Atentát (TV seriál) Atentát

04.03.2016 06:29

Krimi / Drama

Česko, 2015, 18x60 min

Obsah

Atentát volně navazuje na příběh postav, které diváci znají ze seriálu Expozitura. Od té doby, co se Dan Chládek a Tereza Hodačová rozešli, stal se z Dana samotář. Snaží se upozornit na řadu podezřelých případů, které mají vztah k prezidentovi Václavu Wolfovi nebo lidem kolem něj. Nikdo ho však nebere vážně, ani Tereza, která získá místo v osobní ochrance prezidenta. Po pokusu o atentát na hlavu státu Tereza zjišťuje, že v něm Dan může mít prsty. Vydá se proto po jeho stopě a mapuje případy, které řešil v minulosti. Střípky těchto kriminálních kauz, vyprávěné zpětně, pak přinesou klíč k pochopení aktuálního dění a přinesou překvapivé rozuzlení. Hlavní hrdiny seriálu Terezu Hodačovou (Hana Vagnerová) a Dana Chládka (Robert Jašków) doplní prezident republiky Václav Wolf (Jan Kraus), jeho žena Ester Wolfová (Anna Šišková), prezidentův poradce Jiří Forestek (Marek Taclík), majitel bezpečnostní agentury Stín Bronislav Miler (Jiří Dvořák), na základě prezidentské milosti propuštěný Ota Kofčín (Jan Dolanský) a Danova nová parťačka Eva Jánská (Andrea Opavská), se kterou vyšetřuje všechny případy vyprávěné v minulosti. Seriál představí i řadu dalších postav, jejichž prostřednictvím vypráví příběhy různých kriminálních případů, například přípravy zbrojních zakázek na míru, obohacování se na předražených stavebních zakázkách, vzájemného prodeje vysokoškolských diplomů, nelegálního financování politických stran a další.(TV Nova)
Obsah dílů
1. série (2015)
DÍL 1: Prezident (Prezident) - ereza Hodačová pracuje v ochrance ministra. Ranní nácvik záchrany ministra jde sice podle plánu, ale šéf ochranky není spokojený na 100 %. Ovšem to nikdy. Následně doprovází ministra na jednání s prezidentem. V zahradě zámku v Lánech si Tereza všimne podezřelého zahradníka. Poté co ho zatkne, tak se z něj vyklube starý známý, Tomáš Winter. Zákrok Terezy na Wintera neušel pozornosti prezidenta. Vyhodí ze své ochranky neschopného agenta a má zálusk na Terezu. Což je mu splněno. Tereza se oficiálně stává členkou ochrany prezidenta republiky.
DÍL 2: Veterán (Veterán) - Střelec ve věži kostela vystřelil směrem na prezidenta. Střela zasáhla tenisový míček. Prezident je bez zranění okamžitě odvezen na zámek do Lán. Zásahovka najde v kostele na zemi medailon. Na záběrech z bezpečnostní kamery uvidí šokovaní policisté Dána Chládka, jak vychází z kostela. Vůbec se nemaskoval, navíc se přímo podíval do kamery. Je podezřelým číslo 1. Jaký, ale mohl mít motiv? Tereza nechce uvěřit tomu, že by Dan střílel. Terezu napadne se podívat do Danova domu, který je momentálně na prodej. Vloupe se dovnitř, aby zjistila jestli se v domě náhodou neskrývá. Vyruší ji však realitní agentka s dvěma zájemci o koupi. Z kupců se vyklubou podezřelá individua, kteří chtějí telefonický kontakt na Chládka. Jsou ochotni agentku i mučit. Zachrání ji Tereza. Zločinci se dají na útěk.
DÍL 3: Mezi nácky (Mezi nácky) - Dan je podezřelý z atentátu na prezidenta, ale Tereza tomu nevěří. Vydá se po stopě podivného přívěsku, který Dan zanechal na místě, kde se střílelo na prezidenta. Ten ji zavede ke starému případu, na němž Dan pracoval. Byl nasazen mezi nebezpečné neonacisty, kteří plánovali vraždy nepohodlných osobností. Jakou to má souvislost s prezidentem?
DÍL 4: Právo na prodej (Právo na prodej) - Tereza Hodačová se zaměřuje na další Danův starý případ. Tentokrát korupce na akademické půdě Právnické fakulty, která vedla až k vraždě.
DÍL 5: Fotbalista (Fotbalista) - Tereza Hodačová se zaměřuje na Danův případ kupčení s prezidentskými milostmi.
DÍL 6: Smrt zbrojaře (Smrt zbrojaře) - Další případ, kterým se Tereza má na Danův popud zabývat je starý spis týkající se mocného zbrojaře Brauna, který byl nalezen mrtev pod posedem. Podezření z vraždy má souvislost se zakázkou na obrněné transportéry.
DÍL 7: Trhej! (Trhej!) - V městském obvodu je postupně napadeno několik zastupitelů bojovým psem. Dan s Terezou musí přijít na spojitost útoků s pokusem o agenta na prezidenta.
DÍL 8: Popel (Popel) - Bohatý majitel fotbalového klubu beze stopy zmizí. Jedním z podezřelých je viceprezident Exekutorské komory, který je úzce propojen s Hradem. Podaří se Danovi s Evou usvědčit vraha, když nemají tělo oběti?
DÍL 9: Chobotnička (Chobotnička) - Další starý Danův případ, na který se Tereza zaměří poté, co se na ni obrátí zaměstnankyně detektivní agentury Stín, je případ nevyjasněného úmrtí nadějné političky, která pracovala ve straně podnikatele Milera. Jaké okolnosti a souvislosti stojí za její smrtí?
DÍL 10: Šifra (Šifra) - Další starý Danův případ, na který se Tereza zaměří je vražda agenta BIS. Agent věděl příliš mnoho o podplácení vrcholných politiků před volbami...
DÍL 11: Plutonium (Plutonium) - Dalším starším Danovým případem, který Tereza prověřuje je krádež jaderného zářiče v továrně, kde se zkoumá těsnost svarů pomocí radioaktivního záření.
DÍL 12: Svědectví za mřížemi (Svědectví za mřížemi) - Zloděj zářiče se bojí o svůj život a odmítá spolupracovat s policií. Dan s Evou zjistí, že klíčem k vyšetření případu může být kasino, kterému šéfuje bývalý ruský generál. Podaří se zjistit, pro koho byl zářič určen?
DÍL 13: Vražda v cele (Vražda v cele) - Tereza se zajímá o případ, který navazuje na předchozí krádež zářiče. Zloděj se rozhodne vypovídat. Informace však doputuje pouze k falešným policistům, kteří ho navštíví ve vězení. Ihned poté záhadně umírá. Nitky vedou k ruským zabijákům z kasina a ozářené ženě, která už nemá co ztratit.
DÍL 14: Šancja (Šancja) - Případ ruského diplomata, který se znelíbil ruské kontrarozvědce a ukryje svou rodinu u českého zpravodajce v Praze. Tomu jde záhy o život. Otázkou je, jakou roli v případu hraje premiér?
DÍL 15: Osudová nehoda (Osudová nehoda) - Český zpravodajec je zavražděn, pravděpodobně kvůli spisu, který chtěl předat premiérovi. Týká se ruského agenta nasazeného v českých politických kruzích. Stopy vedou do Slovanského institutu, se kterým spolupracuje nejen prezidentská kancelář.
DÍL 16: Past na vražedkyni (Past na vražedkyni) - Policie ruší zostřenou ochranu prezidenta, protože si myslí, že radioaktivní zářič je zpět v Rusku. Dan ale vidí propojení minulých případů se zářičem, pořád tu může být a někoho ohrozit. Tereza setřese pronásledovatele a znovu se setkává s Danem.
DÍL 17: Síla myšlenky (Síla myšlenky) - Dan s Terezou jsou stále více o přesvědčeni o ruském agentovi nasazeném v nejvyšších patrech politiky. Věří, že klíčem k jeho odhalení je zářič. Díky Slovanskému institutu objeví tajnou laboratoř, kde zářič prokazatelně byl a mohl cokoliv ozářit. Stále je však někdo sleduje.
DÍL 18: Spravedlnost pro všechny - Za prezidentem přijíždí na návštěvu ruský disident, kterého má Tereza chránit. Usiluje nasazený ruský agent o disidentův život? Nitky všech případů propojí zločinné praktiky české politiky. I když jsou Dan s Terezou v ohrožení života, udělají pro odhalení pravdy cokoliv.

Producent -
https://www.csfd.cz/film/71335-atentat/prehled/#