Fargo (TV seriál) Fargo

26.02.2016 20:17

Krimi / Drama / Komedie

USA, 2014 - 2015, 18 h 5 min (Minutáž: 20x50 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman, Colin Hanks, Bob Odenkirk, Joshua Close, Shawn Doyle, Joey King, Oliver Platt, Julie Ann Emery, Glenn Howerton, Brian Markinson, Susan Park, Kate Walsh, Leah Cairns, Adam Goldberg, Keith Carradine, Atticus Dean Mitchell, Kirsten Dunst, Jeff Clarke, Russell Harvard, Jesse Plemons, Ted Danson, Patrick Wilson, Jean Smart, Nick Offerman, Brad Garrett, Kieran Culkin, Bokeem Woodbine, Jeffrey Donovan, Angus Sampson, Adam Arkin, Bruce Campbell, Jonas Chernick, Emily Haine, Michael Hogan, Zahn McClarnon, Cristin Milioti, Gregory 'Dominic' Odjig, Lorne Cardinal, Rachel Blanchard, Barkhad Abdirahman, Ann Cusack, Eric Keenleyside, Elizabeth Marvel, Kate Corbett, Keir O'Donnell, Kai Lennox, Greg Bryk, Terry Kinney, Ryan O'Nan, Mackenzie Gray, Sarah Lind, Douglas Chapman, Wayne Duvall, Martin Freeman (vyp.), Elizabeth Bowen, Michelle Thrush, Barry Flatman, Paul Braunstein, Gary Valentine, Jane McGregor, Keegan-Michael Key, Jordan Peele, Blair Young, Noah Hawley, Stephen Root, Helena Mattsson, Jennifer Copping, Joe Cobden, Dan Beirne, Eve Harlow, Byron Noble, Spencer Drever, Ben Wilkinson, T. Michael Morris, Jason William Day

Produkce:

Ethan Coen, Joel Coen, John Cameron, Noah Hawley, Adam Bernstein

 

Obsah

Tulák jménem Lorne Malvo (Billy Bob Thornton) přijíždí jednoho dne do malého minnesotského městečka Bemidji. Tam svým svérázným přístupem ovlivní životy mnoha lidí, mimo jiné pak Lestera Nygaarda (Martin Freeman), pojišťovacího agenta, kterému okolí a zejména jeho žena neustále předhazují, že se neumí chovat jako muž.

Obsah epizod
1.série (2014)

Lester Nygaard je šikanovaný a nešťastně ženatý pojišťovák z malého městečka Bemidji kdesi v Minnesotě. Jeho život se změní ještě k horšímu ve chvíli, kdy do města přijede záhadný cizinec Lorne Malvo a nabídne mu řešení jeho dlouholetého problému. Chudák Lester netuší, že se nevinný nemocniční rozhovor zvrtne v takovou melu. Během 24 hodin dochází k trojnásobně vraždě a sérii zdánlivě nesouvisejících situací, které dávají smysl jen pár osobám. Do boje za odhalení pravdy se vehementně pouští ambiciózní policistka Molly Solversonová, které pomáhá policista ze sousedního města Gus Grimly.

DÍL 1: Krokodýlí dilema (The Crocodile's Dilemma) - Zabít, nebo nezabít? Přesně tu otázku si pokládá Lester Nygaard poté, co ho v nemocnici osloví Lorne Malvo a nabídne mu, že vyřeší jeden jeho dlouholetý problém. Ani jeden se tam neocitnul náhodou - Lorne měl noc předtím autonehodu, při které mu z kufru auta utekl člověk, kterého unesl, a Lesterovi zase rozbil nos Sam Hess, člověk, který ho už od střední školy šikanuje.
DÍL 2: The Rooster Prince (The Rooster Prince) - Molly začne podezřívat Lestera, že je zapleten do vražd, ale její šéf ji nasměruje jiným směrem. Malvo mezitím vyšetřuje vyděračskou kauzu s mužem, kterému se říká Král Supermarketu.
DÍL 3: A Muddy Road (A Muddy Road) - Malvo neočekávaně změní směr celé vyděračské operace. Molly nastraží past a Gus začne řešit, zda by se neměl přiznat. Lester se vrátí do práce, kde se setká jen s komplikacemi.
DÍL 4: Eating the Blame (Eating the Blame) - Když se Gus pokusí napravit to, co udělal špatně, obrátí se Malvo ke svému alter egu. Lester se ocitne v překvapivé situaci a Molly odhalí slibnou stopu.
DÍL 5: The Six Ungraspables (The Six Ungraspables) - Lester je velice blízko velkému rozhodnutí. Molly učiní velmi neobvyklé rozhodnutí. Gus zváží jednu sousedskou radu a Malvo dostane to, co chce.
DÍL 6: Buridan's Ass (Buridan's Ass) - Malvo vykoná svůj mistrovský plán, zatímco se Lester pokusí zosnovat svůj vlastní. Gus se s Molly spojí v Duluthu.
DÍL 7: Who Shaves the Barber? (Who Shaves the Barber?) - Zatímco Malvo hledá odpovědi na pálivé dotazy, Lesterovi se podaří svými odpověďmi několik otázek ošálit. Molly se pokusí přenést přes svou minulost s Gusem a vrhnout se zpátky do vyšetřování.
DÍL 8: The Heap (The Heap) -
DÍL 9: Liška, králík a hlávka zelí (A Fox, A Rabbit, and A Cabbage) - Molly je pod tlakem a musí co nejdříve vyřešit svůj případ. Lestera čeká nová etapa života a začíná se cítit jako nový člověk.
DÍL 10: Mortonova vidlička (Morton's Fork) - Molly převezme velení, zatímco Gus se snaží následovat svou předtuchu. Lester musí opět začít mlžit a Malvo si najde nový cíl.

2. série (2015)

Lou Solverson, otec Molly z první řady, který se zrovna vrátil z Vietnamu, stojí před nejtěžším případem své kariéry. Společně s šerifem Hankem Larsonnem coby místním šerifem musí vyřešit zapeklitý případ v Sioux Falls, ve kterém figurují manželé Blomquistovi.

DÍL 1: Waiting for Dutch (Waiting for Dutch) - Nečekaný zvrat událostí v jedné restauraci v Minnesotě roku 1979 otřese životy místních obyvatel.
DÍL 2: Before The Law (Before The Law) - Gerhardtovi obdrží zajímavou nabídku a dva vrazi dělají vše, co je v jejich silách, aby po sobě zametli stopy.
DÍL 3: The Myth Of Sisyphus (The Myth Of Sisyphus) - Hledání po Ryeovi ze strany Gerhardtových se stupňuje. Lou odjíždí do Farga. A Peggy se dozvídá o nové teorii ohledně střelce z Waffle Hut
DÍL 4: Fear And Trembling (Fear And Trembling) - Floyd odpovídá na žádost z Kansas City. Hanzee vyráží na výlet. A Louovi začínají jednotlivé kousky skládanky zapadat do sebe.
DÍL 5: The Gift of the Magi (The Gift of the Magi) - Floyd začíná podnikat rázné kroky, Charlie se snaží osvědčit se. Mezitím se Ed a Peggy nemohou shodnout na tom, co podniknout jako další krok a Lou se během kampaně Ronalda Reagana ve Fargu ocitá na druhé koleji.
DÍL 6: Rhinoceros (Rhinoceros) - Lou s Hankem se snaží zabránit šarvátce. Peggy a Ed obhajují svá rozhodnutí. A Gerhardtovi se snaží získat zpět své vlastnictví
DÍL 7: Did You Do This? No, You Did It! (Did You Do This? No, You Did It!) - Lou s Hankem vyšetřují ve Fargu. Snídaňový král Karl navštěvuje Betsy a Molly. Floyd je odvolána a Bear pochybuje o loajaliě některých členů rodiny.
DÍL 8: Loplop (Loplop) - Hanzee pátrá po Peggy a Edovi. Dodd se vrací z nepřátelských vod.
DÍL 9: The Castle (The Castle) - Peggy s Edem se v motorestu dohodnou dotáhnout svůj plán až dokonce. Lou se mezitím potýká s byrokracií a Hanzee vrací Gerhardtovým úder.
DÍL 10: Palindrome (Palindrome) - Finále druhé řady uzavírá otevřené příběhy a zakončuje svoji cestu v typickém coenovském stylu.

 

Producent - MGM Television,  FX Productions,  26 Keys Productions

https://www.csfd.cz/film/360062-fargo/prehled/