Alf (TV seriál) ALF

28.10.2016 12:51

Komedie / Rodinný / Sci-Fi

USA, 1986, 102x25 min

Obsah

Jednoho dne přistál na Zemi mimozemšťan. Jmenoval se ALF, což mimochodem znamená Astronomická létající forma. Pocházel z planety Melmec a naboural do garáže rodiny Tannerových v Los Angeles. Tím začal tento úspěšný americký sitkom v hlavní roli s Paulem Fuscem. Malý chlupatý mimozemšťan s velkým nosem a velmi pestrým jídelníčkem, skládajícím se mimo jiné i z koček, se velmi sblížil s rodinou Tannerových - otcem Williem, matkou Kate a dětmi Lynn a Brien, kteří ho přijali s láskou mezi sebe. Ale ne vždy bylo toto soužití pozemšťanů s mimozemšťanem lehké. ALF přesto nikdy neztratil svůj humor.

Obsah epizod
1. série (1986)
DÍL 0: Nevysílaný pilot (Original Unaired Pilot) - Jedná se o nevysílaný pilot, který byl pár měsíců před premiérou pozměněný do podoby pilotního dílu, jak ho známe. Konkrétně se tento díl liší úvodními scénami, delší scénou Alfovy havárie a v roli generála vzdušných sil se místo Francise X. McCarthyho objevil Blackie Dammett. Obsahově se však jedná o stejný díl. Tvůrcům se jen nelíbilo přílišné soustředění na hlavní postavu a upozadění rodiny Tannerových
DÍL 1: Návštěva z kosmu (A.L.F.) - Příběh začíná jedné noci, kdy Willie vypíná své vysílačky. Najednou ale zachytí signál a do jejich garáže nabourá Gordon Shumway - Melmečan, který unikl ze své planety předtím, než byla zničena. Tannerovi mimozemšťana nazvou ALFem, což znamená "Alien Life Form", do češtiny překládáno jako "Astronomická létající forma" nebo jako "Atypická lidská forma". Před celou rodinou stojí jediná otázka? Nechat si Alfa či ho poskytnout americké vládě jako objekt případných pokusů?
DÍL 2: Dobrodružná noc (Strangers in the Night) -  Všichni kromě Briana a Alfa se večer chystají na večírek, ale Kate nechce Briana nechat doma samotného s Alfem. Z toho důvodu zavolá sousedce, paní Ochmonekové, a poprosí ji o pomoc při hlídání. Alf má zůstat v ložnici, ale když se paní Ochmoneková začne dívat na televizi, Alf neodolá a z ložnice se vyplazí. Paní Ochmoneková se náhle necítí v klidu a zavolá na pomoc svého manžela. Že by byl v domě ještě někdo kromě jí a Briana?
DÍL 3: Hledá se kocour (Looking for Lucky) - Alf se snaží zhypnotizovat kocoura Luckyho pomocí Willieho hodinek, má na něj totiž zálusk. Poté co je mu vysvětleno, že členi rodiny se nepojídají, hájí se tím, že kocoura učí znát hodiny. Willie ale musí vyzvednout Kate a děti a ALF tak zůstává doma sám. Když se vrátí domů, najdou obrovský nepořádek a navíc zjistí, že Alf snědl všechno jídlo v domě. Kam se ale poděl kocour? Snědl ho Alf, který tvrdí, že od odletu z Melmecu žádnou kočku nejedl, nebo se jen Lucky zaběhl? Alf se proto odhodlá učinit pravdě zadost. Skončí ale v útulku pro odchyt divokých zvířat. Odsud ale vyvázne a vrací se zpět i s překvapením pro zbytek rodiny. Ono překvapení se ale stane překvapením pro všechny, včetně Alfa.
DÍL 4: Tajný kód 6-5000 (Pennsylvania 6-5000) - Alf poslouchá televizní debatu na téma jaderných zbraní. Jelikož Alfovu planetu zničil jaderný výbuch, bojí se o planetu Zemi o to víc. A tak se ve své snaze zabránit jaderným útokům rozhodne zavolat samotnému prezidentovi Spojených států. Jenže ten pochopí celou situaci trochu jinak. Kvůli nedorozumění pak Willie skončí ve vězení, malého Briana vyšetřuje FBI a Alf jen z povzdálí sleduje, co to zase provedl.
DÍL 5: Obchodní úspěchy (Keepin' the Faith) - Tannerovi hledají způsob, jak ušetřit. Od chvíle, co u nich přistál Alf, se totiž rodinný rozpočet dost silně prohnul. Výdaje stouply závratným tempem. Alf si to dobře uvědomuje, a rozhodne se proto přiložit ruku k dílu. Jako obchodní cestující chystá vydělat obrovské peníze a Tannerovým se odvděčit za poskytnutý azyl. Jenže jeho snaha se bohužel nesetká s očekávaným pochopením.
DÍL 6: Přítelkyně (For Your Eyes Only) - Alf se cítí osaměle. Když v rádiu uslyší, že jakási dáma jménem Jody je v podobné situaci jako on, rozhodne se s ní spojit. Jody je osamělá, lidé se jí straní, a to vše jen kvůli faktu, že je slepá. Jedno vede k druhému, a Alf tak najednou stojí před problémem, jak se k ní dostat. S pomocí Lynn a v přestrojení musí podstoupit výpravu do Jodyna bytu, aby s ní mohl strávit pěkné chvilky jako s přítelem.
DÍL 7: Touha po domově (Help Me, Rhonda) - S blížícími se narozeninami Briana přijde Alfovi líto jeho vlastních narozenin. V noci proto začne snít o své rodné planetě, Melmacu. Jak se bavili s přáteli, jak slavili narozeniny apod. Alfovi se poté začne po jeho domovině velmi stýskat. Tak moc, že se Willie s Brianem rozhodnu mu pomoci. Pokusí se navázat spojení s Melmačany, a světe div se, bude to fungovat. Alf si konečně bude moct popovídat s přáteli a co víc, jeden z nich mu nabídne odvoz domů.
DÍL 8: Co dokáže láska? (Don't It Make My Brown Eyes Blue?) - Alf těžce nese, že Lynn randí s ostatními kluky. Rozhodne se stát jejím ochráncem a ostatní kluky odrazovat od randění s Lynn. Dokonce jí i natočí vlastní hudební klip, kde se zhostí hry na všechny nástroje, co jen v garáži najde. Garáž totiž v tom okamžiku slouží jako sklad pro Lynnina nejnovějšího přítele, Scotta. Aby to navíc nebylo tak jednoduché, Kate si myslí, že to ona je středem Alfova platonického zájmu.
DÍL 9: Předsevzetí (Jump) - Alf při hledání dárku pro Willieho k narozeninám najde ve sklepě bednu plnou fotek a dopisů z mladých let Kate a Willieho. Mezi materiály jsou i seznamy úkolů, které si oba dva předsevzali splnit. Ale zatímco ten Katin je nabitý zábavou, adrenalinem a hlavně už splněný, ten Willieho odměřený ještě ne. Jednou z položek je i seskok padákem, ze kterého Willie před lety vycoucal. Je na čase zatnout zuby a zkusit to znovu...
DÍL 10: Postrach silnic (Baby, You Can Drive My Car) - Když se Tannerovým rozbije auto, a Lynn tak nedokáže dostát svému slibu, který dala ohledně odvozu pro kamarádky, rozhodnou se jí Willie s Kate nějaké auto pořídit, respektive přidat jí na něj. Jenže se studiem na krku a příležitostnými brigádami se na auto vydělává těžko. Alf tak vezme věc do svých rukou a rozhodne se Lynn pomoci. Prodá zlato ze své rakety a pořídí jí supermoderní sporťák. Ale to by nebyl Alf, aby to zase všechno nezvrtal...
DÍL 11: Dovolená (On the Road Again) - Tannerovi se chystají na dovolenou. Je tu ale jeden problém, Alf. Tannerovi ho nemohou vzít nika s sebou, aby ho nikdo neviděl, ale nemohou ho ani nechat doma samotného. Rozhodnou se proto pro kompromis. Objednají si karavan a vydají se do divočiny. Jenže celou dobu jim akorát prší. Pochmurné počasí a ponorková nemoc tak zapříčiní to, že se Alf s Williem pohádají a Alf uteče, aby Tannerovým nepřekážel. Jenže sám venku dlouho nevydrží...
DÍL 12: První Vánoce (Oh, Tannerbaum) - Alf u Tannerových slaví první Vánoce. Jenže i tyto svátky se na Zemi liší od pojetí na Melmacu. Alfovou vehementní snahou se tak Tannerovi s jeho pojetím Vánoc setkají dost nevybíravým způsobem. Vše vyvrcholí, když Alf rozřeže Vánoční stromek a Williemu se nepodaří sehnat jiný. Aby vše napravil, rozhodne se s Williem zajet do lesa pro stromek, ale cesta se brzy změní v boj o holé přežití.
DÍL 13: Katalyzátor (Mother and Child Reunion) - Na návštěvu nečekaně přijede babička Tannerová. Alf, který si plánoval celodenní povalování, se tak musí klidit z cesty do garáže. Babička navíc hodlá zůstat několik dnů a to pro Alfa bude utrpení. Rozhodne se tedy svou utajovanou přítomnost v domě odhalit a s babičkou se spřátelit. To, co ze začátku vypadalo jako velice špatný nápad, se později ukáže jako pravý opak.
DÍL 14: Příběh ze života (A Little Bit of Soap) - Odjezd Dorothy od Tannerových se protáhne kvůli její nezodpovědné kamarádce. Tím, kdo má z jejího pobytu nejmenší radost, je Alf. Už se těšil, jak Dorothy odjede, a teď to vypadá, že ne. Nejhorší ale je, že Dorothyna přítomost začne vadit i ostatním. Ti ale mají tolik slušnosti, že se jí na to neodváží upozornit, až na Alfa. Jelikož Dorothy miluje telenovely, rozhodne se Alf sepsat k jedné takové scénář, kterým by Dorothy naznačil, jak se věci opravdu mají.
DÍL 15: Léčitel duší (I've Got a New Attitude) - Dorothy má nějaké problémy s bytem, tak musí přebývat u Tannerových. Ale Alf, ten se s ní moc dobře nesnese. Aby se s ní spřátelil, zkusí to přes seanci s jejím mrtvým mužem. I když se zdá, že se Alfovi podaří spojit Dorothy s jejím mrtvým mužem, pravda a podvod vyplynou brzo najevo. Aby alespoň trochu napravil to, čeho se dopustil, rozhodne se Alf pomoci Dorothy k novému nápadníkovi.
DÍL 16: Výpadek paměti: část 1. (Try to Remember. Part 1) - Alf si po nehodě a úrazu hlavy myslí, že je pojišťovací agent Wayne Schlegel. Jako takový se snaží Tannerovým nabídnout co nejlepší možné pojištění a zaopatřit je na zbytek jeho života. Ti ale vůbec nechápou oč jde. Když se navíc snaží Alfovi vysvětlit, že není tím, za koho se vydává, Alf začne vyšilovat, a Tannerovi ho tak musí přivázat k posteli. Rodina si poté začíná rekapitulovat, co všechno s Alfem už zažila. V čem byl pro ně přínosem, a v čem naopak přítěží.
DÍL 17: Výpadek paměti: část 2. (Try to Remember. Part 2) - Tannerovým se i nadále nedaří přivést Alfa k rozumu. Ten si stále myslí, že je pojišťovací agent Wayne Schlegel. Tannerovi se mu snaží vysvětlit, kdo je doopravdy zač tím, že mu vypráví veškeré příhody, které spolu všichni zažili. Jenže to nepomáhá. Když navíc Alf zavolá policii a oznámí jim, že je u Tannerových držen jako rukojmí, celá situace se zkomplikuje.
DÍL 18: Hledá se otec (Border Song) - Alf propadne novému koníčku, zahradničení. Jenže pro to nikdo další z Tannerových nemá pochopení. Jak jinak. Willy se mezitím musí potýkat s problémy v práci. Dostane se k němu "sirotek" z Mexika, který údajně nemá kam jít. Willy se ho proto ujme. Ale nic není tak, jak se na první pohled zdá...
DÍL 19: Alf na divoko (Wild Thing) - Blíží se druhý březen, a to je pro Melmačany den, kdy jednou za 75 let začnou šílet. Z Alfa se tak stane něco jako Alf na desátou, ještě více otravný a ještě více posedlý kočkami. Dá proto za úkol Williemu postavit boudu, která by ho před běsněním ochránila. Jenže i když rodina odolává a nechce Alfa pustit z boudy ven, nakonec ho důvěřivý Brian pustí a rozpoutá se peklo. Peklo, na jehož konci naštěstí nikdo nebude zraněn, ale na Tennerovi bude čekat menší překvapení.
DÍL 20: Případ pro psychologa (Going Out of My Head Over You) - Williemu už vadí Alfova přítomnost v jeho domě. Když už se Alfovy vtípky stanou nesnesitelnými, rozhodne se proto Willie podělit se o svou zkušenost se svým známým z dětství, psychologem Larrym. Jelikož ten ale nevěří tomu, co mu Willie vykládá, přijde na večeři, aby se na vlastní oči přesvědčil. A nejen to. Také aby případně napravil pokřivené vztahy mezi Alfem a Tannerovými.
DÍL 21: Alf detektivem (Lookin' Through the Windows) - Alf z nudy pozoruje oknem Ochmonekovi. Ti se v jednom kuse hádají, až už to Trevor nevydrží a rozhodne se útěchu hledat u Tannerových. I když se zdá, že už mezi ním a Rachel může být vše v pořádku, pojme Alf myšlenku, že je vše přesně naopak. Podle něj totiž Trevor svou ženu zabil a zakopal na zahradě. Aby Alf svou pravdu dokázal, rozhodne se stát se detektivem a vloupat se do domu Ochmonekových, aby nalezl pravdu.
DÍL 22: Což takhle dát si chřest (It Isn't Easy… Bein' Green) - Briana čeká ve škole vystoupení na Den výživy. Bohužel se mu do toho moc nechce, obzvláště když ho jeho kamarád Spencer pořád ponižuje a vysmívá se mu. Do všeho se proto vloží Alf, který mu vysvětlí, že ani na Melmacu to neměly děti mnohdy jednoduché a že jistý Gordon na tom byl přesně jako on. Brianovi navíc svěří talisman pro štěstí v podobě starého zubu. S tím už by pro Briana mělo být představení hračka.
DÍL 23: Nebezpečný hazard (The Gambler) - Aby Tannerovi ušetřili nějaké peníze na splátky své hypotéky, rozhodnou se pro garážový bazar. I když to Alf moc nechápe, rozhodne se přiložit ruku k dílu. Jelikož se mu ale nechce moc pracovat, rozhodne se, po vzoru babičky Grace, vsadit na koňské dostihy. Ale ani tentokrát mu věci nevyjdou podle plánu. Není se proto čemu divit, když Alf skončí zadlužený až po uši, a kromě dluhů na hypotéce tak přidělá Tannerovým další starost. Jedinou nadějí se tak zdá filmový výtvarník, který by byl ochoten půjčit si Alfovu vesmírnou loď do filmu.
DÍL 24: Průkopníci vědy (Weird Science) - Brian má za úkol připravit si na Vědecký karneval projekt. Nenapadne ho nic jiného, než model Sluneční soustavy. A jelikož je Alf mimozemšťan, který celou naši planetární soustavou prolétl, od koho jiného načerpat informace pro projekt, než právě od něj. A tak se stane, že Brian odprezentuje své dílo s planetami navíc. Podle Alfa tam jsou, podle vědeckého přesvědčení a mínění veřejnosti však ne. Je tedy na Williem, aby zjednal nápravu.
DÍL 25: Brouk v domě (La Cuckaracha) - Šváby v domě jsou potíž. Jsou velice odolní a téměř nezničitelní. A to je řeč o těch pozemských. Alf ale s sebou z Melmacu přivezl i jejich melmackého švába. Takového, který je ještě mnohem odolnější, než jeho pozemské obdoby. A tak zabít ho bude veliký problém i pro samotného deratizátora. Kdo jiný by si s obřím mimozemský švábem měl poradit, než další mimozemšťan? Jenže jak...
DÍL 26: Létání je hračka (Come Fly with Me) - Alf si nedopatřením objedná předplatné spousty časopisů. Mezi nimi je i inzerce s nemovitostmi. Alfovi tato nabídka hned padne do oko, obzvláště když je v ní zmíněn toastovač pro prvního zájemce a víkend, kde bude kromě prezentace reality možnost rybaření, lekcí tenisu nebo jízdy na ponících. Tannerovi zprvu nesouhlasí, ale nakonec se rozhodnou takovou šanci vyzkoušet. Pod jednou podmínkou. Alf musí zůstat doma. Ovšem nebýt jeho neposlušnosti a lstivosti, se kterou se k nim nakonec stejně vetře, mohli by všichni Tannerovi přijít o život při letecké nehodě.

2. série (1987)
DÍL 1: Majordomus (Working My Way Back to You) - Míra nesnesitelnosti pomalu, ale jistě, narůstá. Když Alf zničí Katin cenný obraz, je načase přijmout opatření, aby se to už v budoucnu neopakovalo. Alf proto musí do garáže. On sám v tom nevidí moc rozdíl, vždyť přece gauč a televizi si musí odnést. Ale to se Wiliiemu ani Kate nelíbí. Přijdou proto s dohodou. Pokud chce Alf zpět do domu, musí se týden chovat vzorně. Alf si tuto podmínku vezme k srdci a celý týden seká latinu. Vaří, uklízí, posluhuje a chová se velmi ctnostně. Jenže úplně poslední den mu zhatí plány.
DÍL 2: Trosečníci na ostrově (Somewhere Over the Rerun) - Alf propadne televiznímu pořadu "Gilliganův ostrov". Nejen, že sleduje každičký díl, ale i se náležitě obléká a pije z kokosových ořechů. Jenže ne všem se jeho nápad a návyky zamlouvají. Obzvláště Williemu. Vše vyvrcholí, když se Alf rozhodne vykopat si vlastní lagunu, jakou mají na ostrově, vedle domu Tannerových. Willie už se neudrží a donutí Alfa lagunu zaházet. Ten se ale místo náročné práce rozhodne odpočívat a alespoň ve svých snech se přenést za Gilliganem a jeho partou přátel.
DÍL 3: Alf není přelud (Take a Look at Me Now) - Alf má zakázáno vylézat ven, aby ho nikdo nespatřil. Jenže to se Alfovi nelíbí, a tak jednoho dne zkříží cestu Raquel Ochmonekové. Pro něj to je jen zábava, ale pro ni šok, ze kterého se jen tak nevzpamatuje. Navíc vyhlásí v ulici hon na mimozemšťana a nehodlá se zastavit, dokud ho neuvidí mrtvého. Bohužel ji ale nikdo nebere vážně. Rozhodne se proto jít s celou věcí až do televize. Že to nebyl dobrý nápad, to hned zjistí. Celou věc nakonec překvapivě rozřeší Alf se svým vesmírným poselstvím.
DÍL 4: Nechoď do kláštera (Wedding Bell Blues) - Lynn dělá projekt na hodinu sociologie. V rámci tohoto projektu zkoumá rodokmen své rodiny. Alf proto pojme myšlenku udělat to samé. Bohužel objeví hrozné a ostudné tajemství, které před ním rodiče tajili. Alf se narodil až po svatbě, což je pro Melmačana strašní potupa. Protože tíhu takové hanby neunese, rozhodne se jít do kláštera jedné z mnoha sekt, která Tannerovým posílá letáky, kde by jeho duše mohla dojít klidu a útěchy. Ale ani tady se mu to nedaří, obzvláště když ho mniši nechtějí přijmout mezi sebe.
DÍL 5: Boj o diváka (Prime Time) - Tannerovi se účastní testu televizní sledovanosti společnosti NBC. Při každém sledování televize se jejich údaje zaznamenají a posléze se zkombinují s ostatními účastníky testu. Celkové výsledky pak poskytnou řediteli jasný obraz o tom, co je populární a co ne, a co prodloužit, popř. zrušit. Alf si takový plán okamžitě zamiluje. Vždyť sledovat televizi a ještě za to dostat zaplaceno, to je sen. A když si navíc zamiluje hudební kanál, kde nehrají nic, než polku, a který ostatní lidé nesnáší, vidí v tom šanci, jak donutit ředitele k jeho prodloužení. Jenže to nepůjde úplně legální cestou. Ale to pro Alfa není žádný problém...
DÍL 6: Vydařený večer (Some Enchanted Evening) - Blíží se Halloween a malý Brian se moc těší, jak bude chodit na koledu. Alf by se taky moc rád přidal, ale to mu Willie nehodlá dovolit. Bojí se, aby se Alf neprozradil. A tak když Willie uspořádá Halloweenský večírek pro svého šéfa a pár vybraných lidí, Alf převezme organizaci do svých rukou a obvolá mnohem více lidí, navíc s tím, že mají přijít v kostýmech. Hosté přichází, dům se plní až k prasknutí. Když už se zdá, že už jsou vevnitř všichni, ozve se zvonek. A kdo tam nestojí? Alf...
DÍL 7: Soutěž krásy (Oh, Pretty Woman) - Alf sleduje v televizi soutěž krásy a nestačí se divit, jak to na Zemi chodí. Jelikož se mu myšlenka celé soutěže zamlouvá více, než na Melmacu, rozhodne se do soutěže "Miss Jihu" přihlásit Lynn. I když ta ze začátku nesouhlasí, nakonec kývne. Alf se tak chopí role trenéra, choreografa a učitele v jednom. S jeho vehementní snahou to musí přece dobře dopadnout. Alespoň tedy podle něj...
DÍL 8: Kosmická škytavka (Something's Wrong with Me) - Alfa postihne obávaná Melmacká škytavka, která se má údajně každou hodinou zhoršovat. Možnosti, jak škytavku zažehnat jsou dvě. Jedna nechutná a druhou je kočičí džus. Vše se navíc zhorší tím, že se babička Dorothy hodlá v domě Tannerových co nevidět vdávat. Tannerovi tedy čeká závod s časem, aby Alfovi pomohli co nejdříve se škytavky zbavit. Nakonec budou muset sáhnout až k té nechutné metodě, která ovšem pro obyčejné smrtelníky zas tak strašná není.
DÍL 9: Noční vlak (Night Train) - Alfovi se stýská po dobrodružství, jakého se mu dostávalo na Melmacu. Alf ve své domovině holdoval horolezectví a sjížděl divoké řeky. Ale tady na Zemi nic z toho dělat nesmí, když nesmí ani z domu. Navíc se nestačí divit, když mu Willie začne vyprávět o svém mládí, kdy načerno cestoval napříč celými Státy. Alfa tak napadne oprášit Willieho vzpomínky na mládí a ještě jednou si to vyzkoušet. Na takové cestě bude spousta času na vzájemné sbližování. A Alfova pravda vyjde najevo.
DÍL 10: Špetka romantiky (Isn't It Romantic?) - Willie s Kate spolu tráví čím dál méně času. Na vině je Alf. Kvůli němu musí totiž vždy jeden z rodičů zůstat doma, aby Alf nic neponičil. Po předchozí zkušenost s kuchyní je toto opatření více, než vhodné. Jenže Alf to vidí jinak. Myslí si, že spolu Tannerovi nechtějí trávit čas, protože jeden druhého nesnese, a vše směřuje k rozvodu. Rozhodne se proto nasimulovat podmínky jejich líbánek a z domu Tannerových udělá hotel, kde by se Kate s Williem měli dát opět dohromady.
DÍL 11: Kandidáti (Hail to the Chief) - Alfa se hluboce dotkne, že jakožto neobčan nemůže volit. I když má řadu politických názorů a je přesvědčen, že on sám by byl nejlepším kandidátem, není mu to nic platné, neboť nesmí opustit ani dům Tannerových. Zato Tannerovi, ti volit mohou, a hodlají toho patřičně využít, obzvláště Kate. Ta je do volebního klání tak zabraná, až se jí o tom zdá. Ale to by nebylo, aby se i ve snech neobjevil Alf. A tak se Kate ve svých snech zúčastní prezidentské debaty kandidáty, kterými jsou Alf a ona sama, později se zúčastní další debaty, kterou protentokrát hostuje právě Alf, a nakonec se ocitne i v prezidentské kanceláři s Alfem za psacím stolem.
DÍL 12: Alfovy výjimečné Vánoce: část 1. (ALF's Special Christmas. Part 1) - Willie moc touží po tom ukázat svým dětem, jaké trávil Vánoce jako malý kluk, a že při nich vlastně nejde jen o dary, ale o to být pospolu jako rodina. Z toho důvodu si vypůjčí chatu pana Foleyho, kde trávil Vánoce jako malý. I když je chata neudržovaná, Tannerovi se vevnitř dokáží zabydlet. Až na Alfa. Když ho Tannerovi vyhodí ven, Alf nedopatřením skončí v autě pana Foleyho, který míří do nemocnice, aby v převleku Santa Clause potěšil nemocné.
DÍL 13: Alfovy výjimečné Vánoce: část 2. (ALF's Special Christmas. Part 2) - Poté, co Alf nasedl do auta pana Foleyho, skončil v nemocnici. Musí proto zůstat mezi hračkami jako obrovský plyšák a doufat, že si ho nikdo jako dárek nevybere a že na něj nikdo nepřijde. Jenže shodou náhod skončí na pokoji vážně nemocné Tiffany. Ta si ho okamžitě zamiluje a fakt, že Alf umí mluvit a je to mimozemšťan jí vůbec nevadí. Bohužel, Alf u ní nemůže zůstat. Jeho cesta zpět za Tannerovými ale nebude tak jednoduchá, jak zamýšlel, obzvláště když skončí uvězněný ve výtahu s rodící ženou.
DÍL 14: Nový soused (The Boy Next Door) - Ochmonekovi dostanou do péče synovce, Jakea. Jeho otec skončil na 5 let ve vězení. Jenže Ochmonekovi, i když syna vždycky chtěli, neví, jak se k němu chovat. Odmlouvá jim a vůbec je neposlouchá. Do latě ho srovná až Alf, který v něm pod hrozbou fyzického a psychického násilí odhalí skrytý talent. Jake je totiž kutil tělem i duší a na co sáhne, to opraví. A toho se musí rychle využít...
DÍL 15: Soud (Can I Get a Witness?) - Raquel Ochmoneková se přijde stěžovat, že jí někdo rozbil okno. Vina okamžitě padá na Alfa, který se nudí natolik, že se snaží zabavit s míčem a trénuje americký fotbal. Aby Tannerovi nedali nic znát, obviní z toho před zraky Raquel Briana. Za zavřenými dveřmi se ale zlobí na Alfa, ten si proto vyžádá spravedlivý soudní proces s ním jakožto obžalovaným. I když se na soud dobře připraví, neuspěje a musí dostát svému slibu, že se na měsíc vzdá televize. Když však skutečná pravda vyjde najevo, nestačí se divit ani samotní Tannerovi.
DÍL 16: Návštěva strýčka (We're So Sorry, Uncle Albert) - Na návštěvu k Tannerovým se chystá strýček Albert. Strýček, který je proslulý svou lakotou a nepříjemným vystupováním. Nicméně, Alf tak musí na zahradu do stanu, aby strýčka nevyděsil. K překvapení všech dorazí strýček Albert ve výborné náladě a skvěle naladěný, nebojí se proto nechat ho doma samotného. S Alfem na zahradě. Jenže to se strýčkovi stane osudným. Ten při procházce po zahradě narazí na Alfa a dostane infarkt. Alf se cítí provinile a rozhodne se od základů změnit.
DÍL 17: Občané a zloději: část 1. (Someone to Watch Over Me: Part 1) - V ulici řádí zloděj. Vykradl už i Ochmonekovi. Tannerovi se proto spolu s ostatními sousedy rozhodnou o vytvoření sousedské hlídky. Stanoviště s rádiem má být u Willieho v garáží, jelikož rádia a vysílačky jsou přeci jen jeho koníčkem. Alfa taková činnost pochopitelně také zajímá. Ujme se tedy místo Willieho role velitele a spojovatele s tím, že se vydává právě za Willieho. Jenže neustálým otravováním ostatních, dotěrným vyptáváním a voláním na policejní stanici už pak jeho telefonátům nikdo nevěnuje pozornost. A ve chvíli, kdy se zloděj vloupá k Tannerovým by to mohl být problém.
DÍL 18: Občané a zloději: část 2. (Someone to Watch Over Me: Part 2) - Alf se snaží vehementně pomoci v sousedské hlídce, ale kvůli tomu, že zběsile volá všem okolo ohledně podezřelých stínů, už ho nikdo nebere vážně. Tak, když uvidí opravdového zloděje, je nucen zasáhnout na vlastní pěst. Ale jeho akce, jak už to tak bývá, neskončí zdárně a Alf zůstane uvězněný u Ochmoneků v domě. Poté, co ho obklíčí policejní jednotka odhodlaná vpadnout během několika málo okamžiků dovnitř, jde opravdu do tuhého. Alfa musí zachránit až Willie se svým dokonalým plánem.
DÍL 19: Na vlastní pěst (We Gotta Get Out of This Place) - Jody, Alfova přítelkyně, nemá kde bydlet. Alf ji proto pozve bydlet k němu a Tannerovým. I když Tannerovi zprvu nesouhlasí, rozhodnou se slepé Jody vyhovět. Ovšem v domnění, že je její pobyt jen dočasný. Když už se ovšem blíží třetí týden jejich společnému soužití, rozhodnou se Tannerovi jemně naznačit Jody, že už by měla odejít. Ta sama souhlasí a najde si byt, i s Alfem. Jenže i ona ho začne mít po jisté době plné zuby...
DÍL 20: Pes v domě (You Ain't Nothin' But a Hound Dog) - Brian přijde ze školy i se psem. Tvrdí, že ho ten pes pronásleduje už ze školy. Tannerovi se proto rozhodnou psa si ponechat a vyvěsit plakáty s oznámením pro jeho pravého majitele. Alf si ale s Alfínou, jak psa Brian pojmenoval, nerozumí. Žárlí na ni. A to, že se Alfína rozhodne spát v jeho pelíšku, to je pro Alfa poslední kapka. Ráno tak na Tannerovi čeká nemilé překvapení. Když si pro psa přijde jeho pravá majitelka, malá holčička, Alfína není k nalezení. Za vším stojí Alf...
DÍL 21: Rváč (Hit Me with Your Best Shot) - Brian přijde domů potlučený. Prý bránil čest své matky proti silnějšímu spolužákovi. Když se ovšem stejná situace opakuje i následující den, rozhodne se Alf zakročit. Zavolá otci spolužáka, panu Duncanovi, a jménem Willieho ho přinutí přijít se omluvit. Bohužel návštěva dopadne úplně jinak, a z Wilieho se tak stává pouliční rváč s pověstí nepřekonatelného bojovníka. Alf už plánuje Willieho boxerskou kariéru a domlouvá zápasy se sousedy. To ale Tannerovi nemohou dovolit...
DÍL 22: Stěhování (Movin' Out) - Willie v práci povýší na okresního komisaře. Jenže taková práce znamená přestěhovat se do San Diega. I když Willie myslí, že zvládne do San Diega dojíždět, již brzo je jasné, že bude nutné trvalejší řešení. Tannerovi tak dají inzerát, že prodávají dům. O zájemce není nouze. Jenže Alf nehodlá stěhování připustit, rozhodne se proto zájemce o dům odradit. Rozmyslí si Willie nakonec stěhování?
DÍL 23: Alfovo druhé já (I'm Your Puppet) - Alfa opět popadne nuda. Rozhodne se proto sestrojit auto z dílů, které najde všude možně. Například ze sekačky nebo z jízdního kola. Pojmenuje ho "Alf Romeo". Jenže jeho nápad nenadchne ostatní tak, jako jeho. Alf tudíž zvolí méně na nervy jdoucí činnost, břichomluvectví. Z počátku neškodný koníček ale přeroste v závislost a psychózu. Alf se stane na Philovi, jak loutce říká, závislý a nechá se jí ovládat. Tannerovi proto musí zavolat Larryho, psychiatra. Ten jediný si s Alfem bude vědět rady.
DÍL 24: Tequila (Tequila) - Kate se má sejít se svým kamarádkami ze školy u sebe doma. Vše se musí na takovou návštěvu připravit. Vydrhnout nádobí, vyleštit příbory a naaranžovat obývák. Toho posledního se zhostí Alf, bohužel. Proto se bude muset společné setkání přesunout do hospody. Poté, co se kamarádky rozejdou domů, svěří se jedna z nich, Sylvia, že nám kam jí, protože se pohádala s mužem. Kate ji vezme k sobě domů, v domnění, že potřebuje jen dočasný nocleh a problém se tím vyřeší. Na vině je ale něco daleko závažnějšího, než jen přítel. A až Alf přijde na to, co, a jak z toho ven.
DÍL 25: Přátelé (We Are Family) - Alf se cítí osamocen, jelikož při každé návštěvě v domě musí okamžitě do kuchyně nebo do garáže. Rozhodne se proto odhalit světu a svolá tiskovou konferenci. Willie se mu to snaží rozmluvit. Vysvětlí mu, že v takovém případě by okamžitě skončil v pokusné laboratoři a zemřel by v naprosté izolaci. To se Alfovi nechce, a tak vše zruší a raději zůstane opět sám. Jeho ponurá depresivní nálada plynoucí ze samoty ale ovlivňuje i ostatní. Proto se mu rozhodnou uspořádat večírek s překvapením.
DÍL 26: Na mizině (Varsity Drag) - Lynn chce studovat na škole v jiném městě. Na škole, kde studoval i Willie, a která je mnohem prestižnější, než škola v jejich městě. Jenže kvůli Alfově přítomnosti u Tannerových to nepřipadá po finanční stránce v úvahu. Myšlenka, že Alf zkazí Lynn budoucnost, nedá spát hlavně samotnému Alfovi. Rozhodne se proto udělat vše pro to, aby svou chybu napravil a odčinil. Jenže to nebude tak jednoduché, uvážíme-li, že se Alf nesmí hnout z domu ani na krok.

3. série (1988)
DÍL 1: Pro lásku všechno (Stop in the Name of Love) - Lynn se rozejde s dlouholetým přítelem a upadne do depresí. To Alf nehodlá připustit, a rozhodne se jí proto pomoci. Objedná si knihu plnou rad pro zamilované a nezamilované a chopí se role učitele lásky. To se ale nikomu z Tannerových moc nezamlouvá. Nicméně, pokud by to Lynn mělo pomoci, tak proč ne. Díky Alfovým úmyslům a shodě náhod tak Lynn skončí na rande s úplně jiným klukem, než bylo původně v plánu. S klukem, se kterým by to snad mohlo dopadnout dobře, kdyby to Alf opět nezvrtal...
DÍL 2: Anděl strážný (Stairway to Heaven) - Hra kroketu je považována za velmi vznešenou hru, ale ne na Melmacu. Tam se jednalo o krvavou řežbu a mnohdy i boj o přežití. Proto když se Tannerovi rozhodnou pro partičku kroketu, i s Alfem, nemůže to skončit jinak, než nehodou. Alf cítí vinu, za to, co se Williemu stalo a shodou náhod ublíží i sám sobě. V bezvědomí si představuje, jaké by to bylo, kdyby ho Tannerovi nikdy nepotkali. Jaké by byly jejich životy, kdyby nenaboural do jejich garáže. Jaké by to bylo, kdyby vše bylo "normální".
DÍL 3: Sousedé v krizi (Breaking Up Is Hard to Do) - Ochmonekovi si procházejí manželskou krizí. Trevor proto skončí ubytovaný u Tannerových v naději, že zlost Raquel každou chvíli přejde, a on se tak bude moct vrátit domů. Možná by to tak i vyšlo, ale to by se do toho nesměl vmísit Alf. Se svou dychtivou snahou pomoci totiž celou situaci jen zhorší. Ale to by nebyl on, kdyby to nějak nenarovnal zpět...
DÍL 4: Alfova show: část 1. (Tonight, Tonight: Part 1) - Alf hostuje noční talkshow místo Johnnyho Carsona. Mezi jeho hosty má být samotný papež, nebo třeba Joyce Brothersová. Alf mezi jednotlivými dotazy a rozhovory s Edem McMahonem a právě Joyce Brothersovou pouští nejlepší momenty předchozích dvou řad svého seriálu. Alf sám tvrdí, že v tomto seriálu vystupuje, protože nedostal roli ani ve Star Wars, ani v Kennedyových, ani ve filmu Lassie se vrací. A stejně, i když podřadná, je to role.
DÍL 5: Alfova show: část 2. (Tonight, Tonight: Part 2) - Alf pokračuje ve své noční talkshow. Místo toho, aby za Johnnyho Carsona byl rovnocennou náhradou, vysílá skeče a sestřihy svého seriály, vždy na dané téma. Mezi záběry tak jsou například vzpomínky na Melmac, Alfovy cesty do kuchyně, Alf jako přítel, nebo zlobivý Alf.
DÍL 6: Tajnosti (Promises, Promises) - Lynn bude brzo osmnáct, a tak naplno randí. Jenže jejím nejnovějším nápadníkem je postarší zástupný spisovatel, který je starší, než Kate. A to se rodičům nelíbí. Lynn se proto rozhodne pro lest. Rodičům tvrdí, že chodí s Randym, hloupým fotbalistou, kterého ale ve skutečnosti jenom doučuje, zatímco randí s Eddiem. Ovšem když se o tom dozví Alf, je její tajemství ohroženo.
DÍL 7: Odhalení: část 1. (Turkey in the Straw: Part 1) - Po ulicích se potuluje tulák, který vybírá popelnice. Shodou náhod skončí u Tannerových v garáží. To se samozřejmě Williemu nelíbí, a okamžitě tuláka vyhodí. Jenže ten se později vrátí, aby se setkal s Alfem osobně. Tannerovi mezitím musí trávit Díkůvzdání u Ochmoneků, jelikož Alf spořádal celého krocana a koláč sám, a Tannerovi by tak neměli co dát na sváteční tabuli.
DÍL 8: Odhalení: část 2. (Turkey in the Straw: Part 2) - Tulákovi úmysly setkat se s mimozemskou rasou nebyly úplně čisté. Je totiž v kontaktu s centrem pro výzkum mimozemšťanů, které chce Alfa zabít a testovat. Tannerovi mezitím trpí na návštěvě u Ochmoneků. Aby si utrpení zkrátili, vypaří se a společně se Cvoklým Petem oslaví vlastní skromné Díkůvzdání. Takový čin se tuláka Peta hluboce dotkne, tak hluboce, že začne uvažovat nad tím, zda nechá mimozemskou hlídku Alfa zabít.
DÍL 9: Změna je život (Changes) - Alfovi se zdá, že už o něj Tannerovi ztrácí zájem. Willie má v práci úlevy, zato Kate nastupuje do zaměstnání na plný úvazek, a Alf se tak nudí. Neustále obtěžuje Kate po telefonu, kritizuje Willieho vaření a chování v domácnosti Aby toho nebylo málo, rozhodne se požadovat po Tannerových adopci sebe sama. Celá situace se navíc zcela změní, když Kate přijde s úžasnou novinou.
DÍL 10: Staré dobré časy (My Back Pages) - Alf si chce zútulnit garáž pro své bydlení. Přitom najde krabice plné starých filmů a předmětů z mládí Willieho a Kate. Mezi tímto haraburdím jsou i filmy z Woodstoku, kterého se mladí Kate a Willie zúčastnili, a předměty z období hippies. Willie proto začne vzpomínat na staré dobré časy a vysvětlovat Lynn, Brianovi a fascinovanému Alfovi, jak to tenkrát vlastně všechno bylo. Tak úporně, že se mu o tom až zdá.
DÍL 11: Samota tíží (Alone Again, Naturally) - Alf při svém pravidelném čtení denního tisku najde zajímavý článek. Píše se v něm o paní Suslové z Burstow, která údajně žije s mimozemšťanem. Ten je až nápadně podobný Alfovi. Má rád kočky, je chlupatý po celém těle, malého vzrůstu a s obrovským čumákem. Alf s Williem se proto rozhodnou za paní Suslovou zajet a situaci prozkoumat. Když se ovšem Alf dostane do spárů bláznivé Suslové, začíná boj o jeho záchranu.
DÍL 12: Mistr magie (Do You Believe in Magic?) - Alf se nechá inspirovat televizním pořadem a stane se z něj kouzelník. Bohužel pro něj a hlavně pro ostatní, ne zrovna úspěšný. Willie se proto rozhodne pomoci mu. Jeho snaha se ale nesetká s vytouženou odezvou. Alf nechápe, že pro to, aby se z něj stal veliký a úspěšný mág, musí trénovat. Jeho zklamání z celé věci se tak pokusí alespoň trochu rozptýlit Brian, který z Alfa alespoň na moment udělá opravdového kouzelníka.
DÍL 13: Zásah v pravou chvíli (Hide Away) - Willieho zaměstnanec, Jim, je velký mluvka. Jendou se mu podaří přemluvit Willieho, aby u něj mohl přespat. Alf se tedy musí klidit do garáže. Jenže nechce přijít o všechnu srandu. Rozhodne se proto poslouchat. Tak se dozví, že Jim je v programu na ochranu svědků. FBI ho takto "uklidila" na poklidné místo, aby k němu mafie nemohla. Ale podezřívavému Alfovi to stejně nedá a dokonale se připraví na možné narušitele. Jenže v jeho pastech skončí, kromě sousedů, agent FBI. A v tu chvíli půjde do tuhého...
DÍL 14: Volejte mimozemšťana (Fight Back) - Willieho zlobí auto. Nový automechanik dá auto do pořádku, ale aby si zajistil stálý přísun práce a zákazníků, auto naschvál poškodí na jiné důležité součástce. Jenže to by nebylo Alfa a Jakea, aby na to nepřišli. A tak se rozhodnou dát tomu syčákovi co proto. Obzvláště poté, co všechny instituce na ochranu spotřebitele Williemu odmítnou pomoci. Alf s Jakem tedy vezmou auto Ochmonekových, které je naprosto v pořádku, a spolu s Lynn a videokamerou se ho pokusí nachytat při činu.
DÍL 15: Elvis žije (Suspicious Minds) - Alf se stane členem klubu, který vyvolává duchy slavných osobností. Mezi takovými je i Elvis Presley. Alfovi myšlenka na Elvise Presleyho utkví v paměti natolik, že pojme podezření, že jeden z Tannerovic sousedů, Aaron King, je právě žijícím Králem rock'n'rollu. Jenže ne všichni s Alfovým elánem souhlasí. Když se navíc Alf rozhodne vkrást se do Kingova domu a spřátelí se s Aaronem, začne to být obzvláště zajímavé. Nebo že by se mu to jen zdálo?
DÍL 16: Napjaté očekávání (Baby Love) - Alfovi se zdá, že je upozaďován na úkor budoucího dítěte. Aby toho nebylo málo, aktivní Raquel se rozhodne pro Kate jakožto znovunastávající matku, uspořádat večírek s dárky. Alf se tak opět musí schovat. Shodou náhod ale skončí v nově připravovaném dětském pokoji, kde spí dítě jedné z návštěv. Okamžitě začne kýchat, což v něm probudí podezření, že je alergický na děti, a nezbývá mu tedy nic jiného, než se odstěhovat.
DÍL 17: Na útěku (Running Scared) - Alfovi se podaří vytopit byt. Podle Willieho je to to nejhorší, co se za dobu Alfova pobytu stalo. A Alfovo ospravedlnění, že chtěl s pomocí vody a klimatizace proměnit dům Tannerových na kluziště, Williemu moc nepomáhá. Brzy se ale tato patálie ukáže jako naprostá malichernost, když Alfovi zavolá anonym s požadavkem 3000 dolarů, jinak ho udá příslušným úřadům. Kdo další ví o Alfově přítomnosti u Tannerových? Kdo je onen anonym? To Alf musí zjistit dříve, než u dveří zazvoní ony úřady.
DÍL 18: Cyrano z Melmeku (Standing in the Shadows of Love) - Jake se ve škole zamiluje do jedné dívky, Laury. Jenže neví, jak na ni promluvit a jak jí projevit svou neskonalou lásku. Alf se mu rozhodne pomoci. Jelikož má básnické střevo, ujme se psaní milostných básní. A to Lauru nadchne. Má to ale jeden háček. Ona neví, že jí básně nepíše Jake, ale Alf. Po vzoru Rostandova dramatu se tak příběh milostného trojúhelníku pěkně zamotává.
DÍL 19: Smolný den (Superstition) - Alfovi se při jeho kulinářském umění podaří spálit Brianovu učebnici dějepisu. A to na Melmacu přináší obrovskou smůlu. Ať už tomu člověk věří, nebo ne, je to tak. A pro obzvláště pověrčivého a bojácného Alfa to platí dvojnásob. Série pádů, poranění a patálií ho nakonec donutí uzavřít sebe sama do nedostupné klece. To ale Tannerovi nemohou nechat dopustit. Jenže jedinou pomocí je rituál s masem.
DÍL 20: Sokové (Torn Between Two Lovers) - Lynnin přítel, Danny, s ní nemůže jít na ples. Lynn se proto zařídí jinak. Nezávazně se domluví s Randym, který by měl Dannyho jakožto doprovod zastoupit. Ale to by nebyl Alf, aby se do toho nevložil, a celou situaci tak nezkomplikoval. Alf má navíc i jiné starosti. Pustí se totiž do generálního úklidu. I když to Tannerovi nevidí úplně rádi, nakonec budou mile překvapeni.
DÍL 21: Přátelství až za hrob (Funeral for a Friend) - Alf trpí, když i Brian už je větší než on. Aby se zabavil, rozhodne se pořídit si zvíře. K tomu ale potřebuje souhlas Tannerových. Ani kůň, ani zubr bohužel nepřipadají v úvahu, ale mravenčí farma by Alfa mohla zabavit. Ovšem s mravenčí farmou přichází i povinnosti a smutek, když Alfovi mravenci poumírají. Zbývá tak, vyrovnat se se ztrátou.
DÍL 22: Strach (Don't Be Afraid of the Dark) - Brian chodí do skauta a Willie se v něm vzhlíží. Willie byl totiž jako malý velmi nadšený táborník a klade si za cíl to samé vzbudit i v malém Brianovi. A tak když má jet Brian tábořit, je radostí celý bez sebe. Má to ale jeden háček. Brian se bojí tmy. Alf s Jakem se proto rozhodnou ho strachu zbavit tak, že budou na zkoušku kempovat na zahradě. Postupem času se ukáže, že ne Brian, ale někdo jiný tu má strach ze tmy.
DÍL 23: Jakeovo tajemství (Have You Seen Your Mother, Baby, Standing in the Shadow?)- Na návštěvu přijede Jakeova matka, Elaine. Všichni jsou nadšeni z toho, že ji konečně poznají, jen Jake z toho radost nemá. Ví totiž o své matce něco, co ostatní ne. Její tajemství vyplyne a povrch při společné večeři Tannerových a Ochmonekových, když ji uvidí Alf. Jakeova matka je kleptomanka. Na Alfovi s Jakem tak je, aby donutili Jakeovu matku vrátit ukradené věci a pomohli jí s její nemocí.
DÍL 24: Hvězda němého filmu (Like an Old Time Movie) - Tannerovi jdou na svatbu a Alfa nechají doma samotného. Aby nic nezničil, dá mu Willie kazety se starými němými filmy. I když se Alfovi takové filmy ze začátku moc nelíbí, přijde jim na chuť a rozhodne se dokonce, s Jakeovou pomocí, sepsat vlastní scénář k takovému filmu. Samozřejmě se sebou samým v hlavní roli a Jakem jakožto režisérem. Film se odehrává v časech minulých, kdy Alf je tulák, Lynn slepá, Willie nerudný policista, Kate chudá hospodyňka a Ochmonekovi pronajímatelé padouši.
DÍL 25: Zemětřesení (Shake, Rattle and Roll) - Alf se poprvé ve svém životě stane svědkem zemětřesení. I když to není nikterak vážné zemětřesení, Alfa velmi vyleká. Rozhodne se proto učinit veškerá potřebná opatření, aby byl v případě dalšího zemětřesení v bezpečí. Krom toho si uvědomí pravou hodnotu života a bytí jako takového. Svými řečmi o altruismu a tragickými vyhlídkami ale leze na nervy všem okolo. Navíc pěkně vyleká Briana.
DÍL 26: Už je to tady (Having My Baby) - Alf prožívá příchod nového potomka ze všech nejvíc. Poctivě se připravuje na všechny možnosti, které s porodem a dopravou do porodnice mohou nastat. Svou pílí a neutuchající snahou ale leze na nervy obzvláště ostatním, hlavně Kate. Alfovy scény a panické záchvaty jí na síle moc nepřidávají. Kate teď potřebuje hlavně klid. Ale to Alf nedokáže pochopit. Nakonec stejně celý porod zaspí.

4: série (1989)
DÍL 1: Hledá se Eric (Baby, Come Back) - Kate s Williem nemají mnoho času a nezbývá jim nic jiného, než si nalézt chůvu pro malého Erica. Jelikož ale nikdo vhodný nemá čas nebo ti co ho mají, nejsou úplně vhodnými kandidáty, musí se Kate spokojit s Alfem, byť jen na 20 minut. Alf je výborným rodičem. O vše se dokáže postarat. Shodou náhod ale poté, co se Alf vrátí od popelnic, kam vyhazoval plénu, Eric není ve své postýlce. Co teď? Přece nemůže Alf říct Tannerovým, že jim ztratil syna. Naštěstí ale nic není tak, jak to vypadá.
DÍL 2: Sousto pro bulvár (Lies) - Alf upadne do depresí poté, co si přečte bulvární plátek Bleskosvod. Podle něj tam píší nesmysly o vesmírných rasách a jejich soužití. Takhle to nechat nemůže. Rozhodne se proto do redakce časopisu zavolat a celou situaci jim vysvětlit, vše uvést na pravou míru. Redakce je z jeho příspěvku nadšená a okamžitě mu nabídne možnost napsat pro ně článek. Ten se chytne jakbysmet. A tehdy se Alfovi vymkne věc z rukou. Domluví si totiž s redaktory Bleskosvodu rozhovor u Tannerových doma.
DÍL 3: Willie v podezření (Wanted: Dead or Alive) - Při svém sledování televize Alf zahlédne pořad "Černá kronika", který je kriminálním pořadem s cílem informovat širokou veřejnost o zločincích mezi nimi. Jednou z fotek, která se v pořadu ukáže, je i nebezpečný sukničkář, který zpronevěřil spousty peněz. Ale co je nejdůležitější, zločinec je až nápadně podobný Williemu. To Alfa okamžitě vyleká, propadne panice a začne dělat vše pro to, aby Willieho ukryl. Když navíc dorazí do domu Tannerových FBI, myslí si Alf, že je po všem. Jenže tentokrát to není jeho vina.
DÍL 4: V balíku (We're in the Money) - Alf přičichne k počítači a ihned si ho zamiluje. Obzvláště, když po sobě Willie nezavře stránku s obchody. Alf, v domnění, že se jedná jen o hru, investuje Willieho peníze a jako zázrakem vydělá tisíce. I když se to Tannerovým líbí, nehodlají v tom pokračovat. Přece jen by měl raději své peníze zodpovědně uloženy. Ale co když má Alf nějaké skryté vlohy pro obchodování na burze? Rozhodnou se mu tedy dát šanci. Litovat nebudou, nebo snad ano?
DÍL 5: Životní poslání (Mind Games) - Alf se doma nudí. Nikdo si s ním nechce hrát, protože nikdo nikdo nemá čas. Rozhodne se tedy zabavit sám. To se ale ostatním moc nezamlouvá. Veškerá jejich snaha zabavit ho přichází vniveč. Zasáhnout musí až psycholog Larry. Kvůli němu se Alf rozhodne dát na dráhu psychologa a životního poradce. Ale ani tato činnost nevzbudí moc velké ohlasy...
DÍL 6: Alfova závislost (Hooked on a Feeling) - Alf propadne pojídání vaty a bavlny. Jako každá jiná závislost to má neblahé dopady na jeho psychiku i vnější projevy. Tannerovým to ze začátku přijde jako rozpustilost, ale postupem času se Alfova agresivita stupňuje, a Tannerovi musí zasáhnout. Jenže oni sami s tím nic nezmůžou. Rozhodnou se proto svolat skupinovou terapii u nich doma, aby s Alfem v kuchyni a Williem jako volavkou Alfovi pomohli.
DÍL 7: Bratrská láska (He Ain't Heavy, He's Willie's Brother) - Willieho bratr, Neal, má problémy ve vztahu. Willie se mu rozhodne pomoco, ale Neal si jeho rady vyloží poněkud jinak, a vypraví se na cestu k Tannerovým. Jenže co Alf? Pokud bude Neal u Tannerových doma, co s ním? Alfovi se to samozřejmě nelíbí a snaží se Neala od Tannerových vypudit. Willie tomu musí okamžitě učinit přítrž. Ale jeho vehementní snaha nebude tak náležitě oceněna, jak si zprvu myslel.
DÍL 8: Blízké setkání prvního druhu (The First Time Ever I Saw Your Face) - I když se Neal už od Tannerových odstěhoval, a Alf konečně může jíst s ostatními, stejně Neal nečekaně přichází na návštěvu. Alf se proto musí neustále schovávat na půdě. Ale Willie mu slíbil, že schovávání bude konec. A není. Alf je přece taky živá bytost a má stejná práva, jako Neal. Takovou myšlenku ale bude muset těžce prosazovat. Ledaže by se Neal s Alfem setkali osobně. Pak by mohl Alf mezi ostatní i v Nealově přítomnosti.
DÍL 9: Žít a nechat zemřít (Live and Let Die) - Lucky zemřel. Nikdo to paradoxně nenese hůř, než Alf. I když se snažil Luckyho každou chvíli sníst, byl to jeho nejlepší přítel, se kterým se od rána do večera škádlili. Proto když Tannerovi odjedou do kostela naposledy uctít památku svého zesnulého mazlíčka, objedná si Alf několik koček domů. Po příjezdu Tannerových ale musí kočky pryč, až na jednu. Ta se stane novým Luckym...
DÍL 10: Hádka (Break Up to Make Up) - Blíží se třetí výročí Alfova přistání u Tannerových. Bohužel, poklidnou atmosféru naruší Dorothy, která se rozešla s Vlezlem, a potřebuje zázemí. Alfův večírek se mění v katastrofu. Ani pokusy Lynn, Willieho, Briana a Neala tomu nepomáhají. Navíc, zatímco Kate jede pro Dorothy na letiště, přijede k Tannerovým Vlezl. O pořádné faux pas tak bude postaráno.
DÍL 11: Alf zlobí (Happy Together) - Alfovy kousky už přesáhnou všechny meze. Poté, co k Tannerovým zavolá realitní makléře, dojde Williemu trpělivost a po společné hádce Alf odejde. Po dlouhém pátrání ho nakonec Willie nalezne u Neala. Alf s Nealem si spolu dobře rozumí, proto se rozhodnou pro experiment a zkusí bydlení spolu. Kdyby Neal věděl, co to bude obnášet, nikdy by na spolubydlícího v podobě Alfa nepřistoupil...
DÍL 12: Bacily útočí (Fever) - Deštivé počasí přivodí Wiliemu rýmu. I když si Alf myslí, že je proti pozemským bacilům imunní, není tomu tak, a Alf se od Willieho nakazí. Jeho rýma je ale mnohem silnější a zákeřnější, než ta Willieho. Horečka mu neustále stoupá, stejně tak i bolest. Jediným lékem se zdá být Ambrozie, pozemská obdoba Melmackého keře, který Melmacčanům přinášel jejich sílu a imunitu.
DÍL 13: Večírek (It's My Party) - Tannerovi dostávají dennodenně pozvánky na večírky, kam je sousedé a známí zvou. Kdysi dávno je Tannerovi na oplátku zvali k sobě. Jenže po přistání mimozemšťana se tato možnost zdá pasé. I když má Alf večírky v lásce, s ním na krku tato možnost nepřichází v úvahu. I tak se to Tannerovi odhodlají zkusit. S pomocí poradce přes večírky a Alfa se tak Tannerovi vrhají do příprav. Aby jim to Alf nepokazil, rozhodnou se Tannerovi přistoupit na jeho vyděračské podmínky, a dokonce přidat i něco navrch, jen jako pojistku, aby vše dopadlo podle plánu.
DÍL 14: Legrace je vážná věc (Make 'em Laugh) - Alfovi se nelíbí komikův pořad, který Willie s Kate tak moc milují. Podle něj dokáže humor dělat každý, i on. I když mu to všichni ostatní rozmlouvají, Alf si nedá říct, a vrhá se po hlavě do psaní vtipů. Při práci usne a začne se mu zdát o tom, jak je populárním komikem, všichni ho zbožňují, a stává se celebritou první kategorie. V jeho snu je vše naopak. On je pánem Tannerovic domu, on je tím, kdo se veřejně prezentuje, a naopak Tannerovi se musí schovávat na půdě a sloužit jeho potřebám.
DÍL 15: Láska u ledu (Love on the Rocks) - Neal se dá opět dohromady s Margaret, se svou exmanželkou, se kterou strávil deset let svého života. Aby toho nebylo málo, chce ji Neal opět vzít za manželku. Ani Alf, ani Tannerovi z toho ale nemají moc velkou radost. Proto se Alf rozhodne vzít spravedlnost do svých rukou a propašuje se do Nealova auta ve snaze překazit svatbu plánovanou v Las Vegas. Jeho snaha ale, tak jako obvykle, nedopadne podle jeho představ. Nebo že by ano?
DÍL 16: Umělecká kariéra (True Colours) - Lynn se hodlá dát na kariéru umělecké malířky. Ve škole totiž hostuje zahraniční učitel malířství, Lloyd Ruben. Alfovi přijde nápad umělecké kariéry jako výborný nápad. A Tannerovým jakbysmet. Obzvláště kdyby to znamenalo, že by se Alf, po vzoru Lynn, od svých destruktivních úmyslů vrhl na pacifistické malování. Ovšem z Alfa se stane zapálený malíř a umělec tělem i duší, který se nezastaví před ničím. Když už překročí všechny meze, a pošle svůj vlastní výtvor Rubenovi, jde do tuhého...
DÍL 17: Duchovní pastýř (Gimme That Old Time Religion) - Na Melmacu platilo, že když muž dosáhne věku 230 let, má půl roku na to, stát se knězem, nebo se stát psancem. Alf hodlá tuto tradici oživit i na Zemi. S pomocí Tannerových tak podstoupí pradávný posvátný obřad, který ho pasuje do role velebného pána. Jenže jeho působení mezi posly svatého písma nebude příjemné okolí. Aby tak Tannerovi Alfa umlčeli, hodlají mu opět ve všem vyhovět a ustoupit jeho požadavkům.
DÍL 18: Budoucnost s otazníkem (Future's So Bright, I Gotta Wear Shades) - Co se stane, až Tannerovi zemřou? Co bude s Alfem a kdo se ho ujme? To vše jsou otázky, na které Alf hledá odpovědi a nehodlá se vzdát, dokud je nenajde. Alf tak začne být přehnaně opatrný ke všemu, co by mohlo Tannerovým ublížit. Ve své snaze si dokonce představuje, u koho by bydlení po smrti Willieho a Kate byla nejlepší. U ochranářské a nerozhodné Lynn, která si podle Alfových představ vezme mima? U Briana, zbohatlíka, jehož žena Alfa nebude mít ráda? Nebo u komedianta Erica?
DÍL 19: Alfův idol (When I'm 64) - Je den svatého Valentýna, svátek zamilovaných, a Willie s Kate se chystají strávit večer v restauraci při svíčkách a večeři pro dva. Alf ale nehodlá být sám. Rozhodne se proto vykrást z domu a navštívit svůj filmový idol v blízkém domově důchodců. Při návštěvě tamního domova ho ale herečka odpálkuje a on stráví večer s ostatními důchodci, které hodlá naučit jak opět žít.
DÍL 20: Zlatá horečka (Mr: Sandman) - Williemu zanechal jeho praděda bednu plnou nářadí z období Zlaté horečky. Alfa ihned napadne vydat se za dobrodružstvím a zkusit těžit zlato tam, kde se o to pokoušel praděda. Když navíc mezi nářadím objeví Lynn mapu se zakopaným pokladem, je jasno. Jede se hledat zlato. I když se zdá společný pobyt Willieho a Alfa v poušti jako dobrý nápad, při kterém by se mohli sblížit, brzy bude jasné, že s Alfem to tak jednoduché nebude.
DÍL 21: Ekolog amatér (Stayin' Alive) - Alfovi se nelíbí, jak si lidstvo ničí vlastní planetu. Když navíc zjistí, že továrna produkující freon, se chlubí tím, že ho vyrobí nejvíce ze všech, je znechucen a hodlá tomu učinit přítrž. Začíná se jeho osvětová akce na očištění planety a série kroků proti oné firmě, ať už v podobě výstražných dopisů, nebo soudního řízení. Willie se mimo jiné bude snažit samotného ředitele firmy zvyklat k tomu, aby přestal. Ten mu ale nabídne velmi lukrativní pozici ve firmě. Willie tak stojí před těžkým rozhodnutím.
DÍL 22: Pudy vítězí (Hungry Like the Wolf) - Alf si začne uvědomovat, že věčným přežíráním přibývá na váze. A takový stav je pro Melmačany značně nebezpečný, neboť by mohli implodovat. Alf se tak rozhodne pro radikální rozhodnutí, dietu. I když si myslí, že to bude hračka, hned následující den ho přesvědčí o opaku. Jeho dieta navíc zajde tak daleko, až se Alf zblázní a v přesvědčení, že je indián a lovec uteče od Tannerových. Začíná se boj o jeho nalezení a zachránění.
DÍL 23: Zralé rozhodnutí (I Gotta Be Me) - Lynn vyhraje v loterii placený zájezd pro dva a místo své kamarádky pozve svého nejnovějšího přítele Roberta. Tento záměr se ale nelíbí Kate. Ta je tvrdě proti tomu, aby Lynn jela s přítelem na víkend bez jejího dozoru. Ale Willie je k celé situaci trochu svolnější. Alf v tom taky vidí plus. Už jen proto, že když Lynn práskne do bot, bude se moct nastěhovat do Lynnina pokoje. Lynn navíc stojí ještě před dalším důležitým rozhodnutím, a to, zda se s Robertem sestěhovat dohromady, nebo ne.
DÍL 24: Loučení (Consider Me Gone) - Při snaze kontaktovat Austrálii zachytí Alf vysílání v Melmačtině. Konkrétně vysílání Skipa a Rhondy, kteří Alfa celé čtyři roky hledají, a konečně jsou odhodláni přiletět ho vyzvednout. I když na tento okamžik Tannerovi celé čtyři roky čekali, nikdo z nich se nakonec nebude s Alfem chtít rozloučit. Pro všechny, Willieho, Kate, Lynn, Briana i Erica, byla zkušenost s Alfem tím nejlepším v jejich životě. Loučení pro ně bude velice těžké, obzvláště pro malého Briana, pro kterého byl Alf nejlepším přítelem. Ale Alf nemůže na Zemi zůstat navždy a cesta zpět je nevyhnutelná. Aby toho nebylo málo, odlet zkomplikuje Americký úřad pro výzkum mimozemské civilizace. Ten rozhodně nehodlá Alfa nechat odcestovat.

 

https://www.csfd.cz/film/98736-alf/komentare/

Produkce: Alien Productions