Californication (TV seriál) Californication

08.11.2016 09:42

Californication - Orgie v Kalifornii

Komedie / Drama

USA, 2007 - 2014, 39 h 37 min (Minutáž: 84x30 min)

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo, Kathleen Turner, Carla Gugino, Camilla Luddington, Stephen Tobolowsky, Paula Marshall, Embeth Davidtz, Eva Amurri Martino, Diane Farr, Zoë Kravitz, Ellen Woglom, Peter Gallagher, Maggie Grace, Addison Timlin, Angus Macfadyen, Michael Ealy, Chris Williams, Ezra Miller, Mädchen Amick, Amy Price-Francis, Rick Springfield, Luenell, Adam Silver, Rob Lowe, Judy Greer, Camille Langfield, Michelle Lombardo, Jon Kasdan, Jason Beghe, Michele Nordin, Josh Gad, Larry Poindexter, Patrick Fischler, Kathy Christopherson, Robert Merrill, Carly Pope, Zita Vass, Michaela Watkins, Mark Margolis, Ed Westwick, Justine Bateman, Alexis Arquette, Brian Posehn, Ann Henson, Lucy Davis, Joaquin Pastor, Lynn A. Henderson, Mary Gross, Henry Rollins, Amy Okuda, Damian Young, Angie Patterson, Kristine Blackport, Meredith Monroe, Paul Rae, Megan Stevenson, Stephen Root, Lindsay Stuart, Sheri Moon Zombie, Kevin Corrigan, Fisher Stevens, Alan Dale, Allison McAtee, RZA, Meagan Good, Scott Michael Foster, Vanessa Angel, Ervin Ross, Natalie Zea, Adam Pally, Ashley Watkins, Drea de Matteo, Hal Ozsan, Jim Tavaré, Kathryn Adams, Christina Ulloa, Dustin Ybarra, Tim Minchin, Fiona Gubelmann, Danielle Souza, Nina Rausch, Marilyn Manson, Meghan Falcone, Alison Becker, Cory Knauf, Keir O'Donnell, John Laughlin, Camden Gray, Tara Holt, Brian Thompson, Ronnie Gene Blevins, Paola Turbay, Heather Graham, Mary Lynn Rajskub, Lyndon Smith, Vincent Angell, Kat Rogers, Jake Hoffman, Stephanie Hunt, Kelen Coleman, Luis Moncada, Bryan Friday, Ciera Payton, Clement von Franckenstein, Dan Bakkedahl, Angela Trimbur, Alissa Dean, Ping Wu, Aubrey K. Miller, Pete Wentz, Chuck Williams, Teddy Lane Jr., David Anthony Higgins, Cooper Barnes, Billy 'Sly' Williams, Milana Vayntrub, Roger Howarth, Dana DeLorenzo, Tehmina Sunny, Cristin Michele, Bryan Callen, Sarah Wynter, Jorge Garcia, Maggie Wheeler, Mo Collins, Samantha Maloney, Laura Niles, Lou Fusaro, Daisy Gardner, Amber Heard, Brigitte Bako, Billy Mayo, David Haley, Matthew Corbett Davis, Jonathan Goldstein, Billy Brown, Diana Terranova, Tim Sitarz, Peter Fonda, Ken Marino, Philip Tan, James Frain, Todd Louiso, Callie Thorne, Tommy Lee, Dawn Olivieri, Peter Berg, Gillian Vigman, Sinqua Walls, Melora Walters, Sarah Power, Sandeep Parikh, Daniel Benzali, Marcus Folmar, Johann Urb, Lee Arenberg, Alanna Ubach, Artie Lange, Steve Jones, Chasty Ballesteros, Mary Kay Place, Edi Patterson, Noah Harpster, Bill Smitrovich, Tree Adams, Michael Imperioli, Oliver Cooper, Chris Titone, Alonzo Bodden, John Madison Tye, Brigette Davidovici, Jim Florentine, Brandon T. Jackson, Mercedes Mason, Rebecca Metz, Darrell Britt-Gibson, Christian Clemenson, Hana Mae Lee, Cerina Vincent, Sharon Angela, Leah McCormick, Camille Chen, Nishi Munshi, Sebastian Bach, Lea DeLaria, Lance Barber

 

Obsah epizod
1. série (2007)
Na DVD teď přichází nejdiskutovanější pořad roku 2007 a kritikou oceňovaný televizní hit Californication! David Duchovny se vrací na obrazovku s portrétem spisovatele Hanka Moodyho, za který získal Zlatý glóbus. V novém provokativním seriálu Hank střídá závislost na drogách s posedlostí sexem, vychovává dceru a pokouší se získat zpátky ženu svého srdce...
DÍL 1: Californication (Pilot) - Spisovatele Hanky Moodyho pronásleduje neúprosně se blížící střední věk, spisovatelský blok, a především četné milenky a přítelkyně. Jeho poslední kniha "Bůh nás všechny nenávidí" byla v Hollywoodu převedena do podoby povrchního ale divácky úspěšného filmu a Hank sužovaný výčitkami tráví čas pitím a náhodným sexem. Jedním z jeho úlovků se stane šestnáctiletá Mia, dcera losangeleského vydavatele, který si má brát Hankovu dlouholetou přítelkyni a životní lásku Karen. Hank netuší, že dívka je nezletilá, a Mia jeho uklouznutí náležitě zneužívá. Vypůjčuje si pasáže z jeho další knížky do kurzů kreativního psaní, jež navštěvuje, a nakonec mu ukradne celý rukopis. Hank se snaží Karen rozmluvit chystanou svatbu a jako argumentu využívá jejich dospívající dceru Beccu. Hlavní dějovou linii doplňují především osudy Hankova agenta Charlieho a jeho ženy Marcy.
DÍL 2: Pekelná ženská (Hell-A Woman) - Hank, který trpí spisovatelským blokem, se rozhodne přijmout nabídku časopisu Hell-A na pravidelný blog. Karen pozve Hanka pod záminkou rodinné večeře ke svému snoubenci Billovi a tam se ho snaží vehnat do náruče své přítelkyně Sonji. Becca všem vypráví, jak se její rodiče seznámili.
DÍL 3: Děvka babylónská (The Whore of Babylon) - Při podepisování jeho knihy „Bůh nás všechny nenávidí" Hanka vyruší běsnící režisér filmové verze (nazvané Bláznivá věc jménem láska), kterého autor znectil v tisku. Po rvačce se Hank ocitne ve vězení. Kauci za něho zaplatí Bill, který Hanka nabádá, aby se v zájmu rodinného klidu věnoval výhradně blogování.
DÍL 4: Strach a hnus na dobročinném večírku (Fear and Loathing at the Fundraiser) - Hank je jednou ze svých přítelkyň pozván na dobročinný ekologický večírek, kam se mu moc nechce. Když se předtím zastaví u Beccy, aby jí předal dárek, dozvídá se, že Karen odešla na stejnou akci. Rozhodne se nakonec jít, protože chce být tam, kde je Karen. K jeho bejvalce ho stále poutají vřelé city, jež její zasnoubení jenom posílilo.
DÍL 5: LOL (LOL) - Bill požádá Hanka o laskavost. Chce, aby promluvil ve třídě kreativního psaní, kam chodí jeho šestnáctiletá dcera Mia. Hank má v dívčí třídě pochopitelný úspěch a ještě se dozví nečekané zajímavosti o jejich profesorovi. Becca prožívá první nešťastný románek, když se zamiluje do svého učitele hry na kytaru.
DÍL 6: Po absintu je srdce něžnější (Absinthe Makes the Heart Grow Fonder) - Hank se na tržišti seznámí se sexy surfařkou. Užijí si celou noc sexu, zpestřenou drogami a klasickou rockovou muzikou. Když se Hank probudí, je pryč nejen surfařka ale i jeho kytara a pár desek. Náladu mu nezlepší ani Mia, která si zvykla vydávat jeho povídky ve škole za vlastní a stále potřebuje přísun nových věcí.
DÍL 7: Holky - přerušení (Girls, Interrupted) - Hank se pokouší dokázat Becce neplatnost její teorie o šťastných koncích. Sežene Karen práci a zorganizuje intimní večeři ve třech. Hankův agent Charlie, který se zapletl se svojí asistentkou Dani, se pokouší oživit skomírající manželství s Marcy návrhem švédské trojky. Mia se dostane do problémů se svým učitelem.
DÍL 8: Kalifornský synek (California Son) - Hank se po smrti svého otce Ala dostává do těžké deprese. Pokouší se ukonejšit svou bolest v náručí šlapky Trixie, i když na to nemá dost peněz. Vracejí se mu vzpomínky na nejednoznačný vztah s Alem. Série flashbacků vrcholí poslední otcovou návštěvou u syna.
DÍL 9: Špinavý kšeft (Filthy Lucre) - Otcova smrt Hanka odblokuje natolik, že v krátké době dokončí nový rukopis, který chce dát přečíst Karen. Chystaná svatba čím dál tím víc znervózňuje Karen i Billa. Ani jeden si není jistý, zda ji opravdu chce. Charlie se po katastrofálním debaklu se švédskou trojkou pokouší dát dohromady vztah s Marcy.
DÍL 10: Ďáblova trojka (The Devil's Threesome) - Hank musí pořád myslet na Karen, ale problémy mu působí jiné ženy z jeho minulosti. Při návštěvě tělocvičny s k němu hlásí hezká dívka a za špatnou paměť se mu revanšuje výpraskem mezi provazy. Zatímco Karen a Marcy si navzájem lížou rány svých problematických vztahů, Charlieho ambiciózní asistentka Dani se sejde s Miou, která jí nabídne svůj nový román.
DÍL 11: Obraťme stránku (Turn the Page) - Zatímco si Karen zkouší svatební šaty, Becca oznámí, že chce bydlet s Hankem. Dani řekne Charliemu, že hodlá co nejdříve vydat román od Mii. Umožní jí to se osamostatnit. Hank zjišťuje příliš pozdě, že zmíněné dílo je jeho vlastní ztracený rukopis, který Mia stačila okopírovat. Becca se nastěhuje k otci a Karen u nich na návštěvě stráví noc.
DÍL 12: Poslední valčík (The Last Waltz) - Nadchází svatební den a na Hanka dolehne plnou vahou realita chystaného obřadu. Becca dostane nečekanou návštěvu, díky níž se vyřeší jeden z Hankových problémů. Bill oznámí dceři, že nehodlá dovolit, aby byl její román publikován. Hank odchází na svatbu a v jeho hlavě se rodí myšlenka, co by měl udělat.

2. série (2008)
David Duchovny se vrací ve své roli oceněné Zlatým globem v kritikou oceňovaném seriálovém hitu televize Showtime. Populární newyorský spisovatel Hank Moody (Duchovny) se ocitá v Los Angeles, kde se snaží překonat vážný psychický blok, který mu brání psát a znovu rozjet kariéru. Vedle toho dál vychovává pubertální dceru Beccu (Madeleine Martin) a doufá, že se mu podaří udržet mírumilovné vztahy s bývalou přítelkyní Karen (Natasha McElhone)...
DÍL 1: Mlsný jazýček (Slip of the Tongue) - Po překažené svatbě se Hank v rámci dohody s Karen o opětovném smíření podrobí vasektomii. Staronový pár se setkává se scientoložkou Sonjou, která je těhotná, a jejím novým přítelem Julianem. Společně se vydávají na párty ke známému hudebnímu producentovi Lewovi Ashbymu. Rozjařený Hank se při zpáteční jízdě z večírku dostane do konfliktu se zákonem.
DÍL 2: Velký Ashby (The Great Ashby) - Hank se ve vězení znovu setkává s Ashbym. Oba si padnou do oka a hudebník Hanka požádá, aby mu pomohl dokončit dlouho očekávanou autobiografii. Hank odmítne. Charlie je vyhozen z agentury, když jeho zhrzená asistentka Dani ukáže jeho šéfovi nahrávky Charlieho sebeukájení v kanceláři.
DÍL 3: Takhle se s dámou nejedná (No Way to Treat a Lady) - Hank nakonec Ashbyho nabídku přijme a mezi oběma muži vzniká rivalita ve vztahu k druhému pohlaví. Becca začne navštěvovat soukromou školu, kam chodí také Mia, a najde mezi spolužáky spřízněnou duši. Charlie se vehementně snaží stát se agentem pornoherečky Daisy a teprve, když je pozdě, si uvědomí, že se připletl doprostřed improvizovaného natáčení.
DÍL 4: Syrový a vařený (The Raw & the Cooked) - Karen s Hankem uspořádají párty pro své blízké a přátele. Přijdou zkouření Charlie a Marcy, Sonja s Julianem, Mia a také Becca se svým novým přítelem Damienem. Během večeře vyjde najevo, že pravděpodobným otcem Sonjina dítětě je Hank. Pak vzbudí rozruch Ashby, když má těžkou alergickou reakci na suši. Karen na konci večera zamítavě odpovídá na Hankovu nabídku k sňatku, o níž celou dobu přemýšlela.
DÍL 5: Vagínská čtvrť (Vaginatown) - Karen se s Hankem znovu rozejde a spisovatel se nastěhuje do veliké Ashbyho vily. Hudebník chce svému novému spolubydlícímu udělat radost a zorganizuje mu rande snů. Charliemu se konečně podaří uhnat Daisy jako svou novou klientku. Zajistí jí hlavní roli v novém filmu Vagínská čtvrť, ale jen proto, že investuje do natáčení vlastní (a Marcyiny) peníze.
DÍL 6: Slasti a strasti (Coke Dick & First Kick) - Hank se rozhodne vyhledat ztracenou Ashbyho lásku Janii Jonesovou a objeví ji šťastně vdanou v Beverly Hills. Po jednom z večírků v Ashbyho vile je šokován, když vidí Miu, jak jde pozdě v noci z rockerovy ložnice. Mezitím se Runkleův dům stává jednou z lokací natáčené Vagínské čtvrti a Charlie musí v klíčové scéně zaskočit za sjetého hlavního představitele.
DÍL 7: Na samotě (In a Lonely Place) - Hank se s Karen zúčastní třídní schůzky a vyjede po dceřině učitelce angličtiny. Teprve pozdě si uvědomí, že svádí matku jejího přítele Damiena. Vystrašená Daisy se ubytuje u Runkleových. Když se objeví její někdejší manažer, Charlie nemá Daisy čím vyplatit, protože Marcy utratila veškeré úspory za kokain.
DÍL 8: Na mizině v Beverly Hills (Going Down and Out in Beverly Hills) - Hank stráví celý den u Janie Jonesové a snaží se z ní vymámit podrobnosti o jejím vztahu s Ashbym. Když se její manžel vrátí nečekaně domů, Hank se tváří, že svádí služebnou. Karen chce vyčinit Ashbymu za jeho poměr s nezletilou Miou, ale místo toho skoro podlehne jeho svodům. Charlie posílá svou ženu na odmašťovací kúru a konečně realizuje svoji slabost pro Daisy.
DÍL 9: La Ronde (La Ronde) - Hank má rande s Janií v jedné umělecké galerii ve Venice. Musejí odtud utéct před Julianem a Sonjou, která už je skoro na rozsypání. Janie pozve Hanka k sobě, ale ten překvapivě odmítne. Karen se vrátí domů ze schůzky s Ashbym a najde tu rozradostněného Hanka, který se chlubí, jak odolal pokušení vyspat se s přitažlivou ženou. Dostane se mu sladké odměny. Charlie zatím spokojeně žije s Daisy a stará se o manželčin kosmetický salon.
DÍL 10: In Utero (In Utero) - Hank čeká na onkologické vyšetření a vzpomíná, jak se s Karen seznámili. Původní jednorázová známost zvážněla v okamžiku, kdy Karen otěhotněla. Přes veškeré nesnáze se rozhodli vychovat své dítě spolu. Daisyin vztah k Charliemu nabírá na intenzitě. Dívka už nechce být pornoherečkou a začíná mít manželské představy. Charlie ji požádá, aby se odstěhovala.
DÍL 11: Blues všedního dne (Blues From Laurel Canyon) - Ashby uspořádá večírek u příležitosti vydání Miiny knihy. Jako obvykle je velmi bouřlivý. Navrátivší se Marcia jen těžko odolává spoustě nabízených drog a zjišťuje pravou podstatu Charlieho vztahu k Daisy. Ten přemýšlí o rozvodu. Becca přistihne Damiena s jinou dívkou a do všeobecného veselí se nečekaně objeví Janie Jonesová. Ashby hledá kuráž, aby se postavil tváří v tvář své životní lásce, a šňupne si víc kokainu, než jeho tělo vydrží.
DÍL 12: A žili šťastně… (La Petite Mort) - Hank dokončí Ashbyho memoáry. Sonja porodí dítě, které určitě není Hankovo. Charlie dostane práci v prodejně BMW a poznává, že život s Daisy nebude žádné peříčko. Návrat k Marcy se ale zdá být nemožným. Karen přijme pracovní nabídku z New Yorku a všichni se chystají na východ. Když se Becca dá znovu dohromady s Damienem, chce zůstat v L.A. Hank se rozhodne zůstat s ní.

3. série (2009)
Nejhanbatější, nejsmyslnější a nejskandálnější hit televize Showtime® je zpátky na DVD! Je tu Californication: 3. série. David Duchovny se vrací na obrazovku s kritikou oceňovaným portrétem spisovatele Hanka Moodyho, za který získal Zlatý glóbus®...
DÍL 1: Kéž bys tu byla (Wish You Were Here) - Po Karenině odjezdu do New Yorku se Hank snaží vychovávat Beccu, jak nejlépe dovede. Jeho autorita má však trhliny a nejlepší kamarádka jeho dcery Chelsea má navíc sklony dostávat se do častých problémů. Hankova návštěva u Chelseiných upjatých rodičů také nedopadne nejlíp. Mezitím se Charlie, který vyřešil podrobnosti nastávajícího rozvodu, nastěhuje zpátky k Marcy a dokonce začne pracovat znovu jako agent v agentuře rázné Sue Colliniové.
DÍL 2: Kraj prznění a strdí (The Land of Rape and Honey) - Nově jmenovaný profesor kreativního psaní zápolí se svými žáky a má problémy se svým děkanem Koonsem (Chelseiným otcem). Jeho záliba v opačném pohlaví neustále hrozí překročením stanovené hranice mezi učitelem a žákem. Charlie si způsobí nečekané problémy, když se snaží mít pod kontrolou milostný život své rozvádějící se ženy.
DÍL 3: Pravda a žvást (Verities & Balderdash) -
DÍL 4: Zoso (Zoso) - Na večírku anglické katedry, pořádaném děkanem Koonsem, rozjařený Frank flirtuje s Koonsovou ženou Felicií i se svou žačkou Jackií, ale nakonec musí utěšit svou zhrzenou asistentku Jill. Jeho dcera a Chelsea mezitím diskutují o životě, lásce a přednostech psychedelických houbiček. Charlie chce s Marcy oslavit svou první podepsanou smlouvu, ale nakonec najde potřebnou špetku porozumění u své nové šéfky.
DÍL 5: Hloupí, ale šťastní (Slow Happy Boys) - Hank doprovází Beccu, aby si mohla nakoupit „dospělejší" oblečení, ale s její touhou po změně se jen těžko vyrovnává. Na univerzitě se věnuje pravidelnému opečovávání asistentky Jill i děkanovy manželky Felicie. Když se snaží zjistit, proč talentovaná Jackie zameškává tolik hodin, dostane se až do striptýzového klubu, kde dívka pracuje. Charlie a Marcy se marně snaží prodat svůj dům.
DÍL 6: Ve skleníku (Glass Houses) - Karen, která je v Los Angeles na krátké návštěvě, má v úmyslu přestěhovat celou rodinu na východní pobřeží. Becca ale nechce opustit svoji nejlepší přítelkyni Chelsea. Karen se vnutí k Hankovi na univerzitu a seznamuje se s tamějším ženským osazenstvem. Becca a Chelsea se dostanou do potíží, jež musí vyřešit rodiče obou dívek. Marcy se spustí s Charlieovým prvním klientem, ale Sue najde způsob, jak obnovit agentovu sebedůvěru.
DÍL 7: Víš, je to tak (So Here's the Thing…) - Hank se drží dál od svých kamarádek z univerzity, protože chce, aby jeho vztah s Karen opravdu fungoval. Jeho úsilí je samozřejmě marné. Děkan Koons ho nachytá při intimní chvilce s Jackií a snahy distancovat se od Jill i Felicie mají přesně opačné účinky. Charlie zatím dělá všechno pro to, aby udržel oblíbeného klienta Sue Collinsové.
DÍL 8: Byt (The Apartment) - Jednoho večera se u Hanka zjeví Jackie a není sama. Má sebou dvě kamarádky z podniku, kde pracuje. Ráno, dřív než Hank stačí děvčata vypakovat, se u něho střídá jedna návštěva za druhou. Nejdřív přijde Charlie s naštvaným Rickem Springfieldem, pak Jill a konečně Felicia. Když se objeví děkan Koons, tak už musí dojít k průšvihu.
DÍL 9: Pan Špatný Příklad (Mr: Bad Example) - Karen se při návštěvě ve škole, kde se řeší kázeňské přestupky Beccy a Chelsea, dozvídá o Hankových záletech s Felicií. Další rozruch způsobí Charlie, když na univerzitě hledá nějaký kokain pro Ricka Springfielda. Agentův vztah s vlivným klientem se dostává do dalších problémů, když se před jeho neblahým vlivem snaží uchránit vyléčenou Marcii.
DÍL 10: Dogtown (Dogtown) - Hank pozve Charlieho na tah, aby zapili jeho žal nad vyhazovem kvůli Ricku Springfieldovi. Karen, která je stále dotčená prozrazeným románkem s Felicií, uspořádá pro Beccu a Marcii čistě dámský večírek. Zmožení Hank a Charlie koketují se smrtí, když se nachomýtnou k nočnímu přepadení obchodu. Teprve ráno zjišťují, co všechno v alkoholovém opojení prováděli.
DÍL 11: Příchody a odchody (Comings and Goings) - Karen zavleče Hanka na rozlučkový večírek do školy, kde se na něho řítí jedna pohroma za druhou. Pronásledují ho všechny tři milenky a opilý Koons ho vyzve na souboj. Charlie mezitím dostane nejen nabídku na dům, ale také rozvodové papíry k podpisu. Marcia se rozhodne s tím kvůli starým časům zůstat, ale další průšvihy přicházejí vzápětí.
DÍL 12: Mia Culpa (Mia Culpa) - Moodyovi se konečně chystají ke stěhování do New Yorku a Becca otci řekne o jedné ze svých intimních zkušeností. Hank je zděšen, když se ve městě objeví Mia a při podpisové akci u příležitosti vydání nové knihy ho donutí k vyzrazení dlouho utajovaného tajemství. Sue Colliniová dává Charliemu životní příležitost, ovšem pod hrozbou velkého rizika, že definitivně přijde o Marcy.

4. série (2011)
Třetí kapitola originální série Californication televize Showtime® se uzavřela ve chvíli, kdy nepolepšitelný spisovatel míří do vězení za útok na přítele své provokativní nezletilé ex milenky Mii. Sen o domově s Karen a Beccou se ocitá v troskách, ale díky skandálu kolem jeho nové knihy se z Hanka v Hollywoodu stává v mnoha ohledech žádané zboží...
DÍL 1: Exile on Main St. (Exile on Main St.) - Hank Moody sedí ve vězení, ovšem vrabci už si cvrlikají o nejnovějším hollywoodském skandálu. Když se Charliemu konečně podaří dostat Hanka na svobodu, musí mu sdělit, že Karen a dcera Becca odešly. Hank se setkává s půvabnou advokátkou Abby Rhodesovou, která je ochotná ho zastupovat. Jeho skandální román bude zřejmě zfilmován. Na hlavní roli Mii má zálusk mladá hvězdička Sasha Binghamová, která brzy začne mít zájem také o Moodyho.
DÍL 2: Sebevražda osvobodí (Suicide Solution) - Marcy začíná mít problémy se svým hostem Hankem, zvláště když se vedle něj probudí v jedné posteli. Karen se setkává s právničkou Abby a přemýšlí, proč se přitažlivá žena vlastně Hankova případu ujala. Charlie vezme Moodyho na setkání s hvězdičkou Sashou Binghamovou a neúspěšným hercem Eddiem Nerem, který možná bude hrát Hanka ve filmu podle jeho knihy.
DÍL 3: Domove, sladký domove (Home Sweet Home) - Hank se probouzí v nemocnici, protože se omylem předávkoval. Karen ho zve domů a Hank má pocit, že zemřel a je v nebi. Mia se mu přichází omluvit, přičemž se do ní pustí nejprve Karen a hned po ní Becca. Karen se k Hankovi chová nezvykle hezky, protože si myslí, že se pokusil spáchat sebevraždu.
DÍL 4: Opičárna (Monkey Business) - Právnička Abby Hankovi oznámí, že půjde před soud za pohlavní zneužití. Ovšem nejprve se Charlie s Moodym setkají s režisérem, producentem Stuem Beggsem a sebestředným Zigem Semetauerem, který projekt financuje. Situace se ovšem zamotá a Hank s Charliem musí vysvětlovat, proč je v koupelně mrtvola milionáře.
DÍL 5: Mrtvolka (Freeze-Frame) - Charlie se pořeže na choulostivém místě a lékař na pohotovosti mu při té příležitosti sdělí, že jeho vasektomie nevypadá jako povedená, což přinutí Marcy k zamyšlení. Hank cestou ke své advokátce narazí na Miu, která se sbližuje se svojí představitelkou v chystaném filmu Sashou Binghamovou. Netuší, že byli zachyceni všetečným fotografem ve chvíli společného rozjímání.
DÍL 6: Právníci, zbraně a prachy (Lawyers, Guns and Money) - Kompromitující fotografie Hanka a obou mladých žen, jeho údajné oběti i její herecké představitelky, se objeví na internetu, což přiměje jeho advokátku Abby, aby vycouvala z beznadějného případu. Po několika drincích si to rozmyslí, ovšem překročí při tom běžnou hranici mezi právníkem a jeho klientem. Těhotná Marcy se mezitím sbližuje s filmovým režisérem Stuem Beggsem.
DÍL 7: Odmítnutá (The Recused) - Hank nelibě nese, když o Karen projeví zájem přitažlivý Afroameričan Ben, kterého poznala na koncertě dívčí kapely Queens of Dogtown, s níž Becca hraje. Charlie se věnuje nejnovějšímu koníčku – dostat do postele alespoň sto různých ženských – a jeho nejnovějším úlovkem se stane korpulentní Abbyina asistentka Patti.
DÍL 8: Světla: Kamera: Blbec (Lights, Camera, Asshole) - Hank dostane dobře placenou práci, a sice přepisovat dialogy Sashina posledního filmu. V hotelu se seznámí s přitažlivou zralou ženou, která jeho lukrativní lehárnu zcela nečekaně ohrozí. Marcy se rozhoduje, zda si ponechá své dítě. Marně vysvětluje Stuovi, že to není jeho. Ve skrytu duše tuší, že otcem může být Charlie.
DÍL 9: Další krásný den (Another Perfect Day) - Nervózní Hank přijíždí k soudní budově. Jeho obhájkyně se ho snaží uklidnit, ale oba vědí, že vyhlídky nejsou nejlepší. Řetěz katastrof začíná Charlieho svědectvím, v němž agent pobaveně vzpomíná na některé bujaré společné zážitky se ženami. Další výpovědi už jen dokreslují portrét Hanka jako nezodpovědného opilce a požitkáře, který se na nikoho neohlíží.
DÍL 10: Soud (The Trial) - Nervózní Hank přijíždí k soudní budově. Jeho obhájkyně se ho snaží uklidnit, ale oba vědí, že vyhlídky nejsou nejlepší. Řetěz katastrof začíná Charlieho svědectvím, v němž agent pobaveně vzpomíná na některé bujaré společné zážitky se ženami. Další výpovědi už jen dokreslují portrét Hanka jako nezodpovědného opilce a požitkáře, který se na nikoho neohlíží.
DÍL 11: Poslední večeře (The Last Supper) - Žádné překvapení se nekoná a Hank je uznán vinným z pohlavního zneužití. Začne přemýšlet o útěku kamkoli pryč z L.A., ale nakonec skončí doma u Karen a své dcery při společné večeři. Přítomni jsou i Charlie s realitní agentkou Peggy a Marcy se svým režisérem Beggsem. Pod vlivem všeobecné nostalgie řekne Marcy Charliemu pravdu o svém dítěti.
DÍL 12: … spravedlnost pro všechny: (…And Justice for All) - Hank před soudem vyslechne rozsudek, ale v rozhodující chvíli omdlí. Když se probere, zjišťuje, že dostal jen podmínku. Karen se s Benem chystá na společný výlet, jehož se má zúčastnit i Becca a Benova dcera Pearl. Hank začne vážně přemýšlet o tom, jak se zachová ke své rodině.

5. série (2012)
Držitel Zlatého Globu® DAVID DUCHOVNY je zpět a v roli impulzivního talentovaného spisovatele a scénáristy se na všech 12 epizod strhující páté série vrací do L. A. Jeho kariéra strmě stoupá, ale když dojde na ženy, drží se Hank raději při zemi. Pořád touží žít se svou bývalou přítelkyní Karen (NATASCHA McELHONE) a jejich dcerou Beccou (MADELEINE MARTIN), jenže je tu jeho zhrzená ex-milenka...
DÍL 1: Z JFK na LAX (JFK --> LAX) - Uběhlo pár let. Hank žije v New Yorku, ale po rozchodu se svojí poslední známostí Carrií se vydává zpátky do Los Angeles. Dostane přes Charlieho Runklea nabídku od černého rappera, který si říká Samuraj Apocalypse a chtěl by hrát v kriminálním seriálu. Hank se ubytuje u Charlieho a navštíví Karen, která teď žije se spisovatelem Richardem Batesem. Becca, jež už chodí na univerzitu, má chlapce, který se až nebezpečně podobá Hankovi.
DÍL 2: Cesta pěsti (The Way Of The Fist) - Hank odmítá Samurajovu nabídku na scénář, ale jeho názor zviklá vnadná rapperova přítelkyně Kali, s níž se setkal už v letadle. Samuraj se postará o lekci záletnému Tylerovi, aby se spisovateli zavděčil, a Hank zase pomáhá Charliemu urovnat konflikt s přitažlivou matkou holčičky, před níž se malý Stuart ve školce obnažoval.
DÍL 3: Kluci a holky (Boys & Girls) - Hank dodá pilotní díl seriálu Santa Monica Cop a před plánovaným návratem do New Yorku dělá na Samurajovo přání doprovod Kali po nočních barech. Tyler se přizná Becce ke svým záletům a Hank kvůli jejímu utěšování zmešká letadlo. Charlie je zachráněn před další manželskou krizí vstřícnou vychovatelkou svého syna Lizzií.
DÍL 4: Čekání na zázrak (Waiting For The Miracle) - Hanka nečekaně navštíví Carrie, která se mu pověsí na krk a doprovodí ho na párty, již pořádá Richard Bates u příležitosti prodeje filmových práv na svůj poslední román. Kupcem je Marcyin nový muž, režisér Stu Baggs. Večírek se zvrhne ve velmi otevřenou debatu o sexuálních praktikách. Charlie si zatím užívá rande naslepo s poněkud odkvetlou Mary, jejíž erotické zkušenosti se také rovnají nule.
DÍL 5: Tři strážníci (The Ride-Along) - Samuraj Apocalypse se chce vžít do své role a vyjedná si vyjížďku s noční policejní hlídkou, jíž se zúčastní i Hank a Charlie. Když policista nad koblihami v bistru nečekaně zkolabuje, tři novopečení strážníci vyjedou sami do ulic. Žárlivý rapper napadne nového přítele Cali, zatímco Charliemu se v autě vyplní jeden z jeho dlouholetých erotických snů.
DÍL 6: Milostná píseň (Love Song) - Cali se sice od Samuraje odstěhovala, ale na hudebním poli spolupracují dál. Hank je požádán, aby napsal lyrický text pro její novou skladbu. Moc mu to nejde, dokud ho vzpomínky na vlastní začátky v L.A. po boku Karen nepřivedou do správné nálady. Přítomnost v podobě úplně ožralého Batese se však hlasitě přihlásí o slovo.
DÍL 7: A je to tu zas (Here I Go Again) - Když se opilý Bates obnažuje před hosty v přeplněné restauraci, napadne Karen, jestli neudělala chybu, a přijde se k Hankovi vyplakat. Vzápětí zazvoní Bates, který si nic nepamatuje. Hank vyplatí jeho snubní prsten od striptérky Holly a navíc ji vydává před Karen za svou známost, aby Batese kryl. Charlie Runkle si mezitím užívá s propuštěnou chůvou svého syna Lizzií, kterou na jeho přímluvu zase Marcy vezme zpět.
DÍL 8: Syrovost (Raw) - Tyler požádá Hanka, aby si přečetl jeho autobiografický scénář, který nazval Syrovost. Spisovatel se jenom utvrdí v přesvědčení, že mladík je obdivuhodnou kopií jeho samého a navíc mu nechybí talent. Charlie pokračuje ve vášnivém poměru s Lizzií, nejraději v nové Marcyině manželské posteli ve Stuově vile. Když se jednou majitel vrátí s Marcy dřív od manželského terapeuta, atmosféra se silně zahustí a vzduchem létají Oscaři.
DÍL 9: Biják (At the Movies) - První natáčecí den Samurajova seriálu „Polda ze Santa Moniky" se moc nevyvede. Dialogy nefungují a Hankova přílišná péče o hlavní herečku ho nakonec stojí práci a málem i zdraví. Jeho místo na place zaujme Tyler, který se upsal přes Hankův odpor také Charliemu Runkleovi. Producent Stu si mne ruce, jak všechno hezky zařídil, ale pravá bouře má teprve přijít.
DÍL 10: Úchyláci a děvky (Perverts & Whores) - Hank se s Charliem rozloučí nejen jako s agentem, ale také jako s nejlepším přítelem. Protože Bates odjel na léčení, líže si rány u Karen. Hank začne koketovat se známým agentem Larrym Levinem, který promptně zařídí schůzku s jeho idolem, proslulým režisérem Larsem Manderhoffem. Seznamovací odpoledne, při němž asistují dvě najaté dívky, však nedopadne podle představ. Mnohem líp se daří Lizzii, která za chvilku pozornosti dostane od Stua vytouženou roli.
DÍL 11: Párty (The Party) - Hank odchází po Batesově návratu od Karen a chystá se na cestu do New Yorku. V baru narazí na Lizzii a neodolá jejímu pozvání k Runkleovi. Ke svému překvapení se ocitne na vlastní rozlučkové párty. Propletené vztahy a emocionální přetlak si nakonec vyberou svoji daň. Hank se znovu uchýlí k násilí, ale jako obvykle nic nevyřeší.
DÍL 12: V pekle zase není tak zle (Hell Ain't a Bad Place to Be) - Hank se probudí z hrozného snu, v němž navštívil peklo. Realita je ovšem příjemnější. Špatně vyléčený Bates odchází od Karen a Hank rád zaujme jeho místo. Becca vezme záletného Tylera znovu na milost a Runkleův syn konečně promluví. Hank sice díky Charliemu unikne na place ze spárů smrti, ale dostane se později do neméně nebezpečných spárů bývalé přítelkyně Carrie.

6. série (2013)
Hank Moody žije neřestně a přítomným okamžikem, což se mu rychle vrací. V senzační šesté sezóně seriálu Californication Hanka nacházíme v protialkoholní léčebně. Držitel Zlatého globu(R) David Duchovny je tu s dalšími 23 epizodami příběhů chytrého, sexy spisovatele, který nedokáže odolat pokušení touhy kdekoli se mu naskytne příležitost. Teď ale musí čelit mnohým démonům a zdá se, že jediný způsob, jak se zachránit, je nechat ze své knihy udělat muzikál...
DÍL 1: Nesmiřitelní (The Unforgiven) - Hank Moody možná přežil pokus o vraždu a sebevraždu své zhrzené ex, ovšem Carrie ho stále pronásleduje ve snech. Charlie bere svého nejlepšího kamaráda a slavného klienta na setkání s rockerem Atticusem Fetchem kvůli adaptaci jeho románu pro Broadway. Když vyjde najevo pravda o Becce, tak Charlie, Karen i Marcy musejí spojit síly a udělat v Hankově životě zásadní opatření.
DÍL 2: Dezertéři (Quitters) - Hank neochotně bere na zřetel radu své rodiny a přátel, ovšem rocková múza Faith by pro něj mohla být světlem na konci tunelu. Charlie narazí na filmovou hvězdu Robbieho Maca a dělá všechno pro to, aby dostal držitele Oscara mezi své klienty. Marcy ztrácí ohledně Stua své odhodlání a Karen dostane novou práci.
DÍL 3: Mrtvé rockové hvězdy (Dead Rock Stars) - Hank a Faith na jednom pohřbu rockové hvězdy potkávají pozůstalé, nebožtíkova manažera Krulla, truchlící vdovu a také jeho kamaráda z dětství Atticuse Fetche. Později přistihne Karen Hanka v kompromitující pozici. Robbie Mac a Ken vytáhnou Charlieho na flám, což na rozdíl od Marcy přivítá jejich syn Stuart.
DÍL 4: Do pekla v kůži (Hell Bent for Leather) - Hank s Charliem mají schůzku s Robbiem Macem, jenže předložený projekt je trochu moc i na Hanka Moodyho. Hank se znovu dá dohromady s Ali Andrewsovou, s níž spolupracoval na svém projektu Bůh nás všechny nenávidí. Marcy, Ophelia a Karen se při večeři navzájem litují a Becca při čtení svého posledního dílka dokazuje, že po svém otci podědila to nejlepší.
DÍL 5: Z deště pod rockový okap (Rock And A Hard Place) - Ken odhaluje Charlieho tajemství. Atticus Fetch posílá Hanka a Charlieho na lov, a tak vyhledají pomoc Beccy, Gabriely, Faitha, Shari a zdroje s dobrými kontakty. Marcy udělá rozhodnutí ohledně Stua, ve kterém ji ovlivnila její feministická duchovní vůdkyně Ophelia Robbinsová.
DÍL 6: V oblacích (In the Clouds) - Karen požádá Hanka, aby zasáhl ohledně Beccy. Později chlapci s Atticusem Fetchem nastoupí na palubu Air Force 69 a odlétají do New Yorku představit písně broadwayské adaptace knihy A Crazy Little Thing Called Love, které ještě neexistují. Charlie čelí aerofobii, ale Vdova mu pomůže se nepříjemných myšlenek zbavit. Atticus je překvapen Faith, zatímco jeho žena překvapí Hanka.
DÍL 7: Drogová škola (The Dope Show) - Hank se vrací z výletu a nachází Beccu, která potřebuje jeho pomoc. Jeho plán s ní nevyjde – jdou na návštěvu k Fetchovi, u něhož se právě zdržuje Marilyn Manson. Hank absolvuje setkání, jež ho dostane před Karen do nepříjemné pozice. Charlie si bere na celý den Stuarta a prožije vlastní setkání.
DÍL 8: Všichni jenom kritizujou (Everybody's A F**king Critic) - Přicházejí kritiky na první verzi muzikálu A Crazy Little Thing Called Love. Hank hledá inspiraci u Faith, aby se dostal na vyšší úroveň. Hankova konstruktivní kritika donutí Beccu zvážit jinou alternativu své kariéry. Charlie a Stu spojí své síly, aby získali zpět Marcy, jenže nejprve ji budou muset vytrhnout ze spárů Ophelie Robbinsové.
DÍL 9: Šílení psi a angličani (Mad Dogs and Englishmen) - Atticus uspořádá párty u Charlieho, kde teď bydlí. Faith poskytne dívky, dealer zotavení a Hankův starý přítel se postará o zábavu. Hank ochutná svou vlastní taktiku ze strany Karen. Atticus se snaží obnovit rokenrolovou lidovou tradici po boku svého největšího fanouška a Charlie se znovu setká s Vdovou.
DÍL 10: Slepá víra (Blind Faith) - Hank hledá útěchu u Faith, jenže ji najde v náruči Becketta. Hank souhlasí, že bude hrát roli přítele a doprovodí Faith na setkání s jejími rodiči. Navštíví její rodné město a u rodinné večeře se o ní dozví spoustu zajímavých informací. Doma má pro něj Becca velkou novinu ohledně své literární kariéry.
DÍL 11: Bezva holka (The Abby) - Hank s Faith spojí své síly a pátrají po Atticovi. Ovšem jediný, kdo jim může skutečně pomoci, je Becca. Výlet s Ophelií zanechá v Marcy pocit nesvobody. Charlieho reakce na zvláštní zprávu odhaluje skutečné city bývalých partnerů. Karen prohlédne a odhalí dceřino tajemství.
DÍL 12: Odhodím své běsy (I'll Lay My Monsters Down) - Hank přijímá velké rozhodnutí ohledně své budoucnosti, které ovlivní jeho vztah k Faith. Charlie a Marcy také přijímají závažné rozhodnutí. Všichni jsou v pohotovosti, aby zajistili, že Atticus se dostaví do Řeckého divadla na svůj koncert s Marilynem Mansonem. Dceřin telefonát a návštěva drahého přítele uvedou Hanka do pohybu.

7. série (2014)
David Duchovny se vrací ve Zlatým Glóbem oceněné roli v závěrečné řadě seriálu Californication. Poté, co zahodil všechny šance na lásku a štěstí – a spálil za sebou v Hollywoodu všechny mosty – je Hank konečně připraven nechat minulost za sebou. Jako obvykle ho ovšem doženou hříchy minulosti. Dokáže se Hank zbavit svých mnoha neřestí a bude mít jeho cesta šťastný konec...
7. série (2014)
David Duchovny se vrací ve Zlatým Glóbem oceněné roli v závěrečné řadě seriálu Californication. Poté, co zahodil všechny šance na lásku a štěstí – a spálil za sebou v Hollywoodu všechny mosty – je Hank konečně připraven nechat minulost za sebou. Jako obvykle ho ovšem doženou hříchy minulosti. Dokáže se Hank zbavit svých mnoha neřestí a bude mít jeho cesta šťastný konec...
DÍL 1: Levon (Levon) - Hank Moody opustí Atticovo turné, aby se dal znovu dohromady s láskou svého života. Chce Karen ohromit tím, že si najde práci, ale věci nejdou tak, jak by si představoval. Stu Beggs mu sežene místo u producenta televizní adaptace “Policajta ze Santa Monicy” Ricka Ratha. Mladý novinář Levon požádá Hanka o rozhovor pro školní noviny. Charlie se necítí jako muž a Marcy začíná zpytovat svědomí, proč se k němu vlastně vracela.
DÍL 2: Julia (Julia) - Tým televizního seriálu “Policajt ze Santa Monicy” není z Hankovy přítomnosti první den vůbec nadšený. Konkurence mezi autory je přímo vražedná. Neurotická scenáristka Goldie dělá oči na Charlieho, aby ji zastupoval. Hank se ocitne u Levona v bytě a dočká se překvapení v podobě chlapcovy matky.
DÍL 3: Jaký otec, takový syn (Like Father Like Son) - Moody zařídí svému synovi Levonovi místo asistenta u Ratha. Zatímco Hank sedí na castingu, Levon se snaží okouzlit Rathovu sekretářku Melanii. I když se nesnaží producentovi nijak přehnaně podlézat, dostane Hank na povel první epizodu seriálu. Charlie doufá, že se mu vrátí mužská touha a podaří se s Marcy vše urovnat. Karen je rozhodnutá to s Hankem vzdát.
DÍL 4: Kokoti (Dicks) - Julia při návštěvě studia okouzlí Ratha a může s Hankem a Levonem oslavovat svoji novou roli. Levon doufá, že s Melanií stráví nějaký čas o samotě, ale ambiciózní režisér ho rychle vyvede z omylu. Dívku nepřesvědčí ani Levonovy pozoruhodné fyzické přednosti. Charlie se rozhodne zařadit Goldii na seznam svých klientů.
DÍL 5: Musí ze sebe ten jed dostat (Getting The Poison Out) - Zatímco Julia je na rande s Rathem, Hank a Levon vyrazí do víru noci. Otec se rozhodne pomoct synovi od panictví a Levon zažívá po boku štětky Nikki nejlepší chvíle svého života. Její příšerný pasák zatím svou přítomností obšťastňuje Hanka a Marcy. Charliemu začíná jeho nová klientka Goldie přerůstat přes hlavu.
DÍL 6: Výkop (Kickoff) - U Ratha se koná večírek na počest zahájení natáčení seriálu Policajt ze Santa Monicy. Hank si užívá intimní chvilku s jeho hlavní představitelkou Amy Taylor Walshovou. Hlavní mužský představitel Hashtag Black zase pokukuje po Julii. Zatímco se Charlie stará o svou labilní klientku Goldii, Stu mu učiní velkorysou nabídku. Oslava skončí předčasně, neboť Levon poruší Rathovo základní pravidlo.
DÍL 7: Úsměv (Smile) - Rath se dožaduje přepisu Hankova scénáře. Julie dostane od svého šéfa doktora Dana radu ohledně kariérního růstu, avšak Hank s Levonem mají jiný nápad. Charlie a Marcy zvažují Stuovu nestydatou nabídku, ovšem jen do té doby, než jim Atticův starý rockový manažer Krull nabídne alternativní řešení jejich finančních problémů.
DÍL 8: Půl hodinky, možná míň (30 Minutes Or Less) - V Hankově epizodě Poldy ze Santa Monicy je podle hlavního představitele Hashtaga málo šťávy a režisér chce, aby mu Hank vyšel vstříc. Rath od toho dává ruce pryč a Julia mu právě nepomáhá se soustředit, stejně jako nadržená Amy. Levon dostane skvělou příležitost. Novinky ohledně Stuovy nabídky vrcholí fyzickým napadením.
DÍL 9: Víra, naděje, láska (Faith, Hope, Love) - Hank neví, co si počít. Ve vzpomínkách se vrací s Karen do jejich bouřlivých začátků, k mladičké zmatené Becce a k jejich společným dnům s mnohem šťastnějšími Charliem a Marcy. Jeho setkání s jeptiškou v kostele mu pomůže znovu získat ztracenou půdu pod nohama.
DÍL 10: Večeře s přáteli (Dinner With Friends) - Hank pozve Karen na večeři do dobře známé restaurace, ale nakonec připraví jídlo sám. Julia jim však romantický večer překazí a později přijdou ještě Charlie, Marcy a Levon s doprovodem. Rath se ukáže s Eddiem Neroem, který si chce zahrát v Poldovi ze Santa Moniky. Celý večer končí v naprostém chaosu.
DÍL 11: Dcera (Daughter) - Dorazily výsledky sledovanosti Poldy ze Santa Moniky. Vypadá to, že Hank přijde o práci. Charlie zpanikaří, proto Marcy raději kývne na Stuovu nabídku. Karen překvapivě dorazí s Beccou, která všem oznámí velkou novinu. Karen plánuje, že se celá rodina dá znovu dohromady, ale Levon její plány překazí.
DÍL 12: Milost (Grace) - Hank stále nesouhlasí s plány, které má Becca, ale Karen ho zpracovává. Hank a Levon se v baru setkají s bývalou Hankovou studentkou Tarou a mezi ní a Levonem přeskočí jiskra. Hank pozve Julii na zvláštní večeři, ale místo sebe pošle vhodnější náhradu. Přesvědčí Charlieho, aby zachránil Marcy, a sám učiní důležité životní rozhodnutí.

 

Produkce: Aggressive Mediocrity,  And Then..., Showtime Networks, Twilight Time Films

https://www.csfd.cz/film/233595-californication/komentare/#