špatny, vypadalo to teda dost levně, ale Lundgren rasící rusáky to zachranoval. Zase se mstil protože mu jeden ruskej špekoun vystřílel rodinu a tak tu máme zase film o pomstě a o zachranování jedný holky, z který se stane děvka a její děvkařská kamarádka jí radí, že přitom až jí budou rusáci znasilnovat, tak má čumět do stropu a myslet na to jak ulítne z okna nebo co. No zajímavý dialogy občas no, ale jako ta akce byla dobrá. Sice ta závěreční přestřelka se odehrávala v nějakým zapadákově, ale vem to čert. (SeBig) 3*

VELKÁ RECENZE
Vysloužilý voják Spetsnaz Nikolai „Nick“ Čerenko (Dolph Lundgren) je mechanik v malé ruské vesnici Gorelovo. Jeho žena Alina (Hilda van der Meulen) a syn Vanya (Naum Shopov) jsou zabiti ruským mafiánským bossem Aleksandrem "Sašou" Popovem (Ivan Petrushinov), když on a jeho gang začnou přestřelku po špatném obchodu s drogami. Nick se ozbrojí a jednou v noci se pomstí a zabije pět Popovových mužů. Nakonec zastřelí Popova do tváře a nechá ho mrtvého.
O 7 let později Nick pracuje jako mechanik v Los Angeles. Bohatá vdova Mary Abramoff (Levana Finkelstein) ho vystopuje a prosí ho, aby odjel do Ruska a získal její dceru Julii (Olivia Lee), která byla unesena a donucena k obchodu se sexem. Nick odmítá a tvrdí, že je jen mechanik. John Ridley (Atanas Srebrev), Maryin právník prozradí, že znají jeho minulost, ale on nadále odmítá. Nakonec je přesvědčen, když Mary odhalí, že muž, který zabil jejího manžela a vzal její dceru, stále naživu, a Nick se vydává do Petrohradu v Rusku.
Mechanik (vydaný pod alternativním názvem The Russian Specialist) je německo-americký akční film z roku 2005, který režíroval a napsal (s Bryanem Edwardem Hillem) Dolph Lundgren a v hlavní roli si ho zahrál Dolph Lundgren. Většina filmu byla natočena v Bulharsku a v obsazení je také mnoho bulharských herců.

DABING
1.DABING (DVD)
V českém znění: Jan Šťastný - Dolph Lundgren (Nikolaj Cherenko), Václav Mareš - Ben Cross (William Burton), Pavel Vondra - Ivan Petrušinov (Alexandr 'Saša' Popov), Kamila Špráchalová - Olivia Lee (Julia Abramoffová), Bohdan Tůma - Nasko Srebrev (John Ridley), Aleš Procházka - Emil Markov (Miša), Stanislav Lehký - Ivailo Geraskov (Leo), Victor Boišev (doktor), David Novotný - Asen Blatečki (Jurij), Jiří Valšuba (titulky místa a času, ůvodní a závěrečné titulky), Eliška Nezvalová - Anastasia Panajotova (prostitutka), Maria Ilieva (Natalija), Zuzana Mixová - Levana Finkelstein (Mary Abramoffová), Jan Rimbala - Asen Mutafčiev (Luda), Josef Nedorost - Valentin Burskij (němec č. 1), Nikolaj Hadžiminev (garážmistr), Petr Burian - Ruši Vidinliev (taxikář), Tomáš Juřička - Velizar Binev (němec č. 2)
Překlad: Daniela Margoliusová
Zvuk: Petr Posolda
Produkce: Pavla Draxlerová
Dialogy a režie českého znění: Dana Kvasničková
Vyrobilo: Barrandov Studio Dabing pro Magic Box 2007

2.DABING (Prima)
V českém znění: Pavel Soukup - Dolph Lundgren (Nikolaj Cherenko), Jiří Plachý - Ben Cross (William Burton) a další
Vyrobila: FTV Prima, spol. s r.o. v roce 2013

Premiéra ČR: -
Premiéra USA: 14.2.2006 (video premiere)
Premiéra Německo: 21.2.2006 (video premiere)
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: 17.5.2007 (DVD) Magic Box
Poprvé na DVD: 7.5.2007 Magic Box
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)

FILMY NA SPOLEČNÉM DVD
Icarus gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/icarus-icarus-2010-84-usa-kanada-akcni-drama-thriller-48/
Akční / Drama, Kanada / USA, 2010
Režie: Dolph Lundgren, Hrají: Dolph Lundgren, Bo Svenson

Inkvizitor gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/inkvizitor-the-mechanik-2005-94-usa-nemecko-drama-akcni-34/
Drama / Akční, Německo / USA, 2005
Režie: Dolph Lundgren, Hrají: Dolph Lundgren, Ben Cross
 
Tvůrci a herci
Dolph Lundgren (Režie), Anton Hoeger (Produkce), Scott Putman (Produkce), David Varod (Produkce), Elia Cmiral (Hudba), Ross W. Clarkson (Kamera), Joe Plenys (Střih), Laura Sotirova (Casting), Marianne Stanicheva (Casting), Jeremy Zimmermann (Casting), Carlos Silva Da Silva (Scénografie), Marta Mironska (Kostýmy), Anthony Krajchir (Zvuk), Gabriel J. Serrano (Zvuk), - (Masky), Bryan Edward Hill (Scénář), Dolph Lundgren (Herec), Ben Cross (Herec), Levana Finkelstein (Herec), Raicho Vasilev (Herec), Hilda van der Meulen (Herec), Olivia Lee (Herec), Atanas Srebrev (Herec), Ivaylo Geraskov (Herec), Rushi Vidinliev (Herec), Dejan Angelov (Herec), Assen Blatechki (Herec), Kiril Efremov (Herec)
 
2005/94/USA, Německo/Drama, Akční
 
Zajímavost k filmu
- Natočené za 32 dní. Okrem Bulharska sa natáčalo aj v St. Petersburgu a Los Angeles.
- Dolph Lundgren požiadal producenta Aviho Lernera, aby film mohol režírovať. Lerner súhlasil pod dvoma podmienkami: prvou bolo, že Lundgren stvárni hlavnú úlohu a druhou, že prepíše scenár tak, aby sa väčšia časť filmu mohla natáčať v Bulharsku.
 
Odkazy