Clona (TV seriál) Clona

03.03.2016 18:33

Krimi / Thriller

Česko, 2014, 7x52 min

Obsah

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu.(Česká televize)
Obsah dílů
1. série (2014)
DÍL 1: Smrt policajta (Smrt policajta) - Roman Kadlec je již potřetí odmítnut na vysoké škole pro fotografy, což jeho netrpělivého otce zrovna netěší, a tak mu nabídne práci fotografa pro policii, kde také sám pracuje. Roman nemá zrovna radost, ale peníze potřebuje. Je přijat hned napoprvé a hned se pouští do práce. Rozhodně ale nečeká, co se stane hned v prvních dnech...
DÍL 2: První oheň (První oheň) - Roman pokračuje ve svém výcviku, aby se mohl plně zapojit do práce v elitním týmu, do kterého byl vybrán jako kameraman. Jde mu to velmi těžce, ale protože se vyskytne naléhavý případ vloupání, výcvik musí jít stranou. Vloupání se zvrhne v situaci s rukojmími, kteří spolu s únosci zmizí beze stopy...
DÍL 3: Únos (Únos) - Romanova expřítelkyně Lenka zmizela, a tak se Roman, který se zotavuje ze zranění z policejní akce, po ní vydává pátrat na vlastní pěst. Zjistí, že se chystala natáčet školní film o bývalém trestanci. Ze záznamů bezpečnostních kamer z metra, kde se s ním měla setkat, se ale zdá, že Lenka zmizela beze stopy. Kriminalistická jednotka případ vyšetřuje jako únos a nervozita v týmu stoupá. Je mladá studentka vůbec ještě na živu?
DÍL 4: Samá voda (Samá voda) - Ve Vltavě jsou nalezeny ženské končetiny oddělené od trupu. Kriminalistickému oddělení plukovníka Bárty nastávají, spolu s výměnou policejního ředitele, těžké časy. Musí obhájit vlastní existenci a to nejlépe rychlým vypátráním pachatele této brutální vraždy. Kdo stojí za chladnokrevnou popravou mladé učitelky?
DÍL 5: Práskač (Práskač) - Tomáš infiltruje mezi překupníky s drogami. Během zátahu se ale hlavě organizace, bývalému policistovi Dymlovi, přezdívanému v podsvětí Motýl, podaří uprchnout. Skryje se na neznámém místě a začíná připravovat pomstu. Tomášovi a jeho rodině jde o život. Jsou proto odklizeni do bezpečí, ale Dyml je nemilosrdný, a na cestě za Tomášem začne usilovat i o životy ostatních členů týmu.
DÍL 6: Stopaři (Stopaři) - Bártův tým vyšetřuje bestiální vraždy stopařů. První z případů se odehraje u benzinové pumpy, která se stane Borkovi osudnou. Při výslechu krásné pumpařky se totiž zamiluje. To se pochopitelně nelíbí Nikole, která začne flirtovat s Romanem, aby ho donutila žárlit. Mezitím přibývá obětí a stop – těch, kterých by se ale dalo chytit, je zoufale málo. Zdá se, že jedinou možností, jak pachatele dopadnout, je předhodit mu Nikolu jako volavku.
DÍL 7: Kameraman (Kameraman) - Bývalý policista Dyml je opět na scéně a zatápí všem svým nepřátelům. Vydírání a vraždy jeho gangu ale někdo natáčí na mobilní telefon a odesílá je Bártovu týmu. Mrtvých přibývá a oběti vydírání zapírají. Dyml koná svou mstu důkladně, ale díky jednomu z videí se Romanovi podaří najít místo, kde se se svou milenkou ukrývá. Souběžně s těžkým případem se konají přijímačky na FAMU a také Nikola Romanovi konečně podléhá. Poslední těžké zkoušky mladého policejního kameramana. Podaří se mu ale přežít akci, při níž má být Dyml konečně dopaden?

Producent - Ceská Televize
https://www.csfd.cz/film/339331-clona/prehled/#