Pohotovost Miami (TV seriál) / Miami Medical (Drama / Thriller / Akční / Mysteriózní USA, 2010, 9 h 45 min (Minutáž: 45 min)) 56%

17.01.2024 00:37
JEDNOU VĚTOU
„Pokud jde o všechno, život umí ukázat svou lepší stránku - obzvlášť, pokud máte na své straně traumatology z Miami Medical!“

OBSAH
Tím skvelých traumatológov z kliniky Miami Medical – jednej z len troch podobných centier v celých spojených štátoch - sa špecializuje na prípady, v ktorých je akútne ohrozený ľudský život! Kým šarmantný Dr. Matthew Proctor (Jeremy Northam) svoje prvé skúsenosti s podobným typom práce získal priamo na len o čosi krvavejšom bojovom poli počas vojny v Perzskom zálive a na miamskej kliniky, kam práve nastúpil, sa ešte nestihol ani poriadne ohriať, pôvabná Dr. Eva Zambranová (Lana Parrilla) si už na obdobie pred prácou na úrazovke, ktorá je v podstate jej druhým domovom – ak nie prvým - pomaly už ani nespomína a najlepšie a najistejšie sa cíti na operačnej sále. Sexy Dr. Christopher Deleo (Mike Vogel) je plejboj skrz-naskrz – a dokáže si to riadne užívať! Nuž a mladučká Dr. Serena Warrenová (Elisabeth Harnois) len nedávno ukončila štúdium, a tak je v tíme nielen bezkonkurenčne najmladšia, ale i najmenej skúsená, čo však nutne neznamená hendikep. No a napokon je tu ešte vrchný ošetrovateľ Tuck Brody (Omar Gooding), ktorý je akým si styčným dôstojníkom medzi pacientmi, ich príbuznými a lekárskym tímom, ktorý je dennodenne konfrontovaný s množstvom nových, neľahkých výziev... Sú totiž vlastne nonstop vystavení obrovskému tlaku, pretože zvyčajne majú sotva hodinu – tzv. Zlatú hodinu – na to, aby stabilizovali pacientov, kým ich následky ich zranení zasiahnu aj zvyšok ich tiel, čo by mohlo viesť k tomu, že napokon zlyhajú i orgány, ktoré primárne vôbec neboli v ohrození..

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Příliš hladce klouzající, všechno do sebe zapadající...doktor si uprostřed operace naordinuje ct a někdo neviditelný ho nějak provede, vše bez problémů, resp. jen problémy, které se dají vytušit dle scénáře, aby to bylo napínavé...team zdravotníků i v největším chaosu neztrácí hlavu, ví si vždy rady během vteřin, nepochybuje a všechno stíhá, každý je hned k sehnání přesně ve chvíli, kdy ho akutně potřebují....takhle to prostě nefunguje a nejen u nás v čechách....dál mi vadí ty kýčovité scény v závěrech, kdy vše je zalito západem slunce...nicméně....já to sleduji...dámy jsou mi sympatické a Jeremy Northam u mne vždy a za každých okolností musí dostat plný počet, i když hodnocení tohoto seriálu to nezachrání, ale jsem ráda, že byl obsazen, že ho můžu sledovat častěji, než občas.... (vilicek77) 3*

Je jedno, jak moc miluji Lanu Parrillu a doktorský seriály. Tohle je totiž nekonečná nuda. Nejhorší urážka intelektu diváka je zopakování v podstatě celé před titulkové scény okamžitě po titulkách, pokud jste to jako zapomněli (no, v původním americkém vysílání tam asi bylo dvacet minut reklam a je pravda, že ten seriál je tak průměrný, že bych asi zapomněla, že na něj koukám). Jinak postavy klišé vedle klišé, stejně jako ty zápletky. (Seven47) 3*

- () *

VELKÁ RECENZE
-

OBSAH EPIZOD
1.série (2010)
DÍL 1: Lékaři Miami (Pilot) - Tým traumachirurgů z Miami patří k nejlepším. Když se jejich primář zhroutí, všichni spekulují, kdo ho nahradí. Nejpravděpodobnější možností je dr. Eva Zambranová, je tady ale i dr. Chris Deleo. Do nemocnice se dostaví i nová posila s vojenskými zkušenostmi, dr. Proctor, který je pro ostatní záhadou. Do bližšího kontakt s ním se dostane rezidentka Serena. Zatím je však potřeba se postarat o oběti výbuchu plynu, jejichž životy visí na vlásku. Jedná se o ženu v pokročilém stupni těhotenství, těžce popáleného muže i muže se zraněním ruky.
DÍL 2: Mezi životem a smrtí (88 Seconds) - V baru u bazénu dojde ke střelbě. Do nemocnice je převezena postřelená servírka, o kterou se starají hlavně Chris a Eva, která obtížně hledá společnou řeč s Proctorem. Pacientka vykazuje srdeční potíže, přestože srdce poškozeno není, a aby jí mohli pomoci, musí doktoři najít příčinu.
Serena dostane na starost první samostatný případ, agresivního muže se známkami opilosti. Sereně se na něm něco nezdá, ale převálcuje ji doktor z ortopedie, který si pacienta odveze na operaci dřív, než může mladá lékařka zjistit, v čem je problém. Chris dostává pracovní nabídku odjinud.
DÍL 3: Štěstí (What Lies Beneath) - Do probíhající stavby zasáhne vichřice a na traumatologii skončí nevěsta, ženich, otec nevěsty i člen personálu, který sám sebe považuje za šťastlivce, přestože ho provrtala dvoumetrová trubka. Kvůli ní nelze pacientovi udělat snímky, a tak Proctor přizve neobvyklou výpomoc. Postupně vyplouvají na povrch utajované skutečnosti a složité vztahy v rodině nevěsty, které mají vliv i na nevěstin zdravotní stav. Serena je naštvaná na svou novou známost, že se jí neozývá. Osazenstvo nemocnice se vsází, kdy se dají Eva a Chris dohromady. Chris se snaží porozumět Proctorovu postoji.
DÍL 4: Volný pád (All Fall Down) - Zřícení balkónu má za následek několik zraněných. Dvěma z nich jsou manželé, kteří se chystají adoptovat holčičku z Ruska. Manželka však odmítá zákrok, který by jí zachránil život. Eva se stará o neznámého, který měl u sebe neobvykle velkou částku peněz v hotovosti a který trpí záhadnými křečemi ruky. Kromě toho se pokouší zjistit, co se stalo předchozí noci. Serena udělá při ošetřování pacienta chybu a způsobí mu komplikace. Chris problém vyřeší a rozhodne se Serenino pochybení zatajit před Proctorem. Proctor odhalí Sereně další střípek své minulosti. Chris pátrá po tom, kam Eva zmizela z baru.
DÍL 5: Kritická hodina (Golden Hour) - Proctor má za úkol přesvědčit sponzory, aby dál financovali nemocnici. Jde na to - jako u všeho - po svém: popisuje sponzorům předchozí den na úrazovce, během kterého jeden z pacientů zemřel. Do nemocnice se dostanou tři zranění, které spojuje nehoda kvůli obyčejnému hřebíku. Bezdomovec, který na hřebík šlápl, má mnohem větší problémy související s jeho předchozím zraněním. Cyklista, kterého srazilo auto, má otok mozku a zároveň nečekané výpadky srdečního rytmu, jimž se snaží přijít na kloub Proctor a Serena. Polská cestující v autě má vážná vnitřní zranění. Eva prožívá den blbec, jedna nehoda a nepříjemnost stíhá druhou.
DÍL 6: Nůž v břiše (Calle Cubana) - Chris po nezdařeném románku najde pobodaného muže, který při ošetřování flirtuje se Serenou. Právě probíhá pouliční oslava kubánského svátku a další oběť na sebe nenechá dlouho čekat. Mladé ženě dokonce zůstal v ráně ulomený nůž. Zdravotní bratr Tuck je oporou její sestře. Z auta, které přijelo před nemocnici, je vyhozena zmlácená dívka. Evě připomene její dospívání, protože vyrůstala ve stejné nebezpečné čtvrti.
DÍL 7: Muž na cestě (Man on the Road) - Všichni mají strach o Tucka, který potřebuje operaci srdce. Proctor, o němž Eva zjistila, že má narozeniny, se pokouší přesvědčit kolegyni kardiochiruržku, aby ho vzala k Tuckově operaci na sál. Zároveň se stará o vybouraného motorkáře, který vykazuje alarmující změny mentálního stavu a má na prsou vytetováno, že nechce resuscitovat. Eva a Chris se starají o oběť leteckého neštěstí a ta se zoufale pokouší něco říci. Serena má službu u leteckých záchranářů a pokouší se na místě pádu letadla najít další přeživší. Navíc se pořád trápí svou rolí v pobodání Tucka.
DÍL 8: Aligátor (An Arm and a Leg) - Při golfu napadne jednoho z hráčů krokodýl a ukousne mu chodidlo. Záchrana nohy je složitá a bude od Proctora a Sereny vyžadovat odhodlání, rychlé reakce a neobvyklý přístup. Během toho ale Proctor ještě stihne flirtovat s dr. Sableovou. Chrisově pacientce, nadějné sedmnáctileté golfistce, hrozí amputace ruky a ona se nemůže shodnout s otcem na postupu léčby. Konflikt narůstá i v čekárně – mezi kamarády a manželkou pokousaného. Jeden z golfistů nadbíhá Evě, která se těší, že upustí páru večer na koncertě.
DÍL 9: Jako hurikán (Like a Hurricane) - K Miami se blíží uragán a všeobecná nervozita vyvrcholí tragickou bouračkou se ztrátami na životech. V nemocnici skončí celá rodina s různými poraněními: matka s břichem propíchnutým stěračem, otec s podezřením na zlomenou páteř, syn s rozdrceným hrudníkem. Nejméně zraněná je holčička, která odmítá komunikovat a které se ujme Eva. Proctor a Serena mají plné ruce práce s tím, aby pomohli matce. Vychází najevo, že Serena neumí sdělovat špatné zprávy. Chris dostane na starost viníka nehody, nejspíš pod vlivem alkoholu, a neskrývá svůj odmítavý postoj vůči němu. Evu vyvádí z míry otec, kdysi na Kubě u uznávaný chirurg, který zavítá na traumatologii.
DÍL 10: Odvaha (Diver Down) - Chris a Eva uvidí Proctora s mladou atraktivní blondýkou a okamžitě začnou spekulovat o šéfově osobním životě. Taky Eva rozvíří vody prohlášením o svém tetování. Serena si už několik týdnů esemeskuje s potenciálním přítelem, se kterým nenašla odvahu se osobně setkat. Při prozkoumávání potopeného vraku dojde k nehodě a doktoři mají na starosti hned několik případů, mezi nimi i snoubence. Eva má na starosti snoubence, Serena musí do přetlakové komory se snoubenkou a dalším potápěčem. Serenina klaustrofobie je jen jeden z problémů, se kterými se potýká. Chris se snaží odhalit, proč mu jeho pacientka lže.
DÍL 11: Doba smrti (Time of Death) - Když najede motorový člun do mola, zůstane po něm několik zraněných. Mezi nimi jsou i dvojčata, kteří na pláži působí jako pobřežní hlídka. Po převozu do nemocnice má Chris na starosti bratra, Serena sestru. Bratr blouzní z horečky a má další potíže, kvůli kterým je pro Chrise těžké stanovit diagnózu. Taky Proctor řeší lékařskou záhadu, nemůže totiž přijít na příčinu potíží své pacientky s poněkud neuspořádaným osobním životem. V čekárně se totiž sejdou její brzy už bývalý manžel a současný přítel.
DÍL 12: Až na kost (Down to the Bone) - Když dojde k sesuvu budovy, na traumotologii přivezou dělníky, kteří tam pracovali. Předák, kterého má na starosti Proctor, se více než o sebe strachuje o své lidi, se kterými ho pojí blízký vztah. Eva a Serena mají na starosti svářečku potřebující zásah ortopeda. To pramálo těší Serenu, protože má být na sále s dr. Kayem, se kterým si nepadli do oka. Pacientka má navíc vážné problémy s dýcháním a obě lékařky se snaží přijít na důvod. Chris, který je nervózní kvůli svému hodnocení, se na vlastní pěst vydává do nestabilních trosek, aby se pokusil pomoci uvízlému dělníkovi.
DÍL 13: Šaman (Medicine Man) - Tuck se vrací do práce. Chris je zmatený tím, že se mu ozval bratr, ale ze sebezáchovných důvodů si od něj snaží držet odstup.
Na traumotologii se dostanou oběti nehody školního autobusu. Chris má problémy s určením diagnózy u učitelky, která kromě nateklých rukou náhle ztrácí schopnost mluvit. Eva a Serena mají v péči mladíka, Eva přizve k případu hvězdnou neurochiruržku, která by jí mohla pomoci v kariéře. Brzy vychází najevo, že pacient měl neurologické potíže už před nehodou. Proctor se ujímá případu postřeleného loveckého průvodce, který odmítá operaci, pokud doktoři nevyjdou vstříc jeho výstředním požadavkům vycházejícím z jeho víry.

Postavy a obsazení
• Jeremy Northam - doktor Matthew Proctor   
• Mike Vogel - doktor Chris Deleo   
• Lana Parrilla - doktorka Eva Zambranová   
• Elisabeth Harnois - doktorka Serena Warrenová   
• Omar Gooding - ošetřovatel Tuck Brody   
• Chuti Tiu - ošetřovatelka Longino   
• Shanola Hampton - ošetřovatelka Graceffa   
• Jonathan Runyon - zdravotník Kleebus   
• Jeremy Radin - zdravotník Chuck   
• Maya Hazen - ošetřovatelka Maskin   
• Kathleen Early - ošetřovatelka Kathy   
• Kasi Brown - zdravotnice   
• Sandra Medina - ICU zdravotnice   
• Michael O'Neill - doktor Bruce Kaye   
• Mircea Monroe - Tracy   
• Bailey Chase - Rick Deleo   
• Kari Matchett - doktorka Helena Sableová       
• Andre Braugher - Dr. William Rayner   

Premiéra ČR: 13.listopadu 2012 - 19.listopadu 2012
Premiéra USA: 2.dubna 2010 - 2.července 2010
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: -
Poprvé na DVD: -
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)
 
Tvůrci a herci
Kenneth Fink (Režie), Paul McCrane (Režie), Karen Gaviola (Režie), Alex Zakrzewski (Režie), John Behring (Režie), Iain Paterson (Produkce), Christina M. Kim (Produkce), Trevor Morris (Hudba), Eagle Egilsson (Kamera), Jeffrey C. Mygatt (Kamera), Nathan Hope (Kamera), Ray Daniels III (Střih), Jane Kass (Střih), Fred Peterson (Střih), Elizabeth Barnes (Casting), Richard Berg (Scénografie), Lisa Eisler (Kostýmy), Bobbie Read (Kostýmy), Steven Maeda (Scénář), Jeremy Northam (Herec), Mike Vogel (Herec), Lana Parrilla (Herec), Elisabeth Harnois (Herec), Omar Gooding (Herec), Seychelle Gabriel (Herec), Maya Hazen (Herec), Mike Farrell (Herec), Sarah Drew (Herec), Marisa Ramirez (Herec), Shari Belafonte (Herec), Bailey Chase (Herec), Jonathan Adams (Herec), John Bain (Herec), Clare Carey (Herec), John Ceallach (Herec), Josh Stewart (Herec), Wendy Makkena (Herec), Rebecca Wisocky (Herec), Vanessa Ross (Herec), Michael Graziadei (Herec), Shanola Hampton (Herec), Evelyn Vaccaro (Herec), Valente Rodriguez (Herec), Dyllan Christopher (Herec), Leslie-Anne Huff (Herec), Amy Scott (Herec), David Alpay (Herec), Luke White (Herec), Kavan Reece (Herec), Elizabeth Ho (Herec), Kimberly Estrada (Herec), Kevin Weisman (Herec), Alyssa Shafer (Herec), Eric Ladin (Herec), Kasi Brown (Herec), Bahar Soomekh (Herec), Michaela Watkins (Herec), Matt Riedy (Herec), Chad Faust (Herec), Jamie McShane (Herec), Puja Mohindra (Herec), Mike Faiola (Herec), Louise Lombard (Herec), Lombardo Boyar (Herec), Angelic Zambrana (Herec), A Martinez (Herec), Gena Shaw (Herec)
 
2010/585/USA/Drama, Thriller, Akční, Mysteriózní
 
Zajímavost k filmu
- Natáčení seriálu probíhalo v městě Miami (USA) a ve studiu Warner Brothers Burbank Studios.
 
Odkazy
 

Hrají:

Jeremy Northam, Mike Vogel, Lana Parrilla, Elisabeth Harnois, Omar Gooding, Seychelle Gabriel, Maja Hazen, Mike Farrell, Sarah Drew, Marisa Ramirez, Shari Belafonte, Bailey Chase, Jonathan Adams, John Bain, Clare Carey, John Ceallach, Josh Stewart, Wendy Makkena, Rebecca Wisocky, Vanessa Ross, Michael Graziadei, Shanola Hampton, Evelyn Vaccaro, Valente Rodriguez, Dyllan Christopher, Leslie-Anne Panaligan, Amy Scott, David Alpay, Luke White, Kavan Reece, Elizabeth Ho, Kimberly Estrada, Kevin Weisman, Alyssa Shafer, Eric Ladin, Kasi Brown, Bahar Soomekh, Michaela Watkins, Matt Riedy, Chad Faust, Jamie McShane, Puja Mohindra, Mike Faiola, Louise Lombard, Lombardo Boyar, Angelic Zambrana, A Martinez, Gena Shaw, Jonathan Runyon, Valerie Lynn Hanna, Shane Johnson, Lisa Waltz, Adam Kulbersh, Alek Lev, Chris Tallman, Chuti Tiu, Mia Riverton, Jon Jon Briones, Kevin West, Ryan Lane, Christopher Michael, Kiran Rao, Caitlin Custer, Joshua Bitton, Afi Ekulona, Eli Jane, Emiliano Díez, Joe O'Connor, Holly Kaplan, Andrew Elvis Miller, Ricardo Molina, Jhemma Ziegler, Robin Romeo, Joshua Dov, Lian Castillo, Keven Kaddi, Iseluleko Ma'at El 0