Nebezpečné hry 3 (TV film) / Wild Things: Diamonds in the Rough (2005/87/USA/Akční, Drama, Mysteriózní, Thriller) 39%

29.07.2018 13:12
JEDNOU VĚTOU
„Další komplikovaný podraz, tentokrát v boji o dva velké diamanty.

OBSAH
Krásná a bohatá Marie Clifford (Sarah Laine) si bude brzy moci koupit všechno, co si lze přát. V den svých 18. narozenin zdědí po své zemřelé matce obrovské bohatství včetně páru dokonalých diamantů. Vše se změní ve chvíli, kdy je její nevlastní otec Jay Clifford (Brad Johnson) obviněn ze znásilnění Eleny (Sandra McCoy), místní dívky s nevalnou pověstí. Marie musí rozhodnout, zda má diamanty použít k otčímově záchraně a stát se tak součástí příběhu plného podvodů, zrady, vydírání a vražd. Vyšetřování se ujímá agentka FBI Kristen Richards (Dina Meyer), která se pokouší rozluštit, kdo je zločinec, kdo oběť a kdo se nakonec stane majitelem samotných diamantů.(oficiální text distributora)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Marie Clifton (Sarah Laine) má po matce zdědit dva diamanty za 4 miliony dolarů. Její nevlastní otec ale zpochybnil dědické řízení a dívka se ke svému bohatství nemůže dostat. Vše se ale změní ve chvíli, kdy je otčím obviněn ze znásilnění dívky s nevalnou pověstí. Kdo viděl předcházející dva díly jistě ví, že i zde se bude hrát na největšího vychytralce nad všemi, a že podraz bude stíhat podraz, a nebudete až do závěrečných titulků tušit kdo s kým "peče". Oproti dvojce citelné zlepšení v příběhu i ve výběru dvou sličných hereček v hlavních rolích. Za zmínku stojí chytlavá hudba a mínusem je obehraný syžet, kterého se tvůrci drží víc než bylo potřeba. (kingik) 3*

Ten dělá to a ten zas tohle a všichni dohromady.. Aneb jak získat diamantové dědictví a jak se o něj svojí tupostí zase připravit. Uvidíme několik párů koziček, ale tím výčet "možných" pozitiv končí.. Majitelky všech těch koziček totiž hrají neuvěřitelně směšně, k čemuž jim pomáhá i stupidní scénář (samoúčelné dějové zvraty jdou do extrémů), nenápaditá režie a celý ten matný opar, který se nad tímhle sešroubovaným omylem vznáší. Holt, kdo chce kam, pomozme mu tam!! (castor) 2*

Proč tohle vzniklo??? Nebezpečné hry 3 byly jsou průměrným thrillerem, kde forma vítězí nad obsahem. Ano, jsou tady až uměle krásné mladé dívky, ano, je tady hodně sexu (dokonce i toho lesbického), ale scénář je hodně kostrbatý a stěží uvěřitelný. Samotný závěr je navíc natolik překombinovaný, že podráží nohy veškeré logice, která příběhu po hodině filmu ještě zbyla. (Damiel) 2*

VELKÁ RECENZE
Další komplikovaný podraz, tentokrát v boji o dva velké diamanty. Půvabná osmnáctiletá Marie Cliftonová žije po matčině nedávné smrti v Blue Bay na Floridě s nenáviděným nevlastním otcem Jayem, chlípníkem, který neustále obtěžuje její spolužačky a usiluje o dědictví po manželce, které má získat Marie. Jde o dva velké diamanty, nazývané matka a dcera, v ceně téměř pěti milionů dolarů. Dívka není schopná soustředit se na školu a zaplete se s delikventkou Elenou Sandovalovou, která je v podmínce, žije v obytném přívěsu a vydělává si na školné roznášením ručníků u bazénu. Poté co Elena stráví noc s Jayem, oznámí své sociální kurátorce Kristen Richardsové, že ji znásilnil. Kristen, která si nese z minulosti trauma znásilněné, přesvědčí detektiva Michaela Morrisona, že má dívčino obvinění brát vážně, a Jay je zatčen. Marie předstírá o otce obavy a nabídne mu, že Eleně zaplatí, aby obvinění stáhla.
Chce k tomu využít diamanty, k tomu však potřebuje, aby se Jay písemně vzdal budoucích nároků na dědictví. Jaye vůbec nenapadne, že Marie a Elena spolupracují v rafinovaném plánu, se kterým jim pomáhá soudní znalec doktor Chad Johnson. Jenže pak se plán začne hroutit. Marie zjistí, že Jay nahradil vzácné diamanty replikami, a detektiv Morrison s Kirsten narazí na obrysy spiknutí. Když se situace začne vyhrocovat a spiklenci se postaví proti sobě, obrátí se Marie na hrozivého tichého společníka. V tu chvíli začne jít opravdu do tuhého.
Stejně jako předchozí díl i tento mnoho originality nepobral, stejná začáteční scéna  to naznačuje jasně. Co následuje dál to už je  přeháňka a to velká, všechno je to  průhledné a hrozně zbytečně překombinované,  vždyť kolik tam hraje lidí a skoro většina z  nich byla zapletená do podrazu, to už je myslím  trochu moc!
To ani nemluvím o hereckém  obsazení, které je navýsost nesympatické,  protivné, škoda mluvit. Co dodat k filmu,  který je zbytečný, nudný a neoriginální až  to bolí.

DABING
V českém znění: Jitka Ježková - Serah D'Laine (Marie Clifton), Jitka Moučková - Sandra McCoy (Elena Sandoval), Simona Postlerová - Dina Meyer (Kristen Richards), Pavel Šrom - Brad Johnson (Jay Clifton), Zdeněk Hruška - Ron Melendez (Dr. Chad Johnson), Miroslav Středa - Michael Mantell (Theo Bloom), Luděk Čtvrtlík - Linden Ashby (detektiv Michael Morrison), Jolana Smyčková - Claire Coffee (Jenny Bellamy), Jan Vondráček - Paul Terrell Clayton (Dammers), Alice Šnirychová, Filip Švarc, Jiří Valšuba, Radovan Vaculík (titulky) a další
Překlad: Jitka Rybová
Produkce: Milena Čapková
Zvuk: Miloš Sommer
Dialogy a režie českého znění: Jana Kovaříková
Vyrobily: ABZ, Divize Bontonfilms, 2005

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: (TV film)
Premiéra USA: 19.2.2005
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: 3.6.2005 (VHS) 3.06.2005, 3.06.2005 (DVD) 3.06.2005
Poprvé na DVD: 1.7.2005 Bontonfilm
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)
 
FILMY V SÉRII
Nebezpečné hry gastonrolinc.webnode.cz/news/a092/
Krimi / Drama, USA, 1998
Režie: John McNaughton, Hrají: Matt Dillon, Kevin Bacon

Nebezpečné hry 2 gastonrolinc.webnode.cz/news/a093/
Thriller / Erotický, USA, 2004
Režie: Jack Perez, Hrají: Susan Ward, Katie Stuart

Nebezpečné hry 3 (TV film) gastonrolinc.webnode.cz/news/a094/
Akční / Drama, USA, 2005
Režie: Jay Lowi, Hrají: Sarah D'Laine, Sandra McCoy

Nebezpečné hry 4 gastonrolinc.webnode.cz/news/a095/
Drama / Thriller, USA, 2010
Režie: Andy Hurst, Hrají: Jillian Murray, Cameron Daddo
 
Tvůrci a herci
Jay Lowi (Režie), Marc Bienstock (Produkce), Steven M. Stern (Hudba), Hubert Taczanowski (Kamera), Anthony Adler (Střih), Michael Testa (Casting), Dan Shaner (Casting), Reiko Kobayashi (Scénografie), Stephanie Portnoy Porter (Kostýmy), Eric Justen (Zvuk), Paul Ratajczak (Zvuk), Keleigh Lippert Palladino (Masky), Ross Helford (Scénář), Andy Hurst (Scénář), Sarah D'Laine (Herec), Sandra McCoy (Herec), Linden Ashby (Herec), Claire Coffee (Herec), Dina Meyer (Herec), Brad Johnson (Herec), Michael Mantell (Herec), Maria Cina (Herec), Nikki Griffin (Herec), Sandra Purpuro (Herec), Gary Carlos Cervantes (Herec), Ron Melendez (Herec)
 
2005/87/USA/Akční, Drama, Mysteriózní, Thriller
 
Zajímavost k filmu
-
 
Odkazy