Americké psycho 2 (video film) / American Psycho 2: All American Girl (2002/88/USA/Horor, Komedie, Thriller 33%

12.09.2018 07:40
JEDNOU VĚTOU
„Zlostnější, vražednější a ještě víc sexy."

OBSAH
Patrik Bateman je mrtvý, ale jeho zlý odkaz přetrvává dál v těle krásné Rachael. Jediné oběti, které se podařilo uniknout z jeho spárů. Vypadá jako každá jiná studentka. Přitažlivá, mladá a talentovaná. Rachael má ale i nadání šikovně připravovat o život všechny, co stojí v cestě k jejímu cíli...(oficiální text distributora)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Hororovou atmosféru tady nehledejte, protože mi přišlo že se tvůrci rozhodli natočit podobný film jako American Pie akorát s tím rozdílem, že se tady čas od času stane vražda. Jednotlivé rozhovory jsou sem tam proloženy suchými hláškami, které stejně nikoho nerozesmějí. Po tragicky nudné půlhodině se z toho snažili udělat jakýsi slasher s gumovými panáky. Zatímco v jedničce jsme si mohli často vychutnat psychologickou hru vraha s jeho oběťmi, tak zde to vzali tvůrci rychlým šupem. Rachael se vždy přikradla ze zadu, potom byl k vidění stín či ruka s vraždícím předmětem a nic. Tedy zapomněl bych na dvě scény s gumovou figurínou, která nevypadala vůbec realisticky a scéna ze šatníku diváka spíš ‘‘rozpláče‘‘, než aby se u ní vylekal. Jediná srandovní scénka je udušení kondomem skoro na začátku filmu. Jediné na co se tady dá dívat je samotná herečka Mila Kunis. Já si jí ještě pamatuji z jiného snímku, kde se rozhodně nestyděla ukázat kousek ze svým opravdových předností a tak jsem celkem se zájmem sledoval, jestli bude něco i tady, ale nebylo. Docela se jí divím, že se dala přemluvit k natočení něčeho takového, ale to je celkem jedno. Hororem bych tenhle film nenazval ani omylem. Jedná se spíše o černou komedii či parodii a to ještě hodně špatnou. Jen doufám, že už nebude nikdy další pokračování. (SOLOM.) 2*

Dosti nenápadité pokračování kontroverzního snímku s Christianem Balem, kterého tu nahradila Mila Kunis. Ta ovšem kromě pohledné tvářičky příliš mnoho z hereckého umu nenabídne a jiné to není ani s ostatními herci. Průměrný režisér Morgan J.Freeman opět ničím neohromí, ale na vině je tentokrát spíše mdlý scénář, který nenabízí jedinou napínavou nebo nějak nápaditou scénu. Dost suchý horor. (kingik) 2*

Když je něco úspěšné nebo to dokáže nějakým způsobem zaujmout diváky, tak musí nutně vzniknout pokračování. Tenhle pokus měl raději zůstat jen na papíře a necpat se na obrazovky. Postrádá hororovou atmosféru a psychologickou hru vraha se svými oběťmi. Jedna bláznivá holka si jde tvrdě za svým cílem a rozhodne se odstranit několik lidí, kteří jí brání ve vysněném cíly. Nedojde na žádný masakr. Nikdo nebude porcovat své nebohé oběti. Krev se také nebude rozlévat. Většina scén mi přišla tak nějak nedotežená. (blackrain) 0*

VELKÁ RECENZE
Na Americké psycho a jeho  volné pokračování jsem  narazila celkem náhodou a tak  jsem si řekla, proč ne!  Nutno říct, že s původním  hororem Americké psycho to  nemá skutečně nic  společného, snad jen to, že  hlavní hrdinka se s ním  setkala jako malá holka.  Rachel je inteligentní dívka  a je především soutěživá  a to patří k jádru celé  myšlenky, je nutné vyhladit  všechnu konkurenci.
Krve tam je sice dostatek,  ale nebudeme si nic nalhávat  je to spíše průměrný  snímek na kterém můžete  obdivovat krásnou Milu Kunis  či několik málo dobrých  scén. Jedná se o  zbytečnost, kterou nebylo  nutné točit, ale když už  se na to podíváte, tak si  myslím, že na to jen tak  nezapomenete a kdykoliv  uslyšíte jak někdo říká  Americké psycho, tak si  vybavíte dvě věci - 1.  jednička byla perfektní a 2.  Áá, to je ta blbost s Milou  Kunis.
Americké psycho 2 (v originále American Psycho 2) je pokračování filmu Americké psycho z roku 2000. Film měl premiéru 18. června 2002 a na rozdíl od jeho předchůdce, který režírovala Mary Harron, je jeho režisérem Morgan J. Freeman. Autorem hudby k filmu je Norman Orenstein a hlavní roli v něm hrála Mila Kunis. Ve filmu již není postava Patricka Batemana, kterého původně hrál Christian Bale, zůstala však v některých úsecích pouze ve vzpomínkách. V těch Batemana hraje Michael Kremko.

DABING
V českém znění: Jitka Moučková - Mila Kunis (Rachael), Antonín Navrátil - Geraint Wyn Davies (Daniels), Petr Oliva - William Shatner (Starkman), Radek Hoppe - Robin Dunne (Brian), Radka Stupková, Anna Fialková, Jan Szymik, Lumír Olšovský, Libor Terš, Jana Postlerová a další.
Překlad: Petra Martincová
Zvuk: Jiří Peřina
Produkce: Milan Soták
Dialogy a režie českého znění: Aleš Červeň
Vyrobila: Saga Tv s.r.o. pro Hollywood Classic Entertainment 2002

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: 10.6.2002
Premiéra USA: 18.6.2002 (video premiere)
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: -
Poprvé na DVD: 10.6.2002 H.C.E.
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)

Náklady (Rozpočet) - $ 10 000 000

FILMY V SÉRII
Americké psycho gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/a44/
Krimi / Drama, USA, 2000
Režie: Mary Haron, Hrají: Christian Bale, Jared Leto

Americké psycho 2 gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/a46/
Horor / Komedie, USA, 2002
Režie: Morgan J. Freeman, Hrají: Mila Kunis, William Shatner
 
Tvůrci a herci
Morgan J. Freeman (Režie), Ernie Barbarash (Produkce), Norman Orenstein (Hudba), Vanja Cernjul (Kamera), Mark Sanders (Střih), John Buchan (Casting), Craig Lathrop (Scénografie), Donna Wong (Kostýmy), Steve Hammond (Zvuk), Mary Hagerman (Masky), Karen Craig (Scénář), Alex Sanger (Scénář), Mila Kunis (Herec), William Shatner (Herec), Geraint Wyn Davies (Herec), Robin Dunne (Herec), Lindy Booth (Herec), Charles Officer (Herec), Kim Poirier (Herec), Kim Schraner (Herec), Neil Crone (Herec), Boyd Banks (Herec), Quancetia Hamilton (Herec)
 
2002/88/USA/Horor, Komedie, Thriller
 
Zajímavost k filmu
- Natáčení filmu probíhalo v Kanadě a to ve městech Toronto a Caledon od května do června 2001.
 
Odkazy