Velmi nebezpečné známosti 3 (video film) / Cruel Intentions 3 (2004/85/USA/Drama, Thriller) 39%

04.08.2018 11:34
JEDNOU VĚTOU
„Hry s láskou potřetí ..."

OBSAH
Jejich zlomyslná sázka o svedení a opuštění dvou důvěřivých spolužaček skončí nerozhodně, a tak před Jasonem a Patrickem. dvěma nejzkaženějšími studenty na Prestridge College, ještě zůstává cena nejvyšší - Cassie Merteuil, chladná a vypočítavá dívka, která ví mnoho o manipulaci v lásce, potěšení a bolesti.

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Třetímu pokračování se nedá upřít podobný soutěživý styl prvního filmu, ale tentokrát bez nějaké větší zápletky či nedejbože romantiky. Vše se točí pouze a jen kolem sexu a to bez nějakých větších či menších citů všech zůčastněných. Ani to už není taková sranda, jako předchozí dva díly, protože humor vystřídaly postelové scénky snad v každé desetiminutovce. Závěr i když nebyl nikterak úchvatný alespoň trošku napravil ten průser z druhého pokračování, který jsem nedokázal skousnout ještě teď. Kdybych měl srovnat všechny herce ze všech dílů, tak tady tohle seskupení na mě působilo jako nejslabší. Hlavní chlapecké dvojici chybělo sebemenší charisma a ženské jen ukázaly jak snáze se z nich můžou stát laciné děvky. Soundtrack je tradičně solidní, ale na více pozitiv se tento film už nezmůže. (Vyrida) 2*

Předem se omlovám za styl svého komentu, ale "jaký film, takový komentář". Film, který kazí jméno velmi dobrému prvnímu dílu. Velice hloupoučká americká shitovina o odporných, povrchních mladých Američáncích. Pokud opravdu někde na světě existují "lidé" jako jsou tito, tak pevně doufám, že je nikdy nepokám a snad ani z dálky neuvidím. Po stránce filmařské primitivní a nenápadíté, tudíž ani ta mé hodnocení nespraví. Po celkem zábavném závěru jsem i dostal chuť přece jen tu jednu hvězdu poslat, ale nejde to. Sám sobě se divím, proč jsem se vůbec na něco takového koukal. A ještě, druhý díl jsem neviděl, takže na porovnání mám pouze tu výše zmiňovanou "jedničku". (TheRaven) 0*

Když vezmete použitý čajový sáček a potřetí ho vymácháte v šálku s vařící vodou, moc lahodný nápoj nečekejte. Přesně to je případ druhého volného pokračování Velmi nebezpečných známostí – film s pořadovým číslem 3 totiž kvalit jedničky z roku 1999 nedosahuje ani omylem. Zhruba po hodině film doklouže tam, kam to i středně všímavý divák očekává, ovšem téměř strojově synchronizovaný závěr nepůsobí přirozeně, ostatně jako celý film. Ten je zkrátka vhodný hlavně pro obdivovatelky playboye Kerra Smithe, pro obdivovatele sexy Kristiny Anapau a to je asi tak všechno. A ještě možná pro ty, kdo mají rádi muziku značek Dalton Grant, Piebald, Glimpse, The Walking Hours, Fade a dalších. Ta je na tom celém možná to nejlepší. (Damiel) 2*

VELKÁ RECENZE
Cassidy Merteuilová, vzdálená sestřenice Kathryn, studuje v Santa Barbaře a je stejně krásná jako podlá. Zkrátka intrikánka, která s oblibou manipuluje lidmi. Kamarádi a spolubydlící Jason Argyle, Cassidin spolužák ze střední, a Patrick Bates vytvořili systém, jak svádět holky, a když je poslední úlovky začnou nudit, rozhodnou se dostat do postele Cassidy. Zrodí se sázka, v níž bude Cassidy výhrou pro vítěze. Zatímco Jason má za úkol svést spolužačku Sheilu, která má trvalý vztah s Michaelem, Patrick musí svést zasnoubenou Alison. Když Jason uspěje, Patrick se rozhodne Alison znásilnit, aby splnil svou část sázky.
Jenže Cassidy už se dala dohromady s Jasonem, což Patricka naštve. Pokusí se Cassidy svést, ale ona ho tvrdě odmítne. On se však nevzdá a snaží se přesvědčit ji, že ji Jason nemiluje a je s ní pouze proto, aby vyhrál sázku, a tak by se měla přesvědčit, kdo ji miluje víc. Cassidy, zdánlivě naštvaná na Jasona, podlehne Patrickovým svodům. Jenže v nejlepším se objeví Jason a vzápětí začne vycházet najevo, že všechno je trochu jinak.
Další pokračování. Ovšem slovo pokračování asi není na místě lépe řečeno další zpracování, které už se ale nedrží předlohy prvních dvou dílů od Choderlose de Lacloase. Obsazení už trošku zajímavější alspoň co se osoby Valmonta týče, ale celkové musím říci, že mě film nezaujal. Jako pokračování bych si představoval třeba boj Anette a Cathryn třeba na Harvardu.

DABING
V Českém znění: Michal Jagelka - Kerr Smith (Jason), Andrea Elsnerová - Kristina Anapau (Cassidy), Jan Dolanský - Nathan Wetherington (Patrick), Lucie Matoušková - Melissa Yvonne Lewis (Alison), Vlaďka Včelná - Natalie Ramsey (Sheila), Hynek Dřízhal, Václav Rašilov, Petr Burian, Šárka Brázdová, Marek Libert, Ivana Milbachová, Libor Terš
Produkce: Milena Čapková
Překlad: Jitka Rybová
Zvuk: Petr Šoltys, Oldřich Wajsar
Dialogy a režie: Karolína Průšová
Vyrobily ABZ Divize Bontonfilms v roce 2003

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: -
Premiéra USA: 25.5.2004
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: 31.8.2004 (DVD) Bontonfilm
Poprvé na DVD: 31.8.2004
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)
 
FILMY V SÉRII
Velmi nebezpečné známosti gastonrolinc.webnode.cz/news/a273/
Drama / Romantický, USA, 1999
Režie: Roger Kumble, Hrají: Ryan Phillippe, Sarah Michelle Gellar

Velmi nebezpečné známosti 2 gastonrolinc.webnode.cz/news/a0130/
Drama / Komedie, USA, 2000
Režie: Roger Kumble, Hrají: Robin Dunne, Sarah Thompson

Velmi nebezpečné známosti 3 gastonrolinc.webnode.cz/news/a0129/
Drama / Thriller, USA, 2004
Režie: Scott Ziehl, Hrají: Kerr Smith, Kristina Anapau
 
Tvůrci a herci
Scott Ziehl (Režie), Neal H. Moritz (Produkce), David Reynolds (Hudba), Thomas L. Callaway (Kamera), Alan Cody (Střih), Shawn Dawson (Casting), Lauren Crasco (Scénografie), Tom McKinley (Kostýmy), Sandy Gendler (Zvuk), John Boyd (Zvuk), Wayne Heitman (Zvuk), Desne J. Holland (Masky), Tarra D. Day (Masky), Rhett Reese (Scénář), Kerr Smith (Herec), Kristina Anapau (Herec), Nathan Wetherington (Herec), Melissa Yvonne Lewis (Herec), Tara Carroll (Herec), Charlie Weber (Herec), William Gregory Lee (Herec), Natalie Ramsey (Herec)
 
2004/85/USA/Drama, Thriller
 
Zajímavost k filmu
- První film podle předlohy Choderlos de Laclos (kniha) Nebezpečné známosti vznikl v roce 1959, kde hlavní role stvárnily Jeanne Moreau, Gérard Philipe. Po něm následovao remake z roku 1988 v hlavních rolích Glenn Close, John Malkovich.
- Film je volně natočen podle románu "Les Liaisons Dangereuses" Choderlose de Laclose.
 
Odkazy