Blízko nepříteli (TV film) / Personal Effects (2005/90/Kanada/Thriller) 23% -Originál DVD-

08.06.2022 03:48
JEDNOU VĚTOU
„Kanadský televizní thriller o sympatické advokátce, která se při vyšetřování zmizení svého bratra stává nedobrovolným pěšcem ve smrtícím komplotu."

OBSAH
Bonnie slíbí ženě svého bratra Chrise, který neobjasněně zmizel a je pova-žován za mrtvého, že udělá vše, aby odkryla jakkoliv krutou pravdu. Od Chrisova zaměstnavatele se dozví, že byl pravděpodobně zapleten do krádeže v práci. Zatím, co je Bonnie plně zabrána do vyšetřování, objeví se na scéně okouzlující fotografka Nicole, která až pozoruhodně napomáhá Bonnie dávat dohromady všechny střípky mozaiky a neustále ji utěšuje, že Chrise najde. Jednoho dne se vše změní Bonnie objeví utajené fotky, na kterých je Chris spolu s Nicole. Všechny stopy potvrzují její největší obavu, a to že Nicole a Chris byli nejen milenci, ale i partneři při plánování krádeže a jejich společnou manipulací se Bonnie se stává jejich zárukou. Ta již ví, že nic není jak to vypadá(oficiální text distributora)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Mě se to líbilo!Tradiční krimi co se na nic nehraje.Bez známých tváří to má své kouzlo.Nerozptyluje vás že se tam mihne světová hvězda a můžete se ponořit do děje.Spousta podezřelých a co se z toho nakonec vyselektuje vás překvapí. (kolemjdouc) 4*

Rutinní televizní krimithriller o tom, že čím si kdo zachází, tím taky zajde... Vcelku vypečená (a z principu vůbec ne hloupá!) zápletka, kdy jsem měl celé tři čtvrtiny fimu chuť dát tomuhle dílku i tři hvězdičky je nakonec poněkud zbytečně překombinovaná v příliš zapeklitém závěru... Leč záporáci jsou klasicky jak se patří spravedlivě potrestáni a milá hrdinka advokátka je nakonec chytřejší, než všichni předpokládali a ukáže se býti pěkně vykutálenou >obhájkyní práva< ... A tak nakonec jako "vždy jde hlavně o ty prachy", zvláště jsou-li z nějakých těch špinavých drogobchodů že... Ve filmu je i pár docela zábavných momentů, herecké výkony, kamera i režie jsou standardně (v dobrém smyslu slova) americky televizní a tak zdá se být až nepochopitelné zdejší množství >odpadových< hodnocení. To by snad musela mít polovina americké teleprodukce hodnocení "odpad", u české snad většina... Takže spíše je blíže objektivnímu hodnocení IMDb (4,7/10 - k 9.5.07)... Dvě a půl hvězdičky tedy za story a film, zaokrouhleno nakonec (ve vztahu k jiným žánrově srovnatelným televizním počinům) za onu závěrečnou (za vlasy poněkud přitaženou) >domotanost< dolů. (igi B.) 2*

VELKÁ RECENZE
Dobrosrdečná Bonnie Locke je zkušená advokátka, která se nečekaně ocitá před nejtěžším případem své kariéry, který se jí navíc osobně dotýká mnohem víc, než kterýkoli jiný. Když totiž její bratr Chris zmizí a je považován za mrtvého, slíbí Bonnie jeho manželce a dceři, že odhalí pravdu o tom, co se stalo bez ohledu na to bude stát. Vzápětí se od Chrisova zaměstnavatele dozví, že její bratr by mohl být zapleten do velké krádeže v podniku. V té době se v její kanceláři objeví okouzlující fotografka Nicole. Má problémy se svým bývalým manželem, který ji sleduje a pronásleduje způsobem, jež je téměř posedlostí. Bonnie slíbí, že záležitost s jejím ex-manželem vyřídí a Nicole se stane nejen její klientkou, ale také novou přítelkyní, která se nadšeně nabízí, že Bonnie pomůže dát dohromady stopy v jejím pátrání po zmizelém bratrovi.
A je také u Bonnie, aby ji utěšila, když je nalezeno tělo, které podle všeho patří Chrisovi. Jenže pak se najednou ukáže, že všechno je jinak, když Bonnie pouhou náhodou objeví fotografie, dokazující, že Nicole a Chris se velmi dobře znali. Nebyli jen milenci, ale také partneři v drzé loupeži. Navíc do případu zapletli Bonnie, ze které udělali nic netušícího pěšáka ve své zločinné hře. Bonnie zarputile pokračuje v pátrání a pomalu se blíží k odhalení tajné skrýše. V tu chvíli se znovu objeví na scéně Chrisův šéf, který ji chce donutit, aby skrýš našla a vše, co v ní najde, mu donesla. Bonnie si začne uvědomovat, že v celém případu něco nehraje a jak se zdá, nikdo není tím, kým se zdá být. A Nicolina zrada a nenasytnost přinesou spletitému případu ještě další šokující překvapení.

DABING
V českém znění: Martina Hudečková - Penelope Ann Miller (Bonnie Lockeová), Jitka Moučková - Laura Mennell (Nicole Foresterová), Zbyšek Pantůček - Christopher Judge (Nate Wall), Zdeněk Hruška - Casper Van Dien (Chris Locke), Libor Terš - William MacDonald (Arthur Stowell), Jaroslav Kaňkovský - Michael Kopsa (detektiv Brewster), Kateřina Halešová - Jennifer Kitchen (servírka Betsy), Iris Paluly (učitelka), (zákaznice v obchodě s květinami), Tomáš Racek - Rob De Leeuw (Conrad Vorter), James Lafazanos (Marty Gelman), Alistair Abell (strážný), Joe Maffei (domácí), (hlas kapitána letadla), Anna Marie Chytilová - Cassandra Sawtell (Katie Feldmanová), Miriam Chytilová - Samantha Ferris (Gail Feldmanová), Hana Krtičková - Kathryn Kirkpatrick (Rachel Kernová), Jiří Valšuba - Jim Thorburn (James Guidry), D. Harlan Cutshall (manažer), Chris Gauthier (Penny), Marcela Nohýnková - Benita Ha (prodavačka), Brenda Mcdonald (paní Huberová), Irene Miscisco (paní Murphyová), Judith Maxie (soudkyně Tannerová)
Překlad: Ludmila Klabačková
Výroba: Andrea Sotáková
Zvuk: Vladimír Bodnár
Produkce: Milan Soták
Úprava dialogů a režie českého znění: Hana Krtičková
Vyrobila: Nezávislá televizní společnost Saga TV s.r.o. pro Intersonic v roce 2005

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: -
Premiéra USA: 18.4.2005 (TV premiere)
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: 2.12.2005 (VHS) Intersonic, 2.12.2005 (DVD) Intersonic
Poprvé na VHS: 2.12.2005 Intersonic
Poprvé na DVD: 2.12.2005 Intersonic
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)
 
Tvůrci a herci
Michael Scott (Režie), Harvey Kahn (Produkce), Tim Jones (Hudba), Adam Sliwinski (Kamera), M. Scott Smith (Střih), Lindsay Chag (Casting), Tony Devenyi (Scénografie), Andrea Des Roches (Kostýmy), Jeremy Hoenack (Zvuk), Ryan Nicholson (Masky), David Golden (Scénář), Penelope Ann Miller (Herec), Casper Van Dien (Herec), Laura Mennell (Herec), Christopher Judge (Herec), Chris Gauthier (Herec), James Lafazanos (Herec), Samantha Ferris (Herec), William MacDonald (Herec), Michael Kopsa (Herec), Jim Thorburn (Herec), D. Harlan Cutshall (Herec), Kathryn Kirkpatrick (Herec), Benita Ha (Herec)
 
2005/90/Kanada/Thriller
 
Zajímavost k filmu
- Natáčení filmu probíhalo v Kanadě ve městě Vancouver.
 
Odkazy