Král videoher / Grandma's Boy (2006/94/USA/Komedie) 63% -Originál DVD-

10.11.2022 12:15
JEDNOU VĚTOU
„Videohry, drogy, mejdany. Co víc si může hrdina bláznivé komedie od života přát?“

OBSAH
Alex (Allen Covert) má sladký život. Opustí nudnou práci jako úředník, živí se testováním počítačových her a neschází mu skoro nic. Ovšem jen do té doby, kdy jeho spolubydlící utratí všechny peníze na nájem v "masážním salonu". Alex se tak ocitá bez střechy nad hlavou a nezbývá mu než se nastěhovat ke své osmdesátileté babičce a jejím stejně starým, hodně bláznivým spolubydlícím. Film produkoval Adam Sandler, hvězda filmů Klik – život na dálkové ovládání a 50x a stále poprvé.(oficiální text distributora)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
Myslel jsem si, že mě tahle komedie pobaví víc, když už je teda o hrách. Sám jsem půlku života propařil a tak jsem se těšil na tisíc tun narážek na hráče, což by se v klidu dalo. Jenže ono to je nakonec všecko uplně jinak. A i když to měl pod rukou Adam Sandler, prostě je to jeden velkej průměr. Herci nic moc, příběh klasicky komediální, pár zajímavých štěků, ale to je tak asi celý. (Malarkey) 3*

Velmi příjemná a vtipná komedie. Cásting je sice poměrně neznámý,ale vše zde skvěle funguje. Hrají se zde hry, hulí se, nechybí drsný,sprostý i lehce uchylný humor ( který mám rád :D) a 4x jsem dostal solidní 3 minutový záchvat smíchu. Nejvíce polechtá bránici podivín Joel David Moore, který když znervozní, začne ze sebe vydávat zvuky robota. ( To byl, ale kokot!!). 80ˇ% (EvilPhoEniX) 4*

"Onanovat před mou mámou je jedna věc, ale šukat babičku a její dvě kámošky, to je velkej úlet." Doby, kdy jsem pařil hry 26 hodin denně, jsou již minulostí, ale matné záblesky paměti ještě mám, tak jsem se mrknul na snímek o konkurenci. Nebylo moc o co stát, protože paření, hulení ani sex s důchodkyněmi nejsou důvodem, abych oprášil svůj herní joystick. Ono je to celé vlastně hrozná blbost, ale vtípky s taekwon-do opicí, robotickým milionářem J. P. či trojicí stařen ve složení gamblerka, práškožroutka a nymfomanka z toho udělaly celkem přijatelnou testovací produkci. (Jara.Cimrman.jr) 3*

VELKÁ RECENZE
Na tenhle film jsem byl opravdu hodně zvědavej, protože podle toho, co jsem si tady přečet v komentářích, jsem byl přesvědčenej, že tohle bude něco pro mě. Možná to způsobilo přehnaný očekávání, možná je to tim, že trávu jsem hulil naposledy asi před rokem a možná ten film opravdu neni takovej zázrak, ale pro mě to bylo trochu zklamání. Tim nechci říct, že by to snad byl špatnej film. Jenom jsem čekal trochu víc. Dost mě srala zejména postava toho záporáka, co mluvil jako robot (korunu tomu nasadil navíc příšernej dabing od Cardy retardy). Ten mi připadal, že se tam omylem dostal z nějakýho filmu pro děti od Disneyho. Jinak začátek byl hodně dobrej, vypadalo to, že film bude mít i nějakej příběh, ale potom se to celý začalo rozpadat spíš na jednotlivý scénky. Některý jsou lepší (většinou ty zhulený nebo scénka v restauraci pro vegany), jiný horší (prakticky všechno, kde se vyskytuje ten retardovanej záporák). A celej závěr filmu mi pak přišel dost stupidní. Točí se kolem toho, že týpek doma jen tak z fleku vytvoří hru a pak nemá žádnej důkaz, jak by přesvědčil ostatní, že jí vytvořil právě on. Dokonce ten svuj výtvor nemá ani zálohovanej na nějakym dalšim CDčku. Takže moje celkový dojmy z filmu - hodně dobrej začátek, slušnej prostředek, blbej konec. Film má teď na čsfd 62% a já v tomto případě s timhle hodnocenim souhlasim. (dobytek)

DABING
1.DABING
V českém znění: Jan Šťastný - Allen Covert (Alex), Jitka Moučková - Linda Cardellini (Samantha), Ladislav Cigánek - Nick Swardson (Jeff), Hana Talpová - Doris Roberts (Lilly), Josef Carda - Joel David Moore (J.P.), Radek Hoppe - Kelvin Yu (Kane), Daniel Margolius - Jonah Hill (Barry), Olga Želenská - Shirley Jones (Grace), Svatopluk Schuller - Peter Dante (Dante), Libor Terš - Rob Schneider (Yuri), Jiří Valšuba - David Spade (Shiloh), Vanda Konečná, Jiří Prager, Zdeněk Žák, Jana Tabrea, Zuzana Ďurdinová, Ivo Hrbáč, Jindřich Hinke, Oldřich Hajlich, Bedřich Šetena (titulky)
Překlad: Daniela Margoliusová
Zvuk: Petr Posolda
Produkce: Pavla Draxlerová
Dialogy: Zuzana Brabcová
Režie: Petr Pospíchal
Vyrobilo: Barrandov studio dabing pro MagicBox

2.DABING
V českém znění: Petr Rychlý - Allen Covert (Alex), Kateřina Velebová - Linda Cardellini (Samantha), Michal Michálek - Nick Swardson (Jeff), Jana Postlerová - Doris Roberts (Lilly), Radek Kuchař - Joel David Moore (J.P.), Michal Kašpar - Kelvin Yu (Kane), Jan Maxián - Jonah Hill (Barry), Jorga Kotrbová - Shirley Jones (Grace), Libor Hruška - Peter Dante (Dante), Pavel Vondra - Rob Schneider (Yuri), Pavel Tesař - David Spade (Shiloh), Daniela Bartáková - Shirley Knight (Bea), Otto Rošetzký, Petr Lněnička, Radka Přibyslavská, Josef Horák, Jan Szymik (titulky) a další
Překlad: Blanka Vojířová
Zvuk: Jan Neskusil
Produkce: Martin Kot, Veronika Dvořáková
Dialogy: Václav Knop
Režie: Vladimír Žďánský
Vyrobilo: Studio Barrandov pro Cet 21 spol. s r.o. 2010

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: -
Premiéra USA: 6.1.2006 20th Century Fox
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: -
Poprvé na DVD: 19.2.2007 Magic Box
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)

Tržby celkem - $ 6 600 000
Náklady (Rozpočet) - $ 5 000 000
 
Tvůrci a herci
Nicholaus Goossen (Režie), Allen Covert (Produkce), Waddy Wachtel (Hudba), Mark Irwin (Kamera), Tom Costain (Střih), Lisa London (Casting), Catherine Stroud (Casting), Perry Andelin Blake (Scénografie), Maya Lieberman (Kostýmy), Kami Asgar (Zvuk), John Boyd (Zvuk), Carlos Delarios (Zvuk), Sean McCormack (Zvuk), R. Russell Smith (Zvuk), Carme Tenuta (Masky), Allen Covert (Scénář), Nick Swardson (Scénář), Barry Wernick (Scénář), Linda Cardellini (Herec), Allen Covert (Herec), Shirley Jones (Herec), Shirley Knight (Herec), Kevin Nealon (Herec), Joel David Moore (Herec), Doris Roberts (Herec), Nick Swardson (Herec), Kelvin Yu (Herec), Jonah Hill (Herec), Kevin Nash (Herec), Rob Schneider (Herec), David Spade (Herec), Katherine Ann McGregor (Herec), Frank Coraci (Herec), Peter Dante (Herec), Jonathan Loughran (Herec), Aldo Gonzalez (Herec), Shane Houston (Herec), Todd Holland (Herec), Abdoulaye NGom (Herec), Evan Paley (Herec), Randal Reeder (Herec)
 
2006/94/USA/Komedie
 
Zajímavost k filmu
- Scénu „Jsi prostitutka“ ve skutečnosti vymyslel Adam Sandler v ten stejný den natáčení.
- Protože se filmařům nedostavily peníze v době, kdy přišel čas na získání auta pro Alexovu postavu, musí Alex (Allen Covert) řídit hromadu odpadních automobilů.
- Panenka, na kterou Alex (Allen Covert) masturbuje, je ve skutečnosti modifikovanou panenkou Barbie předělanou do podoby Lary Croft. To vše kvůli licenčním podvodům.
- Přestože film v kinech vydělal necelých 6 milionů amerických dolarů, prodej DVD vynesl více než 50 milionů dolarů.
- Při televizní relaci "ohodnocování starožitností" si lze všimnout džbánu s českou značkou Gambrinus.
- Videohra Demonik, ktorá sa objaví vo filme, mala byť vydaná aj v skutočnosti pre hernú konzolu Xbox 360. Projekt však stroskotal, keď sa jej výrobca Majesco Entertainment dostal do finančných ťažkostí.
- Postavy Danteho (Peter Dante ) a doktora Shakalu (Abdoulaye NGom) se objevily také později ve filmu Můj otec je šílenec (2012).
- Hra použitá vo filme, "Eternal Death Slayer 3", je v skutočnosti upravená verzia "BloodRayne 2".
- Auto, ktoré šoféruje Kane (Kelvin Yu) je upravená Toyota Supra. Presne to isté vozidlo možno vidieť aj na začiatku filmu Rýchlo a zbesilo 2 (2003).
- Zvuk, ktorý možno počuť, keď sa otvárajú a zatvárajú dvere do J.P.-ovej (Joel David Moore) kancelárie je prevzatý z populárnej videohry "Doom".
 
Odkazy