100% blond / Dirty Love (2005/91/USA/Komedie, Romantický) 17% -Originál DVD-

13.07.2022 23:17
JEDNOU VĚTOU
„Podvedená Rebecca se rozhodne najít toho pravého.“

OBSAH
Rebecca je krásná a přitažlivá dívka, kreré zdánlivě nic neschází. Jenže ona právě přistihla svého přítele Richarda s jinou, a tak je rozhodnuta pomstít se mu! Rychle schání kluka na "jednu noc" , aby v Richardovi vzbudila žárlivost... Její hledání se promění v bláznivou cestu, na které rozhodně nebude nouze o vtipné situace, a během níž objeví i opravdovou lásku! (oficiální text distributora)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Málokdy se člověku poštěstí vidět film, který získal cenu hned ve čtyřech kategoriích včetně té hlavní: nejhorší film, nejhorší scénář, nejhorší režisér, nejhorší herečka a na další byl nominován: nejhorší filmová dvojice a nejhorší herečka ve vedlejší roli. Prostě jsem nedokázala vítězi Zlaté maliny 2005 odolat. Rebecca načape svého milého v jednoznačné situaci. „Richard a ta malá. Počkej, jak jen se jmenovala? Už vím. Děvka“. Takže musí rychle sehnat kluka na jeden večer, aby vzbudila u Richarda šílenou žárlivost. Opravdu „skvělá“ záležitost, která nezapomněla ani na tak oblíbené zvracení a navíc přidala své vlastní neuvěřitelně stupidní nechutnosti. Zasloužené vítězství! (Faye) 0*

Jenny a Carmen se mi fyzicky líbí, takže musím konstatovat, že tohle byl krásný film, protože minimálně jedna z nich byla vždy v záběru. Poněkud horší je to s jejich hereckým a komediálním talentem, protože po těch již dlouho marně pátrá Sherlock Holmes, Fox Mulder i ten zapomnětlivý týpek v baloňáku. Byl to zkrátka film bez děje, komedie bez humoru a romantika spojená s vyměšováním, ale to nic nemění na tom, že s vypnutým zvukem byl krásný. (Jara.Cimrman.jr) 2*

Mně tyto buranské komedie přijdou celkem zajímavé. Člověk pořád žasne nad tím, jak lidská debilita nemá hranice a kam až jsou tvůrci ve své primitivitě a omezenosti schopni zajít. Já se u nich většinou nenudím, dokonce bych některé z nich, možná i tuto, dokázal zhlédnout až do samotného závěru, ale moc dobře vím, že by to byla jenom ztráta času. Tyto filmy totiž nemají vůbec žádnou hodnotu a jejich pokleslý humor nemá normálnímu člověku co nabídnout. Buranství = odpad! (K.I.N.G.) 0*

VELKÁ RECENZE
Někdy Vás Budha osvítí. Ke mně nakráčel, když jsem se válela ve spokojené THC realitě a bodře mi pravil - ,,Linh, tenhle film bude neskutečná píčovina, vyser se na to a jen dej ODPAD. Ušetříš si 90 minut života v bolestech." Budha měl pravdu !! Jenže já kráva chytila záchvat debility od hlavní hrdinky filmu a tak jsem si romantickou komedii, (čti naprostou sračku) 100% blond, pustila. Rebecca je možná krásná a přitažlivá dívka, jak tvrdí ofiko text distributora, ale jedna věc jí shází zcela určitě. MOZEK. Mít každé lidské stvoření v hlavě takhle dokonale nasráno, tak zombíci pochcípaj hlady.
Že nemá mozek bych jí ještě odpustila, jelikož vypadá šukézně, ale bohužel má pusu a umí mluvit. A to už odpustit nejde. Byla jsem tak nucena poslouchat kýbl hoven, co chrlila během filmu a když k tomu připočtu její gesta a chování, tak jsem dostala nutkavou touhu umlátit jí lopatou, narvat meloun do prdele nebo jí prostě chytnout za stydké pysky a tu píču jí přetáhnout přes hlavu. Naprosto jsem nechápala jejího kámoše, který po ní toužil, protože milovat bytost s Kví Kvé zdrclého tvarohu nejde ani, když ona bytost má krásný trojky a mrdózní tělo.
Radši bych celej večer sahala na okouna nebo se bavila s retardovaným kouzelníkem, než s touhle krávou trávila pět minut v jedné místnosti. Jenže jsem pitcha, takže jsem si jí nakvartýrovala na hodinu a půl do ložnice, než naskočily titulky a konečně Rebeccu poslaly do prdele. Pak jsem konečně osaměla, schoulila se do klubíčka a, cucajíc si palec, začala hystericky brečet. Modelky na zabití mají v 300 nejhorších těžkou konkurenci. (Asia_Power)

Ocenění:
Golden Raspberry Awards (Razzies)
2005 - Nejhorší film
2005 - John Asher (Nejhorší režisér)
2005 - Jenny McCarthy (Nejhorší herečka)
2005 - Jenny McCarthy (Nejhorší scénář)
2005 - Carmen Electra (Nejhorší herečka ve vedlejší roli) (nominace)
2005 - Jenny McCarthy (Nejhorší kombinace k vidění) (nominace)

DABING
V českém znění: René Slováčková - Jenny McCarthy (Rebecca), Michal Michálek - Eddie Kaye Thomas (John), Jitka Moučková - Carmen Electra (Michelle Lopez), Jolana Smyčková - Kam Heskins (Carrie), Martin Stránský - Victor Webster (Richard), Marek Libert - Guillermo Diaz (Tom Houdini), Zbyšek Pantůček - David O'Donnell (Jake), Radek Hoppe - Lochlyn Munro (Kevin), Zbyšek Horák (titulky), Libor Hruška, Hana Krtičková, Radek Škvor, Radovan Vaculík, Bohuslav Kalva, Jana Altmannová, Jiří Zavřel, Jaroslav Horák, Kateřina Halešová
Překlad: Jana Mindlová
Výroba: Petra Nekvindová
Zvuk: Martin Porubský
Produkce: Milan Soták
Úprava dialogů a režie: Hana Krtičková
Vyrobila: Saga TV s.r.o. pro Hollywood Classic Entertainment v roce 2008

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: -
Premiéra USA: 23.9.2005
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: 21.7.2008 (DVD)
Poprvé na DVD: 15.4.2012 H.C.E.
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)

Tržby celkem - $ 36 009 000
 
Tvůrci a herci
John Asher (Režie), John Asher (Produkce), Trent Walford (Produkce), Rod Hamilton (Produkce), Kimberley Kates (Produkce), Michael Manasseri (Produkce), D.A. Young (Hudba), Eric Wycoff (Kamera), Warren Bowman (Střih), Mary Vernieu (Casting), Frank Bollinger (Scénografie), Paula Elins (Kostýmy), Paula Elins (Zvuk), Thea Samuels (Masky), Jenny McCarthy (Scénář), Jenny McCarthy (Herec), Carmen Electra (Herec), Eddie Kaye Thomas (Herec),  (Herec), Heskin (Herec), Victor Webster (Herec), Guillermo Díaz (Herec), Jessica Collins (Herec), Judith Benezra (Herec), Elena Lyons (Herec), Kathy Griffin (Herec), Roger Perry (Herec), Deryck Whibley (Herec), Steve Jocz (Herec), Forbes March (Herec), Noah Harpster (Herec), David O'Donnell (Herec), Mary Dignan (Herec), Brian George (Herec), Teddy Lane  (Herec), (Herec), (Herec), Judith Drake (Herec), David Zappone (Herec), Jackie Harris (Herec), Elvis Strange (Herec), Joyce Bulifant (Herec), Monty Bane (Herec), Jonathan Torrens (Herec), Ingrid Rogers (Herec),  (Herec), Johnston (Herec), Hawk Younkins (Herec),  (Herec), Glouberman (Herec)
 
2005/91/USA/Komedie, Romantický
 
Zajímavost k filmu
- Snímek byl v roce 2005 oceněn Zlatou malinou za nejhorší film. John Asher si odnesl Zlatou malinu za nejhorší režii a Jenny McCarthy získala stejné ocenění za nejhorší ženský herecký výkon v hlavní roli Rebeccy a za nejhorší scénář.
- Ve filmu se objevila slavná kanadská punková skupina Sum 41.
- Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii.
- Během natáčení filmu se režisér John Mallory Asher oženil z hlavní protagonistkou filmu Jenny McCarthyovou. Manželství ale nemělo dlouhého trvání.
- Jenny McCarthy (Rebecca), Kam Heskin (Carrie), Victor Webster (Richard) a Lochlyn Munro (Kevin) si zahrali aj v seriáli Čarodejnice (1998), nie však v rovnakých epizódach.
 
Odkazy