Hannibal (TV seriál) Hannibal

26.10.2015 13:54

Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní

USA, 2013, 39x45 min

Obsah

Nový třináctidílný seriál HANNIBAL se zrodil z kreativní mysli Bryana Fullera (např. seriál Hrdinové) a rafinované režie Davida Sladea (např. Stmívání: Eclipse). Zkušení tvůrci přišli s překvapivým doplňkem k dosud známé historii šíleného Hannibala. Nejnovější stylizovaný thriller z dílny AXN  vypráví mistrovský příběh manipulace a Lectera nechá fungovat přímo v ústředí mocné FBI. Jeho úkol je jasný: uznávaný psychiatr Dr. Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) má pomáhat mimořádně nadanému detektivovi Willu Grahamovi (Hugh Dancy), muži, který je obdařen schopností vcítit se do  zvrácené mysli nejhorších masových vrahů. Pro ty z vás, kteří znají  příběh vysoce inteligentního kanibalského vraha Hannibala, bude tato podívaná fascinujícím výletem do neznáma.  Hlavními hvězdami seriálu HANNIBAL jsou Hugh Dancy (Velké C, Král Artuš, Černý jestřáb sestřelen) jako Will Graham, brilantní, empatický psycholog FBI, který je schopen intuitivně rekonstruovat zvrácené myšlenky a metody sériových vrahů. Tato schopnost ho však fyzicky a zejména psychicky šíleně vyčerpává. Jeho šéf a psovod Jack Crawford (Laurence Fishburne H. III -  Matrix, seriál CSI), však Willovu zvláštní schopnost vidět do mysli zločinců nutně potřebuje. Proto se rozhodne pro netradiční taha najme pro svého detektiva uznávaného psychiatra, který má pečovat o Willovo pošramocené psychické  zdraví.  Dr.  Hannibal  Lecter  (Mads Mikkelsen - Casino Royale, Lov, Královská aféra) ví  o duševních  pochodech zločinců své, ale  jeho svěřenec  o  tom  samozřejmě  nemá  ani  potuchy. V  téhle  nebezpečné  hře  kočky s myší, která se  odehrává mezi světy dobra a zla, budeme sledovat, co se stane  s tímto nesourodým  párem  geniálního  policisty  a geniálního  zločince.  Můžeme  už  dopředu  prozradit,  že oba  mimořádní  muži  mají  společného víc, než  by  se mohlo  na  první  pohled  zdát.(oficiální text distributora)
Obsahy epizod
1.série (2013)
DÍL 1: Aperitiv (Apéritif) - Na začátku pilotní epizody vidíme, v čem je Will tak výjimečný, dokáže se plně vcítit do vraha a popsat jeho praktiky při zabíjení. Následně vidíme, že Wll přednáší na vysoké škole, kam za ním přijde Jack Crawford a zeptá se ho, zda by s ním spolupracoval na případu mizejících dívek.
DÍL 2: Předkrm (Amuse-Bouche) - Na začátku epizody Will a Jack jdou do chaty, kde nejspíš Gerrett Jacob Hobbs zabíjel a kuchal své oběti.Jack začne podezírat Abigail z toho, že svému otci pomáhala vraždit, Willovi se tato teorie nezdá. Will najde v chatě vlas, který patří Freddie Lounds.
DÍL 3: (Potage) - Abigail se probrala z kómatu. Jako první za ní přichází Alana, aby zjistila, jak na tom je. Alana je přesvědčená, že Abigail něco skrývá a že vědomě dokáže manipulovat s lidmi. Jack a Hannibal jdou pro Willa, který zrovna přednáší o napodobitele Geretta Hobbse, vzniká tak výborná scéna, ve které Will mluví o Hannibalovi a ten tam stojí, poslouchá a usmívá se.
DÍL 4: (Ouf) - Dochází k sériovým rodinným vraždám, Will přijde na to, že unesené děti, které jsou přeškolené na zabijáky, se vrací zpět a zabijí členy své bývalé rodiny. Proti doporučení Alany, navštíví Hannibal Abigail v nemocnici.
DÍL 5: Coquille - Na začátku zjistíme, že Will začíná trpět náměsíčností a to když ho policie zastaví, když se prochází po silnici. Will se hned ráno vydá za Hannibalem a celé to s ním probere. Setkáváme se s Elliotem Budishem, který vidí lidem do duší a ví, kdo je špatný a kdo ne. Všechny špatné lidi, na které narazí zabije a promění v anděly.
DÍL 6: Entrée - V léčebně doktor Gideon předstírá, že je v bezvědomí, aby se dostal na ošetřovnu, kde zabije sestru ve stylu Chesapeackého rozparovače. Na místo činu je tedy přivolán Jack a Will, kde se sejdou s doktorem Chiltonem, který je přesvědčený, že právě ve své léčebně drží Chesapeackého rozparovače. Will jde poté do ošetřovny, kde se vcítí do Gideona, poté říká, že rozparovače viděl, ale necítil.
DÍL 7: Sorbet - Hannibal je na operním představení, kde je i jeho pacient Franklin, který Hannibalovi představí Tobiase. Zde je také Hannibalovi vytknuto, že již dlouho nepořádal žádnou hostinu. Jack má špatné sny, když ho vzbudí telefon a je povolán k případu, vyzvedne Willa. Dorazí na místo činu, kde vrah odebral oběti orgán.
DÍL 8: Fromage - Will začíná slyšet hlasy zvířat, zavolá tedy Alanu a jdou spolu prohledávat okolí, přitom se baví o randění. Později se i políbí, ale podle Alany se k sobě nehodí. Tobias, který vlastní prodejnu se strunnými nástroji, chce na sebe upozornit Hannibala a tak zabije člena filharmonie a řekne Franklinovi o tom, že by si chtěl zahrát na něčích hlasivkách. Hannibal jde za Tobiasem a řekne, že by potřeboval nové struny.
DÍL 9: Trou Normand - BAU je na stopě vrahovi, který ze všech svým obětí udělal totem. Mezitím přichází Freddie za Abigail a snaží se jí přemluvit k tomu, aby ji dovolila o ní napsat knihu. Abigail se o tom zmíní Hannibalovi a Willovi. Hannibal není nadšený, bojí se, že by se mohlo jeho tajemství prozradit a proto se vydává vykopat tělo Nicholase Boyla.
DÍL 10: Buffet Froid - Dochází k vraždě, kdy oběti je rozřezán obličej. Na místo činu je povolána jednotka BAU i s Willem. Ten však nezvládne svou schopnost a znečistí místo činu. Hannibal přichází na to, že Will má problémy s prostorovým viděním a to když ho požádá, aby mu nakreslil hodiny. Hannibal nabízí Willovi vyšetření hlavy u jeho známého doktora. Hannibal ví o tom, že Will trpí encefalitidou, což prokážou i testy. Hannibal se však dohodne s doktorem a Willovi vše zatají.
DÍL 11: Rôti - Doktor Gideon je převážen k soudu, kde se by se měl zodpovídat za vraždu sestry. Ještě před odjezdem slíbí svému psychiatrovi, že ho zabije. Poté se Gideonovi podaří uprchnout. Doktor Gideon začne vraždit všechny terapeuty, kteří o něm kdykoliv cokoliv napsali, využije také Freddie Lounds, o které ví, že Chasepeacký rozparovač čte její blog, aby mu poslal zprávu a vylákal ho.
DÍL 12: Relevés - Will a Georgia stráví nějaký čas v nemocnici, oběma je mnohem lépe a začínají se uzdravovat. Do nemocnice za Willem přijde Hannibal a přinese mu svačinku, Will se mu zmíní o tom, že navštívil Georgii. Ta leží v kyslíkové komoře, když se probere leží před ní hřeben, začne si česat vlasy a uhoří. Na místo přijíždí BAU a začínají vyšetřovat případ. Will se Jackovi zmíní, že Georgii navštívil.
DÍL 13: Savoureux - Will má sen, jak běhá po lese a loví jelena. Když se probudí je celý špinavý a zpocený. Jde se napít vody a náhle vykašle lidské ucho. Zavolá Hannibalovi, kterému se svěří, že vzal s sebou Abigail do Minnesoty, ale nepamatuje si, že by se s ním vrátila. Hannibal říká, že musí zavolat Jacka. Jack přijíždí k Willovi domů a bere jej do vazby, také prohledají jeho dům a udělají mu stěry tkání pod nehty.

2.série (2014)
DÍL 1: Kaiseki - Will se neustále tvrdí, že je nevinný. Jack a Hannibal se snaží vyrovnat s tím, že Will je ve vězení a Willa Alana, která mu pomůže si rozpomenout.
DÍL 2: Sakizuki - Will se ve vězení snaží dokázat svou nevinnost. Jack požádá Hannibala o pomoc při chytání vraha, který ze svých obětí dělá umělecké dílo.
DÍL 3: Hassun - Will pozoruje, jak si jeho nejbližší během probíhajícího soudu musí vybrat stranu. A zdá se, že soudní úředník byl zabit napodobitelem, nakonec dochází i k zabití soudce a celý soud bude muset začít od začátku.
DÍL 4: Takiawase - Po objevení těla na louce se zdá, že lebka byla proměněna v úl. Beverly konzultuje případ s Willem a slíbí mu, že ještě jednou prohlédne tělo a pokusí se najít podpis vraha. Bela se pokusí o sebevraždu.
DÍL 5: Mukozuke - Poté co je Beverly nalezena, Will nabízí dobrovolně Jackovi svou pomoc a informuje ho, že jde o práci Chesapeakského rozparovače a Napodobitele a řekne mu, že se jedná o tu samou osobu. Do vězení je přiveden zpět doktor Gideon, aby Willovi pomohl potvrdit vrahovu identitu, ale místo toho mu radí, aby s Rozparovačem skoncoval jednou provždy. Uvězněn za mřížemi, Will požádá Freddie Loundsovou o pomoc, aby získala pozornost vraha. Když Will získá jeho pozornost, požádá jej, aby se vypořádal s Hannibalem. Alana však na vše přichází a pošle Jacka Hannibala zachránit.
DÍL 6: Futamono - Když je tělo radního nalezeno na parkovišti, propletené v strom, tak styl a chybějící orgány naznačují, že jde o další úder Chesapeakského rozparovače. Jack a tým se dostávají pod tlak, když rozparovač pokračuje ve svém řádění. Když Will naznačí, že rozparovač nejspíše plní svou spíš orgány obětí, Jack se rozhodne otestovat Hannibalovo jídlo a vyrazí na Hannibalovu párty, aby získal důkazy a otestoval maso, zde nejde o lidské. Jackovo rostoucí podezření dostává Alanu ještě blíže k Hannibalovi, která věří, že je pouze obětí tohoto honu. Dochází k nejvíce šokujícímu zjištění v kariéře Jacka Crawforda – Miriam Lassová je naživu.
DÍL 7: Yakimono - Miriam Lassová je nalezena živá. Jack se snaží zjistit, kdo je podle ní Rozparovač. Na základě nových důkazů je Will propuštěn z léčebny a připojuje se k Jackově týmu. Doktor Chilton se začíná obávat o své bezpečí.
DÍL 8: Su-zakana - Will pomáhá vyšetřovat případ, kdy je ženské tělo nalezeno uvnitř koně. Alana se obává Willových úmyslů vůči Hannibalovi. Will a Hannibal spěchají zachránit svědka, o kterém si myslí, že je v nebezpečí.
DÍL 9: Shiizakana - Zdá se, že tělo řidiče náklaďáku bylo roztrháno na dvě části dvěma různými zvířaty pracujícími spolu. Will se seznámí s novou Hannibalovou pacientkou Margot Vergerovou. Will a Margot si popovídají o Hannibalové nekonvenční léčbě. Hannibal podporuje své pacienty, aby objevil, co skutečně jsou a tak Willa pošle na test, jehož výsledkem bude ohromen i sám Hannibal.
DÍL 10: Naka-Choko - Willova ochota zajít do temných míst posiluje jeho pouto s Hannibalem, což získává Jackovu pozornost. Hannibal dá Margot radu ohledně bratrovy násilnické povahy.
DÍL 11: Ko No Mono - Jackův tým se zabývá zmizením Freddie. Alana dává najevo své obavy o Willa, který jí mate tím, že jí radí, ať se má na pozoru a brání sama sebe. Mason Verge podezírá svou sestru, že jej plánuje uzurpovat. Hannibal odhaluje Willovi, jak moc mu Abigail připomínala jeho sestru, což dělá pro Willa ještě složitější pochopit, proč musela zemřít.
DÍL 12: Tome-wan - Během terapie Will vidí vizi, jak by Hannibala zabil. Netrpělivý Jack přichází s překvapivým svědkem, který by měl Willovi pomoci chytit Hannibala.
DÍL 13: Mizumono - Hannibal se připravuje na blížící se odjezd s Willem. Will se však připravuje na zcela jiný odchod, neví jestli past, kterou nastražil na Hannibala přežije. Oba muži věří, že si Jack zaslouží znát pravdu, ale co je pravda? Oddanost bude otestována a o odpuštění bude požádáno. Nevyhnutelný souboj mezi Jackem a Hannibalem se blíží.

3.série (2015)
DÍL 1: Antipasto - Aby úspěšně utekl FBI, stěhoval se Hannibal Lecter společně s Bedelií Du Maurier po Evropě. Hannibal však nezanevřel na své staré zvyky a také neztratil chuť na své oblíbené jídlo a proto se pod rouškou nové identity usadil v italské Florencii a začal pracovat v místním muzeu. Záblesky z minulosti nám pomohou vyjasnit si vztah mezi Hannibalem a Bedelií, kdy není jasno, zda jsou přátelé nebo nepřátelé.
DÍL 2: Primavera - Osm měsíců po událostech ve finále druhé řady se uzdravený Will Graham vydává do Evropy, aby našel Hannibala. Díky své předtuše zamíří do italského Palerma, kde zjistí znepokojivou věc. Willův příjezd vyvolá podezření u policejního inspektora Rinalda Pazziho, který před 25 lety vyšetřoval případ florentského zabijáka známého jako „Il Mostro“. Ten si po přečtení Willovy složky myslí, že Hannibal a Il Mostro jsou jedna a ta samá osoba. Pazzi se pokusí získat Willovu pomoc při chytání Hannibala, ale Will ho upozorní, že si není jistý,
DÍL 3: Secondo - Will pokračuje v jeho pátrání po Hannibalovi a vypravuje se do domu v Litvě , kde prožil dětství. Když tam dorazí seznámí se s Chiyoh, bývalou ošetřovatelkou Hannibalovy tety. Mezitím Jack Crawford dorazí do Itálie v naději, že najde Willa a zakročí dříve, než se stane další tragédie. Bedelie varuje Hannibala před odhalením jeho nového světa.
DÍL 4: Apertivo - Doktor Chilton přežil své postřelení a využívá Willa jako návnadu k dopadení Hannibala. Jacka znepokojuje horšící se stav jeho ženy a žádá Willa, aby zapomněl na riskantní plán, který by mohl pomoci najít Hannibala. Alana volí jinou cestu a spojuje se s Masonem Vergerem.
DÍL 5: Contorno - Jack Crawford a inspektor Pazzi hledají vodítka, která by je zavedla blíže k Hannibalovi, ale nabídka velkého bohatství od Masona Vergera láká Pazziho k nesplnění úkolu. Mezitím Will a Chiyoh cestují do Florence, aby našli Hannibala. Alana Bloom pokračuje ve spolupráci s Masonem Vergerem a její znepokojení ohledně bezpečí všech zúčastněných roste.
DÍL 6: Dolce - Hannibal a Bedelie cítí, že jejich čas ve Florencii se chýlí ke konci a uchylují se k závěrečnému kroku. Mezitím se Will a Jack opět spojují, ale Jack si není jistý Willovou loajalitou. Ve Státech Mason plánuje Hannibalovo zadržení a Alana s Margot mají své plány pro Masona.
DÍL 7: Digestivo - Hannibal a Will jsou zajati podplacenou policií a jsou odvezeni na farmu, kde čekají na Masona. Alana je zoufalá, že byl Will zajat i s Hannibalem, a plánuje jeho záchranu. Hannibal se dostává znovu do kontaktu s Margot a neodolá ji připomenout, že Mason nikdy neudělá to, co slíbil. Mezitím Jack prozradí Chiyoh pozici Hannibala.
DÍL 8: The Great Red Dragon - Hannibal byl zatčen a na tři roky zavřen do Baltimoru a to zrovna ve chvíli, kdy se na scéně objeví nový záporák Francis Dolarhyde. Jack požádá Willa, aby mu pomohl dostat tohoto zločince, který se zaměřuje na rodiny.
DÍL 9: ...And the Woman Clothed with the Sun - FBI pátrá po Francisovi Dolarhydeovi a WIll se začíná vciťovat do jeho duše. Brodí se hlouběji do nebezpečného území a tak požádá o pomoc Hannibala Lectera se sestavením vrahova profilu.
DÍL 10: ...And the Woman Clothed in Sun - Nález na místě činu uvrhne v podezření Francise Dolarhydea. Francis si najde způsob, jak komunikovat přímo s Hannibalem.
DÍL 11: ...And the Beast from the Sea - Jack a WIll jsou si jisti, že s blížícím se úplňkem Francis udeří znovu, ale nedokáží předpovědět kde přesně. Jisté je, že by jim s tím mohl pomoci Hannibal. Alana dává Willovi šanci na vykoupení.
DÍL 12: The Number of the Beast is 666 - Will požádá o odborné znalosti doktora Chiltona s nadějí, že jim to pomůže Francise nalákat do léčky.
DÍL 13: The Wrath of the Lamb - V zoufalé snaze zabít Francise využívá Will Hannibala. Když Bedelia pochopí jeho plán dává najevo své obavy, že Will neohrožuje jen svůj život.


Producent - Dino De Laurentiis Company,  Living Dead Guy Productions,  AXN: Original X Production,  Gaumont International Television
https://www.csfd.cz/film/323483-hannibal/