Balkánská pomsta / Kill'em All (2007/96/USA/Akční) 43%

30.12.2021 15:13
JEDNOU VĚTOU
„Když nevíš komu věřit."

OBSAH
Cvičený zabiják Phillipe (Jean-Claude Van Damme) je přivezen do nemocnice Redondo Coast, kde je také hospitalizován srbský ministr. Ten je zodpovědný za smrt Phillipových rodičů, je to tak jedinečná šance na pomstu. Phillipovi pomáhá krásná zdravotní sestra Suzanne (Autumn Reeser), ale oba mají v patách nemilosrdné zabijáky. Z nemocnice se tak náhle stává válečná zóna...(mokki5)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Žán Klod by v tomhle filmu potřeboval fastumgel, celej film se tam totiž tváří jak nemohoucí duchodce, chodí jak když se mu chce srát a tak.. jinak film celkově pusobí jako slušný céčkový exkrement.. ten výslech tý pindy co neuměla hrát.. vyslýchá jí botox a bezdomovec co si hrajou na ef bí áááj. Akce tam je ale je taková nicotná, pomalá, Žán Klod je tu vychcípanej prej potřebuje cukr a jídlo aby se dobil, celej film má vybitou baterku.. ani ta bitka mezi nim a jeho synátorem mě nebavila.. ale nakonec se přece jen našlo něco co se mi tak trochu libilo.. že ukazali.. teda aspon se snažili ukazat, každýho tech záporaku minulost a přiběh a to chválim. Jinak je to céčkovej šitizmus. (SeBig) 1*

Hodně mizerný akčňák, který nepotěší ani dublováním Van Damma v akčních scénách. Zmatečný střih při jakékoli akci, která je navíc podprůměrná a s absolutními amatéry. Film vypadá navíc hodně z levného soudku a nemůžu si pomoci, ale Van Damme má stále na víc, než upadat do vod Seagalovek. Na tento film se budu snažit rychle zapomenout.......3/10 (malylada) 2*

Klasický akční film, který v sobě nemá nijak zásadní nápad, ale přesto má docela dobré tempo a v závěru dovede překvapit. Není to ale po stránce akční nic výborného a u soubojů máte pocit, že ten, co dostává na prdel, se ve skutečnosti ani pořádně nebránil. Na JCVD už je vidět, že taky radši ustupuje do pozadí, protože věk prostě nezastavíš. (kaylin) 3*

VELKÁ RECENZE
Na KILL’EM ALL jsem se velmi těšil. Rozhodně jsem zůstával při zemi, vím moc dobře, jak většina současných béček dopadá. Ve výsledku moc nadšený nejsem, ale nedá se ani mluvit o velkém zklamání. Režijně je to točeno dost amatérsky a pojato divným stylem. Takovým stylem, kdy posloucháme ženskou, co vypráví své zážitky z dramatických událostí, které prožila. K tomu je to ve finále okořeněno pointou, která mi přišla trochu pitomá, ale neřešil jsem ji.
Co se týče amatérského díla režiséra, zatracovat ho rozhodně nehodlám. V tomto případě jsem ocenil snahu. Akce je rozložena po celém snímku, máme tu dost přestřelek a i soubojů. Přestřelky jsou průměrné, stejně tak jako bitky, ale aspon jsem viděl JCVD v akci, kdy se pere, to mě relativně uspokojilo. K tomu obstojná závěrečná bitka JCVD vs Bernhardt.
Co se týče synáčka, musím ho strašně pochválit, že si zde střihl 2 menší, obyčejnější fighty, do konce šel i proti JCVD. xD Nejvíc mě ale blažilo u srdce, že mu změnili jméno na Kris Van Damme. xDDD To jsem vše o jeho synovi napsal ironicky.
Herecké obsazení bylo takové normální, akorát mi tu nehorázně vadil Perer Stomare. On jako agent FBI? Vypadal spíš jako ošklivej a hloupej gangster. No, takže čistě průměrná záležitost, která se dá vidět jen jednou, ale neurazilo to. Škoda, že neměl film jiný příběh a lepšího režiséra, mohlo to být lepší.

DABING
V českém znění: Jiří Schwarz - Jean-Claude Van Damme (Phillip), Lucie Štěpánková - Autumn Reeser (Suzanne), Svatopluk Schuller - Peter Stormare (agent Mark Holman), Petra Tišnovská - Maria Conchita Alonso (agentka Linda Sandersová), Libor Bouček - Daniel Bernhardt (Radovan Brokowski), Petr Burian - Kris Van Damme (Dušan), Milada Vaňkátová - Mila Kaladjurdjevic (Almira), Martin Sobotka - Paul Sampson (Klaus) + Eddie Matthews (Dimitri Petrovič), Petr Neskusil - Peter Organ (Ivan), Marcel Vašinka - David Maitland (Dr. Todd), Ladislav Cigánek a další.
Vyrobilo: Studio Bär v roce 2020

Premiéra ČR: -
Premiéra USA: 6.6.2017 (DVD and Blu-ray premiere)
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD:
Poprvé na DVD: -
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)

FILMY NA SPOLEČNÉM DVD
Zemřít mladí gastonrolinc.cms.webnode.cz/news/zemrit-mladi-we-die-young-2019-96-usa-drama-53/
Drama, USA, 2019
Režie: Lior Geller, Hrají: Jean-Claude Van Damme, David Castaneda

Balkánská pomsta gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/balkanska-pomsta-killem-all-2007-96-usa-akcni-43/
Akční, USA, 2017
Režie: Peter Malota, Hrají: Jean-Claude Van Damme, Maria Conchita Alonso
 
 
Tvůrci a herci
Peter Malota (Režie), Rafael Primorac (Produkce), Richard Salvatore (Produkce), Aldo Shllaku (Hudba), Mark Rutledge (Kamera), Yvan Gauthier (Střih), Jillian Hendrix (Casting), Joe Lemmon (Scénografie), Tamika Jackson (Kostýmy), Evan Mambrini (Zvuk), Ashley Mills (Masky), Jesse Cilio (Scénář), Brian Smolensky (Scénář), Craig Stewart (Scénář), Jean-Claude Van Damme (Herec), Maria Conchita Alonso (Herec), Peter Stormare (Herec), Autumn Reeser (Herec), Daniel Bernhardt (Herec), Paul Sampson (Herec), John L. Armijo (Herec), Christopher Heskey (Herec), Kristopher Van Varenberg (Herec), Mila Kaladjurdjevic (Herec), James P. Bennett (Herec), Peter Organ (Herec)
 
2007/96/USA/Akční
 
Zajímavost k filmu
- Film poprvé spojuje Jeana-Claude Van Damma a Daniela Bernhardta, přičemž oba hráli ve filmech Krvavý sport. Jean-Claude Van Damme v prvním díle Krvavý sport (1988) a Daniel Bernhardt v následujících pokračováních - Krvavý sport II.: Konfrontace (1996), Krvavý sport 3 (1996) a Bloodsport: The Dark Kumite (1998).
- Spoiler: Jde o vůbec první snímek, ve kterém Jean-Claude Van Damme zabije svého biologického syna Kristophera Van Varenberga.
 
Odkazy
-