Kobra 11 - Na věky věků (TV film) / Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei: Für immer und ewig (2004/93/Německo/Akční, Krimi, Drama) 64% -Originál DVD-

09.11.2022 20:57
JEDNOU VĚTOU
„Záchrana v poslední chvíli."

OBSAH
Semir se má oženit s Andreou Schäferovou. Na dálnici však dojde k havárii, při níž zemře ředitel bezpečnostní služby zemské banky. O chvíli později havaruje i Semir s Janem. Ukazuje se, že za oběma nehodami stojí otrlý zločinec Tscherny. Poté, co je zatčen, je unesena Andrea. Semir a Jan si musí pospíšit, aby ji zachránili!(oficiální text distributora)

FILMOVÁ RECENZE ČSFD
V době, kdy už to řada fanoušků s Kobrou vzdávala, přišel dvojdíl, který se sice nakonec ukázal labutí písní seriálu, ale zahájil poslední sérii, kterou jsem si opravdu užil. Extra nadsazené akční scény, osobnější případ než kdy jindy a několikanásobně gradované finále. V téhle kombinaci prostě nemůžu jít níž. (novoten) 5*

Pilotní film k 8. sérii, kterou jsem sledoval jen tak letmo, protože už se s nástupem této řady z tohoto seriálu definitivně stala slátanina, kdy se zápletky epizod neustále opakovaly, akce už byla až moc přehnaná a úroveň stupidity extrémně vysoká (a tento stav trvá u tohoto seriálu dodnes). Už tenhle pilot byl strašný. Majitel pohřebního ústavu je ve skutečnosti ďábelský zločinec. Jan skočí z jedoucího kamiónu v plné rychlosti a za letu zachytí ampuli s protijedem pro Andreu. Ne, tohle už se vážně nedá ani s nadhledem. (Colonist) 2*

Kobra 11 - pilotní film k 8. sezóně. Seriál jede dál, pilotní filmy už nejsou co bývaly a jejich kvalita klesá. I přesto je to pořád ta Kobra 11, kterou všichni znají. Příběh je tentokrát pro hlavní hrdiny více osobní, i přesto se tvůrci nemohli vyhnout několika stupiditám, bez kterých by se to určitě obešlo. (MATADOR) 3*

VELKÁ RECENZE
Semir Gerchán se má za pár dní ženit s Andreou Schäfferovou. Koupil snubní prstýnky, navštěvuje Andreiny rodiče, jeho přítel Schröder připravuje svatební hostinu, ale pak se věci zkomplikují. Řidič černého tranzitu způsobí hromadnou havárii na dálnici a z místa nehody ujede. Při nehodě zemře ředitel bezpečnostní služby Ústřední zemské banky Sänger. O něco později vytlačí tentýž černý tranzit z dálnice hlídkový vůz Jana a Semíra. Jejich auto vjede do protisměru a střetne se s limuzínou, ve které jede přímo od oltáře dcera policejního prezidenta s manželem, vrchním policejním inspektorem Kellermanem. Jan a Semír jsou za trest přeloženi na silnici jako dopravní kontrola. Oddělení dálniční policie, v kterém slouží Jan se Semírem, má zajistit převoz zlata z letiště do Ústřední banky. Velitelem akce je inspektor Kellerman. Semír s Janem, kteří se vydávají za Bonráta a Herzbergera, jsou pověřeni řízením transportéru se zlatem. Transport je přepaden, transportér se zlatem, Semírem a Janem zmizí. Přepadení provedla banda vedená otrlým zločincem Tschernym, který už vystupoval v dřívějších epizodách. Semir s Janem ho dostali před lety za mříže a tam podle oficiálních zpráv zemřel.
Janovi a Semirovi se povede celému přepadení zabránit a Tscherny je i se svým komplicem zatčen, ovšem hlavní pachatel prchá. Semir se již plně připravuje na svatbu s Andreou, Schroder vše pečlivě připravil, všechno klape. Janovi ale zazvoní mobil a z něho se ozve jasné ultimatum. Tscherny musí být se svým přítelem okamžitě propuštěn nebo Andrea zemře. Andreu se jim totiž povedlo unést, když jela limuzínou k oltáři. Pro Jana a Semira začíná rychlý sled událostí. Na předání Tschernyho jede Semir sám, Jan ho jistí z protější budovy. Následuje přestřelka při níž se povede Tschernymu s komplicem zmizet. Andrea však na místě předání nebyla, Semir začíná být zoufalý. Další stopy vedou do pohřebního ústavu, kde se Semir s Janem již zastavili při vyšetřování nehod černého tranzita. Tam na ně čeká děsivá zpráva: Andrea leží v rakvi, byl jí vpíchnut jed a na podání protilátky mají pouze 45. minut. Vedle rakve na stole najdou plány zemské banky, kde má být uskladněno zlato z přepadení. Původní přepadení transportéru bylo pouze klamným manévrem. Tschernymu nešlo pouze o jednu tunu zlata, ale o dalších dvacet, které jsou v zemské bance uskladněny. Semir s Janem musí najít bandu zlodějů a získat od nich protijed. Tschernyho a jeho šéfa v bance zastihnou, ti se ale vzdát rozhodně nechtějí a ani nemají v plánu dát Semirovi protilátku. Následuje divoká honička na dálnici, kdy se Janovi podaří zachytit poslední ampulku s protijedem. Semir s Janem pak rychle spěchají zpátky za Andreou, aby jí lékaři mohli protijed podat. Naštěstí to stihnou včas a Semir se může s Andreou oženit. V závěru epizody si pak Semir a Andreou řeknou své ANO.

DABING
V českém znění: Bohdan Tůma - Erdogan Atalay (Semir Gerkhan), Michal Jagelka - Christian Oliver (Jan Richter), Jaroslava Brousková - Charlotte Schwab (Anna Engelhardtová), Stanislava Jachnická - Carina Wiese (Andrea Schäferová), Jaroslav Kaňkovský - Gottfried Vollmer (Dieter Bonrath, titulky), Milan Slepička - Dietmar Huhn (Horst Herzberger), Zdeněk Mahdal - Bela B. Felsenheimer (Joseph Tscherne), Jan Maxián - Niels Kurvin (Hartmut Freund), Vladislav Beneš - Andreas Hofer (Hans Vogt), Kateřina Seidlová - Claudia Mehnert (Jessica Blohm), Otmar Brancuzský - Markus H. Eberhard (Kai-Uwe Schröder), Martin Štěpánek - Henry van Lyck (Hans-Hubert Schäfer), Dana Syslová - Peggy Lukac (Margot Schäferová), Antonín Navrátil - Timo Ben Schöfer (vrchní komisař Kellermann), Zdeněk Maryška - Pat Murphy (Vogts Handlanger / Bestatter), Libor Hruška - Manuel Struffolino (Gordon Kunz), Michal Michálek - Louis Friedemann Thiele (Mathias Friedwinkler)
Překlad: Ivan Hanuš
Zvuk: Tomáš Říha
Produkce: Martin Kot
Dialogy a Režie: Libor Hruška
Vyrobila: Česká produkční 2000, a.s. pro Cet 21, spol. s.r.o. v roce 2004

DVD, KINA  a NÁVŠTĚVNOST
Premiéra ČR: 1.11.2010 (TV NOVA)
Premiéra  Německo: 9.9.2004 RTL
Premiéra v půjčovnách VHS/DVD: -
Poprvé na DVD: 8.10.2008 H.C.E.
Poprvé na Blu-ray: (Zatím nevyšlo)

FILMY V SÉRII
Bomby na 92. kilometru (TV film) (Originál) gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/090/
Akční / Krimi / Drama, Německo, 1996
Režie: Leo Zahn, Hrají: Johannes Brandrup, Rainer Strecker

Kobra 11 - Pekelná jízda na dálnici A4 (TV film) (Originál) gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/087/
Akční / Krimi / Drama, Německo, 1999
Režie: Raoul W. Heimrich, Hrají: René Steinke, Erdogan Atalay

Kobra 11 - Jízda smrti linky 834 (TV film) (Originál) gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/093/
Akční / Krimi / Drama, Německo, 2001
Režie: Raoul W. Heimrich, Hrají: René Steinke, Erdogan Atalay

Kobra 11 - Štvanice (TV film) (Originál) gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/088/
Akční / Krimi / Drama, Německo, 2002
Režie: Raoul W. Heimrich, Hrají: René Steinke, Erdogan Atalay

Kobra 11 - Křest ohněm (TV film) (Originál) gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/089/
Akční / Krimi / Drama, Německo, 2003
Režie: Raoul W. Heimrich, Hrají: Erdogan Atalay, Christian Oliver

Kobra 11 - Na věky věků (TV film) (Originál) gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/084/
Akční / Krimi / Drama, Německo, 2004
Režie: Sebastian Vigg, Hrají: Erdogan Atalay, Christian Oliver

Kobra 11 - Na život a na smrt (TV film) (Originál) gastonrolinc.preview.webnode.cz/news/086/
Akční / Krimi / Drama, Německo, 2007
Režie: Axel Barth, Hrají: Erdogan Atalay, René Steinke
 
Tvůrci a herci
Sebastian Vigg (Režie), Stefan Retzbach (Produkce), Klaus Garternicht (Hudba), Tobias Schmidt (Kamera), Nicolás Montano Goertz (Střih), Amina Lorenz (Střih), - (Casting), Jo Hattenhauer (Scénografie), Rosa Schlösser (Kostýmy), Jörg Klaussner (Zvuk), Dagmar Riha (Masky), Laura Schulz (Masaky), Frank Koopmann (Scénář), Roland Heep (Scénář), Erdogan Atalay (Herec), Christian Oliver (Herec), Bela B. Felsenheimer (Herec), Charlotte Schwab (Herec), Dietmar Huhn (Herec), Peggy Lukac (Herec), Andreas Hofer (Herec), Christian Beuter (Herec), Markus Eberhard (Herec)
 
2004/93/Německo/Akční, Krimi, Drama
 
Zajímavost k filmu
- Ve scéně, kdy Semir (Erdogan Atalay) nachází Andreu (Carina Wiese) v rakvi, se svatební kytice na její hrudi opakovaně pohybuje nahoru a dolů.
 
Odkazy