4400 (TV seriál) 4400, The

27.02.2016 21:26

Sci-Fi / Drama / Mysteriózní / Thriller

USA, 2004, 42x43 min

Hrají:

Jacqueline McKenzie, Joel Gretsch, Jenni Baird, Peter Coyote, Madison Pettis, Richard Kahan, Michael Moriarty, Jody Thompson, Garret Dillahunt, Karina Lombard, Brooke Nevin, Alexia Fast, Pascale Hutton, Erica Cerra, Haili Page, Laura Allen, Reece Thompson, J. August Richards, Summer Glau, Jeffrey Combs, Billy Campbell, Michael Eklund, Alice Krige, Noah Danby, Kathleen Wilhoite, Jared Keeso, Lee Tergesen, Lexa Doig, Karin Konoval, Mark Valley, Daniella Evangelista, Miranda Frigon, Chelah Horsdal, Lisa Sheridan, Brent O'Connor, Penny Johnson, Lisa Marie Caruk, Mahershala Ali, Keegan Connor Tracy, Christie Laing, Jill Morrison, Maria Luisa Cianni, Megalyn Echikunwoke, Carrie Genzel, Zak Santiago, Jane McGregor, David Eigenberg, Conchita Campbell, Natasha Gregson Wagner, Peter LaCroix, Cameron Bright, Patrick John Flueger, Jake Cherry, Robin Mossley, Sherilyn Fenn, Rob Lee, Robert Picardo, Roger R. Cross, Ali Liebert, Greg Anderson, Raquel Riskin, Carter Jenkins, Kevin Tighe, Neil Hopkins, Reynaldo Rosales, Martin Cummins, Greyston Holt, Tod Fennell, Ben Cotton, Constance Towers, Lindy Booth, Samantha Ferris, Carrie Fleming, Tom McBeath, Terry Chen, Harris Allan, Matthew Kevin Anderson, Kaj-Erik Eriksen, C. Ernst Harth, Colin Lawrence, Michael Rogers, Adrian Holmes, Jesse Hutch, Woody Jeffreys, Jennifer Spence, Colin Cunningham, Mylène Dinh-Robic, Robert Moloney, Richard de Klerk, Sharif Atkins, Olivia Cheng, Jamie Martz, Elizabeth Thai, Erica Carroll, Brian George, Layla Alizada, Peter Benson, Lucia Walters, Brad Kelly, Michael Kopsa, Rob LaBelle, Kevin McNulty, Peter Bryant, Darren E. Scott, Noa Tishby, Monique Ganderton, Todd Giebenhain, Chad Faust, Sean Owen Roberts, Chilton Crane, Teach Grant, Brent Stait, Vincent Gale, Paul Jarrett, Georgia Craig, Link Baker, Sean Marquette, Jason Diablo, Jennifer Gibson, John Maclaren, Barry Nerling, Don MacKay, Garfield Wilson, Mercedes de la Zerda, D. Harlan Cutshall, Gillian Barber, Ted Cole, Cameron McDonald, Patti Allan, Todd Thomson, Colleen Winton, Mark Gibbon, Jonathan Holmes, Ingrid Torrance, Jim Shield, Bill Dow, Scott E. Miller, Rick Dobran, Noah Beggs, Ki Yurij, Kerry Sandomirsky, Gerry Rousseau, Cainan Wiebe, Julian Christopher, Ryan Jefferson Booth, Donna Yamamoto, Rob Hayter

Produkce:

Kathy Gilroy
 

Obsah

Toto jsou příběhy čtyř tisíc čtyř set lidí, kteří jednoho dne beze stopy zmizeli a později byli znovu nalezeni, často dezorientovaní a vypovídající o únosech mimozemskými civilizacemi. Nepamatují si, co se přihodilo, nevědí, kde byli, mají jen matné záblesky v paměti, které však vydají za všechny vzpomínky světa. Někteří z „navrátilců“ byli navíc nadáni mimořádnými schopnostmi a nelidskými talenty. Kdo nás to zkoumá? Přichází v míru? Nebo se naopak jedná o předzvěst války světů? Jsme vydáni na milost a nemilost mimozemské rase, jež vykazuje sílu, které lidstvo není schopno konkurovat…(oficiální text distributora)
Obsah epizod

1. série (2004)

DÍL 1. Návrat (Pilot / The Return) - Na Zemi letí kometa, která ovšem nereaguje na žádné střely, které jsou na ni vyslány Ve skutečnosti to totiž kometa není. Světelná koule se přiblíží k Zemi a zůstane se nad ní vznášet. Potom se objeví obrovská záře, když koule exploduje a zanechá po sobě 4400 lidí - muže, ženy i děti všech věkových kategorií. Všechno to jsou pohřešované osoby z celého světa z období před 50-ti lety až do nedávné současnosti - a nikdo z nich nezestárl ani o den od doby, co byli naposled spatřeni. Všech 4400 osob bylo nejprve sesbíráno, uvrženo do karantény a nakonec propuštěno zpět ke svým rodinám. Avšak snaha navázat na jejich přerušený život se nezdá být zcela jednoduchá. Brzy po propuštění z karantény se totiž někteří navrátilci začnou potýkat se svými novými, nevysvětlitelnými a pro některé i neovladatelnými schopnostmi. Dva agenti, Tom Baldwin a Diana Skourisová se společně pokouší rozluštit záhadu obklopující 4400 unesených.

DÍL 2. Nový a zlepšený Carl Morrissey (The New and Improved Carl Morrissey) - Tom a Diana zkoumají podle bezpečnostních kamer, co se stalo v domě bývalého společníka pana Baileyho, který je jedním z 4400. Vidí jen, že se dům začal otřásat a veškeré sklo v okolí popraskalo. Postupně zjišťují, že když se Bailey rozčílí, všechno v okolí se třese jako při zemětřesení, a vzniká silná tlaková vlna. Ve starém domě Baileyových pak musí Diana Baileyho postřelit, jinak by je tlak zabil. Shawn začíná opět chodit do školy, kde má ovšem problémy s jedním spolužákem, poperou se a všichni jsou překvapeni, jak lehce ho Shawn přemohl. Stačilo se ho jen dotknou a ze spolužáka jakoby unikal život. Shawn také zkouší probrat bratrance Kyla z kómatu.

DÍL 3. Shromáždění (Becoming) - Počátkem 80. let 20. století vyšetřovala policie sérii vražd. Pachatel však nikdy nebyl dopaden. Nyní, po návratu skupiny 4400 zpět na Zem, však vražedná série znovu pokračuje. Vyšetřování se ujímají Tom a Diana, kteří podezřívají Olivera Knoxe, který zmizel v roce 1983. Knox má ovšem na dobu činu dokonalé alibi. K vraždám se ale přizná někdo jiný, a tak se zdá, že případ může být uzavřen. Agenti jsou však přesvědčeni, že vrahem je Knox a nalíčí na něj past...

DÍL 4. Zkouška ohněm (Trial by Fire) - Barbara Yatesová ve své televizní show tvrdí, že zná jména a adresy všech členů skupiny 4400 a hodlá je zveřejnit. To samozřejmě ohrožuje životy všech. A skutečně následuje série bombových atentátů na členy skupiny. Terčem se stanou také Richard a Lily.

DÍL 5. Bílé světlo (White Light) - Doktoři tvrdí, že Kyle trpí disociativní poruchou, kterou způsobil dlouhý čas strávený v kómatu. Warren Lyttel je přesvědčen, že je Kyle nějakým způsobem spojený se skupinou 4400, a proto využije toho, že Tom opustí na čas nemocnici a Kylea unese, aby ho mohli podrobně prozkoumat. To si Tom samozřejmě nenechá líbit a spolu s Dianou se jim podaří Kyla unést zpět. Cestou v autě je Kyle přemluví, že musí nutně na Highland Beach, místo, kde byl naposled, než upadl do kómatu. Tam se pomocí jakéhosi "telekomunikačního světelného mostu" spojí s Tomem. Ten se od něj dozvídá, že Kyle není Kyle, ale ve skutečnosti člověk, který přichází z budoucnosti, a že všichni musí pomáhat lidem z 4400. Více se už bohužel nedozví, protože Lyttel Kyla postřelí. Komunikace skončí. Kyle se probírá jako by se nic nestalo, myslí si, že je stále se Shawnem před třemi lety na pláži.

 

2. série (2005)

DÍL 1. Procitání (1. část) (Wake Up Call: Part 1) - Richard a Lily vychovávají společně malou Isabelle, která je už šest měsíců. Žijí spolu v domku v horách za malým městem. Místní náboženský fanatik všem rozdává letáky, že skupina 4400 jsou přívrženci ďábla, a když Jordan Collier vydá knihu o 4400, vtrhne do místního krámku s tím, že prodavač musí knihy okamžitě stáhnout z prodeje. V krámku je však i Lily s Isabelle.

DÍL 2. Procitání (2. část) (Wake-Up Call: Part 2) - Několik hodin se jim daří unikat, avšak trojice fanatiků je nakonec stejně dostihne. Pomůže jim ale malá Isabelle. Shawn si stěžuje Collierovi, že k němu nepustili jeho bratrance, a že si připadá jak ve vězení. Collier mu říká, že si může chodit kam chce, avšak musí se oprostit od stínů minulosti, tzn. zapomenout na všechny své blízké, rodinu. Diana objevuje u Maii deník, kam si Maia zapisuje své „vidiny“. Diana se zděsí, když narazí na větu: \\\"Mámy šéfové budou potrestáni za to, že nás zradili\\\".

DÍL 3. Hlasy druhých (Voices Carry) - Do budovy NTAC přichází s prosbou o pomoc Garry Navarro, hráč baseballu. Jako další z 4400 má také nové schopnosti – dokáže číst lidem myšlenky. To ho dostane málem na pokraj šílenství.

DÍL 4. Tíha světa (Weight of the World) - Obchodní cestující Trent, člen skupiny 4400 který se po šestnácti letech snaží opět vést normální život, je těžce zadlužen. Jeho věřitel mu to jde důrazně připomenout a na odchodu se napije z Trentovy láhve. Druhý den se celý užaslý vrátí s tím, že přes noc neskutečně zhubl.

DÍL 5. Nechte maličkých (Suffer the Children) - Většina dětí je Heather nadšena, ne však všichni. Hlavně ti, kteří jsou nespokojeni, že v nich Heather nedokáže probudit nadání pro cokoliv. Lily jsou s Richardem stále na cestě. U benzínové pumpy Richarda zatkne policie. Lily stihne ujet. Richarda navštíví ve vězení Colier a nabídne mu, aby se s Lily a Isabelle vrátili zpátky do centra 4400. Isabelle prý rozhodne zda je smí chránit, či ne. Shawn se dostane do společnosti mladých bezdomovců a chce jim pomoct, nakoupit jídlo, oblečení atd. Colier to však odmítne financovat s odůvodněním, že když pomůže jednomu, bude pak muset pomoci všem.

DÍL 6. Osudová rána (As Fate Would Have It) - Richard s Lily přijímají Collierovu nabídku a vracejí se do centra 4400, kde se od Shawna dozvídají, že se chystá sraz členů 4400. Lily se potká s bývalým manželem Brianem a děkuje mu za právní pomoc při Richardově zatčení. Za Lily přijde tajně do centra její dcera Heidi, chce Lily poznat. Seznámí se i s Richardem a svou nevlastní sestrou Isabelle.

DÍL 7. Přerušený život (Life Interrupted) - Jednoho dne se Tom Baldwin probudí a na první pohled vše vypadá jak než má. Až na pár drobností. Kyle je po ránu milý, přívětivý, v práci ho vítají potleskem, všichni lidé, co tam pracují vypadají normálně...

DÍL 8. Na dosah (Carrier) - Tom s Dianou jsou šéfkou pobočky NTAC Ninou odvoláni z vyšetřování Collierovy vraždy. Ze začátku se cítí dotčeni, ale Nina jim dává další velice závažný případ. V Oregonu, ve městě Granite Pass, zabil neznámý virus všechny obyvatele. Až na Jean Bakerovou, která je součástí 4400.

DÍL 9. Znovuzrození (Rebirth) - Další ze členů 4400 Edwin Mayuya, pracuje v nemocnici. Po návratu má schopnost regenerovat genetické poškození nenarozených dětí. Kolegyni doktorce tvrdí, že se jedná o zázrak, on že s tím nemá nic společného. Nina posílá Toma a Dianu, aby to prošetřili.

DÍL 10. V úkrytu (Hidden) - Nina dostane zprávu, že policie v Los Angeles zatkla muže, který zná někoho, kdo prodal zbraň Collierovu vrahovi. Hned tam posílá Dianu s Tomem. Diana se chystá s Maiou péct sušenky. Bohužel však zazvoní telefon a Diana je odvolána do práce.

DÍL 11. Pod zámkem (Lockdown) - Diana odveze Maiu se záhadnou vyrážkou do centra 4400 k doktorovi. Ta se jí neustále zhoršuje, dostává teploty. V čekárně u lékaře NTAC, začne jedna z 4400 vysílat vysokofrekvenční signál, který slyší jen muži. V ten okamžik dostane Tom email: "Dáreček. Bav se tím, že zkusíš přežít dnešní den."

DÍL 12. Pátá stránka (The Fifth Page) - Diana nachází v Maiině chorobopisu vytrhané stránky. Začne se o to zajímat, ale doktor Hudson jí přesvědčuje, že za to může nová nezkušená sestra a Maia má nejspíš jen komplikovanější zápal plic. Zároveň se ukazuje, že ztrácí své jasnovidecké schopnosti.

DÍL 13. Mámy šéfové (Mommy's Bosses) - Po celém světě jsou členové 4400 odváženi do karantény. První začínají umírat. Dianě dochází trpělivost a se zbraní v ruce jde za doktorem Hudsonem ať jim ihned řekne, co se děje. Ten vysvětluje, že tělo produkuje čtyři základní látky, přenášející nervové impulsy, a 4400 mají jeden navíc - Promicin.

 

3. série (2006)

DÍL 1. Nový svět (1. část) (The New World: Part 1) - Shawn ukáže Richardovi jeho dceru Isabelle, která náhle zestárla o sedmnáct let. Richard si myslí, že jde o nějaký žert. Když ale doma najde svou manželku Lily, ze které je postarší dáma, začíná tomu věřit. Richard s Lily navštíví lékaře, který zjišťuje, že všechny funkce v těle Lily odpovídají jejímu věku 29 let, přesto se Lily cítí čím dál slabší. Richard se od Kevina dozvídá, že stárnutí Lily způsobuje sama Isabelle, a tím Lily vlastně zabíjí. Isabelle, nešťastná z toho, že svým rozvojem zabíjí vlastní matku, skáče ze střechy domu...

DÍL 2. Nový svět (2. část) (The New World: Part 2) - Gary Navaro zajde do nemocnice za Rylandem a píchne mu injekci s neznámou látkou. Krátce poté dostává Ryland záchvat. Na chodbě je však Gary zatčen. Jelikož Gary nechce nic prozradit, přebírá si ho agent Národního bezpečnostního úřadu a mučí ho. Gary to nevydrží a prozradí jméno svého kontaktu na Nova Group. Je jím Daniel Armand. Když Garyho z výslechu odvážejí, přepadne Daniel bezpečnostní auto a Garyho osvobodí. Richard pláče nad mrtvou Isabelle, která skočila ze střechy domu. Isabelle však ožívá a vstává z chodníku jakoby se nic nestalo. Shawn opět působí na Lily svou uzdravovací silou, ale opět bezvýsledně. V centrále NTAC mezitím s napětím očekávají dvanáctou hodinu, neboť je 19. října a Nova Group ohlásila demonstraci svých sil. Richard převáží Lily na jinou kliniku, ta však po cestě umírá.

DÍL 3. Jako Tom Baldwin (Being Tom Baldwin) - Tom vyslýchá T.J. Kimovou. Při výslechu však vytáhne pistoli a ženu zastřelí. Diana přijíždí do Tomova domu, aby ho zatkla. Tom ale uteče. Krátce poté navštíví Alanu v její galerii a říká jí, že potřebuje pomoc. Ve stejný moment zvoní Alaně telefon a na druhé straně se ozve Tom, který jí sděluje, že ten Tom, který je u ní v galerii, není on, ať si na něj dá pozor. Když pravý Tom doběhne do galerie, falešný Tom je již pryč. Za vším stojí Nova Group, která poslala svého člena Boyda Geldera, aby zabil T.J. ještě před tím, než prozradí jakákoliv jména z Nova Group. A Boyd má schopnost brát na sebe podobu, koho si usmyslí...

DÍL 4. Je pryč (1. část) (Gone: Part 1) - Maia a Diana balí kufry na celodenní výlet. Maia se před odjezdem ještě vrací pro svetr, když však dlouho nepřichází, jde Diana za ní a najde ji s cizí ženou, která tvrdí, že je Maiina sestra Sarah. Ta si později Maiu odvádí. Tom pospíchá za Dianou, aby jí sdělil, že podle testů DNA není Sarah Maiinou sestrou. Nikdo netuší, kam ale Maiu odvedla. Ta je v domě Sarah, kde je i mnoho jiných dětí a dějí se tam podivné věci. Když Sarah nutí Maiu spolknout jakousi pilulku, děti spojí svou energii a společník Sarah padá mrtvý k zemi a Sarah je celá obalená do slizu. Tom a Diana mezitím zjistí adresu Sarah. Když tam však vtrhnou, dům je prázdný, uvnitř je pouze realitní agent, který tvrdí, že dům je na prodej.

DÍL 5. Je pryč (2. část) (Gone: Part 2) - V jedné z Alaniných fantazií srazí Alana s Tomem svým vozem malou dívku, která vypadá jako Maia. Když zastaví, aby se přesvědčili, zda žije, dívka klidně kráčí dál. Diana ví, že už Maiu zřejmě nikdy neuvidí, proto se vydává do Alanina vytvořeného světa, kde může s Maiou trávit čas. A zůstává zde napořád. V reálném světě Diana umírá, protože její tělo nepřijímá potravu ani nepije. Tom ji ale chce zachránit, proto se s pomocí Sarah vydává do budoucnosti.

DÍL 6. Dnes mám promoci (Graduation Day) - Shawn, stále pod vlivem paranoi, se ve svém bytě podřeže. Poté vyjde před dům, kde si právě hraje Maia s Amy. Maia do Shawna omylem vrazí a bolestí se skácí k zemi. Shawn jí chce pomoci, a tak ji chytne za ruce, aby na ni působil. Maia však celá zmodrá a upadne na zem. Isabelle balí v nemocnici Shawnovy věci, protože hodlá najít člověka, který Shawnovi ubližuje. Matthew Ross ji chce zastavit, ale Isabelle ho svou vůlí zabije. Pak volá Richardovi a oznámí mu, že tím, kdo způsobil Shawnův stav, je Daniel Armand.

DÍL 7. Domácí fronta (The Home Front) - Tom a Diana s dalšími agenty NTACu vtrhnou do domu, kde chtějí zatknout Garyho Navarru, člena Nova Group. Dům je prázdný, někdo ho musel varovat. Dva muži z Pentagonu zatknou Alanu, neboť ji podezřívají, že je členkou Nova Group. Tom a Diana přicházejí za Dennisem Rylandem, aby se dozvěděli důvody zatčení Alany. Tom ji navštíví v místní věznici a Alana mu sdělí, kde nalezne Garyho Navarru. Když se jim ho podaří zatknout, předají ho lidem od Dennise Rylanda výměnou za propuštění Alany. Krátce na to však Garyho osvobodí, protože zjistí, že zachránil 28 lidí z oněch 4400. Od Diany dostane Gary novou identitu a s Alanou odjíždějí přes kanadskou hranici. Tom slibuje, že se je pokusí dostat zpět.

DÍL 8. Droga (Blink) - Tom a Diana přijíždějí na místo činu, kde mladá dívka spáchala sebevraždu skokem ze střechy domu, údajně pod vlivem nové drogy s názvem Blink, která má nápadně podobné složení jako promicin. Když Tom odchází ke svému autu, má halucinaci, ve které vidí svého otce, jenž je již několik let mrtvý. Diana to svádí na následky pracovního vytížení. Když však jedou autem, vidí Tom svého otce opět, tentokrát sedí na zadní sedačce. Diana však nikoho nevidí. Netrvá to však dlouho a halucinace má i Diana, která začne vídat muže ze své minulosti jménem Josh Sandler, se kterým byla zasnoubená, ale kvůli tvrdé hádce deset dnů před svatbou obřad zrušila.

DÍL 9. Balada o Kevinovi a Tess (The Ballad of Kevin and Tess) - Kevin utíká lesem, kde ho zatknou muži v černých oblecích. Při výslechu ho zastřelí, když ho však chtějí odvézt pohřebním vozem, zjistí, že Kevin zmizel. Tom a Diana navštíví Tess, která se úspěšně vyléčila ze schizofrenie, a ptají se na Kevina. Tess jim ale odpoví, že Kevina neviděla od té doby, co opustila kliniku. Tom a Diana sledují Tess až k jejímu domu, a když vejdou dovnitř, najdou tam ukrytého Kevina. Ten zapůsobí na Dianu svou silou a ona ho nechá uprchnout.

DÍL 10. Starzlova mutace (The Starzl Mutation) - Shawn a Isabelle se připravují na svatbu. Shawna navštíví muž, který mu jako svatební dar předá doutník, po jehož vykouření prý uvidí budoucnost. Shawn se ho rozhodne část doutníku vykouřit a vidí sebe v budoucnosti, jak vraždí Richarda. Z předsvatební večeře Shawn odejde, protože to vidí jako jediný způsob, jak předejít budoucímu zavraždění Richarda. Vykouří další část doutníku a tentokrát uvidí město v troskách a sebe, jak klečí u umírajícího Toma, který mu říká, že za všechno může on, protože zrušil svatbu s Isabelle.

DÍL 11. Evangelium podle Coliera (The Gospel According to Collier) - Poté, co Jordan na svatbě pozdraví Shawna, okamžitě zmizí. Tom navštíví svého syna Kylea ve věznici a řekne mu, že Jordan je živý. A pokud Jordana najdou, znamenalo by to, že Kyle nikoho nezabil. Tom, Diana a Shawn krátce nato objeví prázdný dům, ve kterém Jordan přežíval. Vyšetřování přivede Toma a Dianu až mezi bezdomovce, kde byl Jordan znám jako kazatel. Sám Jordan navštíví ve vězení Kylea. Dozorci ihned volají NTAC a odvážejí Jordana k výslechu. Pro Toma je důležité, aby Jordan znovu nabyl ztracenou paměť, protože potřebuje dostat svého syna z vězení.

DÍL 12. Bleskový útok (Terrible Swift Sword) - Jordan poskytuje televizní rozhovor a sděluje lidem, že jsou na prahu vymření. Lidé z 4400 a ostatní musí spolupracovat, aby přežili. Shawn se snaží přesvědčit Richarda, že Jordan má v plánu vyprovokovat válku proti vládě. Jenže Richard si stojí za svým a tvrdí, že 4400 jsou ve válce proti vládě od okamžiku, kdy se vrátili. A jelikož ví, že Isabelle pracuje pro Rylanda, uvědomuje si, že je jen otázkou času, kdy se jeho dcera dostane do čela 4400 a povede jejich stávku.

DÍL 13. Padesát na padesát (Fifty-Fifty) - Tom je smutný z Kyleova odchodu. Jordan připravuje akci, při které mají být rozdány zásoby promicinu. Diana odvádí Maiu ze školy. Dennis Ryland sděluje zástupcům NTACu, že z dvaceti vojáků, kterým byl podán promicin, padesát procent zemřelo a padesát procent získalo schopnost jako 4400. NTAC zatýká Shawna a odváží ho do své centrály, kde ho vyslýchají Tom a Diana.

 

4. série (2007)

DÍL 1. The Wrath of Graham (The Wrath of Graham) - Tom a Kyle přijíždějí do centra 4400¸ jsou tu Diana, Ben a Maia. Čas se zastavil – Diana ho zmrazila, aby Tom o nic nepřišel. Jordan, vynálezce promicinu, vystupuje na pódium, ale v tom okamžiku se všechno rozpadá. Jordan se probouzí ve své ložnici, v novinách jsou titulky: Už šest tisíc obětí promicinu. Na střední škole v Seattle si student Graham Holt, který dostal promicin, píše deník. Začínají se kolem něj dít podivné věci - zdá se, že vzbuzuje neobyčejnou důvěru všech lidí. Jde to tak daleko, že socha Adlaie Stevensona před školou je nahrazena jeho sochou a Graham je srovnáván s Ježíšem Kristem...

DÍL 2. Fear Itself (Fear Itself) - Diana přijíždí do Seattlu, hledá April. Setkává se s Tomem, ten jí říká o nové vedoucí Meghan i o obrazu Alany, který objevil v muzeu. Shawn je propuštěn z nemocnice, jeho bratr Danny touží po promicinu, Shawn ho varuje, ale nepřesvědčí ho. Kyle mu říká, že ani po třech měsících užívání promicinu se u něj žádné zvláštní schopnosti nerozvinuly. Tom a agent Garrity vyšetřují případy fóbií, kterých stále přibývá. Agent Garrity začne rovněž trpět podivnou fobií, strachem, že mu vypadají zuby; na promicin je přitom negativní. Brandonova matka v záchvatu strachu z hadů havaruje s autem. Autistickému Brandonovi, který je ve voze s ní, se nic nestane, vyleze z auta a odchází; je posléze zadržen agenty NTAC na opuštěném nádraží. Shawn ho uklidní, když se ho zmocní panická ataka. Brandon pak poprvé pozná svého otce a osloví ho. Je vyléčen.

DÍL 3. Audrey Parker's Come and Gone (Audrey Parker's Come and Gone) - Stará paní Audrey Parkerová, která trpí bolestivou revmatickou artritidou, si nechává dát injekci promicinu a pak si založí blog, kde informuje o svých zkušenostech s ním. Shawn vyhledá Heather, chtěl by zase vzkřísit své léčitelské schopnosti a otevřít Centrum 4400. Heather ho varuje před reakcí oficiálních míst. Shawn svolá tiskovku a vyhlásí, že bude léčit každého, kdo se první den přihlásí. Audrey za pomoci nově nabytých schopností odhalí podvodníka Philipa Wilsona, druhého dne je ale nalezena mrtvá. Zanechala ale vzkaz, že byla ve skutečnosti zavražděna, a její astrální já se snaží Tomovi a Dianě pomoci vraha odhalit.

DÍL 4. The Truth and Nothing But the Truth (The Truth and Nothing But the Truth) - April si vzala promicin. Nabývá zvláštní schopnosti – dokáže donutit lidi, aby jí pravdivě odpověděli na otázky, které jim klade. Vyzkouší si to prakticky na muži, kterého potká v hotelovém baru. Flirtuje s ním a muž jí bez uvažování řekne, co rozhodně prozradit nezamýšlel: že totiž hodlá někoho podplatit. April začne své schopnosti využívat a společně se svým přítelem vydírají lidi, kteří takto o sobě něco prozradili, dostává se ale do styku s kriminálními živly, a tedy do nebezpečí. Její přítel je v hotelovém pokoji zavražděn, a zoufalá a vyděšená April se s žádostí o pomoc obrací na Dianu.

DÍL 5. Try the Pie (Try the Pie) - Tom se snaží zkontaktoval Kyla. Cassie ale posílá Kyla a Isabelle do města Evanston, jehož obyvatelé dostali injekci promicinu, a kde se skrývá Jordan Collier. Maia má podivné vize, vidí sama sebe ve frontě lidí, označených žlutými páskami jako promicin-pozitivní.

DÍL 6. The Marked (The Marked) - Do centra pozornosti agentů NTAC se dostává scénárista Curtis Peck, který má výjimečnou schopnost odhalit pravdu o historických konspiracích (jako je např. zavraždění J. F. Kennedyho). Peck nyní zmizel a zanechal vzkaz natočený na videu, v němž říká, že skutečnou hrozbou není Jordan Collier a že existuje někdo mnohem nebezpečnější.

DÍL 7. Till We Have Built Jerusalem (Till We Have Built Jerusalem) - Jordan Collier a jeho stoupenci obsadili opuštěnou přístavní čtvrť v Seattlu a přejmenovali ji na Zaslíbené město. Ohraničili je svítícími patníky, které každého nezvaného hosta, který by se pokusil vstoupit, omráčí. Tom si to vyzkouší na vlastní kůži. Shawn se vyspí se ženou, jejíž matku uzdravil. Je to ale léčka nastražená senátorem, žena všechno řekne novinářům, a média Shawna obviní, že za léčbu požaduje sexuální služby...

DÍL 8. No Exit (No Exit) - Toma, Dianu, Meghan a další pracovníky NTAC probudí ječící sirény a poplach - jsou uvnitř centrály NTAC, žádný z nich neví, jak se tam dostal, a nemohou ven. Když Tom a Diana hledají východ, narazí na Kylea a Jordana, kteří utečou. V prázdné místnosti se najednou objeví Maia. Budova jako by ožila a útočí proti svým uživatelům, nic nefunguje: když Tom a Meghan vniknou do zbrojnice, zjistí, že je prázdná, načež se dveře samy od sebe zabouchnou a uvězní Toma. Meghan se ho snaží osvobodit a dostane zásah elektrickým proudem ze zkratovaného alarmu...

DÍL 9. Daddy's Little Girl (Daddy's Little Girl) - Meghan přichází za Tomem domů, potřebuje si vylít srdce: našla za stěračem auta leták, který propaguje promicin a líčí jeho úžasné účinky. Má pocit, že jejich úsilí je zbytečné a že válku s Jordanem prohrají. Diskutují dlouho a nakonec se spolu vyspí. Richard Tyler přichází do Zaslíbeného města za svou dcerou Isabellou, a unese ji odtud. Isabella se marně brání, navíc zjistí, že začíná mládnout.

DÍL 10. One of Us (One of Us) - Do Seattlu přijíždí ředitelka tajných služeb Rebecca Parrish. Je velmi nespokojená s činností NTACu, zejména s tím, že nezabránilo založení Zaslíbeného města a že nedokázalo zatknout Richarda Tylera. Richard je zatím s malou Isabellou v Ashlandu v Oregonu. Navštěvuje ho tam jeho už víc než rok mrtvá žena Lily a společně se starají o Isabelle.

DÍL 11. Ghost in the Machine (Ghost in the Machine) - Bankomaty v celém městě chrlí peníze a oznámení, že ty malé zelené papírky přestaly platit. Zároveň přestávají fungovat počítače - je jasné, že do sítí pronikl neznámý virus. Všechny infikované počítače používají software Ubient. To je společnost, kterou řídí Drew Imroth, podezřelý, že je jedním z Označených. Tom a Diana ho jdou vyslechnout.

DÍL 12. Tiny Machines (Tiny Machines) - Tomova osobnost se mění čím dál tím víc, Meghan a Diana se dohadují, co dělat. Aby se o Označených dozvěděly víc, vypraví se do Kanady za filmařem Curtisem Peckem. Ten jim poví, jak to bylo s Označeným Matthewem Rossem. Dostal do páteře injekci s nanočásticemi. Tom dostává od Parrishové další úkol - ohlídat Maiu. Mohla by mít nevhodnou vizi v nevhodnou chvíli.

DÍL 13. The Great Leap Forward (The Great Leap Forward) - Tom je naložen do auta, kde už jsou Diana, Meghan, Marco a Shawn. Marco dává Tomovi injekci polonia, které zničí nanočástice. Tom přitom málem zemře, ale Shawn ho vyléčí. Tom si uchoval vzpomínky na dobu, kdy byl Označený, a má nyní výčitky svědomí. Říká Dianě a Meghan, že musí osvobodit Colliera, nikomu jinému se to nemůže povést, protože Označení o něm nevědí, že už není Označený. Danny je v nemocnici, zjišťuje, že lidé umírají, jako by dostali injekci promicinu...

 

Producent - Renegade 83,  American Zoetrope,  CBS Paramount Network Television,  Paramount Network Television (2005) (seasons 2-3), Viacom Productions (2004) (season 1),  4400 Productions,  Sky Television (co-producer)

https://www.csfd.cz/film/173960-4400/