Lovec démonů / Don't Kill It (2016/93/Kanada/Fantasy, Horor) 65%

09.02.2022 06:41
JEDNOU VĚTOU
„Dolph Lundgren zachraňuje malé městečko od nebezpečného vraha."

OBSAH
V městečku Chicory Creek v Mississippi se odehraje série záhadných vražd. Do města tou dobou přijíždí podivím Jebediah Woodley (Dolph Lundgren), který má neobvyklého koníčka – loví démony. Místní policie a agentka FBI Evelyn Pierce ho nejprve podezřívají, ale vzhledem k nevysvětlitelným okolnostem vražd nakonec Jebediah agentku přesvědčí o tom, že za vraždami skutečně stojí racionálně nevysvětlitelné síly. Agentka a lovec démonů spojují své síly, aby osvobodili město od nebezpečného vraha. (Bontonfilm)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Lundgren Dolph. Lovec Démonů.. Úvodní domácí zabijačka navnadí, aby pak přes dvě třetiny stopáže ten švédský kolohnát nudil troušením mouder o nimrodění pekelných sil a ve zbytku použil gumové projektily na rozehnání pastora, kapičku důvtipu a síť na odchyt opic. To poslední je celkem pochopitelné, protože posedlí démonem vřeštili jak paviáni. No nic, aspoň že jsem pobral pointu, která je namířená k alkoholikům, jako že zlo se skrývá v placatici.. Přesně v 37.minutě řekne agentka Evelyn Pierceová: „This is a complete bullshit!“ a já mám za to, že by se zástupci Federálního úřadu pro vyšetřování měli respektovat.. (Gilmour93) 3*

Ne a ne a ne. Režisér Mike Mendez je evidentně nadšeným trashákem a chtěl by být Wynorskim či Rayem své doby, ale zatím mu k tomu v jeho filmech něco chybí a to se nedá mluvit o tom, že potenciál na to by tu nebyl. Naopak nenaplněn byl už ve velkoprdelním pavoukovi nebo v Lavalantule a nenaplněn je i zde. Přitom to zní slibně jakýsi zkurvený démon leze do lidí a nutí je zabíjet všechny ostatní v jakém si émerickém čůrákově. Naštěstí je zde lovec démonů Jebediah Wodley(chytlavé jméno jak už napsal Beso) Bohužel byť Dolf hláškuje vydatně tak v soubojích z démonem dostává až moc na prdel a hraje druhý housle, což je škoda, páč minimálně úvodní pětiminutovka a scéna masakru v kostele je super, ale nevytrhne z letargie nudný a užvaněný zbytek filmu i finále kde už démon jenom otravně dokola mění své hostitele. Holt jsem asi čekal moc. Škoda.40% (Wacoslav) 1*

Do Chicory Creek přijíždí Jebediah Woodley (Dolph Lundgren), který se specializuje na lov démonů. V malém městečku došlo ke třem nestandardním několikanásobným vraždám a proto nabídne svojí pomoc místnímu šerifovi a agentce FBI... Dolph Lundgren byl jedním z výkonných producentů. Natáčení probíhalo v lokacích amerického města Lexington ve státě Mississippi. Tony Messenger si v malé nemluvené roli ve flasbacku zahrál Jebediahova otce a má také v závěrečných titulcích kredit jako Stunt Double: Mr. Lundgren. S podobnou tématikou jsou tady určitě lepší filmy a Lundgrena v akci si divák také moc neužije. (Rominator) 2*

VELKÁ RECENZE
-

DABING
V českém znění: Pavel Soukup - Dolph Lundgren (Jebediah Woodley), René Slováčková - Kristina Klebe (agentka Evelyn Pierceová), Pavel Šrom - Tony Bentley (šéf Dunham), Marek Libert - James Chalke (pastor Erikson), Martin Zahálka - Miles Doleac (Deacon Shepard), Jiří Valšuba - Toby Bronson (Otis Willard), Martina Kechnerová - Michelle West (Amber) + Emily Brobst (starší sestra), Zbyšek Horák - Thomas Owen (Jeremy) + Randy Austin (Gabriel), Michal Michálek - Aaron McPherson (Emmett + titulky), Pavel Vondrák - Michael Aaron Milligan (Frank), Regina Řandová - Kristin Samuelson (paní Laffertyová) + Karen Kaia Livers (Susie McCallumová), Karolína Křišťálová - Chloe Guidry (mladší sestra)
Překlad: Radek Stanko
Dialogy: Zlata Částková
Zvuk: Milan Blažek
Produkce: Tereza Houžvicová
Vedoucí výrobního štábu: Leoš Lanči
Režie: Michal Michálek
Pro skupinu Barrandov vyrobila Médea Promotion Dabing, člen skupiny Médea Group v roce 2018

Premiéra ČR: -
Premiéra USA: 24:9.1916 (Fantastic Fest)
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: -
Poprvé na DVD: -
Poprvé na Blu-ray: (Zatim nevyšlo)

Tržby celkem - $ 8 200
Náklady (Rozpočet) - $ 3 500 00

FILMY NA SPOLEČNÉM DVD
Lovec démonů gastonrolinc.cms.webnode.cz/news/1-3/
USA, Fantasy / Horor 2016
Režie: Mike Mendez, Hrají: Dolph Lundgren, James Chalke

Válečná banda gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/1-21/
USA, Akční / Válečný 2015
Režie: Ryan Little, Hrají: Dolph Lundgren, Mickey Rourke
 
Tvůrci a herci
Mike Mendez (Režie), Henry Mu (Produkce), Michael Thomas Slifkin (Produkce), Robert Yocum (Produkce), Juliette Beavan (Hudba), Sean Beavan (Hudba), Jan-Michael Losada (Kamera), Mike Mendez (Střih), Matthew Morgan (Casting), Dawn R. Ferry (Scénografie), Toby Bronson (Kostýmy), Christy Hebert Crouch (Kostýmy), Marco Augusto Comba (Zvuk), Robert Kurtzman (Masky), Robert Olsen (Scénář), Dan Berk (Scénář), Dolph Lundgren (Herec), James Chalke (Herec), Billy Slaughter (Herec), Kristina Klebe (Herec), Miles Doleac (Herec), Jasi Cotton Lanier (Herec), Michael Aaron Milligan (Herec), Toby Bronson (Herec), Elissa Dowling (Herec), Jeff Dylan Graham (Herec), Randy Austin (Herec), Emily Brobst (Herec), Karen Kaia Livers (Herec), Sam Furman (Herec)
 
2016/93/Kanada/Fantasy, Horor
 
Zajímavost k filmu
- Tony Messenger na filmu pracoval jako Lundgrenův kaskadérský double a ve flasbacku z minulosti si v malé nemluvené roli zahrál Jebediaha seniora. Tony zastupuje Dolpha Lundgrena v nebezpečných scénách již od filmu Expendables: Postradatelní (2010).
- Natáčení probíhalo v lokacích amerických měst Lexington a Canton ve státě Mississippi. Točilo se od 3. prosince do 22. prosince 2015.
- Režisér Mike Mendez sa nechal počuť, že obyvatelia mestečka, v ktorom sa natáčalo, boli ochotní so všetkým pomôcť. Bez problémov im prenajali kostol, policajné autá a uzatvárali kvôli natáčaniu ulice, pretože boli radi, že sa v meste objavila hviezda Dolph Lundgren. Nikdy predtým sa zároveň iné natáčanie v tomto meste neuskutočnilo.
-  Príbeh sa v pôvodnom scenári odohrával na Aljaške.
- Scéna konfrontácie s kňazom odkazuje na horor The Exorcist (1973).
 
Odkazy