Drákula (TV seriál) Dracula

26.02.2016 19:24

Drama / Horor

USA, 2013, 10x50 min

Obsah

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě, se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat.(Bontonfilm)
Obsah epizod
1.série (2013)
DÍL 1: Krev znamená život (The Blood is the Life) - Alexander Grayson, americký byznysmen, si přijíždí do Londýna pro svou pomstu. Není to totiž jen obyčejný podnikatel, nýbrž upír Drákula plný tajemství, na nějž byla před mnoha lety uvalena kletba
DÍL 2: Závan síry (A Whiff of Sulfur) - Grayson se více sbližuje s Lady Jayne a to i přes to, že ví, že patří k Řádu Draka. Dále pomáhá Mině, kterou čeká velká výzve ve škole. Van Helsing pokračuje ve výrobě slunečního séra, díky němuž by Grayson mohl spatřit denní světlo.
DÍL 3: Kupčení s osudem (Goblin Merchant Men) - Grayson se snaží zjistit, zda Lady Jayne pracuje pro Řád draka jako lovec upírů. Lucy léčí Minino zlomené srdce absintem, romantikou a vírem bohémského Londýna. Grayson intrikuje proti lordu Laurentovi a získá mu nové nepřátele.
DÍL 4: Rozbřesk věčné noci (From Darkness to Light) - Lucy nadšeně plánuje zásnubní večírek pro Minu a Harkera, aby skryla zlomené srdce. Grayson se nečekaně shledává s dávným přítelem. Toto setkání přinese další komplikace do jeho pomsty vedené s Van Helsingem. Mezitím Van Hlesing dosáhne průlomu ve své snaze umožnit Graysonovi pobyt na slunci.
DÍL 5: Ďáblův valčík (The Devil's Waltz) - Harker zjišťuje, že General Shaw není ani zdaleka tím hrdinou, za kterého se vydává ve společnosti. První pokus Van Helsinga se slunečním sérem dopadne katastrofálně. Agenti Lorda Davenporta unesou a mučí Renfielda. Zásnubní večírek Miny a Harkera je ve znamení zrady, stačí totiž jediný tanec Miny a Graysona aby to otřáslo jejich vztahem.
DÍL 6: O netvorech a lidech (Of Monsters and Men) - Browning chce všem dokázat, že to Grayson je upírem, který sužuje Londýn. Uspořádá zasedání představenstva venku na slunci. Grayson a Van Helsing se snaží získat poslední komponentu pro jejich bezdrátovou elektrickou technologii. Mezitím Mina a Harker dovršují svou lásku, aniž by tušili, že Lord Davenport plánuje zničit to, co Grayson miluje nejvíce…
DÍL 7: Sluha dvou pánů (Servant to Two Masters) - Grayson představuje Londýnskému publiku svůj nový elektrický generátor. Demonstrace generátoru však nebude probíhat tak, jak si Grayson představoval, protože Řád má v plánu ji sabotovat.
DÍL 8: Přijď zemřít (Come to Die) - Grayson a Van Helsing se po zrušení jejich veřejné demostrace pohádají. Van Helsing se snaží urychlit pomstu proti Browningovi a jeho rodině. Mezitím zjišťuje Lady Jane, že legendární Drákula je v Londýně. Harker zjistí, že byl Graysonovi za blázna a zakazuje Mině, aby se s ním vídala. Mina je napadena muži Lorda Davenporta. Jakmile Harker zjistí, že za útokem stojí Davenport, zareaguje vražděním…
DÍL 9: Čtyři růže (Four Roses) - Zatímco se Mina zotavuje z útoku, Harker se přidává k Řádu Draka. Grayson podnikne první krok k vyhlášení války Řádu Draka. Věci se začínají pomalu vysvětlovat. Browning je zoufalý a snaží se najít své děti. Lady Jane se připravuje na upíří hon. Lucy se přiznává ke své zradě Mině, což vede ke zničení jejich přátelství. S chaosem, který je všude kolem se Grayson rozhodne svěřit se Mině se svými city.
DÍL 10: Budiž světlo (Let There Be Light) - Graysonova demonstrace nové techonologie se posouvá dopředu s katastrofickými důsledky. Lucy se připojí k zástupu nemrtvých, Van Helsing plánuje strašlivou pomstu Mr. Browningovi. Lady Jane a její lovec se snaží Londýn zbavit všech upírů, vše končí vrcholnou bitvou mezi Lady Jane a Graysonem. Mina odhaluje důvod Graysonovi lásky k ní.

Produkce -
Flame Ventures,  Playground Entertainment (as Playground),  Universal Television,  Carnival Film & Television,
https://www.csfd.cz/film/322987-drakula/prehled/