Mrtvý bod (TV seriál) / Blindspot (Drama / Mysteriózní / Thriller USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)) 72%

12.11.2023 03:38
JEDNOU VĚTOU
„Na newyorském Times Square je nalezena atraktivní žena. Na nic si nevzpomíná, ale pokrývají ji záhadná tetování, mezi kterými je i jméno agenta FBI Kurta Wellera."

OBSAH
Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá).(TV Nova)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Pilotní díl okamžitě vtáhne do děje. A i když nepřináší nic moc nového, vypadá to na zábavnou seriálovou jízdu. Uvidíme, zda se z toho časem nestane tuctová konspiračka plná klišé. Pilot - 80% K mému překvapení se tvůrci skutečně drželi pevně dané dějové linie, která sice občas částečně musela ustoupit řešení jednotlivých případů spojených se záhadným tetováním Jane, ale ani na chvilku nesklouzli k pouhým výplňkovým epizodám. Po celou sezónu jsme sbírali střípky, které se postupem času pospojovaly a ve finále vše dávalo smysl. Chemie mezi Jane a Kurtem navíc funguje na výbornou a ve světle událostí z finále se i v tomto ohledu jistě máme ve druhé řadě na co těšit. (KevSpa) 4*

Fajn nápad. Sice jde jen o další hlavolamovou akční krimi, ale vodítka k jednotlivým případům jsou vyvedena originálním způsobem. Dobré je i to, že seriál má celkem široký záběr, takže se tu najde jak klasická kriminální zápletka, tak motivy špionážní či teroristické. Kromě řešení případů je tu samozřejmě linka hlavní hrdinky, která se snaží zjistit, co je vlastně zač, hry v podání CIA a FBI a najde se i pár minipříběhů vedlejších postav, které dotvářejí kompaktní celek. Jediná výhrada směřuje k občas až krkolomnému řešení a vyřešení některých deliktů, ale to se dá v pohodě přehlédnout. 85% (Morholt) 4*

Tenhle matroš Vás hned po první dílu vtáhne do sebe a ne a ne Vás pustit, dokud nedojdete až k poslednímu dílu. Akce, střílečky, obsazení, padouši a rychlé tempo jsem velmi rád kvitoval. Bohužel až moc alibisticky čistá FBI a roboticky vždy správné rozhodnutí ze strany týmu po první sérii, Vás lehce otravují. Další série jsem dostával to samé stále dokola. Vyzdvihnu ještě poslední sérii, která s kartami dost zamíchá, jen závěr mohl by být lépe propracovanější, aby mohla přijít ta třešinka na dortu. Poslední věc bych zmínil charakter postav a jejich hloubku, která není bůhví jaká, jelikož se pořádně s nimi díky té záplavě akce neseznámíme, což je dost škoda z mého úhlu pohledu. Jinak hodnotím pozitivně a mohu doporučit. (dom156) 4*

VELKÁ RECENZE
Diváci i manažeři televizních stanic každý rok doufají, že se objeví velký seriálový hit jako byli LOST nebo Breaking Bad, jako je Game of Thrones nebo The Walking Dead. A každý rok se objeví několik kandidátů, kteří se tváří, že to dají. Výchozí situace je většinou působivá, jenže ta vydrží maximálně na díl a přijít s něčím podobně šokujícím v každé další epizodě je mnohem těžší. Pod kupolí vydrželo držet kvalitu jednu sérii, The Blacklist stejně tak, Homelandu došel dech po dvou řadách a naštěstí se z průšvihu vyhrabal (o což se letos mimochodem Blacklist pokusí také). A tak bychom v podstatě mohli pokračovat.
Efektně vykopává (za dozoru solidního počtu diváků, ke spokojenosti NBC) i novinka Blindspot. Na Times Square je nalezena taška, v té tašce nahá kompletně potetovaná žena a jak se brzy ukáže, každé z těchto tetování je stopou k nějakému případu (asi). Ani sama neznámá alias Jane Doe  (v USA označení pro lidi a oběti bez totožnosti) ale netuší, co tetování znamenají. Má totiž kompletně vymazanou paměť a nezná ani své jméno, ani svou minulost, dokonce ani neví, jestli má raději kafe nebo čaj. Nejvýraznější tetování na jejích zádech nese jméno agenta FBI Kurta Wellera (Sullivan Stapleton), který je díky tomu k případu povolán a věci nabírají rychlý spád. Společně s Jane Doe v podání Jaimie Alexander se Kurt vydává po první stopě, která ho vede až k čínskému atentátníkovi. A všemu z dálky tajně přihlíží tajemný vousatý chlápek, zjevně klíčový manipulátor v této hře (nebo jen další manipulovaná nastrčená figurka?). Kam to všechno bude směrovat, to se budeme dozvídat samozřejmě jen velmi pomalu.
Blindspotu se nedá upřít skvělá výchozí premisa. A nejen to. Má silný casting. Sullivan Stapleton by mohl vyrábět svoji značku čajů, ze kterých byste si louhovali charisma, dobře obsazená je i Jaimie Alexander a vlastně i většina ostatních herců. Kamera a režie jsou na televizní seriál na špičkové úrovni: lehce ,,bourneovská" roztřesená kamera, lens flare v každém třetím záběru a celkové barevné ladění - to všechno dodává Blindspotu moderní, svižný a přitom osobitý look. Není to příliš učesané, točí se hodně v exteriérech, zkrátka dobře se na to dívá a šlape to jak se patří.
Jediné, co tak může seriál potopit, je natahování za každou cenu a klasické televizní nelogičnosti. Už v prvním dílu se některé věci a změny v názorech postav dějí zbytečně rychle, tímhle tempem budou mít Kurt a Jane Doe ve třetím dílu děti. Způsob, jakým Kurt zlikviduje výbušninu vyvolává úsměv na rtech (tím spíš, že čas tady běží ukázkově pomalu), nelogické je i to, že bez dozoru nechá čekat v čínské čtvrti Jane Doe na chodbě nebo že při zásahu na předpokládaném místě teroristického útoku má k sobě tři agenty. Tvůrci se toho dopouštějí hlavně v zájmu co nejvyššího spádu děje. Jako by měli strach, že divák od pilotu uteče, sotva se 2 sekundy nebude nic dít, nepřijde žádný flashback, akce nebo záhada. Zbytečně a je to škoda. Mezi piloty letošního podzimu zatím patří k tomu nejzajímavějšímu.
Blindspot má na to, být seriálovým hitem. V tuto chvíli. Už nejbližší epizody ukáží, jestli laťku, kterou si nastavil, udrží. Nejspíš nás čeká podobné (ale propracovanější) schéma jako v případě Blacklistu, kdy jednotlivé příběhy budou propojeny hlavní story. Dobrým signálem je tvrzení autora seriálu Martina Gera, že NBC ho donutila vymyslet hlavní dějovou linii na 3 série dopředu - to znamená, že nehrozí LOST syndrom, všechno je tu od začátku promyšlené a mělo by dávat smysl (byť je jasné, že aby měli tvůrci co vyprávět 3 řady, bude to hodně přitažené za vlasy).  Nic bych si nepřál víc, než zase najít seriál, který mě svými záhadami pohltí. Ale současně přiznávám, že se trošku bojím, že to celé padne na zadek. Zatím ovšem palec nahoru.

Obsah dílů:
DÍL 1: Bílá místa (Woe Has Joined) - Na rušném Times Square se najde taška, ze které následně vyleze tajemná žena. Tato Neznámá, nebo také Jane Doe, je celá potetovaná a nepamatuje si absolutně nic o sobě, ani o čemkoliv jiném. Jako by jí někdo vymyl mozek. Není v žádné databázi, její otisky ani DNA nikam nevedou. Na zádech má velkým písmem vytetováno jméno Kurt Weller. Kurt Weller je agentem FBI a je povolán k vyšetřování případu. Problém je v tom, že Jane nezná jeho a ani on nezná ji, tudíž důvod, proč má na zádech jeho jméno, zůstává stále tajemstvím. Postupem času si Jane začíná vybavovat jisté střípky ze své minulosti. Každé tetování na jejím těle má svůj význam, svůj účel a svůj smysl. Možná vedou k její identitě, možná k něčemu jinému. Nezbývá, než to zjistit.
DÍL 2: Výkřik do tmy (A Stray Howl) - Další tetování je spojeno s majorem Arthurem Gibsonem, pilotem, jenž má v úmyslu odhalit tajný dronový program na americké půdě. Jane se mezitím potýká s řadou dalších vzpomínek, kvůli kterým si začne myslet, že před ztrátou paměti byla špatný člověk. Weller přichází s teorií, která by mohla vést k určení identity Jane Doe.
DÍL 3: Pohřešovaná (Eight Slim Grins) - Jane čelí neznámému muži, který se jí vloupal do bytu, jenže než jí stačí sdělit něco kloudného, je zastřelen ostřelovačem v protější budově. Ale zatímco jedna stopě k identitě Jane mizí, objeví se druhá. V nemocnici se ocitá muž, který se podílel na loupežném přepadení a má stejné tetování Navy SEALu, jaké má Jane.
DÍL 4: Terminál (Bone May Rot) - Pattersonová odhalí význam dalšího tetování, které tým zavede do Centra pro kontrolu nemocí. Během dekontaminačního procesu je však odhaleno další, tentokrát ultrafialové tetování, jenž se nachází na Janeině tváři. Jde o sérii čísel, a ta otevřou případ týkající se nebezpečných a smrtelných virů, jejichž kmeny ze CDC záhadně zmizely.
DÍL 5: Mrtví neumírají (Split the Law) - Zdánlivě obyčejný případ situace s rukojmími se náhle zvrtne ve střet zájmů FBI se CIA. Jane si připadá, že ji Kurt tlačí do toho, aby přijala roli Taylor Shawové, a zároveň čelí další vzpomínce, tentokrát ze svého dětství.
DÍL 6: Trakzer (Cede Your Soul) - Další tetování vede k aplikaci, která dokáže sledovat vládní vozidla, což by mohlo napáchat nemalé potíže. Jane se mezitím snaží vypořádat s prvním erotickým snem, ve kterém byl podle ní Kurt, a tak se mu snaží vyhýbat.
DÍL 7: Tři věže (Sent on Tour) - Mayfairová tvrdí, že Guerrero byl důvěrným informátorem FBI a ona jeho spojkou. Tato lež se však brzy rozsype jako domeček z karet, protože tým se na základě dalšího tetování vydá právě po stopách Guerrera. Pattersonová spojí síly s Davidem, aby rozluštila jedno tetování.
DÍL 8: Zaříznout řezníky (Persecute Envoys) - Došlo k vraždě dvou policistů spojených s neobvyklým a násilným případem a opět je propojený s jedním z tetování, které na sobě Jane má. A vše nasvědčuje tomu, že to tetování ten zločin předpovědělo. Mayfairová mezitím prozrazuje Wellerovi celou pravdu o Rozbřesku.
DÍL 9: Psinec Ashwell Creek (Authentic Flirt) - Další rozluštěné tetování vede k webu, na kterém si zločinci pomocí komplexně zašifrovaného jazyka domlouvají své obchody. To je dovede k k jednomu páru, za který se po jejich smrti Weller s Jane vydávají v rámci akce v utajení. Mayfairová a Carter se mezitím dohadují o tom, jak naložit s Guerrerem.
DÍL 10: Probuzení (Evil Handmade Instrument) - Pattersonová se vypořádává s vraždou Davida a i přes doporučení vzít si volno a se vším se smířit raději požádá o možnost účasti na vyšetřování. Carter začne být divokou kartou. Vyhrožuje jak Zapatové ohledně jejího odmítnutí poslouchat jeho další příkazy, tak i Mayfairové ohledně Jane. Vše spěje k šokujícímu rozuzlení, které změní celou hru.
DÍL 11: Temné ostrovy (Cease Forcing Enemy) - Jane se snaží vypořádat se šokující zprávou, kterou jí sdělil Oscar, ale nebude to vůbec snadné. Navíc po ní Oscar chce, aby mu věřila, jenže Jane si není jistá, jestli to vůbec dokáže. Pattersonová mezitím rozluští další tetování, které tým zavede na ostrov v Černém moři. Skupina teroristů se tam snaží sestrojit zařízení, které by umožnilo vypnutí všech armádních satelitů.
DÍL 12: Zabití v boji (Scientists Hollow Fortune) - Oscar chce, aby Jane vyměnila pero Mayfairové za totožnou repliku, jenže Jane si není jistá, jestli je pero skutečně neškodné. FBI mezitím dostává další případ spojený s jedním z tetování, tentokrát se týká tajného armádního experimentu. Zvláštní je fakt, že několika vojákům byla podána tatáž droga, která Jane vymazala paměť.
DÍL 13: Krtek (Erase Weary Youth) - Anonymní tip odhalí, že v řadách FBI je zrádce, a tým tak musí čelit vyšetřování šéfinspektora Fischera, který hodlá pokračovat ve svém boji o místo Mayfairové. Tajemství všech členů týmu jsou tak rázem v ohrožení a je jen otázkou času, než Fischer zjistí něco, co by neměl.
DÍL 14: Přestupní stanice (Rules in Defiance) - FBI obdrží anonymní tip, který je spojen s jedním případem trestu smrti, jenž by měl být vykonán velmi brzo. Tým zjistí, že vše vede ke gangu obchodujícímu s lidským masem, a Zapatová se vydává do utajení jako potenciální oběť. Jane mezitím dál odmítá spolupracovat s Oscarem a ten nemá na vybranou a musí jí začít vyhrožovat.
DÍL 15: Hořící růže (Older Cutthroat Canyon) - Jane dostává za úkol umístit sledovací zařízení do auta svého týmu a přestože tuší, že Oscar má nekalé úmysly, zařízení se jí podaří umístit. Reade se probouzí a neznámý muž mu s pistolí u hlavy vyhrožuje smrtí, pokud nepřestane vyšetřovat Carterovo zmizení. Pattersonová rozluští další tetování, které vede do místní galerie. Tam ovšem čeká bomba.
DÍL 16: Setkání (Any Wounded Thief) - Dojde k ozbrojenému přepadení auta převážejícího nebezpečný plyn, což tým zavede ke zkorumpovanému generálovi, který plyn prodával nepřátelům státu. Kurtův vztah s Allie pokračuje dobrým směrem, což přiměje jeho sestru, aby se od Kurta odstěhovala. Pattersonová mezitím čelí vzpomínkám na Davida, když obdrží telefonát z restaurace, kam ji chtěl David vzít na jejich jednoleté výročí.
DÍL 17: Starožitníkův krám (Mans Telepathic Loyal Lookouts) - Pattersonová se vydává po stopách, které jí zanechal David, přestože ví, že by ji to mohlo dostat do nebezpečí. Dostává se k již rozluštěnému tetování, ale zjistí, že má i druhý význam, proto se ho rozhodne následovat.
DÍL 18: Loupež:com (One Begets Technique) - FBI musí spolupracovat s nedávno zatčeným zločincem jménem Rich Dotcom, aby se dostali ke kriminálníkovi, jenž spravuje finance řadě teroristických organizací. Dotcom navrhne promyšlený plán, zároveň má však své vlastní úmysly. Jane se mezitím setkává s otcem Wellera a aby splnila další Oscarův úkol, začne si vymýšlet vzpomínky na své dětství.
DÍL 19: Trénink obrany (In the Comet of Us) - Zapatové se podaří rozluštit další tetování, které vede na Hudsonovu univerzitu, kde má tým podle všeho vyšetřit podvod ohledně stipendií. Jakmile však dorazí na kampus, zaslechnou výstřely a celá škola je uzavřena. Tým musí střelce najít, odhalit jejich plán a zatknout je. Každý člen týmu však čelí i svým osobním potížím.
DÍL 20: Němý svědek (Swift Hardhearted Stone) - Borden konzultuje případ u jedné autistické dívky, která umí kreslit neuvěřitelně detailní nákresy. Mezi nimi je i náčrt tetování, které má Jane na sobě. Po menším průzkumu tým odhalí, že dívka je dcerou vůdce nebezpečné teroristické organizace a že je ve smrtelném nebezpečí.
DÍL 21: Vnitřní ohrožení (Of Whose Uneasy Route) - Pobočka FBI je napadena neznámými hackery a musí být uzavřena. Reade a Sarah uvíznou ve výtahu a musí čelit svým potížím, Mayfairová se pustí do jemného výslechu Zapatové a zbytek týmu v čele s Pattersonovou jakožto technickou poradkyní se snaží jak zachránit ostatní, tak i odhalit identitu hackerů.
DÍL 22: Neradostná zpráva (If Love a Rebel, Death Will Render) - Jane se marně snaží zjistit, kam zmizel Oscar, proto požádá o pomoc Anu, na jejímž případě tým kdysi pracoval. Weller sdělí Sarah poslední slova jejich otce, a aby celou záležitost s Taylor Shawovou konečně uzavřeli, rozhodnou se zjistit celou pravdu. Reade, Zapatová a Pattersonová mezitím spojí síly, aby zjistili, kam se poděla Mayfairová.
DÍL 23: Procitnutí (Why Await Life's End) - Jane se marně snaží zjistit, kam zmizel Oscar, proto požádá o pomoc Anu, na jejímž případě tým kdysi pracoval. Weller sdělí Sarah poslední slova jejich otce, a aby celou záležitost s Taylor Shawovou konečně uzavřeli, rozhodnou se zjistit celou pravdu. Reade, Zapatová a Pattersonová mezitím spojí síly, aby zjistili, kam se poděla Mayfairová.
 
DABING
V českém znění: René Slováčková - Jaimie Alexander (Jane Doe), Jan Kolařík - Sullivan Stapleton (Kurt Weller), Zuzana Slavíková - Marianne Jean-Baptiste (Bethany Mayfairová), Lukáš Jurek - Rob Brown (Edgar Reade), Kateřina Peřinová - Ashley Johnson (Pattersonová), Tereza Chudobová - Audrey Esparza (Tasha Zapataová), Zlata Adamovská, Petr Gelnar, Bohdan Tůma, Martin Kříž, Lucie Štěpánková, Libor Terš - Lou Diamond Phillips (Saúl Guerrero), Ivo Novák, Martina Kechnerová, Otto Rošetzký, Jitka Jirsová, Petr Burian, Oldřich Hajlich, Klára Nováková, Bohuslav Kalva, Jolana Haan Smyčková, Zuzana Mixová, Jan Köhler, Jan Vlasák - Michael Gaston (Thomas Carter), Jiří Krejčí, Jan Maxián, Viktorie Taberyová, Regina Zahradníková-Řandová - Sarita Choudhury (Sophia Varma), Pavel Šrom, Irena Máchová, Ladislav Cigánek, Vanda Konečná - Sandrine Holt (Vanessa Chang), Petr Neskusil, Šárka Vondrová, Adéla Pristášová, Bohumil Švarc ml. - François Arnaud (Oscar), Filip Švarc, Ondřej Balcar, Jaroslav Horák, Milan Bouška, Rudolf Kubík, Karolína-Lea Nováková
Překlad: Petr Zenkl
Zvuk: Petr Kočík
Produkce: Martin Odehnal, Libuše Witzová
Dialogy: Mikuláš Pánek, Gustav Bubník
Režie: Mikuláš Pánek
Vyrobilo: Studio Audiotech pro Cet 21 s.r.o. 2016

2. série (2016)
DÍL 1: Písečná bouře (In Night So Ransomed Rogue) - Jane se po třech měsících ve vazbě CIA podaří utéct na svobodu. V tu chvíli na scénu přichází agentka NSA Nas Kamalová, která rekrutuje Wellerův tým k tomu, aby Jane opět zatkli. To se jim nakonec podaří a Jane je podrobena modernímu a naprosto přesnému zařízení detekujícímu lži, díky kterému se tým konečně dočkává tolik chtěných odpovědí.
DÍL 2: Země vzduch (Heave Fiery Knot) - Shepherd chce, aby se Jane a tým soustředili na další tetování, které je spojené s jedním mexickým drogovým kartelem. Mezitím se Weller dozvídá nečekanou zprávu od Allie, Reade se snaží přimět svého známého, aby svědčil proti jejich bývalému trenérovi, a Borden pozve Pattersonovou na rande.
DÍL 3: Zkouška (Hero Fears Imminent Rot) - Jane se probouzí a uvědomí si, že ji vězní Sandstorm. Shepherd pochybuje o její věrnosti, proto jí přidělí úkol zabít jednoho inženýra, který měl za úkol navrhnout mikročip důležitý pro misi. FBI a Wellerův tým se mezitím soustředí na sérii bombových útoků.
DÍL 4: Zakopán (If Beth) - Další tetování zavede tým do muzea na jeden gala večer, kde bude třeba zastavit nebezpečnou vražedkyni. Reade se mezitím začíná psychicky hroutit a Jane se díky Romanovi dozvídá i o mírnější stránce své bývalé organizace.
DÍL 5: Rodinná pouta (Condone Untidiest Thefts) - Wellerův tým se pouští do vyšetřování pokusu o atentát na státního senátora, o němž se později zjistí, že je hlavou irské mafie. Pattersonové se mezitím podaří dekódovat soubor od Mayfairové a Jane se od Shepherda dozvídá pravdu o tom, jak se po zranění dostala z Afghánistánu zpět do Spojených států.
DÍL 6: Na cizím území (Her Spy's Mind) - Zapatová vidí Reade, jak stojí nad mrtvých tělem trenéra Jonese, jenže Reade trvá na tom, že ho nezabil. Jane se spolu s Romanem vydává na misi, jejímž cílem je ukrást mikročip pro Sandstorm. Weller a Nas se mezitím vydávají do Bulharska, aby našli Douglase Wintera, a nečekaně před nimi přeskočí jiskra.
DÍL 7: Nezvaný host (Resolves Eleven Myths) - Systémy FBI čelí útoku, za nímž stojí Rich Dotcom, který si opět přišel hrát. Tentokrát je však v sázce jeho život, protože po něm jde nájemný vrah přezdívaný Arcadian. Tomu se podaří dostat se na základnu a kromě zabití dvou agentů připraví také chemickou bombu, kterou umístí do výtahu. Tým čeká velmi náročný den.
DÍL 8: Čínská bomba (We Fight Deaths on Thick Lone Waters) - Když Jane a Weller zmizí během mise v utajení, pobočku FBI navštíví Weitz, aby provedl vyšetřování praktik, které tým provozuje. Společně musí vyslechnout dva dopadené zločince a zjistit, co se Jane a Wellerovi skutečně stalo, a to dřív, než bude pozdě. To ale nebude snadné, protože jim Weitz podkopává nohy.
DÍL 9: Chraňme naši svobodu (Why Let Cooler Pasture Deform) - Jane se ocitá na základně Sandstormu a podaří se jí zjistit, co má organizace za lubem, a zároveň informovat o tom FBI. Weller spolu s týmem dorazí na místo, to už je ale Jane v rukách Shepherd, která jí odhalí, že celou dobu věděla o její tajné spolupráci s FBI, a zároveň prozradí totožnost zrádce v řadách FBI.
DÍL 10: Nor I, Nigel, AKA Leg in Iron (Nor I, Nigel, AKA Leg in Iron) - Pattersonová schytala kulku od Bordena, který ji unese a vezme za Shepherd, aby z ní dostali informace. Roman s čerstvě vymazanou pamětí uteče Jane a ta se jej marně snaží najít. Tým má tedy dva náročné úkoly naráz; musí najít Pattersonovou dřív, než bude pozdě, a zároveň musí najít Romana, aby z něj dostali cokoliv podstatného, pokud si vůbec něco pamatuje.
DÍL 11: Droll Autumn, Unmutual Lord (Droll Autumn, Unmutual Lord) - Pattersonové se ani po dvou týdnech nepodařilo odhalit význam tajemně odstraněného tetování, jiné z nich se jí ale podaří rozluštit a tým tak má další případ. Na americké půdě má proběhnout bombardování a v sázce jsou tisíce životů. Roman je mezitím podroben testu ve snaze odblokovat jeho paměť a mezi Zapatovou a Readem panuje nepříjemné napětí.
DÍL 12: Devil Never Even Lived (Devil Never Even Lived) - Tým se i přes prvotní váhání rozhodne poslat Romana na akci v utajení, aby zjistili více o jeho spojení s nebezpečným motorkářským gangem, a po jeho boku je Jane, která ho má držet na uzdě. Reade mezitím čelí nečekané návštěvě a Borden se snaží působit autoritativně u tajemného projektu Sandstormu.
DÍL 13: Name Not One Man (Name Not One Man) - Weller a spol. se vydávají na armádní akademii, kterou Weller navštěvoval, a dozvídají se tam, že Shepherd se ve skutečnosti jmenuje Ellen Briggsová. Mezitím je vyšetřován Jared Wisnewski, vůdce protivládní organizace farmářů, která plánuje bombový útok.
DÍL 14: Borrow or Rob (Borrow or Rob) - Na scénu se opět vrací Rich Dotcom, po jehož boku musí tým infiltrovat tajný univerzitní spolek, jehož členové chtějí rozpoutat válku. Nas, Jane a Roman se mezitím vydávají na různá místa, kde Shepherd kdysi žila, v naději, že se Romanovi vrátí některé z jeho vzpomínek.
DÍL 15: Draw O Caesar, Erase a Coward (Draw O Caesar, Erase a Coward) - Pattersonová propojí tři tetování s notoricky známým pašerákem a tým se v nezvyklých párech vydává po různých stopách. Jane a Zapatová vyslýchají majitelku obchodu se starožitnostmi, Weller a Roman navštěvují prestižní kliniku a Reade s Pattersonovou prověřují jednu adresu.
DÍL 16: Evil Did I Dwell, Lewd I Did Live (Evil Did I Dwell, Lewd I Did Live) - Nas se podaří přežít pokus o její zabití a dojde k závěru, že Sandstorm možná odhalil jejího informátora. Tým vytvoří past na jeho dopadení, přičemž se všichni dozvídají jeho skutečnou totožnost. Pattersonová později zjišťuje, proč byl Sandstorm pokaždé o krok napřed.
DÍL 17: Solos (Solos) - Jane a Oliver se probouzejí na neznámém místě a postupně se dozvídají, že jejich únos je ve skutečnosti spojen s Oliverovou tajemnou minulostí. Wellerův tým se o záležitosti dozvídá a spěchá jí na pomoc, zatímco se Jane s Oliverem snaží dostat pryč a jsou nuceni odhalit svá tajemství.
DÍL 18: Senile Lines (Senile Lines) - Wellerův tým vyšetřuje smrt mladé dívky v pěstounské péči, zatímco Weitz poctí Wellera a spol. svou návštěvou, aby vyslechl členy týmu a zjistit, zda se v řadách FBI nenachází zrádce napomáhající Sandstormu. Reade se mezitím ocitá v nemocnici, kde se sblíží s jedním z pacientů.
DÍL 19: Regard a Mere Mad Rager (Regard a Mere Mad Rager) - Jane a Weller se v utajení snaží dopadnou nebezpečné hackery.V Bangkoku se zatím Shepherdová snaží nakoupit materiál na výrobu atomové bomby.
DÍL 20: In Words, Drown I (In Words, Drown I) - Zapatová je poslána do vezení v Devonu a Wellerův tým ji musí co nejdříve dostat ven.
DÍL 21: Mom (Mom) - Wellerův tým konečně vypátrá kdo jsou členové Sandstormu, což vede k překvapivým odhalením.
DÍL 22: Lepers Repel (Lepers Repel) - Wellerův tým konečně vypátrá kdo jsou členové Sandstormu, což vede k překvapivým odhalením.

DABING
V českém znění: René Slováčková - Jaimie Alexander (Jane Doe), Jan Kolařík - Sullivan Stapleton (Kurt Weller), Kateřina Peřinová - Ashley Johnson (Pattersonová), Tereza Chudobová - Audrey Esparza (Tasha Zapataová), Bohumil Švarc ml. - Luke Mitchell (Roman), Zuzana Slavíková - Marianne Jean-Baptiste (Bethany Mayfair), Adéla Pristášová - Li Jun Li (Dr. Karen Sun), Regina Řandová - Michelle Hurd (Renee Grover), Klára Sochorová - Amber Skye Noyes (Kat Jarett), Svatopluk Schuller - Garret Dillahunt (Travis), Anna Brousková, Bohumil Švarc ml., Zlata Adamovská, Oldřich Hajlich, Jan Maxián, Filip Švarc, Irena Hrubá, Petr Gelnar, Bohuslav Kalva a další
Překlad: Petr Zenkl
Zvuk: Petr Kočík
Produkce: Martin Odehnal, Libuše Witzová
Dialogy a režie: Mikuláš Pánek
Vyrobilo: Studio Audiotech pro Cet 21 s.r.o. 2017

3. série (2017)
DÍL 1: Zpátky do práce (Back to the Grind) - Weller se po měsících hledání opět setkává s Jane, která má tělo pokryté novou sadou tetování. Vydávají se do Benátek, kam je zavede první stopa, a dozvídají se, že za vším stojí Roman, který tvrdí, že se chce pomstít. Pattersonová, Reade a Zapatová se mezitím stávají oběťmi únosu a spolu se pokouší zjistit, co se děje.
DÍL 2: Nepřátelská snůška triků (Enemy Bag of Tricks) - Ze zříceného satelitu je odcizena černá skříňka se schopností vyřadit systém obrany proti střelám, kvůli čemuž musí Jane čelit nelítostnému žoldákovi, se kterým v minulosti pracovala. Roman se mezitím seznamuje se zámožným bývalým vojákem, který hraje zatím neznámou roli v jeho plánu.
DÍL 3: Řemeslo vzhůru nohama (Upside Down Craft) - Tým zatýká velikána z finanční branže jménem Kevin Loewe, jehož právníci trvají na tom, že byl falešně obviněn anonymní hackerskou skupinou. Pattersonová a Rich jsou v šoku, když zjistí, že za vším stojí třetí členka této skupiny, kterou kdysi společně založili.
DÍL 4: Ricochet se zbraněmi (Gunplay Ricochet) - Patterson s týmem se snaží zjistit něco o tetování, kvůli kterému byl zavražděn Stuart. Zároveň ale rozluští tetování jiné, které sahá až do roku 1994, kdy vybouchla první bomba. Jednalo se o atentátníka, jenž útočil na technologie. Jelikož byl považován za mrtvého, další útoky byly považovány za kopie. Teď, po 20 letech, na povrch vychází pravda - atentátník stále žije a má v plánu další útok.
DÍL 5: Hluboký odkaz (This Profound Legacy) - Jane se dozvěděla, že má dceru a teď si ji přeje najít. K tomu je další tetování zavede k dalšímu případu starému 20 let. Tentokrát se jedná o krabici plnou důkazů o potenciálních znásilněních. Kvůli financím je ale nikdo neřešil. Až teď. Jeden z případů je klíčový. Jedná se o znásilněnou ženu zesnulým králem Kazaruska. A právě po ní a jejím synovi jde současný král. Konec konců syn je právoplatným následníkem trůnu...
DÍL 6: Podezřelý idol (Adoring Suspect) - Roman má další požadavek ohledně tetování. Toto tetování tým zavede k ruskému syndikátu, jehož šéf sponzoruje hvězdu Keitha Rhodese. Waller je poslán jako konzultant z FBI k hercově nově natáčenému filmu, kde je Keitha skoro zabít. Zapata a Patterson chtějí tajně naskenovat tetování Jane, Jane nechce hledat svoji dceru a Roman v Barceloně zpracovává Blake.
DÍL 7: Smrtící epidemie (Fix My Present Havoc) - Tým chce jít po Hirst, ale je ve slepé uličce, dokud jim Roman nepošle vodítko. Za což je tým vděčný, ale také nejistý - nechce hrát více a více podle Romanových pravidel. Vodítko je zavede k doktorce, jenž na lidech testuje léky proti rakovině, jenže bere i úplatky. A právě u jednoho z pacientů najdou zlatý důl...
DÍL 8: V utajení (City Folks Under Wraps) - Tým chce dostat Hirst, ale ta je zahnána svým šéfem do rohu a podnikne kroky jako první. Začíná tak hon na kočku a myš. Nejdříve Hirst půjde po Patterson, kterou obviní z vraždy Stuarta. Pak si to odskáče Rich, Waller a postupně i další. Každý z týmu se ale nevzdal bez boje. Pokaždé, když jeden z nich "odpadne", jsou o krůček blíž k jejímu dopadení.
DÍL 9: Plameny hněvu (Hot Burning Flames) - Reade, Zapata a Patterson jsou na stopě ukradených hlavic po vyluštění dalšího tetování. Celý den se ale nemůžou dovolat Jane a Kurtovi, proto k nim někoho pošlou. Manželský pár řeší potíže v ráji, neboť se Kurt konečně přiznal k tomu, co se stalo v Berlíně a Jane jeho zprávu těžce nese. Má dokonce fatální následky.
DÍL 10: Rovnováha síly (Balance of Might) - Jane se po informaci o své dceři odstěhovala od Kurta a ten se ji snaží získat zpět. Jejich vztah je ale na bodě mrazu. Malé potíže v ráji má i Reade, neboť jeho přítelkyně byla zatažená do přestřelky. Jednalo se o setkání s uprchlíky, které se někdo pokusil zabít.
DÍL 11: Technologičtí mágové (Technology Wizards) - Kurt a Patterson zjistí, že je Avery, dcera Jane, stále naživu a v Berlíně. Kurt ji chce letět zachránit s Jane, ale ta ho tam nechce. Místo něj si chce vzít s sebou Clema, kolegu z bývalé práce, ale Reade rozhodne, že do Berlína poletí všichni tři. Mezitím Patterson řeší, že ji někdo hacknul její aplikaci a přes ní vydírá lidi.
DÍL 12: Dva legendární kámoši (Two Legendary Chums) - Roman poslal šifrované video s další nápovědou, která tým zavede k bývalému parťákovi Kurta. A tak se Kurt nevědomky dostane do tajného vyšetřování Národní bezpečnosti. Jeho parťák, Donald Shipley, je totiž v utajení a snaží se dostat Bresdena - nepolapitelného bývalého Zeleného baretu. Aniž by to věděli, tak Bresdenova mise souvisí s Romanem a Crawfordem, jenž chce uskutečnit velkou transakci.
DÍL 13: Varovný výstřel (Warning Shot) - Rich se snaží dostat na tajný večírek Dark Webu, ale Reade mu to stále zakazuje. Když se objeví Nas s tím, že někdo z NSA ukradl velmi nebezpečné zařízení, najde v tom Rich příležitost a na večírek se přece jen dostane. Zlodějem je známý hacker Pop-Up Kid, jenž zařízení na Dark webu prodává a Rich s Kurtem, Jane a Nas se s ním na večírku má sejít a zařízení získat.
DÍL 14: Věčný (Everlasting) - Afreen, kolegyně Patterson a jedna z laboratorních krys, jenž se šťourá v tetováních, vyluští jedno z tetování, které odhalí smrt tři amerických vojáků. Všichni tři umřeli ve stejnou dobu, ale někde jinde. Když je povoleno testování jejich ostatků na přítomnost těžkých kovů, je Patterson zraněná. V kómatu zažívá tento den stále dokolečka, dokud nepřeruší smyčku. Je jejím cílem vyřešit případ nebo její milostný život?
DÍL 15: Dedukce (Deductions) - Spadlo letadlo CIA, o kterém se zjistí, že je součástí tetování Jane, a tím pádem je financováno Hankem Crawfordem. Zapata, i přes nelibost Keatona, tým na tento fakt poukáže a společně tak případ řeší. S čím nikdo nepočítal, tak s tím, že se u Jane a Kurta v noci objeví Cade s prosbou o pomoc. Roman je v Brazílii součástí záchranného týmu Blake a Juniora a Avery si nechce přiznat pravdu o svém adoptivním otci.
DÍL 16: Důmyslná finta (Artful Dodge) - Tetování postupně odhalují tajemství jednotlivých členů týmu a ani Zapata se tomu nevyhne. Rich a Petterson rozluštili vážku a Zapata musí přiznat barvu. Tým se tak dozvídá, že je Borden živý a spolupracuje se CIA. Tato novinka nejvíce zasáhne Patterson. Roman zkolabuje a probudí se v nemocnici a Rich musí k výslechu, neboť jej najala Hirst a hrozí mu vězení.
DÍL 17: Ani slovo (Mum's the Word) - Tým se řídí Romanovým vodítkem a plánuje chytit jak Crawforda, tak i teroristu Bruyera. Jenže v týmu panuje velké napětí, kvůli Bordenovi a Patterson odmítá se Zapatou komunikovat. Jane, Kurt a Zapata letí do Chorvatska, aby se vmísili do davu na gala večeru. K tomu využijí Avery, jenž si je s Blake velmi blízká. Na večírku je i Roman. Můžou mu ale věřit, když jim nabídne pomocnou ruku?
DÍL 18: Divoká noc (Clamorous Night) - Roman si vybral - Crawford a jeho dcera jsou teď jeho rodinou, proto se té staré musí zbavit. Na Jane a ostatní z týmu poslal nájemné vrahy - 5 různých vrahů pro 5 členů týmu. Jane si ale nechává jako poslední. Chce, aby jeho sestra trpěla, proto nejdříve nechá zabít ostatní.
DÍL 19: Galaxie myslí (Galaxy of Minds) - Tetování brouka dovede FBI ke konspiračnímu teoretikovi Daschovi, který tvrdí, že jistý Ganzman sestrojil zbraň na ovládání mysli. Týmu dojde, že onu zbraň, ať už jde o cokoli, chce Crawford. Musí tedy najít Ganzmana dříve než Roman. Blake si všímá Romanova divného chování a tlačí na něj, aby jí řekl pravdu.
DÍL 20: Nech to být (Let It Go) - Je objeveno tělo Averyina otce. Ukáže se, že byl zavražděn nájemným vrahem jménem Charon. Tomu za vraždu kdosi zaplatil vzácným komiksem. Zatímco se Pattersonová snaží přijít na to, kdo si Charona najal, Avery s Jane jedou k Averyině kmotře Lynette, kde má Avery podepsat nějaké papíry ohledně dědictví. Romanův stav se zhoršuje, dokonce začíná mít halucinace. Pattersonová musí přizvat na pomoc s odblokováním Romanem zahlcené databáze svého otce, jímž není nikdo jiný, než Bill Niy.
DÍL 21: Zběhnutí (Defection) - Tým se snaží přijít na to, na kterou z budov hodlá Crawford zaútočit. Z jedné jsou ukradeny chemikálie potřebné pro výrobu bomby, Romanovi zbývá už jen získat druhou nezbytnou přísadu. Jane si vzpomene, že Roman toto naplánoval už dřív, a aby zjistili, kde chce chemikálii získat, potřebují pomoc Shepherd. Přijdou však pozdě a Romanovi se podaří umístit bombu do OSN. Pattersonové však v čas dojde, že skutečným cílem jsou vládci 2 afrických zemí sousedících s Crawfordovými pozemky.
DÍL 22: V paměti (In Memory) - Roman se vrací do Kapského Města, aby vše ukončil na místě, kde to celé začalo. Unese Crawforda a nechá Jane vodítka, kde je najít. Jane začíná trpět migrénami a ztrátami vědomí a myslí si, že by mohla být těhotná. Blake se konečně dozví, s kým ve skutečnosti chodí, a rozhodne se si celou věc s Romanem osobně vyřídit.

DABING
V českém znění: René Slováčková - Jaimie Alexander (Jane Doe), Jan Kolařík - Sullivan Stapleton (Kurt Weller), Kateřina Peřinová - Ashley Johnson (Pattersonová), Tereza Chudobová - Audrey Esparza (Tasha Zapataová), Lukáš Jurek - Rob Brown (Edgar Reade), Bohumil Švarc ml. - Luke Mitchell (Roman)
Dále v českém znění: Zlata Adamovská - Linda Powell (Sara Ferguson), Jan Maxián - Joe Dinicol (David), Marek Holý - Bryce Pinkham (Jack Izenberg), Ladislav Cigánek - Dominic Fumusa (Gen. Peter Mahoney), Milada Vaňkátová - Molly Bernard (Delilah Dunny aka PopUpKid), Anna Brousková - Tori Anderson (Blake Crawford), Regina Řandová - Michelle Hurd (Renee Grover), Dana Černá - Jennifer Esposito (Lynnette Belmont), Bohuslav Kalva, Ladislav Županič, Zdeněk Maryška, Jiří Ployhar, Kateřina Lojdová, Oldřich Hajlich, Bohdan Tůma a další
Překlad: Michaela Křížová
Zvuk: Petr Kočík
Produkce: Martin Odehnal, Libuše Witzová
Dialogy: Jitka Tošilová
Režie: Mikuláš Pánek
Vyrobilo: Studio Audiotech pro Cet 21 s.r.o. 2018

4. série (2018)
DÍL 1: Hella Duplicitous (Hella Duplicitous) - Už jsou to tři měsíce, co je Roman mrtvý a tým pátrá po jeho discích. A další z nich mají na dosah v Tokiu. Po úspěšné misi se vrací domů. Co nikdo zatím opravdu neví, tak to, že Jane je ve skutečnosti Remi. Její vzpomínky na Jane jsou pryč a ona se snaží kontaktovat Sandstorm. Po třech měsících se jí konečně někdo ozve. Remi musí být ale rychlejší než její nepřátelé a kolegové z FBI...
DÍL 2: My Art Project (My Art Project) - Remi se i nadále daří tajit, že už není Jane. Dokonce i plánuje, jak osvobodí svojí matku. Musí si ale pospíšit, neboť se její stav zhoršuje. Když Rich pozná z vyřezaného obrazu visícího v FBI kus Janina tetování, tak tím Jane nevědomky nahraje do karet. Aby tetování rychleji vyluštili, tak si pozvou ex-přítele Riche - Bostona. Společně tak tetování vyřeší a to je zavede do tajné základny NSA tajné divize Zero. Reade se obává o Zapatovou. Rich ji najde v Paříži, jenže nemají jistotu, že žije, neboť vybouchlo letadlo Blake Crawfordové...
DÍL 3: The Quantico Affair (The Quantico Affair) - Pattersonová má rande na jednu noc a plánovala se se svým milencem už nikdy nevidět. Proto byla překvapená, když se z jejího rande vyklubal nováček z Quantica. A aby toho nebylo málo, tak je to ještě synovec ředitele Weitze. Do toho všeho musí s Richem řešit případ atentátníka, jež není tak jednoduchý, jak se na první pohled zdálo. Vše ale souvisí s Madeline Burkovou, která se náhle objevila na velitelství.
DÍL 4: Sous-Vide (Sous-Vide) - Weller sleduje Jane, která se mu nějak nepozdává. Proto si zavolá o radu, která k němu dokonce i přijede. Když ale u sebe doma nachytá Riche, ví, že se jedná o problémy. Společně pak vyřeší rozdělané tetování, které tým zavede k pašerákovi zbraní, drog a všeho ostatního. Co je ale zarazí, je přítomnost velkého množství porcelánových panenek. Jako první je napadne pašerování drog. Je to ale opravdu tak jednoduché?
DÍL 5: Naughty Monkey Kicks at Tree (Naughty Monkey Kicks at Tree) - Tým zajme ducha, Luthera, jež pozná Riche a tvrdí, že on je důvodem, proč dělá svojí práci. Zmatený Rich nechápe, o čem nájemný vrah mluví, dokud nezačne citovat jednu webovou stránku. Stránku, kterou Rich vytvořil, aby z lidí vytáhl peníze. Jedná se o stránku podporující matičku Zemi. Bohužel tím inspiroval teroristickou skupinu, která neváhá pro svůj účel vraždit a zakládat požáry. Jane svitla naděje v podobě léku a Tasha s Claudií se snaží z Reada vytáhnout přístup ke složkám FBI.
DÍL 6: Ca-ca-Candidate for Cri-cri-Crime (Ca-ca-Candidate for Cri-cri-Crime) - Remi se chystá na útěk i se svojí matkou, ale nejdříve musí natrénovat její vysvobození. Což se ji zatím moc nedaří. Kurt začíná mít podezření, že mu Jane neříká všechno a lže mu. Do toho tým znovu vyšetřuje již uzavřené tetování, neboť je zabit jeden z politiků, jež napsal písmena GPA. A Weitz byl součástí této organizace. Read je vyšetřován CIA, protože prozradil Zapatové přístupová hesla FBI a Zapatová má vykonat špinavou práci v Londýně.
DÍL 7: Case: Sun, Moon, and the Truth (Case: Sun, Moon, and the Truth) - Kurt konfrontuje Jane, ale až když do jejich bytu vpadne Eva a její lidi, tak mu dojde, že ve skutečnosti jedná s Remi. Eva u nich hledá ukradené peníze, a když je nenajde, tak manžele přinutí spolupracovat. Chce po nich, aby ji přinesli něco z důkazního skladu FBI. A tak Kurtovi a Remi nezbývá, než vložit své životy do rukou toho druhého. Pattersonová a Rich se vydávají po stopách Romana, jež nalíčil další hádanku, která je má zavést k dalšímu disku a tím i o krok blíž k léku pro Jane. Read a Weitz spolupracují, aby našli Zapatovou a dostali Madeline Burke.
DÍL 8: Screech, Thwack, Pow (Screech, Thwack, Pow) - Kurt Paterrsonové a Richovi řekne, že Jane je ve skutečnosti Remi, a že mu slíbila, že ho příště zabije. Společně se ji pokusí najít, aby nějak mohli dostat zpět Jane. Jenže pátrání jim překazí výstražné hlášení o jaderném útoku mířícího na New York. Vše je ve skutečnosti plán Remi, jak zachránit Shepherd z rukou CIA. Zapatová a Madeline letí do Mexika, kde se chtějí setkat s Franco Cortezem.
DÍL 9: Check Your Ed (Check Your Ed) - Kurt má plán, jak podstoupit experimentální léčbu na Remi, aby se mu vrátila Jane. Bohužel je tento experiment tak nebezpečný, že v jeho průběhu může pacientka zemřít. I tak k němu ale dojde. Ve svém podvědomí Jane musí vyřešit různé hádanky a záhady, aby se dostala do velícího centra, které obývá Remi. A až pak může začít pravý boj o získání nadvlády nad jejich tělem. I přes to je ale Jane stále v ohrožení života. Read a Weitz v Mexiku zajali Zapatovou.
DÍL 10: The Big Reveal (The Big Reveal) - Jane se pomalu vrací ke svému životu, ale i tak ji doprovází Remi, jejíž vzpomínky se mísí s Jane. Kurt se stává posedlý nalezením léku a stejně tak se do pátrání dávají i Rich a Pattersonová. Jane jim totiž řekla, že Roman pátral po Kallisto. Což se ukáže, že je vědkyně, jež ZIP vytvořila. Bohužel je už dva roky mrtvá. Nebo ne? Reade vyslýchá Tashu, která nechce nic říct, dokud si nepromluví s Keatonem.
DÍL 11: Careless Whisper (Careless Whisper) - Stav Jane se zhoršuje a čas na nalezení léku zkracuje. K tomu Rich přijde s případem, který nepřímo souvisí s tetováním. Na Long Islandu je zavražděný spisovatel detektivních příběhů, jež měly základ ve skutečnosti. A právě teď si vybral tým FBI v čele s Jane jako své nové fiktivní vyšetřovatele vraha z Long Islandu, kterého pojmenoval Rozparovač. Zapatová se má v Torontu setkat s hackerem, jenže ji unesou agenti CIA.
DÍL 12: The Tale of the Book of Secrets  (The Tale of the Book of Secrets) - Jane je na tom čím dál tím hůře, už ztratila zrak a teď ji pomalu vynechává i tělo. Naštěstí Patterson a Rich jdou navštívit největšího a nejbohatšího hypochondra na světě, který by jim mohl pomoci, neboť má buňky, jenž by mohly Jane uzdravit. Háček je ale v tom, že jim je Ken Lee nechce dát zadarmo. Výměnou chce Knihu tajemství, kterou Patterson a Rich musí do dvou dnů najít. Mezitím se Tasha a Boston vydali k Madeline, aby zabránili největší letecké katastrofě.
DÍL 13: Though This Be Madness, Yet There Is Method In't (Though This Be Madness, Yet There Is Method In't) - Madeline zjistí, že Boston není Del Toro, neboť ten pravý se objeví u ní v kanceláři. A tak krytí Tashy a Bostona praskne. Madeline ale na sobě nenechá nic znát a nechá je dále pracovat na spadnutí letadla. Když se ani jeden týmu neozve, tak se je rozhodnou hledat. Naštěstí se Bostonovi podařilo zaměnit těžítka a tak tým získává informace, které mohou použít při zjišťování cíle. Jane je konečně zdravá, ale má nařízený klid, proto i s Wellerem jede odpočívat na chatu.
DÍL 14: The Big Blast from the Past Episode (The Big Blast from the Past Episode) - Tasha má problémy, neboť je v Curychu napadena a okradena o data proti Madeline. Což ji Reade dá náležitě sežrat. Zdrcená Zapata chce odejít, jenže najednou dochází ke třem výbuchům. Což týmu připomene případ před dvěma roky, kdy tým nebyl kompletní. Cílem útoků je, aby se jeden z nich přiznal, že zfalšoval důkazy, aby atentátnici mohli zavřít. Je to pravda nebo si napodobitel s nimi jen hraje?
DÍL 15: Frequently Recurring Struggle for Existence (Frequently Recurring Struggle for Existence) - Do FBI byly převezeny věci z úkrytu Shepherd, které u Jane vyvolají nepříjemné vzpomínky. Tým vyšetřuje ukradení plutonia. K týmu se přidává i agent Dave Kirkpatrick, který je považován za experta. Plutonium ukradla Greta Smalls a tým musí rychle jednat, neboť má dojít k prodeji pláště pro bombu. Za pomocí Davea tento plášť chtějí deaktivovat, aby mohli Gretu sledovat až k plutoniu. Má to ale háček. Při předávce pláště se Jane setká se starým známým, kterému jako Remi zničila život. Rich představuje svoji hru týmu a Keaton se konečně probudil z kómatu.
DÍL 16: The One Where Jane Visits an Old Friend (The One Where Jane Visits an Old Friend) - Tasha a zbytek týmu se snaží najít Madeline. Když se na scéně objeví nájemný vrah kartelu, který mučí a vraždí ředitele HCI Global, tak se jej pokusí chytit. I když jej zajmou, ta vraždy pokračují. Tashe dojde, že za těmi je sama Madeline, a proto jdou navštívit posledního žijícího ředitele. Jenže přijdou pozdě. FBI zbývá poslední možnost, jak Madelne najít. Jane se rozhodla navštívit terapeuta, a nakonec skončí u toho jediného, který ji opravdu zná.
DÍL 17: The Night of the Dying Breath (The Night of the Dying Breath) - Dominic unesl Jane, kterou zakopal pod zem a chce její pozici vyměnit za svobodu Madeline. FBI se ale své trofeje vzdát nechce, byť Kurt naléhá, seč mu síly stačí. Naštěstí se týmu podaří zjistit číslo na Jane, a tak i zúžit lokalizaci místa. Musí si ale pospíšit, Jane nemá ani 40 min. Madeline a její právník jsou ale těžký oříšek. Podaří se Madeline získat tak kýženou svobodu za život agentky?
DÍL 18: 'Ohana  ('Ohana) - Jane a Kurt se prohrabují věcmi ze skladu, dokud Jane nenarazí na kartičku, se kterou nemá spojenou minulost. Patterson ji prověří a ukáže na azyl pro ženy, takže jsou o kousíček blíž ke zjištění, kdo je záhadná postava na videu. Zapata se sžírá pocitem viny, že nechala Dominica utéci, a proto pracuje přesčasy, až Reade řekne, ať jde k němu domu si odpočinout. Byť má odpočívat, tak to nedokáže, neboť Claudia potřebuje pomoc. Mezitím tým řeší úmrtí na TTX (nejsmrtelnější jed bez protilátky), který zabil už několik desítek lidí. Stopy je dovedou až k laboratoři, kde se s tímto jedem pracuje, kde Patterson narazí na někoho ze své rodiny.
DÍL 19: Everybody Hates Kathy  (Everybody Hates Kathy) - Kurt a Jane jeli do Filadelfie vyslechnout matku Kurta, jenže narazí na problémy, a tak musí Lindu vzít s sebou. Mezitím parta vyšetřuje ukradení souborů ve firmě EVC, která se specializuje na výrobu robotů a satelitů. Firma zrovna minulý týden vypustila ozbrojený satelit, a právě ukradené soubory obsahují kódy k odpálení raket. Do toho musí Patterson a Rich řešit Kathy, kterou propustili za dobré chování a ona zase začala řádit, jakožto třetí člen Tří slepých myšek.
DÍL 20: Coder to Killer (Coder to Killer) - U Jane a Kurta je Bethany a všichni z týmu si s ní užívají čas, dokud nejsou zavoláni na pobočku, neboť Sho Akhtar chce uzavřít dohodu. Vše by možná probíhalo hladce, jenže bylo načase upgradovat systém, a tak po celém FBI pobíhají dělníci a žádní agenti. V těchhle podmínkách musí Patterson a Rich rozluštit heslo k notebooku Akhtara, aniž by věděli, že mezi dělníky je černý Petr.
DÍL 21: Masters of War 1:5 - 8 (Masters of War 1:5 - 8) - Tým se pokouší najít Dominica, Barryho a zjistit, co je to Helios. Když konečně lokalizují Barryho, tak narazí na Keatona a začne boj agentur o právo vyslechnout zadrženého. Při jeho převozu dojde ale k útoku a Barry je neutralizován. Proto tým chce vyslechnout Madeline, která jako jediná zná všechny odpovědi. Dominic mezitím dal do pohybu Helios a brzy se projeví v celé své kráse. Read se obává, že má v týmu krtka, neboť se mu nelíbí vztah Kurta a Weitze.
DÍL 22: The Gang Gets Gone (The Gang Gets Gone) - Poté co Dominic způsobil masivní blackout zprovozněním Heliosu, se tým vydává na Island, kde se nachází Kathy, která blackout rozšiřuje do dalších oblastí. Let je ale na bodu mrazu, neboť Read se dozvídá všechny pravdy, které mu byly zatajovány (Kurt a Weitz, Rich, Patterson a Kathy). Mezitím se Weitz pokouší něco dostat z Madeline, jenže jakmile se objeví její právník a ředitelé ostatních agentur, má Madeline navrch. Byť za všechno může, hází vinnu na FBI a jejich tým. A bohužel i vyhrává. Rich, který jako jediný neletěl s ostatními, se pokouší dešifrovat Helios a zjistit něco o otci Madeline.

DABING
V českém znění: Filip Švarc - Ennis Esmer (Rich Dotcom), Kateřina Peřinová - Ashley Johnson (Pattersonová), René Slováčková - Jaimie Alexander (Jane Doe), Jan Kolařík - Sullivan Stapleton (Kurt Weller), Tereza Chudobová - Audrey Esparza (Tasha Zapataová)
Dále v českém znění: Dagmar Čárová - Mary Elizabeth Mastrantonio (Madeline), Lukáš Jurek - Rob Brown (Edgar Reade), Bohumil Švarc ml. - Luke Mitchell (Roman), Petr Gelnar, Ivan Jiřík, Jiří Ployhar, Irena Máchová, Pavlína Kostková Dytrtová, Petr Burian, Anna Brousková, Rudolf Kubík, Lucie Štěpánková, Bohdan Tůma, Jakub Saic, Zdeněk Maryška, Ladislav Cigánek, Oldřich Hajlich, Pavel Soukup, Mikuláš Pánek (titulky) a další
Překlad: Michaela Křížová
Zvuk: Petr Kočík
Produkce: Markéta Stegbauerová
Dialogy: Pavla Horňáková, Mikuláš Pánek, Monika Kobrová
Režie: Mikuláš Pánek
Vyrobila: Společnost SDI Media pro HBO v roce 2019

5. série (2020)
DÍL 1: I Came to Sleigh (I Came to Sleigh) - Už jsou to dva měsíce, co Madeline přebrala vedení nad FBI a co zaútočila na tým na Islandu. Už jsou to dva měsíce, co se tým skrývá. Dokud se na náměstí v New Yorku neobjeví pták z tetování Jane a tým se musí zase sejít, aby ho rozluštil. Výsledkem je nalezení pozice Riche, kterého CIA vyslýchá a mučí. Weitz a Afreen se snaží vést odpor, jenže Madeline je chytřejší a pevně si jde za svým. Konec konců před dvěma měsíci se ji podařilo zabít jednoho člena týmu...
DÍL 2: We Didn't Start the Fire (We Didn't Start the Fire) - Tým potřebuje získat Dominicův mobil, který Rich nechal ve ventilaci budovy FBI. Proto se tým rozhodne kontaktovat Weitze, byť mu Rich nevěří. Jejich jediná možnost, jak ho kontaktovat jsou Helsinky, kam se Weitz chystá na proslov. Jenže aby se tam dostali i oni, tak potřebují pomoc. I když Patterson nechce, tak kontaktuje svého otce, jenž by je tam mohl dostat.
DÍL 3: Existential Ennui (Existential Ennui) - Patterson narazila na další hádanku od tajemného "přítele", která odkazuje na Dabbur Zann. A tým právě zjistil, že Madeline s nimi spolupracuje. Vyřešení hádanky tým dovede do Drážďan, kde dojde ke komplikacím. Jane dokonce do bunkru přivede zajatce, aby zjistila, co Madeline chce. Ta mezitím vyslýchá Weitze, kterého má v hrsti a netají se ani tím, že bombu v Helsinkách nechala nainstalovat ona, a že byla určená pro Susan Shah.
DÍL 4: And My Axe! (And My Axe!) - Tým se pokouší najít chemikálie, které Madeline potřebuje na výrobu bomby. Jediné vodítko je datum, které si Tasha pamatuje, neboť to byl první den, kdy nastoupila do práce u FBI. Tasha si tak musí vzpomenout na bolestivé vzpomínky, protože to byl i den, kdy se seznámila s Readem, aby pomohla týmu najít výrobnu bomby. Bethany má narozeniny a Kurta mrzí, že je nemůže oslavit s ní. Jane pro něj ale chystá překvapení.
DÍL 5: Head Games (Head Games) - Ivy unesla Kurta a teď se z něj snaží dostat informace o poloze týmu. Ví ale, že je Kurt tvrdý oříšek a že mučení na něj nebude platit. Proto ho zdrogovala, aby měl halucinace a všechno ji vyklopil. Kurt tak postupně vidí Oscara, svého otce i dospělou Bethany. Jane mezitím bojuje o život, neboť ji postřelili. Tasha chce darovat krev, ale Rich je proti, a tak vyjde najevo, že je těhotná. Proto se Rich vydává sehnat krev někde jinde, zatímco si Patterson a Tasha zahrají na doktory.
DÍL 6: Fire & Brimstone (Fire & Brimstone) - Do bunkru se vloupe Ice Cream, který požaduje svoji platbu za službu na Islandu. Jenže Rich obrazy nemá a Ice Cream je potřebuje, neboť je už někomu slíbil. Proto se Jane a Kurt vydávají do Itálie, kde chtějí vyslechnou Irvinga, který je měl jako poslední. Bohužel při přestřelce je zabit, ale zanechal po sobě na dark webu video s vodítkem k nalezení obrazů. A tak se tým s Ice Creamem vydávají na honbu obrazů. V New Yorku si mezitím Shirley podá Weitze, který musí nějak kompromitovat Susan Shah, jinak se přidá k Brianně na dvě vody...
DÍL 7: Awl In (Awl In) - Tým přijde na to, že Madeline ve velkým vyrábí ZIP, proto se ho rozhodnou zničit. Rich modifikoval Helios a továrnu zvládnou zničit na dálku. Madeline má ale záložní dávky připravené na dvou různých místech – Maďarsko a Lybie. Jane a Kurt jedou zničit ZIP do Maďarska, zatímco Rich a Tasha se vydají do Lybie, kde narazí na syna Madeline. Samotná Madeline se rozhodla začít hrát novou partii. Podařilo se ji získat Allison, kterou chce využít ve svůj prospěch.
DÍL 8: Ghost Train (Ghost Train) - Tým získal další zprávu, kterou se snaží rozluštit. Je ale zapeklitá a Patterson na ní musí pracovat déle. Podaří se jim ale zjistit, odkud se ty zprávy posílají. A to z Malty, proto se tam Tasha vydává, neboť tam je Keaton. Jane a Kurt chtějí letět do Ameriky, aby zastavili dodávku ZIPu, a tak jim Rich domluví spoj. Ale vůbec se tam nedostanou tak, jak si mysleli. Patterson totiž dojde, že poslední zpráva je past a že je bunkr prozrazen. Weitz a Afreen se nabourali Shirleymu do počítače a mají přistup ke všem osobám, které Madeline vydírá.
DÍL 9: Ghost Train (Ghost Train) - Madelne se podařilo zatknout tým, který teď má zavřený v FBI a snaží se je přesvědčit, aby se přiznali a zachránili tak jeden druhého. Tým je ale tvrdý, a i přes smrt Patterson se nevzdává a nechce Madeline podlehnout. Co ale tým netuší, tak to, že Patterson žije a s Bostonem se vydává do FBI, aby je osvobodili a konečně usvědčili Madeline ze všech špatností. Aby se ale do FBI dostali, tak potřebují pomoc od Afreen a Weitze.
DÍL 10: Love You to Bits and Bytes (Love You to Bits and Bytes) - Po smrti ředitele Weitze má na jeho místo nastoupit někdo jiný. A tak tým dočasně požádá ostatní agenty o spolupráci, neboť Ivy je stále na svobodě a bez Madeline má tým problém najít bomby se ZIPem. Ivy je naštěstí také nemá, ale má klíč k jejich nalezení. Proto jde za Kathy, která ji nabídne pomoc. Byť ve skutečnosti jde do FBI, aby pomohla jim, protože nechce mít nic společného s vymazáním paměti lidí. Ivy si ale najde jiného hackera...
DÍL 11: Iunne Ennui (Iunne Ennui) - Jane byla vystavena ZIPu, ale díky protilátce Patterson má všechny vzpomínky. Nová ředitelka FBI týmu gratuluje k uzavření případu, ale práci u FBI už dělat nemohou. Byť jim prezident udělil imunitu. Když se ale zjistí, že Ivy utekla s jednou jedinou nádrží ZIPu, ředitelka jim dovolí poslední případ dořešit do konce. Jane nějakým záhadným způsobem ví, kde přesně má Ivy hledat, a tak se tam i přes zákaz ředitelky vydává sama. Tedy skoro sama – zase má halucinace. Když se to dozví Kurt, mají obavy, že umírá. A je to pravda, akorát potřebuje zvýšit dávku protilátky. Jakmile ale Jane dojde, že zná polohu bomby a k její určení potřebuje halucinace, přestane protilátku brát s vědomím, že ji vysoká dávka ZIPu pomalu zabíjí. Podaří se týmu poslední případ uzavřít a zachránit všechny včetně Jane?

DABING
V českém znění: René Slováčková - Jaimie Alexander (Jane Doe), Jan Kolařík - Sullivan Stapleton (Kurt Weller), Filip Švarc - Ennis Esmer (Rich Dotcom), Kateřina Peřinová - Ashley Johnson (Pattersonová), Tereza Chudobová - Audrey Esparza (Tasha Zapataová)
Dále v českém znění: Dagmar Čárová - Mary Elizabeth Mastrantonio (Madeline), Lukáš Jurek - Rob Brown (Edgar Reade), Bohumil Švarc ml. - Luke Mitchell (Roman), Kristina Jelínková, Marek Holý, Rudolf Kubík, Pavel Soukup, Anna Brousková, Kateřina Lojdová, Petr Neskusil, Regina Řandová, Petr Gelnar, Jiří Ployhar, Jan Szymik, Bohdan Tůma, Oldřich Hajlich, Irena Máchová, Mikuláš Pánek (titulky) a další
Překlad: Michaela Křížová
Zvuk: Jaroslav Novák, Petr Kočík
Produkce: Markéta Stegbauerová
Dialogy: Mikuláš Pánek, Pavla Horňáková
Režie: Mikuláš Pánek
Vyrobila: Společnost SDI Media pro HBO - 2020

Ocenění:
The Saturn Awards
2016 - Nejlepší akční/thriller televizní seriál (nominace)

Postavy a obsazení
• Jaimie Alexander - Jane Doe
• Sullivan Stapleton - Kurt Weller
• Audrey Esparza - Tasha Zapata
• Rob Brown - Edgar Reade
• Ashley Johnson - William Patterson
• Ennis Esmer - Rich Dotcom
• Ukweli Roach - Robert Borden
• Marianne Jean-Baptiste - Bethany Mayfair
• Michelle Hurd - Shepherd
• Mary Elizabeth Mastrantonio - Madeline Burke
• Archie Panjabi - Nas Kamal
• Kelly P. Williams -agentka FBI
• Aaron Abrams - Matthew Weitz
• Kelly Aaron - agentka FBI

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: 1.řada: 7.listopadu 2016 - 30.března 2017
                      2.řada: 30.března 2017 - 15.června 2017
                      3.řada: 27.listopadu 2018     - 18.prosince 2018
                      4.řada: -
                      5.řada: -
Premiéra USA: 1.řada: 21.září 2015 - 23.května 2016
                       2.řada: 14.září 2016 - 17.května 2017
                       3.řada: 27.října 2017 - 18.května 2018
                       4.řada: 12.října 2018 - 31.května 2019
                       5.řada: 7.května 2020 - 23.července 2020
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: -
Poprvé na DVD: 24.5.2017 Magic Box
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)
 
Tvůrci a herci
Mark Pellington (Režie), Rob Seidenglanz (Režie), Martin Gero (Režie), Jeff T. Thomas (Režie), Steve Shill (Režie), Karen Gaviola (Režie), Rob Hardy (Režie), Marcos Siega (Režie), Kenneth Fink (Režie), Tricia Brock (Režie), Dermott Downs (Režie), Jeff King (Režie), Romeo Tirone (Režie), Tawnia McKiernan (Režie), Adam Salky (Režie), Kate Woods (Režie), David McWhirter (Režie), Glen Winter (Režie), Laura Belsey (Režie), Darnell Martin (Režie), Ernest R. Dickerson (Režie), Harvey Waldman (Produkce), Kelly Van Horn (Produkce), Chad McQuay (Produkce), Blake Neely (Hudba), David Johnson (Kamera), David S. Tuttman (Kamera), Andrew Priestley (Kamera), Finnian Murray (Střih), Kristin Windell (Střih), Mike Banas (Střih), Joel T. Pashby (Střih), Jessica Kelly (Casting), Suzanne Smith (Casting), Andrew Jackness (Scénografie), Jared B. Leese (Kostýmy), Marie Abma (Kostýmy), Martin Gero (Scénář), Katherine Collins (Scénář), Sullivan Stapleton (Herec), Jaimie Alexander (Herec), Rob Brown (Herec), Audrey Esparza (Herec), Ashley Johnson (Herec), Ukweli Roach (Herec), Marianne Jean-Baptiste (Herec), Michael Gaston (Herec), François Arnaud (Herec), Joe Dinicol (Herec), Jordana Spiro (Herec), Johnny Whitworth (Herec), Jay O. Sanders (Herec), Logan Smith (Herec), Trieste Kelly Dunn (Herec), Lou Diamond Phillips (Herec), Michael Godere (Herec), Amy Hargreaves (Herec), Dan Butler (Herec), Sarita Choudhury (Herec), Afton Williamson (Herec), James Colby (Herec), Robert Eli (Herec), Paul Fitzgerald (Herec), Dave Quay (Herec), Ayman Samman (Herec), Aimee Carrero (Herec), Mike Doyle (Herec), Ennis Esmer (Herec), Judy Marte (Herec), Laith Nakli (Herec), Michael Rogers (Herec), Cotter Smith (Herec), Jason Kravits (Herec), Debra Monk (Herec), Trevor Long (Herec), Frank Pando (Herec), Stephanie Andujar (Herec), Ohene Cornelius (Herec), Rodrigo Lopresti (Herec), Suzanne Lenz (Herec), Michael James Levy (Herec), Natalya Rudakova (Herec), Brian Distance (Herec), Aaron Abrams (Herec), Usman Ally (Herec), Marko Caka (Herec), Sakina Jaffrey (Herec), Victor Slezak (Herec), Bree Williamson (Herec), Justin Clarke (Herec), Blaise Corrigan (Herec), Roy Jackson (Herec), Christos Vasilopoulos (Herec), Eisa Davis (Herec), Remy Auberjonois (Herec), Shawn Parsons (Herec), Robert C. Kirk (Herec), Chris Beetem (Herec), Maria Rivera (Herec), Adam David Thompson (Herec), Luke Mitchell (Herec), Michelle Hurd (Herec), Archie Panjabi (Herec), Dylan Baker (Herec), Chad Donella (Herec), Ed Moran (Herec), Daniel J. Watts (Herec), David Chen (Herec), Mark Doherty (Herec), John Hodgman (Herec), Alex Hernandez (Herec), Gaius Charles (Herec), Paul Calderon (Herec), Michelle Ongkingco (Herec), Wilson Jermaine Heredia (Herec), Lars Gerhard (Herec), Tom Lipinski (Herec), Sandrine Holt (Herec), Stephanie Roth Haberle (Herec), David Aaron Baker (Herec), David Alan Basche (Herec), Ajay Naidu (Herec), Neil Jackson (Herec), Josh Dean (Herec), K. Todd Freeman (Herec), Chukwudi Iwuji (Herec), Oona Laurence (Herec), William Ragsdale (Herec), Alex Ziwak (Herec), Dan Ziskie (Herec), Drew Powell (Herec), Marcus Choi (Herec), Dale Pavinski (Herec), Karen Pittman (Herec), Daniel London (Herec), Matt Murray (Herec), Sonnie Brown (Herec), Mark Ivanir (Herec), George Katt (Herec), Li Jun Li (Herec), Amber Skye Noyes (Herec), Charles Halford (Herec), Hugues Faustin (Herec), Betsy Beutler (Herec), Jayce Bartok (Herec), Jonathan Patrick Moore (Herec), Kenneth Tigar (Herec), Doris McCarthy (Herec), John Wesley Shipp (Herec), Javier Munoz (Herec), Grace Rex (Herec), Nathan James (Herec), David Furr (Herec), Kelly Aaron (Herec), Zach Grenier (Herec), Angel Rosa (Herec), Ashley Trawinski (Herec), Jonathan Brooks (Herec), Garret Dillahunt (Herec), Kellie Overbey (Herec), Jewel Staite (Herec), Bernard Curry (Herec)
 
2015/1680/USA/Drama, Mysteriózní, Thriller
 
Zajímavost k filmu
- Jako Jane Doe (v případě mužů John Doe) se v USA označují pacienti, mrtvá těla či lidé, kteří z nějakých důvodů nemohli být identifikování.
- Seriál je pojmenován doslova podle slepé skvrny v oku, kterou má každý člověk. Způsobuje, že v určité vzdálenosti a konkrétním úhlu danou věc nevidíme.
- Pokrýt kůži Jaimie Alexander (Jane Doe) tetováním zabralo v celkovém souhrnu týmu tří maskérů asi 6 hodin.
 
Odkazy
 

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd, Marianne Jean-Baptiste, Archie Panjabi, Aaron Abrams, Mary Elizabeth Mastrantonio, Chad Donella, Trieste Kelly Dunn, François Arnaud, Josh Dean, Tori Anderson, Ami Sheth, Mary Stuart Masterson, Jordana Spiro, Jay O. Sanders, Kristina Reyes, Joe Dinicol, Jefferson White, Julee Cerda, Chaske Spencer, Michael Gaston, Jonathan Patrick Moore, David Morse, Johnny Whitworth, Gloria Reuben, Li Jun Li, Dylan Baker, Lachlan O'Day, Logan Smith, Lou Diamond Phillips, Michael Godere, Amy Hargreaves, Dan Butler, Sarita Choudhury, Afton Williamson, James Colby, Robert Eli, Paul Fitzgerald, Dave Quay, Ayman Samman, Aimee Carrero, Mike Doyle, Judy Marte, Laith Nakli, Michael Rogers, Cotter Smith, Jason Kravits, Debra Monk, Trevor Long, Frank Pando, Stephanie Andujar, Ohene Cornelius, Rodrigo Lopresti, Suzanne Lenz, Michael James Levy, Natalya Rudakova, Brian Distance, Usman Ally, Marko Caka, Sakina Jaffrey, Victor Slezak, Bree Williamson, Justin Clarke, Blaise Corrigan, Roy Jackson, Christos Vasilopoulos, Eisa Davis, Remy Auberjonois, Shawn Parsons, Robert C. Kirk, Chris Beetem, Maria Rivera, Adam David Thompson, Ed Moran, Daniel J. Watts, David Chen, Mark Doherty, John Hodgman, Gaius Charles, Paul Calderon, Michelle Ongkingco, Wilson Jermaine Heredia, Lars Gerhard, Tom Lipinski, Sandrine Holt, Stephanie Roth Haberle, David Aaron Baker, David Alan Basche, Ajay Naidu, Neil Jackson, K. Todd Freeman, Chukwudi Iwuji, Oona Laurence, William Ragsdale, Alex Ziwak, Dan Ziskie, Drew Powell, Marcus Choi, Dale Pavinski, Karen Pittman, Daniel London, Matt Murray, Sonnie Brown, Mark Ivanir, George Katt, Amber Skye Noyes, Charles Halford, Hugues Faustin, Betsy Beutler, Jayce Bartok, Kenneth Tigar, Doris McCarthy, John Wesley Shipp, Javier Muñoz, Grace Rex, Nathan James, David Furr, Kelly Aaron, Zach Grenier, Angel Rosa, Ashley Trawinski, Jonathan R. Freeman, Garret Dillahunt, Kellie Overbey, Jewel Staite, Bernard Curry, Erika Rolfsrud, Ronda Rousey, Teresa Stephenson, P.J. Byrne, Georgina Reilly, Mike Hodge, Eoin O'Brien, Teddy Cañez, Jeremy Crutchley, Daniel Lissing, Amy Rutberg, Reshma Shetty, Lindsey Broad, Darren Goldstein, Heather Burns, Tarik Lowe, Natalie Roy, Alex Webb, Wendy Hoopes, Paul Guilfoyle, Royce Johnson, Tina Benko, Alex Ozerov, Carrington Vilmont, Malcolm David Kelley, Paul F. Tompkins, Eva Kaminsky, Jordan Johnson-Hinds, Fabrizio Brienza, Calvin Dutton, Sathya Sridharan, Jonathan Lee, Michelle Hendley, Jessica Hecht, Frankie J. Alvarez, Di Zhu, Marcus Callender, Anne Troup, Anthony Lemke, Josh Cooke, Hunter Emery, Jim True-Frost, Steve Kazee, John Patrick Hayden, Chance Kelly, America Olivo, Luke Kirby, Molly Bernard, Tommy Nelson, Dominic Fumusa, Bruce Davison, Carly Pope, Samrat Chakrabarti, Ron Rifkin, Lauren Stamile, Demosthenes Chrysan, Irina Abraham, Jenna Stern, Karishma Ahluwalia, Zenzele Cooper, Alex Hernandez, Coral Peña, Michael Drayer, Christopher Fitzgerald, Alex Morf, Meredith Giangrande, Bill Nye, Jennifer Esposito, Kimberly Huie, Nick Westrate, Derek Roberts, Zachery Byrd, Nicolette Debellis, Leah Curney, Jesse Margolis, Daniel Keith, Quincy Dunn-Baker, Jojo Gonzalez, Anne Richardson, Jennifer Ikeda, Nyambi Nyambi, Lila Fukušima, Michael Bryan French, Faith Logan, Tim Guinee, Linda Powell, Bryce Pinkham, Stefanie Drummond, Hettienne Park, Gianfranco Brero, Gillian Zinser, Mario Van Peebles, Callum Blue, Adrian Alvarado, Britne Oldford, Nathan Darrow, Ross Partridge, Dustin Milligan, Annie Q., Michael McFadden, Tami Sagher, Rosa Arredondo, Jamar Greene, Jennifer Van Dyck, Patricia Richardson, Evan Todd, David Castañeda Jr., Amanda Warren, Neil Hellegers, Louis Ozawa, Alexander Chaplin, Amanda Lund, Gino Cafarelli, Priscilla Lopez, Angela Gots, David Vadim, Tom Pelphrey, Jeremy Shamos, Mark Deklin, Raoul Bhaneja, Colby Minifie, Tobias Segal, Adam Lindo, Lisa Emery, Elizabeth Mitchell, Gabriel Olds, Michael Tow, Franklin Ojeda Smith, Reginald L. Barnes, Jeanine Bartel, Brian Donahue, Frank De Julio, Steffanie Leigh, Antoinette LaVecchia, Tyler Dean Flores, Ronald Peet, Jen Richards, Tess Romero, Jakob Von Eichel, Zainab Jah, Shunori Ramanathan, JoAnna Rhinehart, Gunnar Bersi Björnsson, Anna Claessen, Manni L. Perez, Robert Baker, Margaret Odette, Anjali Bhimani, Cindy Cheung, Katie Finneran, Keith Jardine, James Waterston, Dennis Boutsikaris, David Clayton Rogers, Brontë England-Nelson, Carrie St. Louis, Lou Liberatore, Ben Rappaport, Tracie Thoms, Claudia Maree Mailer, Meredith Forlenza, Allen McCullough, Kevin Anton, Jason Alan Carvell, Samantha Rivers Cole, Jay Hieron, Christy Escobar, Danny Ramirez, Joe Cobden, Chris Kies, Lee Tergesen, Sheila Tapia, Christopher Place, Marianne Jean-Baptiste (a.z.), Trieste Kelly Dunn (a.z.), Michael Gaston (a.z.), Johnny Whitworth (a.z.), Joe Dinicol (a.z.), K. Todd Freeman (a.z.), Jay O. Sanders (a.z.), Sarita Choudhury (a.z.), Meredith Forlenza (a.z.), François Arnaud (a.z.), Aaron Abrams (a.z.), Tom Lipinski (a.z.), Michael Rogers (a.z.), Daniel J. Watts (a.z.), Myrna Cabello, Gregory Konow, Kenneth Tigar (a.z.), Michelle Hurd (a.z.), Ukweli Roach (a.z.), Archie Panjabi (a.z.), Daniel Keith (a.z.), Ed Moran (a.z.), Lachlan O'Day (a.z.), Nicolette Debellis (a.z.), Mark Borkowski, Jordan Johnson-Hinds (a.z.), Gage Maynard, Paul Guilfoyle (a.z.), Miquel Fernández, Calvin Dutton (a.z.), Michelle Hendley (a.z.), Mark Ivanir (a.z.), David Morse (a.z.), Daniel Lissing (a.z.), Kristina Reyes (a.z.), Bruce Davison (a.z.), Georgina Reilly (a.z.), Reshma Shetty (a.z.), Nyambi Nyambi (a.z.), Hettienne Park (a.z.), Luke Mitchell (a.z.), Britne Oldford (a.z.), Mary Elizabeth Mastrantonio (a.z.), Gianfranco Brero (a.z.), Michael Bryan French (a.z.), Callum Blue (a.z.), Sal Rendino, Jen Richards (a.z.), Tom Pelphrey (a.z.), Tori Anderson (a.z.), Mary Stuart Masterson (a.z.), Chaske Spencer (a.z.), Raoul Bhaneja (a.z.), Dylan Baker (a.z.), Anjali Bhimani (a.z.), Rob Brown (a.z.), Josh Dean (a.z.), Jeremy Shamos (a.z.), Ben Rappaport (a.z.), Dennis Boutsikaris (a.z.), Brian Donahue (a.z.), David Clayton Rogers (a.z.), Martin Gero, Heidi Germaine Schnappauf, Josephine Huang, Justin Hurtt-Dunkley, Meredith Antoian, Mickey Solis, Lana Young, Bridget McGarry, Mark Doherty, Grant Koo, Meagan Kimberly Smith, Celina Dean, Sophie Knapp, Charles Brice, Tómas Þórhallur Guðmundsson, Jennifer Regan, Peter Oldring, Brad Bradley, Pierson Salvador, Sarah Baskin, Brian O'Neill, Jamie Jackson, Evan Dane Taylor, Amelia Workman, Jock McKissic, Tom White, Mia Fowler, Cathy Salvodon, Nathan Wallace, Young Mazino, Liam Garten, Jason Vendryes, Monica Wyche, Olivia Khoshatefeh, Sean Kenin, Jonathan Wilde